pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Odpovědět
namorr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Příspěvek od namorr »

Moj nazor k pouzivanie services verzus loadbalance.
Nevidim ani jeden rozumny dovod pouzivat lb v pripade pouzivania internej karty zo zakladnou ponukou a zvysok zvonka. Bud tam chcem mat internu kartu a chcem aby jednoznacne isiel zaklad s internej karty, alebo ak nie, potom tu kartu v boxe vobec nepotrebujem. Pouzitie services je v tomto pripade jasne, jednoznacne a plne funkcne, dokonca sa tym zrychli prepinanie programov.
Argumentacia neustalej zmeny neobstoji. Ak sa nieco zrusi, nedeje sa nic. Ak sa nieco prida, bude program docasne funkcny z vonka, pokial je uzivatel lenivy doplnit jedno cislo. A naviac pocet pridavani za ROK v zakladnej ponuke sa da zratat na jednej ruke. V prospech services je dalsi fakt, ze nie kazda binarka a lb funguje rovnako. Services je jasne bezohladu na verziu binarky. Ak by lb fungovalo inym principom, napr. neakej moznej priority kazdemu programu individualne v spolupraci s tou ci onou citackou, potom by to v neakom pripade malo zmysel.
Ak ma niekto problem s vytvorenim AKTUALNEHO services na zakladnu ponuku nech sa ozve, poslem mu to.
Lb je super vec, ale na pripady kedy sa pouziva viacej rovnakych internych kariet a neakym sposobom treba rozlozit zatazenie.
IPBox9900, 1xDVB-S2, HDD-500GB
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

cuco11 píše:Ale narazil som na jeden problem - nejdu mi v EMU baliky MTV na 19.2, pritom ostatne kanaly v EMU slapu a ked prepnem spät z niektoreho MTV na iny program musim restartovat SoftCam aj Share aby nabehli ostatne kanaly.
Tak som vyriesil problem s nefunkcnymi MTV - bolo treba nastavit priority.list na prislusny typ kodovania, kedze kanaly MTV vyuzivaju viacnasobny simultkrypt.
Az by sa to niekomu hodilo v prilohe pripajam moj priority.list pre mgcamd nastaveny pre zaklad skylink z EMU a premiove cez sharing + ORF,Austriasat a Canalsat cez EMU.

Subor treba nahrat do usr/local/bin
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

testeri, ktori maju uz enigma2 vo flash prihlaste sa cez sz . info o upgrade .
plati pre boxy 9105plus !
piril
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od piril »

revis píše:testeri, ktori maju uz enigma2 vo flash prihlaste sa cez sz . info o upgrade .
plati pre boxy 9105plus !
Pro 7119 ne? :D
|X-Trend ET 6500|E2 Openpli|23.5E,19,2E,1W|Seagate Free Agent GO 320GB|Samsung UE48H6400|
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

zatial este nie , ale bude aj to . zajtra pojde enigma Platino von, tak aby ste boli pripraveny .
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

Good evening revis you think I could test myself thank you.
JirkaT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM7020 DM5620 DM500 IPBOX200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

Ahoj borci..do anacondy plus tahle enigma taky půjde?? :?:
DM7020 DM5620 DM500 DM800SE IPBOX200 IPBOX9900plus SkytecNerine Ariva100 Cryptobox400
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

Ani moc nie .
JirkaT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM7020 DM5620 DM500 IPBOX200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

Tak to je teda škoda..:-(
DM7020 DM5620 DM500 DM800SE IPBOX200 IPBOX9900plus SkytecNerine Ariva100 Cryptobox400
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Tak platinum je v boxe. Celkom dost to trvalo, az som sa zlakol, ze nieco nie je OK. Po rozbehani sa mi zdalo, ze obraz v neutrinr je kapku zivsi, ale po nastaveni YUV v e2 je to rovnake. Po nastaveni YUV v neutrine je obraz uz trochu prepaleny.
Po inicializacii usb kluca nebolo treba zlozito nastavovat umiestnenie nahravania, nahravanie aj timeshift funguje ok. Mala chybicka - ani nie chybicka - ale pri prepnuti z timeshiftu sa nespyta, ci chcem zrusit casovy posun.
HDglass16 bezi bezchybne.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

To je len nase upgrade , verejna verzia ma kalsicku instalaciu podla navodu . kedze som vzdy cosi robil, cas som si nevsimal . Aj pastoman pisal,ze 20 minut mu to trvalo .
Neutrino ma standart na RGB . V enigme ja pouzivam 4:2:2 ,ale kazdemu ten profil nemusi fungovat - to je vec panelu, ci vobec cosi take dokaze spracovat . V podstate odteraz uz bude aj pre nas (rozumnej testerov) platit vsetko co bude verejne.
Jirka spravil na zaciatok demo plugin na ovladanie emu v neutrino , teraz asi kuchti klasicky softcam na sposob panelu v enigme.
Epg data sa ukladaju na disk, asi ste si vsimli, tak si tam nechavajte disk - hocijaky maly s fat 32 .
Do neutrina mame uz aj zoznam radiostanic , takze uz pojde aj to .
V enigme bude treba doriesit vystup z radio modu (tlacitko TV/Radio) , vystupit sa da,ale dost krkolomne.
Bude treba otestovat dlhodobu pracu s kartou - ked aj v oboch prostrediach, pri prechode z enigmy do neutrina a opacne , kartovy server ostava stale funkcny, takze hlavne musime vediet, ci vydrzi tyzden bez vypnutia, alebo nejakeho nutneho restartu .
Trochu sa nam upravilo mapovanie tlacitiek v enigme, takze to este dnes spravim novy popis, aby sme ludi nemylili zbytocne.
A bude treba aj nejake navody na neutrino - roboty este dost.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ktoru enigmu to teda testujete? neutrino alebo platinum? som z toho jelen... idu do internej flasky obe? ktora je stabilnejsia?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

enigma2 -Platino a Neutrino su dva odlisne OS. Oba vojdu do pamate a prepianie medzi nimi je rychle a jednoduche.
Aby sa to neplietlo, zalozili sme dve samostatne fora - jedno pre enigma2 -Platino a jedno pre Neutrino .
Neviem, ci si to niekto vsimol, ale prepinanie medzi dvomi OS je riesene revolucne. Podobny system ma Spark, ale prepnutie z klasickeho na enigmovy sw trva dlho . V HDBOX-e je vyuzity system zdielania suborov , a ftp rozhranie je tiez rovnake pre oba systemy . Takto riesena sprava operacnych systemov je jedinecna ,aj ked viem,ze JirkaS ju uz ciastocne vyuzival aj v predchadzajucih verziach, ktore ale vzdy koncili na hw obmedzeni systemu, kde tento sposob bol aplikovany . V sucasnosti ma Hodne dobry box "unique solution to the hallmark of quality" - to som opisal doslovne,ako mi to dnes doslo v sz z jedneho zahranicneho fora.
Zaujimave, ze nikdy mi to neprislo tak jedinecne, a vzdy ked JirkaS cosi ukuchtil, bral som aj dva OS v pamati ako normalnu vec . On sam jeho riesenie ako revolucne nikdy nepredkladal . Aj tu plati - doma nieje nikto prorokom . :D
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Aby som pravdu povedal, mne to prislo dost jedinencne riesenie a vzdy ked som narazil na fakty, ako napr. - spolocny cardserver, tak uvahy samozrejme nemohli kocit inak, nez ze cast systemu bude zdielana oboma sw. Ze je to az tak revolucne riesenie, to ma napadlo asi tak na pol sekundy, pretoze by ma v zivote nenapadlo, ze by na to uz vo svete niekto neprisiel. Ale ak je tak, ako pises, tak potom klobucik dole pred Jirkom. Ono to zas az tak nelogicke nie je, ale ako je to zlozite a tazke, to sa neodvazujem vobec nejak analyzovat, staci mi, ze to facha a vyzera, ze pomerne spolahlivo. Predpokladam, ze Jirko vychadzal z nejakych svojich skusenosti.
Viem, ze to bude vyzerat kacirsky, ale spytam sa, do akej miery by sa dalo uvazovat o podobnej symbioze s inymi produktami? napr. PKT, pretoze ma tiez nie najmensiu komunitu a podporu.
Ale to je len spekulacia pre vrtakov typu vprint, Neutrino asi bude super vec pre dochodcov a nevrtakov a automechanikov.
Co sa tyka marketingu, tak snad aj Jirkovi nieco nakvapkate, ti co budete mat hodne dobry box s hodne dobrym softom na pultoch :-D
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

aby som tomu rozumel. ked vyjde first release tej vasej enigmy bude tam teda platinum aj neutrino? ktore si mozem prepinat ako sa mi zachce? a kedy teda vyjde? sa nemozem dockat...
djzdenek

Příspěvek od djzdenek »

Jeden malej postřeh na finální enigme2 na Nova HD je picona TvHoj.
zilizila

Příspěvek od zilizila »

Dnes som vyskúšal 9105+ na UPC. Našiel som takú vec, že pri pozeraní Discovery HD alebo NatGeo HD sa po nejakej chvíli (je to sporadické) začne rozpadávať obraz (výstup na 1080i).
Na ostatných programoch sa to neprejavuje. Toto sa dialo aj v PKT. Skúsil som nastaviť výstup na 720p a zatiaľ to ide OK. V origo fw som tento jav nepostrehol.
daja44

Příspěvek od daja44 »

Tak japak to vypadá, kdypak bude venku download final verze :D Prudim co :D
daja44

Příspěvek od daja44 »

Opravte mě jestli se pletu, ale jestli jsem si to dobře přečetl tak gbox umí jak zprovoznit kartu skylink ICE, tak cardshare. EMU nevím, ale první dvě věci ano, nebo umí i EMU? Je stabilní? Díky za osvětu, popřípadě kde se dá stáhnout vždy aktuální verze.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

gbox vie emu , vie citat kartu a vie sharre - gbox protokol. newcamd by vedel, keby bol funkcny cs2gbox na sh4 .
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“