sw 2.11.34

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
daja44

Re: sw 2.11.34

Příspěvek od daja44 »

Smazal jsem adresář var, vypl zapl přijímač, dal tovární nastavení, flash firmware odsud ze stránek, zas tovární nastavení, nic jsem zatím neinstaloval (pluginy) zatím jsem ani neskenoval programy. Najel do media Client a tam se připojil na síťový disk, tam se rozklikli složky, dal jsem přehrát film a box zamrzl, nejde s tím nic dělat jen vypnout zadním vypínačem. Tento disk jsem měl i na předchozí verzi firmware a tam vše šlapalo. Máte někdo nějaký nápad?
daja44

Příspěvek od daja44 »

Tak mě nejde ani film z USB jde jen zvuk a obraz tam není ](*,)
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

tak si ho dobre dojefungal :)
daja44

Příspěvek od daja44 »

Tak to díky, to jsem nechtěl slyšet, tak to nevím co s tím, chjo.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

cleaner , vycisti box.
restartni a prejdi cez ftp do /tmp/
oznac vsetky subory a zvol - odstranit
restartni box
nahraj fw
a frcis.
daja44

Příspěvek od daja44 »

Děkuji, teď jdu do práce večer po 22:30 to zkusím a dám vedet. Ten cleaner se používá s R232 kabelem že? Ten doma mám.
Edit: Tak jsem našel tady na fóru návod i program tak to večer zkusím.
rios66
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rios66 »

To epg si stale nezapamata po vypnuti ani v tejto verzii da sa stym nieco robit ?
daja44

Příspěvek od daja44 »

revis píše:cleaner , vycisti box.
restartni a prejdi cez ftp do /tmp/
oznac vsetky subory a zvol - odstranit
restartni box
nahraj fw
a frcis.
Tak vše podle návodu, mp3 přehraje, obrázky taky, ale pokud pustím film avi, mp4, tak Naskočí okno Prosím čekejte, no čekám už půl hodiny a nic, na předchozím firmware v2.11.16 to jde teď jsem to zkoušel, tak nevím kde je chyba, nějaký nápad? Do přijímače jsem nahrál pluginy mcas, xcam, coconout, osd - čas na dispeji, mcas update, nic víc.
r_e_n_e
satelitni prijimac: HD-BOX FS7119 HD PVR

Příspěvek od r_e_n_e »

Ja mam to iste...
Dal som novy firmware, potom som dal tovarne nastavenie
Nacital som settingy a programy zo zalohy.

Ked dam prehrat film zo sietoveho disku, tak mam iba pozadie a zvuk.

Ostatne veci funguju, iba prehravanie filmov nie, co mi az tak nechyba, lebo mam pc prepojeny s telkou cez hdmi.

Inak ako nastavim to, aby sa mi nezuzoval obraz.
V nastaveni obrazu dam 16:9, plnu obrazovku a stale mam cierne kraje...
Nejako to nefunguje ani na zmeny - orezanie okrajov alebo uplne zobrazenie
HD-BOX FS-7119 HD PVR, fw. v2.11.01
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

najskor si nastav typ TV - 16:9, alebo 4:3 , potom bude tlacitko V-Format fungovat normalne.
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

nahrávky vám přehrát jdou?, z dlna to video přehraje?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

mne ano , ale nie vsetky .
luna
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od luna »

nahrávky ne všechny .. nebo z dlna ne všechny?

jestli ani ne nahrávky nebudu ani testovat ..
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

nahravky idu vsetky. Problem je v DLNA .
DURAN
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Uclan 4k +110 GILBERTINI motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DURAN »

Prestal mi na sw 2.11.34 fungovat youtube. Včera ešte išiel , je chyba len u mna???
Dakujem za odpoved.
liliana2010

Příspěvek od liliana2010 »

Chyba je asi u teba, mne ide :unknown:
HD-BOX FS-9105+ HD
HD-BOX IRD-8000HD PVR
daja44

Příspěvek od daja44 »

Mě přes DLNA jdou jen fotky, MP3, audio, video žádné bohužel, zkoušel jsem i cleaner plus smazat adresář tmp a znovu nahrát firmware, nepomohlo bohužel. U předchozí verze mi to funguje.

Edit.: Špatně jsem to napsal, přes DLNA mi jdou jen fotky, MP3, audio. Video mi nejde žádné.
Naposledy upravil(a) daja44 dne 18.leden 2013 - 23:19, celkem upraveno 1 x.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

zaujimave. mp3 by mali ist uz z principu. mas kodek mp3 ,alebo mp3pro ?
bitrate ? CBR , VBR ?
marco37
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: něco by se našlo...;o)

Příspěvek od marco37 »

DURAN píše:Prestal mi na sw 2.11.34 fungovat youtube. Včera ešte išiel , je chyba len u mna???
Dakujem za odpoved.
Také jsem zaregistroval problém s některým videem na youtube u nejnovějšího a tedy posledního firmware. Bylo to dokonce už včera večer a to vesměs u hudebních klipů. Ostatní jako dokumenty apod. jedou bez problémů.
Co se týče toho posledního firmware, nainstaloval jsem ho pouze z důvodu, kterým byla právě nefunkčnost youtube v dřívějších verzích. Jinak po zakoupení přijímače HD-Box 9105plus HD PVR jsem nahrál a jel pořád s verzí v2.11.07, která se mi zdála opravdu bezproblémová a nebýt tedy toho youtube, nikdy bych do nové verze nešel. Jinak musím korektně podotknout, že už v té době u této verze nešlo připojit počasí, což bych klidně oželel. Myslel jsem, že výrobce se bude orientovat na opravu youtube pouze nějakou "záplatou", aby nemusel každý přeinstalovávat hned celou verzi FW. No nestalo se tak, i to prostředí menu mi připadá zbytečně komplikované (možná jen mě??), zvláště co se týká přístupu k internetové TV, kterou dost využívám a na její sledování stačilo pouze spuštění menu a kliknout na ikonu. Takto je to o pár "kliků" zbytečně více. Také tady bylo popsáno, že se musí předělávat celý setting u nového FW. Jak jsem psal , používal jsem verzi FW v2.11.07. Pro intalaci posledního FW, jsem použil klasický postup přehrání nového FW pomocí USB (FLASH-ky), kdy jsem na prázdnou FLASH.. umístil nový FW, nahrál do Boxu a následném restartu a dal tovární nastavení přijímače. Potom, což zde bylo psáno, že nejde, nebo , že se musí, nebo i tedy, že se doporučuje naskenovat všechny frekvence a programy znovu. Já jsem to takto neudělal, před změnou FW jsem si všechny nastavení a tedy i setting zálohoval a toho jsem potom využil , kdy jsem tedy po továrním nastavení dal nahrát zase na flash tento zálohovaný soubor (setting programy, nastavení DiSEqC ,sharea atd.) po restartu mi jede bez problémů všechno. Dost dobře si neumím představit, že bych skenoval a řadil celé pozice Astra 23,5E a pozice 1W, kde sleduji všechny pakety vysílající na obou satelitech.... a tedy i mnou všechny (stovky) programy seřazené podle žánrů atd... Jen snad napíši, že po přepnutí na některý HD kanál mi chviličku obraz "zacuká" a také je trošku pomalejší přepínání kanálů , ale opravdu malinko, to bych i přikládal jako chybu FW u HD-Boxu všeobecně, což bylo i u verze FW v2.11.07 když srovnám přepínání u obyčejné a často neoprávněně zatracované Arivě 200 HD.
Ohledně přehrávání videa z mého externího 2 TB disku WesternDigital.
Musím napsat, že jak u verze předešlé, tak u verze této nové a poslední jede a přehrává Box všecho bez potíží. U obou verzí jsem se pouze setkal se závadou, že když Box narazí na nahrávku u některého z filmů (kterých mám na 2TB disku stovky stažené a nahrané do disku z PC, nikoliv nahrávek z Boxu) neobvyklého formátu AVI, kterých je jak známo dnes více druhů, tak Box reaguje :
1) nahrávku po zapnutí vyhodnotí jako nečitelnou a pak se přehrávání z disku vůbec neuskuteční a dojde k automatickému přepojení na program televize,
2) nahrávku u jiného videa vyhodnotí tak, že se po zapnutí filmu ihned zasekne a jediná možnost je pak zadním vypínačem u Boxu odpojit od elektřiny (hluboký spánek tlačítkem POWER jsem nezkoušel) a znovu tedy zapnout, tento film už si pak pamatovat a nepřehrávat...
3) u některého formátu jede opravdu jen zvuková stopa, obraz ale nenaskočí.
Někdo kdysi psal, že by se tato některá možnost poruchy u nahraného videa mohla vyřešit přepsáním koncovky formátu videa na jinou a pak třeba přehrávat problematickou nahrávku jako nahrávku staženou v HD-Boxu, ale to jsem nikdy nezkoušel. Popravdě u stovek filmů a kapacitě disku 2TB, jsem takovou možnost nikdy neřešil, problematický film jsem tedy potom už nezapínal....
Souhrn:
Nová verze FW, je vcelku dobrá, ač by mohla být místo ní udělána pouze nějaká záplata na funkční youtube a obnovena služba počasí (já ji tedy nijak nepotřebuji), i pro dřívější a napíši i bezproblémové verze jako byla v2.11.07 (jiné jsem netestoval). Jiné vymoženosti a plusy jsem nezaznamenal a ohledně settingu mohu napsat, že v novém FW jde použít starý setting a celkové nastavení z dřívějšího FW pro bezproblémový chod a funkci jak programové, tak přehrávání filmů, prohlížeč apod. věci (share), které výrobce do settingu a přístroje už od začátku výroby pro zájemce o tento výrobek poskytl...(share výrobce logicky samozřejmě neposkytoval).

Koukám, že je můj popis je jako celá kniha. Ale kdo to nebude chtít číst, tak ať nečte, snaha byla :good:

:smoke:
Openbox x810, Ariva 200HD, HD-BOX FS-9105+, X-Trend ET 4000, VU+ SOLO2, DM 800SE v2
Sat.dish: 105, 125, 180, 240 Motor: DigiPower SG-2100: 85E - 45W, LNB: Invacom SNH-031,
Sat card: Sky/CS Link, Telewizjanakarte
and full share...
Obrázek
eraser17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eraser17 »

mne DLNA prahrava vsetko ako predtym, ale ked nezastavim prehravane video sam a necham ho az do konca ( malo by sa vypnut a mal by naskocit aktualny program ) tak vtedy vzdy zamrzne. musim vypnut s vypinacom
AB IPBox PRISMCUBE RUBY,HD-BOX 7119, HD-BOX 7110,
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“