pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Odpovědět
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Příspěvek od pecou »

Průběžně procházím a porovnávám verzi E2 co jsem měl možnost vidět...

7119 - nemůžu tam nalézt informace o zaplnění interní flešky, abych měl přehled kolik je volného místa (tuším že v 7110 jsem to našel v all-one panelu

7119 - nenašel jsem možnost přesunu var na flešku (stejně jako předchozí to v 7110 je, ale ta má méně paměti, tak tam je to asi i nutné)

Při vyvolání programů přes OK, by mohlo být aktivní tlačítko FAV stejně jako modré, pro přehození skupiny v oblíbených (přeci jen, tlačítko FAV je blíže středu, než modré...)
Týká se to pouze ručního nastavení motoru, nikoli USALS. Pokud vyhledávám družici a mám naladěnou frekvenci vyšší jak 11700MHz , tak mi nefunguje pohyb motoru (motor jen cukne, vyjímečně se rozjede pokud se objeví zrovna signál). Na nižších frekvencích je to OK.
V originál firmware s tím problém není, takže si myslím, že tam někde dochází ke kolizi posílaných signálů DiSEqC s ostatními signály, což by mohlo být přepínání spodního a horního pásma konvertoru.
Jen mi je divný, že to na orginál firmware funguje.
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

hello all where are the files for the 7119 thank you.
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

ja sa opyam mozno blbo ale ma vyznam tam rvat enigmu2? ked porovnate stabilitu oboch fw, je enigma aspon tak stabilna ako original fw? ak ano potom nevaham... dakujem
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

chalan píše:ja sa opyam mozno blbo ale ma vyznam tam rvat enigmu2? ked porovnate stabilitu oboch fw, je enigma aspon tak stabilna ako original fw? ak ano potom nevaham... dakujem
Urcite nema.
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

Tak dnes som odskusal casovac nahravania - nastavil som ho priamo z EPG - velmi komfortne, prijimac som prepol do standby.
Co ma zarazilo po zacati nahravania prijimac nijako nesignalizuje ze nahrava na displaji, stale svietia hodiny ako by bol stale vypnuty. Zistil som ze vobec nahrava az po pripojeni na FTP ze vytvoril na disku subor a ten postupne rastol.
Bolo by fajn keby ze sa zmeni stav displeja prijimaca aspon napis REC alebo len cislo programu, len nech je tam zmena.
Ked som prepol telku na HDMI prijimaca tak nebol ziadny signal, po stlaceni tlacitka pre zapnutie prijimaca mi vypisalo hlasku ze nema volny tuner. Divne ze sa neda pozret co nahrava.

prosim neberte to ako kritiku vasej prace je to super len ste chceli pripomienky tak ich postupne pisem. :D
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Nechal som to bez povsimnutia bezat niekolko dni, zatial ani naznak problemu, napriklad restart oscamu z natovaneho portu bleskovica, v porovnani s origo softom, alebo E2 USB - neporovnatelne, ziadne padanie a to tam mam nejaky narychlo sfuknuty, nie moc stabilny build.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

zaujima nas kritika a co nefunguje, co funguje nas netrapi :D
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

Chtěl jsem modifikovat keymap.xml - z důvodu, že mám raději, když šipka doprava a doleva je hlasitost místo přepínání programů, ale nechce mi to fungovat.
Samozřejmě první věc co jsem udělal, tak v sekci "InfobarChannelSelection" vypnul zapUP a zapDOWN a doplnil tam místo toho volumeUP a volumeDown, bohužel mi to takto nefunguje.
Zkusil jsem to nadefinovat v sekci "GlobalActions", tam to kupodivu funguje, ale zase mám "zabité" ony dvě klávesy doprava a doleva a nelze je pak pužít už na žádnou činnost.

Je nějaká šance, aby šipkou doprava a doleva šlo regulovat hlasitost pouze ve stavu, kdy není vyvoláno žádné menu?
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Dobre, tak teda - nejde mi z USB nabootovat Nebula v3, ani HDMU, tak ako pisal Jirka, ze by to malo ist bez magania akychkolvek magadiel na boxe. :D

PS: revis, sak len som robil maly test na vydrz, ked uz som toho casu tolko nemal, kua :x
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

hello all I envy you and congratulations to the designer.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

povodne bol uboot navrhnuty tak, ze aktivovanim dual boot cez ChannelUP na prednom panely , hlada na usb subor uImage . neviem v akom stave to je teraz , neskusal som.
rhavlis

Příspěvek od rhavlis »

Je mozne vyrobit stejny postop nahrani E2 do vnitrni flash i pro HDBox 9105 (bez+), tzn. za pouziti usb flasky bez kříženeho sérioveho kabelu a telnetu?
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Tak oprava, je to ako pisal Jirka, nabootuje, ale zrejme je to citlivejsie na kluce. Treba minimalne cerstvo naformatovat kluc. Skusane na dvoch spolahlivych klucoch, ktore bootuju aj ponozky. Musel som ich "vypucovat" v geparted, tzn. zmazat particie, vytvorit nove a nasledne nafromatovat a este aj vo widlach som ich nafromatoval, potom spolahlivo bootovali. Skusane dnes, hned jak som napisal predchadzajuci prispevok, mi to nedalo.

Dovetok: normalne klobuk dole, ze na to niekdo myslel, aby sa dalo bootnut aj nieco ine. vyzera, ze ten loader je fakt namakany.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

rhavlis píše:Je mozne vyrobit stejny postop nahrani E2 do vnitrni flash i pro HDBox 9105 (bez+), tzn. za pouziti usb flasky bez kříženeho sérioveho kabelu a telnetu?
Urcite , vydrz udelam e2 i do 9105 a 7110. Lepe receno oprasim protoze je to sw z dubna 2012
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

vprint píše:Tak oprava, je to ako pisal Jirka, nabootuje, ale zrejme je to citlivejsie na kluce. Treba minimalne cerstvo naformatovat kluc. Skusane na dvoch spolahlivych klucoch, ktore bootuju aj ponozky. Musel som ich "vypucovat" v geparted, tzn. zmazat particie, vytvorit nove a nasledne nafromatovat a este aj vo widlach som ich nafromatoval, potom spolahlivo bootovali. Skusane dnes, hned jak som napisal predchadzajuci prispevok, mi to nedalo.

Dovetok: normalne klobuk dole, ze na to niekdo myslel, aby sa dalo bootnut aj nieco ine. vyzera, ze ten loader je fakt namakany.
Zkus ten COMBI img je to enigma2 + neutrino - prebootuje se z menu. Netaha se cely system trva to tak 10sec. Neutrino je pouze zakladni bez pluginu, prepinacu softcamu atd. Pokud bude zajem tak to dodelam.

z e2
e2.png
z neutrina
neutr.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Jinak pocitam ze pres SO a NE dodelam finalni verzi a v pondeli se to ( bez zaruky ) pusti ven.
na 9105+ a 7119.
honzikovo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honzikovo »

zkousim ten combi image a ten restart do neutrina tam nemam ? Dik moc za radu
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Tak somk to zakrikol, neviem, co zas ma, po asi 4 uspesnom nabootovani Nebuly sa hdbox zatal a uz to nedal. 4 kluce, 1 HDD s usb redukciou, vsetky mozne druhy formatovania som skusil, ale ne.
Co moze byt pricina?

Aby som prezradil, naco mi je bootovat ine image - cerpam odtial rozlicne veci. Nie zeby som ich pouzival.

Edit: nemam ten combi image k dispozicii.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

honzikovo píše:zkousim ten combi image a ten restart do neutrina tam nemam ? Dik moc za radu
Tak se ti to neudatovalo. Co mas za box? Jinak se podivej jestli na te flasce mas soubor usb_rootfs.img. Pokud ano tak to dej do boxu, vyp zap a drz up tlacitko - melo by se to updatovat samo. Pokud tam ten soubor nemas - je chyba ve flasce. Ja pouzivam starsi flasky od Kingstone 1-2GB bez problemu. Ne kazda flash v to jde.
honzikovo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od honzikovo »

tak update probehl zatim to jede vklidu dik moc za nakopnuti
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“