AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od jouda100 »

Pravda, tento modul jsem na některém fóru zahlédl. Šla mi stáhnout pouze jedna verze, ale neúspěšně jsem ji do této verze E2 dostal. Abych byl konkrétní. Sice jsem ji přes FTP vložil k ostatním emu, ale v nabídce se mi neobjevila. Takže proto jsem SCAM ve svém příspěvku nezmiňoval.
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

jouda100 píše:Pravda, tento modul jsem na některém fóru zahlédl. Šla mi stáhnout pouze jedna verze, ale neúspěšně jsem ji do této verze E2 dostal. Abych byl konkrétní. Sice jsem ji přes FTP vložil k ostatním emu, ale v nabídce se mi neobjevila. Takže proto jsem SCAM ve svém příspěvku nezmiňoval.
nezabudol si zmenit opravnenie suboru na 755?

Odoslané z GT-I9300 cez Tapatalk 2
Amiko Alien 2 Twin
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Takovéto chybě se už snažím vyhnout, abych se trochu posunul vpřed. Takže nezapomněl. Bohužel je víkend a rodina doma v obýváku, takže němůžu zkousit ani ten SCAM. Ale zeptám se Tě na osobní věc. Proč prodáváš Aliena? Přestal Tě bavit?
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
froyo84

Příspěvek od froyo84 »

Dobry den, mam Alien 2, softer ako bol dodany (spark) a vsetky aktualizacie. Od zaciatku sa vsak objavuju problemy s nahravanim. Bud zlyhalo casove nahravanie a nic sa nenahralo. To uz sa asi viac menej vyriesilo aktualizaciami. Teraz mam vsak problem ked nahravam a pozeram kodovany program. Bud nahra v pohode, ale ked sa prepne na iny, tak vypise kodovany. Alebo nahra kodovany a ine idu pozerat. Neviete, cim to moze byt?
marospet

Příspěvek od marospet »

Ja mam problem keď nahravam s hd programu na usb tak nahravka seka a vypadava aj zvuk pri prehravani.Amiko alien 2 najnovši software pod sparkom. Zda sa že trebalo lepšie zainvestovať a nekupovať takeho žebraka čo ani nenahra film z hd programu. Činsky odpad.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

marospet píše:Ja mam problem keď nahravam s hd programu na usb tak nahravka seka a vypadava aj zvuk pri prehravani....
Otestuj rychlost HD v Menu Settings PVR/HDD -> USB speed testing

Mozna budes muset vypnout timeshift nahravani. Jinak mozne reseni (sam jsem to jeste nezkousel ale melo by to fungovat) muze byt nahravat na SSD HD nebo na usb klic - a mozna kdyz by to byl dost velky klic, tak na nej i nahravat a nahravky pak presunovat na usb disk, coz ale neni permanentni reseni... tyhle dve moznosti jsou myslim rychlejsi nez usb hdd - ten by mel byt spis rychlejsi nez pomalejsi, jako 7k2 rpm a tak.

Jinak mam jeste dojem (jeste jsem to netestoval) ze kdyz nahravas program a zaroven se na nej divas a jeste ti pritom jede timeshift, tak tam mozna dochazi k tlacenici - je to v podstate dvojite nahravani toho sameho programu a mozna ze zroven to divani se na nej ma taky nejaky vliv, takze mozna je lepsi se zaroven nedivat na nahravany program, nebo aspon nemit zapnuty timeshift - ten se musi vypnout v Menu, jinak bezi neustale a nahrava na cokoliv se prave divas i kdyz nezmacknes to timeshiftove tlacitko na DO (vlevo uplne dole), ale to (tu tlacenici jestli tak vznika) by mohl vyhodnotit nejaky vetsi expert.

Osobne nahravam jen SD programy ale nekdy kdyz vic surfuju tak dostanu Spark do takoveho stavu, ze je nutny restart aby se nahravani nesekalo.
Naposledy upravil(a) vinov dne 04.únor 2013 - 1:36, celkem upraveno 6 x.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Jak pise Vinov. Spis zapremyslej na co nahravas, jak velky disk, jaky format atd. Pouzivam 250 Gb ext. disk 2,5 bez napajeni a normalne nahravam 2 HD bez zaseku.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

Taky mám 250G /2,5 HDD bez napájení a nahrávám bez problémů.
marospet

Příspěvek od marospet »

Marek_marek píše:Jak pise Vinov. Spis zapremyslej na co nahravas, jak velky disk, jaky format atd. Pouzivam 250 Gb ext. disk 2,5 bez napajeni a normalne nahravam 2 HD bez zaseku.
No mate pravdu to moje usb nevytihne viac ako 74 mg v teste a ked vypnem timeshift tak je to menej 63 mg. Usb je kingstom 16 gb datatravel g3 fat 32.
Usb napajam vpredu v zade je to este menej.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

To je zajimave ze predni usb muze byt rychlejsi, asi se na to mrknu a otestuju si to.

Mohl bys zkusit prejit z Fat32 na ntfs a zkusit ten test znovu. Jak uz jsem uvedl drive (na predchozi strance), linuxovy format ext3 reseni neni, aspon ve Sparku ne (v Enigme to muze byt jinak) a kdovi jak se Spark chova s Fat32 formatem (ktery je mozna potrebny pro nahrani firmware ale uz ne dobry pro nahravani programu...)

Muj 500GB 7k2 2.5" disk kdyz je prazdny testoval zapis 186 a cteni 221 Mbit/s (popisuju to na predchozi strance)
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

Marek_marek píše:Jak pise Vinov. Spis zapremyslej na co nahravas, jak velky disk, jaky format atd. Pouzivam 250 Gb ext. disk 2,5 bez napajeni a normalne nahravam 2 HD bez zaseku.
Co mas presne za disk? Protoze ja taky nenahraju skoro nic bez sekani :( {Posledni verze Sparku}

R.
marospet

Příspěvek od marospet »

Ntsf islo este pomalsie tak som usb sformatoval v primaci win95/fat32 a v teste ukazuje ryclost 127mb/s po druhom teste ukazuje zase 74mb/s.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

rudolfk píše:
Co mas presne za disk? Protoze ja taky nenahraju skoro nic bez sekani :( {Posledni verze Sparku}

R.
No ted tam mam nejakou Toshibu (je vybranej z ntb) pred tim jsem tam mel starickej (tusim Segate) 125 Gb a taky to bylo bez zaseku.

to marospet: to muze byt prave problem v tom, ze nahravas na flash pamet a ne hdd. Vetsina flash pameti nemaj zrovna rychly zapis a pak toto nejsou schopny pojmout. Zkus si poridit nejaky ext HDD nebo treba i starsi HDD 2,5 z ntb (SATA) a k tomu ext. ramecek a uvidis, ze to pojede. Nemusi to byt ani nejake ohromne velikosti, kdyz ti staci tech 16 Gb Pokud chces nahravky skladovat, tak si nasdilej na siti nejaky HDD a prehravej to nej.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
marospet

Příspěvek od marospet »

to:Marek_marek
dikes skusim hdd
marospet

Příspěvek od marospet »

marospet píše:to:Marek_marek
dikes všetkym skusim hdd
Umbos

Příspěvek od Umbos »

chci se zeptat jestli nekdo nevi co mam delat ? mam amiko alien 8900 a vcera pri zapnuti zustal ve stavu boot. ani vypnuti a znovu zapnuti do el.site nepomohlo. poradte. :cry:
kadko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008,Vu+ Uno 4K se

Příspěvek od kadko »

Skús tam nahrať znovu soft,ale zo sekcie alien 8900, nie alien 2
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41347
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Najel jsem vcera na Spark 1.2.61 (z 1.2.54) a vidim z meho pohledu jen dve zmeny - crossepg a webserver tv video-streaming via vlc.

To druhe je vitana vec a funguje docela dobre (na laptopu s wifi pripojenim), i kdyz to jeste bude potrebovat doladeni (ne video samotne, ale ty veci okolo s tim spojene, taky ty menu okolo obrazu jsou hodne humpolacke, pismo a tlacitka a vubec vsechno jako pro slepe), ale pouzivat se to da. Zjevne je to site na miru IExploreru, ve FF to sice taky jede, ale plno funkci nejak nechce fungovat, ale to by se asi dalo pricist tem vselijakym pluginum kterymi mam FF zasnerovany proti privalu vselijakych komercnich ^&*$% ).

Zato ten CrossEPG nevim jak vyuzit. Prisel jsem na to ze se vyvola tlacitkem EPG a pak F1, tam je zrejme nastaveni toho crossepg, v XMLTV poskytovatele jsem si oznacil Slovack a Czech tv, pak Download Now a pak, pak nevim.

Kdyz se na neco divam a zmacknu F1, tak me naskoci nahore menu z ktereho me funguje pocasi (je nekde na siti seznam dostupnych mest, jestli by nebylo neco blize kde jsem (zadal jsem Praha a naslo to Prague)?.
Ty ostatni ikonky v tom menu vyroluji prazdne menu a nevim co s tim, ani nevim k cemu jsou urcene, tedy ani nevim jestli to ma neco spolecneho s tim CrossEPG, mozna ne.

... tak jsem si ted pri prepinani kanalu vsimnul toho 'ct menu' s cervenou teckou, je to jen na programech CT a dostanu se tak k epg CT programu... je to ten 'crossEPG'? A jak to aktivovat pro dalsi programy, jako ceskou tv novu a primu (a vubec dalsi jine programy?)

Ted jsem taky zjistil prusvih - po dobu trvani toho 'ct menu' vpravo dole nemuzu dal prepnout kanal, cely DO je zablokovany pocas zobrazeni te pripominky... jedine kdyz dam Exit aby to zmizelo (ale Exitem se to pote objevi znovu a znovu, ledaze se me podari rychle prepnout jinam, samo to zmizi po par vterinach... je mozne se zobrazovani te pripominky zbavit uplne, anebo budu muset odted na to zmizeni porad cekat, nebo mackat exit na DO?? Ted lituju ze jsem to vubec aktivoval, takova Pcovina, ktery osel to programuje... zvazim navrat na 1.2.54 jestli to nejde nejak vypnout - snad vypnutim celeho toho crossepg, jestli to tedy vubec jde vypnout? Zatim jsem to nezjistil (zkusil jsem zajet do toho nastaveni a odskrtnout ten cesky vyber v xml menu a pak download... ale to nepomuze, vypnout se to zrejme neda). Mozna znovu updatovanim na stejny image?
Taurus38

Příspěvek od Taurus38 »

to vinov:

Ta červená bodka na ČT programoch nie je CrossEPG ale znamená, že ten program vysiela HBbTV - to je hybridná TV a využíva prístup na web. Môžeš si to vypnúť v menu - systém - výrobné nastavenia - rôzne nastavenia - HBBTV - ZAP/VYP. Potom ťa to už nebude otravovať. :wink:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Aaaah diky, hbbtv jsem aktivoval a nenapadlo me ze to bude ono kvuli te dalsi pro me nove veci (crossepg). :shock:
Ten hbbtv epg a teletext jinak neni spatny napad. Snad s tim v dalsich verzich neco udelaji, je to opravdu nedomyslene. :unknown:

A hbbtv funguje jen s CT programy? Tedy da se to zprovoznit i s vysilanim jinych tv, i treba zahranicnich?

A jeste nevim co pro me dela ten CrossEPG, jak poznam ze to funguje nebo ne. Zatim se me EPG obnovuje mizerne jako vzdy, myslel jsem ze to ma nejak v pomoct v tomhle ohledu.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“