AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
sat400
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od sat400 »

Pod čím sa dá rozbehať karta ORF v Enigme 2 pkt. V Sparku mi ide pod mcastom, ale v enigme to neviem rozbehať.
Vu+ Uno 4K Se Openatv 6.1;
VU+ Uno Twin, BH 2.1.2; Dm 500hd;
Amiko Alien 2 triple, zatial Spark
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

oso píše:Presne to som spravil a stiahol na usb.Lenže ta nebula mi to nechce otvoriť.
#-o DBEdit je program pro windows, neni mineny na naladovani do Enigmy. :o
Nastaveni z prijimace se stahne zevnitr z programu zadanim ip adresy prijimace, v programu se upravi a posle zpet do prijimace (program ma zabudovany FTP na stahnuti setingu a poslani upraveneho zpet).
Naposledy upravil(a) vinov dne 19.listopad 2012 - 20:27, celkem upraveno 2 x.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Protože chci kupovat SAT přijímač pod stromeček a nechci se spoléhat pouze na Ježíška, věnoval jsem jeden den přečtení této diskuze.
Snad jsem pochopil dobře, že pokud chci přijímač používat bez problémů tak raději do něho neštrachat. Jediné co jsem se zde nedočetl je:
  • - jestli je dekódovací karta sdílena oběma tunery
  • - jak by to bylo pokud by v jednom slotu byla karta Skylink a ve druhém Digi nebo Freesat UPC (samostatné svody, dvě paraboly-jedna 19,2° a 23,5° a druhá 1°W). Zajímala by mě nekonfliktnost, ale i nahrávání, pokud by každý tuner měl vlastní kartu pro dekódování nahrávaných a sledování jiného pořadu
  • - Android aplikace umožňují přijímač dálkově ovládat, či i jinak spolupracovat
  • - zřejmě neumí terestricky HD, je to možné ještě upravit softwarově nebo to je možné pouze hardwarově a tím pádem HD programy nebude enkódovat ani v budoucnu
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kocurstvo »

Včera vyšel nový firmware
http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... -12-a.html

To jsem zvědavý
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

@jouda100
Nespecifikovals jaky software chces pouzivat. SPARK nebo Enigma2.
ANO - spravne zvolen/nastaven CAM - dekódovací karta je sdílena oběma tunery
ANO - kombinace Skylink a ve druhém Freesat UPC (samostatné svody, dvě paraboly-jedna 19,2° a 23,5° a druhá 1°W) urcite bude fungovat. DIGI - nutno resit parovani !
ANO - Android aplikace umožňují přijímač dálkově ovládat za pouziti vhodneho pluginu
ANO - umí terestricky HD, ale koupil bych uz DVB-T2 variantu TRIPLEX...

Momentalne bezim stabilne na PKT Nebula V3c 1852. Pri vhodne nastavenem OSD skinu relativne svizne i prepinani DVB-T, vcetne streamovani po siti...

PS: Je to linux a obavam se, ze pokud jsi zacatecnik, tak budes jeste hodne cist a ptat se, dokud to dostanes do stavu spokojenosti...
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kocurstvo »

Jedna otázka... Je pravda, že u všech Enigem nefunguje druhý tuner????
To je totiž docela podstatná vada....
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2 dead

Příspěvek od dr.eam »

dj_banderas píše:Nazdar prave mi skapal moj Alien 2. Keď ho zapnem nič len hodiny. nereaguje na tlačitdlá nič. Neviem zohnať ani programik na rs232 update, stalo sa mi to pri aktulizácii z 1.2.45 na 1.2.54. neviem si to vysvetliť... POMOC SURNE Ďakujem :thankyou:
Aj mne sa podarilo dostať box do stavu , že svieti len boot a na nič nereaguje.
Chcem to tiež nejak opraviť cez rs232 ,ale žiadny program na to som nenašiel , ktorým by som dostal rescue do boxu ....

poradí niekto ako na to ?

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

Pánové potřebuju radu ohledně A2-Spark.
Rozjel jsem si OSCAM s 0624 ale v jiné verzi, než je v té distribuci ALL_pluginsxxxx.
Bohužel tato verze potřebuje mít specivikováno -c /var/keys při spuštění, jinak nenajde CFG soubory. Takže jsem to udělal tak, že binárku mám v jiném adresáři a do /var/bin/ jsem dal jenom script kterej volá " /var/oscam/oscam -c /var/keys & " a ten v kontrol panelu plugin; ozelením aby se spouštěl, vše funguje (včetně STOP, asi si to udělá nějakej link na ten proces), ale otázkou je, je to takhle korektní, protože nedojde např. k uklizení souborů v /tmp...
Není třeba v tom mém scriptu ošetřit nějaké stavy, start/stop/reload/kill atp. ??

Existuje nějaký guide, jak psát pluginy ?
MILDA62
satelitni prijimac: PULSE 4K MINI

Příspěvek od MILDA62 »

kocurstvo píše:Jedna otázka... Je pravda, že u všech Enigem nefunguje druhý tuner????
To je totiž docela podstatná vada....
U mě to funguje, jenom mi nejde žádný USB HDD a co jsem jich zkoušel. Jinak nahrávám skoro kažný 2.den novy HDMU s útěchou, že již některý HDD bude fungovat.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Zkusil jste HDD formatovany ext3 uvnitr usb krabicky?
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

DocasnyBlb píše:@jouda100
Nespecifikovals jaky software chces pouzivat. SPARK nebo Enigma2.
ANO - spravne zvolen/nastaven CAM - dekódovací karta je sdílena oběma tunery
ANO - kombinace Skylink a ve druhém Freesat UPC (samostatné svody, dvě paraboly-jedna 19,2° a 23,5° a druhá 1°W) urcite bude fungovat. DIGI - nutno resit parovani !
ANO - Android aplikace umožňují přijímač dálkově ovládat za pouziti vhodneho pluginu
ANO - umí terestricky HD, ale koupil bych uz DVB-T2 variantu TRIPLEX...

Momentalne bezim stabilne na PKT Nebula V3c 1852. Pri vhodne nastavenem OSD skinu relativne svizne i prepinani DVB-T, vcetne streamovani po siti...

PS: Je to linux a obavam se, ze pokud jsi zacatecnik, tak budes jeste hodne cist a ptat se, dokud to dostanes do stavu spokojenosti...
Omlouvám se, ale všimnul jsem si jak jsi při tvé odpovědi napsal, že bys koupil Aliena ve verzi Triplex s DVB-T2 tunerem. Co já vím (a proto pořád vyčkávám s koupí) T2 tuner se ještě nenabízí. Pletu se anebo mám pravdu?

Děkuju za upřesnění :)

R.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

Na Slovensku v Košicích to nabízí firma (zatím mně neodepsali, jestli posílají i do ČR) a pak to nabízejí firmy v UK. Ale když po mně chtěli 30lib. poštovné, tak jsem od toho upustil. Pak jsem ještě zkoušel přes e-bay, ale ten prodávající to posílal pouze na území UK. O prodeji v ČR jsem nezjistil nic.
Gembll
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gembll »

Mno tak staci kliknout na reklamu na spodku stranek a ten shop Aliena s DVBT2 tunerem nabizi jako Alien 2+ za 4600 penez pokud ma nekdo zajem.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

Tak doufám, že je firma korektní a objednaný přijímač mi zašlou.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Tuto firmu můžu jen doporučit. Poslali mě box do Čech i na dobírku a platil jsem v kačkách. Komunikace uplně perfektní.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
MILDA62
satelitni prijimac: PULSE 4K MINI

Příspěvek od MILDA62 »

vinov píše:Zkusil jste HDD formatovany ext3 uvnitr usb krabicky?
Tak ani toto nepomohlo.
Když se přepnu na SPARK, tak mi jdou všechny HDD ( PVR i TIMESHIFT)
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

@kocurstvo
Spominana PKT enigma sice vypisuje nadetekovany len jeden DVB-S tuner, ale funguju vsetky tri a to uplne bezproblemovo. Potesi dokonca aj sucasnym spracovanim programov z roznych transpoderov na rovnakej polarizacii (pri nevhodnej kombinacii vypise spravu o nedostupnosti volneho tunera) a to aj pri jednom koaxialnom privode (rezim Tuner C prepojit s tunerom B).

@MILDA62
Nemal som zatial 2.5 disk, s ktorym by nefungoval zaznam a to aj napajany z USB. Vacsie disky boli formatovane na exFAT v PC. Treba ho len prvy krat namontovat prislusnym managerom (u PKT Blue panel-Mount center) s nastavenim Automont (pre buduce restarty).

@jouda100
spominany dodavatel je uplne bezproblemovy...
michal

Příspěvek od michal »

Nazdar páni kde nájdem návod ako rozchodím alien 2 karta samozrejme nejde, v pripojení je iba kalkulačka. čo tam nahrať aby to fakčilo /sky/ díky.
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

jouda100 píše:Na Slovensku v Košicích to nabízí firma (zatím mně neodepsali, jestli posílají i do ČR) a pak to nabízejí firmy v UK. Ale když po mně chtěli 30lib. poštovné, tak jsem od toho upustil. Pak jsem ještě zkoušel přes e-bay, ale ten prodávající to posílal pouze na území UK. O prodeji v ČR jsem nezjistil nic.
Děkuju :)

Dnes jsem si psal s firmou (inter-sat.cz), budou skladem v Čechách koncem příštího týdne. Já počkám, protože reklamace bude pravděpodobně malinko jednodušší.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jouda100 »

Dnes bych jednal stejně jako Ty. Chtěl jsem to zařídit co nejrychleji a nechal jsem to zaplatit převodem. Zaplatil jsem za ten převod 320CZK a samozřejmě k tomu doručení kurýrem 6,5€, takže cca o 500KČ více a teď je stejně prodleva než převedou peníze na účet firmy. Příště budu chytřejší.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“