AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
tras
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od tras »

Ahojte,
vedel by ma niekto nasmerovať k inštalácii E2? Alien2 s STI7162 mám 2 mesiace, v ňom Spark 1.2.61. Nie je mi jasné čo je vhodnejší krok pre inštaláciu E2, inštalovať z pluginu na to určeného alebo inštalovať cez sieťový vypínač+OK. Ak pluginom tak to môžem spraviť v tomto firmware alebo treba spraviť downgrade na 1.2.51? Aký FW E2 nainštalovať?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

tras píše:Ahojte,
vedel by ma niekto nasmerovať k inštalácii E2? Alien2 s STI7162 mám 2 mesiace, v ňom Spark 1.2.61. Nie je mi jasné čo je vhodnejší krok pre inštaláciu E2, inštalovať z pluginu na to určeného alebo inštalovať cez sieťový vypínač+OK. Ak pluginom tak to môžem spraviť v tomto firmware alebo treba spraviť downgrade na 1.2.51? Aký FW E2 nainštalovať?
Tak som na kľuč dal rozbalenú zložku enigma2 zo stranky HDMU, zapol plugin,vybral cestu, zatlačil červené tlačidlo pre inštaláciu a počkal asi 40 sekúnd do nápisu seccsessful, exitom vyšiel, vypol sieťovým vypínačom. Potom už som pri zapínaní cez tlačidlo OK+ sieťový vypínač a následne šípka dole vybral "enigma.
Bežný užívateľ
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

potreboval by som poradit:
skusal niekto E2 : HYBRID OPENPLI (Zdzislaw Kowalski) ???

da sa tam rozbehat oscam ? ak ano, ako a kam ho umiestnit ?
myslim funkcny oscam + setting vyskusany a funkcny napr pod PKT alebo HDMU
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Mam dotaz ,prosím rozchodil někdo pod SPARKEM přehravani videa AVI, WMV, ci HD videa přes LAN z jineho uloziste , nepriklad NOTEBOOKU , ci PC a jak prosim(postup na obou zarizeni) - NAS server nemam . Diky za info ...
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Taurus38

Příspěvek od Taurus38 »

vinov píše: Ten hbbtv epg a teletext jinak neni spatny napad. Snad s tim v dalsich verzich neco udelaji, je to opravdu nedomyslene. :unknown:

A hbbtv funguje jen s CT programy? Tedy da se to zprovoznit i s vysilanim jinych tv, i treba zahranicnich?
HbbTV bohuzial nema nic spolocne so softom v Aliene. Je to hybridne TV vysielanie a musi ho vysielat samotny TV kanal. Tusim HbbTV vysiela aj ARD (Das Erste).
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Ako v HDMU stiahnuť pluginy? Oscam zo stránky HDMU na kľúči s fat32 HDMU nevidí.
Bežný užívateľ
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

tras píše:Ako v HDMU stiahnuť pluginy? Oscam zo stránky HDMU na kľúči s fat32 HDMU nevidí.
ked si v menu das moznost zobrazit pluginy, tak zelenym tlacidlom sa dostanes k ponuke stiahnut nove pluginy. tam pod EMU je aj oscam a ten sa po stiahnuti priamo nainstaluje. pripadne ho nahras priamo do boxu cez ftp. cez USB som to nikdy neinstaloval.
Amiko Alien 2 Twin
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

dr.x píše:Mam dotaz ,prosím rozchodil někdo pod SPARKEM přehravani videa AVI, WMV, ci HD videa přes LAN z jineho uloziste , nepriklad NOTEBOOKU , ci PC a jak prosim(postup na obou zarizeni) - NAS server nemam . Diky za info ...

Určitě to jde a NAS mít nemusíš. Mám nasdílen disk v síti a pak přehrávám fotky i videa. Nicméně to nevyužívám a tak ti teď neřeknu jestli to přehraje i HD. Jediný co jsem zkoušel bylo, že jakmile fotka měla víc jak 4 Mb tak to nezobrazil. Teď už to neřešim, protože využívám DLNA v TV a ta přehraje uplně vše.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

muzes mi prosim popsat jak si toho docilil,ja jsem to nerozjel... jen ftp server ale tam se prehravat neda, jen kopirovat a o to se mi nejedna:-(
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Flugzeug píše:
tras píše:Ako v HDMU stiahnuť pluginy? Oscam zo stránky HDMU na kľúči s fat32 HDMU nevidí.
ked si v menu das moznost zobrazit pluginy, tak zelenym tlacidlom sa dostanes k ponuke stiahnut nove pluginy. tam pod EMU je aj oscam a ten sa po stiahnuti priamo nainstaluje. pripadne ho nahras priamo do boxu cez ftp. cez USB som to nikdy neinstaloval.
Trošku presnejšie by to chcelo.V "Plugin Browser" zatlačím zelený gombík "Stiahnuť prídavné moduly"mi následne vyskočia 2 čierne tabuľky 1. "No newv plugins fond" 2."No preview available". Predpokladám že tu by sa pluginy mali zobraziť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Bežný užívateľ
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

neviem co je to za verziu HDMU, ale presne tam sa zobrazia dostupne pluginy. aspon vo verzii cca 2 tyzdne dozadu ktoru som testoval to fungovalo.

Odoslané z GT-I9300 cez Tapatalk 2
Amiko Alien 2 Twin
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Flugzeug píše:neviem co je to za verziu HDMU, ale presne tam sa zobrazia dostupne pluginy. aspon vo verzii cca 2 tyzdne dozadu ktoru som testoval to fungovalo.

Verziu mám v podipise.
Bežný užívateľ
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Taurus38 píše:HbbTV bohuzial nema nic spolocne so softom v Aliene. Je to hybridne TV vysielanie a musi ho vysielat samotny TV kanal. Tusim HbbTV vysiela aj ARD (Das Erste).
Dik za info. Dalsi tv ktera to vysila je asi nemecka/francouzska Arte.
Asi je to jen dalsi napad ktery nema budoucnost a brzy zapadne. Soudim tak dle toho, ze se ho chytly zrejme jen verejnopravni tv. Do toho perfektne zapadaji takove koniny jako je to nekolika vterinove umrtveni DO pri kazdem prepnuti na program vysilajici to hbbtv.

Jen me to dale utvrzuje v tom, ze to michani tv s cimkoli jinym je zhovadilost, tedy je to vzdycky amatersky provedene a z ruznych duvodu to nema narok na dlouhodobejsi preziti (na internetu se veci meni moc rychle a na nejake tv sosaky (jako treba Spark s jeho youtube napichnutim) tento, vite co).

Ja tu soucinnost tv a internetu zatim resim tak, ze pouzivam LCD PC monitor jako TV (castecne z nutnosti protoze me odesla tv) a kdyz chci pustit youtube nebo cokoli z internetu, tak jednoduse prepnu na pc, popripade zobrazim oboji najednou bud PiP nebo vedle sebe... neni to sice tak dokonale jak bych si pral, ale rozhodne to prebiji vsechno co nabizi dnesni sat prijimace (v nabidkach spojenych s internetem).

Budu ted testovat s malym PC do ktereho nahraju GeeXboX HTPC... je skoda ze Alien ma jen 100Mbit/s LAN port, Gb by byl lepsi, asi by to pak bylo rychlejsi pro nahravani nez ted pres USB.
Naposledy upravil(a) vinov dne 07.únor 2013 - 18:33, celkem upraveno 3 x.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Novší image aktualizujem z usb kľúča alebo sa nejako sťahuje z netu cez menu?
Bežný užívateľ
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

myslim ze v HDMU funguje update aj cez menu, ale nie som si isty, vzdy som ju mal len kratko na test kedze mi tam nejake veci nesedia. kazdopadne stahovanie pluginov bolo funkcne.

Amiko Alien 2 Twin
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

dr.x píše:muzes mi prosim popsat jak si toho docilil,ja jsem to nerozjel... jen ftp server ale tam se prehravat neda, jen kopirovat a o to se mi nejedna:-(
Ted jsem mimo, ale vracim se v sobotu a napisu. Takhle z hlavy si to uz nepamatuju.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Nevím, jestli dost dobře chápu o co dr.x jde. V operačním systému nasdílím složku, adresář nebo celý disk a následně v Menu Sparku je Nastavení sítě -> Network hard disk. Poté ve Sparku mám další datové úložiště, ze kterého (podle dosažené rychlosti) můžu prohlížet foto, přehrávat video soubory apod.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
hekos
satelitni prijimac: amiko alien2 triple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

cau mam taky dotaz vcera jsem zapojil i druhy tuner dvb-s prvni i druhy tuner mam nastaveny na 23,5 a na kazdy tuner zvlast kabel do lnb a kdyz na jednom zapnu nahravani bo se divu pres notas a chci si prepnout na jiny kanal v telce tak mi nabehne na tv cerna obrazovka signal vsechno je vporadku aj dekodovani naskoci ze to dekodovalo ale porad tma cim to tak muze byt? pouzivam e2 nebula pkt alien2 triple tuner dik za rady
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Flugzeug píše:myslim ze v HDMU funguje update aj cez menu, ale nie som si isty, vzdy som ju mal len kratko na test kedze mi tam nejake veci nesedia. kazdopadne stahovanie pluginov bolo funkcne.

Cez menu mi neaktualizuje ani nestiahne pluginy, rádia fungujú. Ako inač aktualizovať image?
Bežný užívateľ
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

jouda100 píše:Nevím, jestli dost dobře chápu o co dr.x jde. V operačním systému nasdílím složku, adresář nebo celý disk a následně v Menu Sparku je Nastavení sítě -> Network hard disk. Poté ve Sparku mám další datové úložiště, ze kterého (podle dosažené rychlosti) můžu prohlížet foto, přehrávat video soubory apod.
Tohle me taky zajima a tak povzbuzen tou jednoduchosti jsem se na to vrhnul jen abych zjistil ze to neni tak jednoduche jak rikas.

Chci sdilet direktorar 'Movies' na USB disku pripojenem k memu pocitaci (H:\Movies) V pocitaci jsem tento direktorar nasdilel, dale jdu do Sparku.

Tady narazim hned na Jmenu sitoveho disku: nabidka je jen z 'u v w x y z' - musim si asi vybrat z techto pismen, H tu nevidim, jak to? Proc to? (Mozna jde jen o nejaky alias ktery nema nic spolecneho s pismeny pridelenymi diskum v okenkach?)

Service Type jsem nechal na NFS (dalsi moznost je CIFS) mam jen mlhave poneti o techto typech, mohl bych si to vyhledat na siti, ale asi default NFS bude stacit (zrejme to jen znamena, ze NFS nevyzaduje uzivatele s heslem, ktere stejne nemam, bezim jako admin ve Win7)

V polozce Share Folder jsem napsal Movies, jako Server IP jsem zadal IP meho pocitace v mistni siti, pak zvolim Activate, ale nic neni nalezeno. Kde je chyba?

Podotykam ze z toho pocitace mam pristup k webovemu serveru Sparku (mimochodem v1.2.61)
Naposledy upravil(a) vinov dne 08.únor 2013 - 17:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“