AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
maly mike

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od maly mike »

skycamd je share server, kdyz mas pristup na tento server vypises pristupovy kod ( pekne dlouhy ) muzes sdilet nektere ...
jkrajinka

Příspěvek od jkrajinka »

czechboy píše:Zdravím, poradí někdo jak v Alienu2 (PKT) rozchodit kartu Skylink HD Irdeto. CRW na oscamu běží skvěle, ale irdeto ne a ne. Už sem tady z fóra vyzkoušel snad všechno a pořád nic. Už fakt nevím jak dál na to. Díky za každou radu.
Co tak dat sem zakladni konfuiguracni soubory a napsat s jakou verzi oscamu to nechodi.
Takhle těžko radit
jkrajinka

Příspěvek od jkrajinka »

Mám dva dotazy k Sparku.
1. EPG vidim jen aktualni pořad a pak to co nasleduje, tedy nemohu se rano podivat co budou davat večer nebo zítra, jde někde nastavit jak moc dopředu se má EPG ukladat a zobrazovat?
2. Youtube. Jak se v tomto modulu vyhledava? Příklad chci, aby se mi nabízely jen klipy s ACDC, at dělám co dělam pořád se mi tam cpe jen to co vybral nevím kdo a nevim jak.
czechboy
satelitni prijimac: Amiko Alien2 Twin

Příspěvek od czechboy »

jkrajinka píše:
czechboy píše:Zdravím, poradí někdo jak v Alienu2 (PKT) rozchodit kartu Skylink HD Irdeto. CRW na oscamu běží skvěle, ale irdeto ne a ne. Už sem tady z fóra vyzkoušel snad všechno a pořád nic. Už fakt nevím jak dál na to. Díky za každou radu.
Co tak dat sem zakladni konfuiguracni soubory a napsat s jakou verzi oscamu to nechodi.
Takhle těžko radit

Takže mám tam tohle, a nerozchodil sem to na žádném oscamu.
oscam.conf
oscam.dvbapi
oscam.server
oscam.srvid
oscam.user

Ale bohužel mi sem nejdou dostat jako příloha, a nevím proč.
Amiko Alien2 Twin tuner
He@d SD 8500
czechboy

Příspěvek od czechboy »

imayoi píše:@czechboy
... ak sa nemylim, na i*dero kartu je potrebna binarka oscamu od blackshipa.

Ahoj, nějak sem nenašel ani oscam ani config soubory od blackshipa. prosím poraď kde a co přesně hledat. Předem moc díky.
Amiko Alien2 Twin tuner
He@d SD 8500
jkrajinka

Příspěvek od jkrajinka »

oscam.conf
oscam.dvbapi
oscam.server
oscam.srvid
oscam.user

Bud nahrat na nějaký server a vložit odkaz nebo vložit přimo obsah těch souboru jako text do příspěvku, nejlepe do tagu Code
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

jkrajinka píše:Mám dva dotazy k Sparku.
1. EPG vidim jen aktualni pořad a pak to co nasleduje, tedy nemohu se rano podivat co budou davat večer nebo zítra, jde někde nastavit jak moc dopředu se má EPG ukladat a zobrazovat?
Zkus po zmacknuti OK na DO zmacknout sipku kolibky doprava - okenko ma po stranach takove modre sipky pokud jde tim smerem prepnout a uplne vpravo jsou programy pro tu kterou stanici - jsou jen do pulnoci, po pulnoci se ukazou na pristi den, nevim jiste jestli na cely pristi den.

Z tlacitka EPG na DO to jde jeste lepe a navic se odtud da nastavit nahravani. Staci zmacknout zelene tlacitko (dole na liste je zelena oznacena jako Option) a v Option pak treti vyber je 'EPG Schedule' (EPG rozvrh) a tam je to jeste lepsi nez pres to OK tlacitko, rozvrh je tam na sedm dni dopredu :)

-------------------
Prave jsem zjistil ze mam v timeru dve polozky, kde jsem nastavil nahravani na pet dni v tydnu a nemuzu se tech polozek zbavit, nejdou vymazat cervenym tlacitkem protoze se nezvyraznuji. Vi nekdo jak se jich zbavit?
Naposledy upravil(a) vinov dne 09.prosinec 2012 - 21:58, celkem upraveno 1 x.
czechboy

Příspěvek od czechboy »

jkrajinka píše:
oscam.conf
oscam.dvbapi
oscam.server
oscam.srvid
oscam.user

Bud nahrat na nějaký server a vložit odkaz nebo vložit přimo obsah těch souboru jako text do příspěvku, nejlepe do tagu Code

Takže dal jsem to na ulozto.cz

http://www.ulozto.cz/xS4E4Wg/irdeto-soubory-zip
Amiko Alien2 Twin tuner
He@d SD 8500
weltmajster
satelitni prijimac: AB IPBOX 400s

Příspěvek od weltmajster »

zdravím...mám sakra problém s amiko alien 2...od včerjšieho popoludnia mi nejdu kódované programy (skylink irdeto ice) až na markízu, dajto, csfilm, pětka a doma...mám tam spark1.2.58...skúšal som to aj v enigme (pkt nebula) a tam je to presne to isté...čo sa týka sparku tak mám v tých "moduloch" spustený oscam, mgcamd aj cas...v enigme mám oscam 3144 stable a skúšal som aj oscam 4158...nemal niekto podobný problém?
czechboy

Příspěvek od czechboy »

weltmajster píše:zdravím...mám sakra problém s amiko alien 2...od včerjšieho popoludnia mi nejdu kódované programy (skylink irdeto ice) až na markízu, dajto, csfilm, pětka a doma...mám tam spark1.2.58...skúšal som to aj v enigme (pkt nebula) a tam je to presne to isté...čo sa týka sparku tak mám v tých "moduloch" spustený oscam, mgcamd aj cas...v enigme mám oscam 3144 stable a skúšal som aj oscam 4158...nemal niekto podobný problém?

Ahoj, no já s tím taky zápasím! Ve spárku sem irdeto kartu zprovoznil, ale v pkt nebula se mi to taky ani nehne. Už sem taky v koncích. A to sem vyzkoušel kde co!
Amiko Alien2 Twin tuner
He@d SD 8500
weltmajster

mohol by si ma trošku nakopnúť ako si to rozchodil aspoň v tom sparku?...
czechboy

Příspěvek od czechboy »

weltmajster píše:mohol by si ma trošku nakopnúť ako si to rozchodil aspoň v tom sparku?...

No pohledej tady tohle All_emu_plugin_Alien_16.07.2012 dej to na flash disk a nainstaluj. A mělo by to šlapat. A kdyby ne, tak dát ve sparku tovární nastavení a vše znova nastavit a naladit programy.
Amiko Alien2 Twin tuner
He@d SD 8500
weltmajster

hm tak som z toho zúfalý:(...bral by som to ako chybu na mojej strane keby mi nešlo nič - ale markíza a doma a iné uvádzané vyššie idú v pohode...zvyšok balíka multi a hbo nejde...skúšal som aj vyžiadať reautorizáciu na stránke skylink stále nula bodov...prosím - kto do toho vidí - skúste ma nejak nakopnúť...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

@weltmajster - mozna mas nejaky takovyhle problem jaky se resil tady:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=47489
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

Je na A2 nějaká Enigma s hodně dobrým webbrowserem, popřípadě s HBBTV?
Nebo alespoň jak upravit odkazy s obrázky na úvodní stránce spark-webbrowseru (záložky).
Ď
staticx2

Re: AMIKO ALIEN 2 dead

Příspěvek od staticx2 »

Zdravim vas vsetkych Potreboval by som pomoct s alienom 2 Nemozem ho zapnut a stale len bootuje Uz som cital tu na fore ako nato cez usb alebo cez rs 232 ale nedari sa mi to neviete mi poradit ako to mam presne urobit cez usb alebo cez kabel a aky program pouzit cez rs 232 Stiahol som Putty lebo nemam hyperterminal ale neviem ako poslat ten uboot subor a kde ho vlastne najdem alebo stiahnem A cez usb mi to neide vobec Neviem co sa stalo ale stiahol som novy spark a asi som omylom v menu klikol prejst na E2 a tym padom to padlo a uz nenabehol Prosim skuste mi pomoct Za odpovede vopred Dakujem
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

Možná ti jen bootuje do E2 a pokud tam E2 nemáš nahranou, tak bootuje stále dokola.

Pokud to tak je, stačí přepnout bootování do Sparku. Mám Alien1 a tam je postup následující:
1. vypneš přijímač zadním vypínačem
2. Zmáčkeš a držíš stisknuté tlačítko OK, zapneš přístroj zadním vypínačem
3. Jakmile se na displayi objeví FORC pustíš tlačítko OK
4. Zmáčkneš 1x šipku nahoru
5. Zmáčkneš tlařítko OK, přístroj nabootuje do Sparku
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Ahojte, do čerstvo kúpeného Alienu 2 som nainštaloval fw AMIKO_ALIEN2_1.2.58.V menu má možnosť prechodu na E2, mal by to biť novší spôsob inštalácie E2. Je potrebné aby som do prijímača vložil najprv fw AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot alebo môžem inštalovať E2 rovno v menu 1.2.58?
S otvoreným linuxom nemám skúsenosti. Sparka som naladil vložil mcas plugin, ICE funguje. Tiež by som skúsil čo zvládnu web tv. Kde sa dostanem k menám a heslám pre ich spustenie?
V tejto dikusii je to tu dosť neprehľadné bolo by super ak by napr. admin podstatné veci vyznačil farebne alebo boli návody v sekcii download. Neprehľadné je to keď je tu otázka za otázkou a odpovedi sa miešajú.

edit,
kartina tv prihlasovacie meno 140 141 142 143 144 145 až po 149
heslo 041 141 241 341 441 až po 941
funguje to
Naposledy upravil(a) tras dne 12.prosinec 2012 - 15:26, celkem upraveno 1 x.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
staticx2

Příspěvek od staticx2 »

Diky moc za odpoved ale problem je to ze som skusal vsteko mozne cez vypinac a nenaskoci mi vobec to forc a tym padom mi to nic neurobi Stlacal som aj ok aj sipku hore drzal som to aj dve minuty a stale nic Neviem kde moze byt problem A asi mas pravdu ze mi to moze bootovat do enigmi no neviem co dalej Nevie este niekto poradit co stym ked vzdy le tam len ten boot
staticx2

Příspěvek od staticx2 »

Zdravim Vas davam tu navod ako rozbehnut alien 2 ked prijimac pri zapnuti stale len bootuje Skusal som aj cez zachranny software ale nic sa nedarilo Drzanim ok a zapnutim prijmaca mi nic nereagovalo Tak som pouzil program hyperterminal ktory som si stiahol lebo vo windows 7 nieje a pripojil prijmac cez rs 232 a zapol zadnym vypinacom vypisalo pk7105 potom treba vypisat tento prikaz bez uvodzoviek

"set bootargs console=ttyAS0,115200 rw ramdisk_size=6144 init=/linuxrc root=/dev/ram0 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:0037:04:15:00
ip=192.168.40.83:192.168.40.19:192.168.40.1:255.25 5.0.0:lh:eth0:off
stmmaceth=msglvl:0,phyaddr:1,watchdog:5000 bigphysarea=6000" potvrdit enter

When you see the 'PK7105' prompt again, copy the following command without the quotes ("") and press ENTER:
"nboot.i 0x80000000 0 0x00100000 ;bootm 0x80000000
prijmac by sa mal rozbehnut ale ked som ho vypol bootoval mi zase odznova tak som to urobil znovu a potom dal tovarne nastavenia a uz sa zapol normalne takze treba ked sa zapne prijmac dat tovarne nastavenia Dufam ze to niekomu pomoze a nasiel som tu dost vela veci na fore len je to tu vsetko zmiesane do kopy
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“