Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od MartinNR »

mas recht, toto nejde otvorit. a pri nahravani si to normalne pozeral, alebo to nahravalo v standby? divne. videt v tom subore nejake info, aj ze to bolo z markizy hd nahravane, televizne noviny. ale prehrat to nejde, avidemux vypise, ze nenasiel demuxer.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

hajo.b píše:
TELEVÍZNE NOVINY.zip
Prosím ta,
možeš skusiť prehrať file v prílohe? Mne to nejde. Nechcem plašiť ľudí. Trapim sa s tým už dosť dlho.Mam stiahnutý MPC_HC 1.6.5.6075
Dik.
Brano

Si si isty, ze ta tvoja nahravka je z Anacondy HD s fw 2.11.07 ??? Lebo som ju dal rozpoznat cez media info a nic ??? Nezda sa mi, ze je to subor *.ts z Anacondy?! Lebo moje nahravky z mojej Anacondy HD s fw 2.11.07 vypisuju zhodne toto:

Hlavné parametre
Celý názov a cesta : L:\Recordings\Liga mistrů UEFA -W.ts
Formát : MPEG-TS
Profil formátu : No PAT/PMT
Veľkosť súboru : 11,8 MiB
Trvanie : 21 sek.
Celkový dátový tok : 4 632 kb/s

Video
ID : 3185 (0xC71)
Formát : MPEG Video
Format_Version : Version 2
Profil formátu : Main@Main
Format_Settings_BVOP/String : Nie
Format_Settings_Matrix/String : Vlastné
Format_Settings_GOP : M=1, N=14
Dátový tok : 4 209 kb/s
Maximálny dátový tok : 15,0 Mb/s
Šírka : 720 pixelov
Výška : 576 pixelov
Pomer strán : 16:9
Frekvencia snímok : 25,000 snímok/sek.
Štandard : PAL
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bitov
ScanType/String : Prekladané
ScanOrder/String : Horný riadok ako prvý
Bitov/(Bod*Snímka) : 0.406
StreamSize/String : 10,7 MiB (91%)

Audio
ID : 3186 (0xC72)
Formát : MPEG Audio
Format_Version : Version 1
Profil formátu : Layer 2
Režim dátového toku : Konštantný dátový tok
Dátový tok : 192 kb/s
Kanál(y) : 2 kanály
Sampling rate : 48,0 kHz
Video delay : -197 ms
StreamSize/String : 492 kiB (4%)

A idu bezproblemou prehrat cez MPC-HC.1.6.4.6052.x64... Kdez to pri Tvojej nahravke co si tu dal mi neukazuje cez Media info nic ??? A ani najnovsi MPC-HC.1.6.4.6052.x64 ho ako subor *.ts neprehra a vypise neznamy format a nedostatok filtrov...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

No a co je este zaujimave tu Tvoju nahravku televizne noviny.ts vobec v moja Anaconde HD s fw 2.11.07 neprehraje !!! Tak neviem ci ten nahrany subor je z anacondy hd alebo z nejakeho ineho prijimaca :?: :?:
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Noro C píše:Skús tu s forá stiahnuť nový mcas, v boxe zmaž ten čo máš a znova nahraj ten čo si stiahneš.
Stiahol som, ale neponukne mi ziadne nastavenia, len sivu obrazovku prazdnu.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

pozeral som sa do tej nahravky a hlavicka vyzera velmi podobne ako z mojej koaly, je tam nazov programu, nazov relacie, jazykove stopy, atd. takze to asi bude ok.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
hajo.b

Příspěvek od hajo.b »

Zdravím Vás,

zistil som konečne kde je problém.
1. Mám Anacondu prerobenú na Octagon. Doteraz som to nikdy neriešil, lebo Fw bol vždy rovnaky.
2. Na radu chlapika ktorý mi doma sieťoval 4x Anaconda (teda vlastne už Octagon 1008 HD Intelligence SE+ CI+) som vždy nahrával Octagon software s koncovkou CI+.
3. CI+ je problém. Na nemeckom webe som našiel článok o tomto vylepšení. Názov mal v preklade: " CI+ Trojský kôň vo vašej obývačke." Ako už názov Trojský kôň napovedá je to takmer ako spyware, ktorý providerovi posiela udaje a zároveň zabraňuje kopírovaniu - aj nahrávok. U nás zatial tento systém provideri nepoužívajú, ptreto to nemusím mať nainštalované. V niektorých krajinách CI+ musí byť inak prijímač nerozkoduje signál.

Takže som si stiahol 21107 bez CI+ a všetko ide OK. Ako som sa dozvedel predtým to Octagon akosi obchádzal CI+ mal, software signál dekodoval, ale ochranu mali zablokovanú. V poslednom Fw ale zaimplementovali celú ochranu CI+.

Takže Fw vždy bez CI+.

Ospravedlňujem sa, ale možno to niekomu v buducnosti pomôže.

Braňo
skcookie

Příspěvek od skcookie »

chalani nahral som si posledny FW ale dako mi blbla wifi tak som tam nahraval predposlednu verziu ale po skoncilo to tak ze mi pise na displeji "ER71" :(

heeeelp neviem co s tym :cry:
Xtrend ET7500 - openATV 5.3
AV Receiver Onkyo HT-S5405 B
EX:Optibox Anaconda HD
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

skcookie píše:chalani nahral som si posledny FW ale dako mi blbla wifi tak som tam nahraval predposlednu verziu ale po skoncilo to tak ze mi pise na displeji "ER71" :(

heeeelp neviem co s tym :cry:
Skus nahrat cez kabel RS232 a porter.exe este raz prechodovy fw.1.9.99 a potom fw.2.10.67 ... Podla mna tato chyba hlasi nesulad s loaderom 6.20 a 6.26...
Obrázek
pepe2shark

Příspěvek od pepe2shark »

Zdravím všetkých,
vie mi niekto skúsený doporučiť nejaký vhodný, najlepšie už aj nakonfigurovaný, cam pre Anacondu, na ktorej beží z USB Enigma2 od HDMU pre kartu Skylink Irdeto HD (nie ICE)?
Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.
VU+ Solo 4K s E2 VTI, VU+Uno s E2 BlackHole, Amiko Alien 2 Twin s E2 HDMU, Optibox Anaconda HD s USB flash E2 HDMU, TV 55" Samsung, 42" Philips, 32" Philips.
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

pepe2shark píše:Zdravím všetkých,
vie mi niekto skúsený doporučiť nejaký vhodný, najlepšie už aj nakonfigurovaný, cam pre Anacondu, na ktorej beží z USB Enigma2 od HDMU pre kartu Skylink Irdeto HD (nie ICE)?
Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.

No musis ist do sekcie Oscam a pohladat danu konfiguraciu pre Skylink Irdeto... Ale tak sa mi zda, ze mas smolu E2 HDMU a oscam v nej je dost nestabilny... Lepsie je pouzit Enigmu2 PKT Nebula v2 tej oscam ide aspon co pisu v sekcii pre HD-Boxy stabilnejsie... Skus pozriet tam...
Obrázek
elbrko

Příspěvek od elbrko »

petersk píše:
Noro C píše:Skús tu s forá stiahnuť nový mcas, v boxe zmaž ten čo máš a znova nahraj ten čo si stiahneš.
Stiahol som, ale neponukne mi ziadne nastavenia, len sivu obrazovku prazdnu.
Mal som to iste. Opravil som to tak, že som spravil format v menu spravovanie uložisk - použivatel. Stiahol som posledný Mcas odtiaĺto http://technet.euweb.cz/mcas.html a nainštaloval. Všetko fachčí ako má.
elbrko

Příspěvek od elbrko »

dydaj1 píše:FW2.11.07 ide v poho je pravdou že mi tiež stuhol ale je to problem v plugine.
dal som tu plugin ale je na každom jednom čo si z neho vyberie a zbytok vymaže.
je aj možnosť sťahovania pluginov v menu prijmača :wink:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=190&t=47018
ale predtym je dobre uplne vymazať všetko vo var :?: a potom format plugin
takto docielim bezchybny chod prijmača...
Strčil som do stroja modul a odmazal pluginy (formatom). Karta išla cez original modul. Mrzlo to pri prepínaní kanálov tak isto ako s pluginmi.
Následne som sa vrátil k 2.10.67 FW, nainštaloval MCAS a všetko ide ako má... Mne to ukázalo, že problém je práve v FW2.11.07.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

elbrko: Díky, už to funguje. Mám ešte dotaz, dá sa cez mcas aj zdielať?
kennik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kennik »

petersk píše:elbrko: Díky, už to funguje. Mám ešte dotaz, dá sa cez mcas aj zdielať?
ja cez Mcas zdielam po sieti.. Mam Irdeto a funguje mi to bez problemov..
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

kennik: V server settings aký port zadať?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

petersk píše:kennik: V server settings aký port zadať?
v server si port das aky chces (nie standardne protokolove ako 80, 443 a pod), najlepie tak okolo 10000 ale viac. ten isty port zadas potom aj do klienta aby to fungovalo.
kennik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kennik »

petersk píše:kennik: V server settings aký port zadať?
ja mam tusim ten co je default: 4828
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

Co tu plasite ludi ha ??? Normalne idu prehrat nahravky z Anacondy fw 2.11.07 aj v *.ts !!!
Daju sa prehrat aj kodovane a aj volne programy napr. na Media Player Classic Home Cinema !!! Nie su nijak kodovane proti kopirovaniu nahravok !!! A ani nijaku ochranu nahravok proti kopirovaniu najnovsi fw 2.11.07 nema !!! Radsej si doinstalujte ovladace, kodeky a prehravace vo svojich PC...
Mne to tiež PC s windows 7 pod windows media playerom neprehra, ani so starym ani s novym firmwarom. Takže ake plašenie ? Codec Klite mam, dokonca aj 64bitovu verziu s aktualnymi ovladacmi nvidia, kedze niektore kodeky vyuzivaju priamo graficky cip nvidie. Osobne som sa pokusal otvorit ts pod cca 10 video editormi, pouzil som aj VLC player a nikde to nešlo - error opening file alebo unsupported video format. :!:
mik3333

Příspěvek od mik3333 »

pravyroxor píše:
Co tu plasite ludi ha ??? Normalne idu prehrat nahravky z Anacondy fw 2.11.07 aj v *.ts !!!
Daju sa prehrat aj kodovane a aj volne programy napr. na Media Player Classic Home Cinema !!! Nie su nijak kodovane proti kopirovaniu nahravok !!! A ani nijaku ochranu nahravok proti kopirovaniu najnovsi fw 2.11.07 nema !!! Radsej si doinstalujte ovladace, kodeky a prehravace vo svojich PC...
Mne to tiež PC s windows 7 pod windows media playerom neprehra, ani so starym ani s novym firmwarom. Takže ake plašenie ? Codec Klite mam, dokonca aj 64bitovu verziu s aktualnymi ovladacmi nvidia, kedze niektore kodeky vyuzivaju priamo graficky cip nvidie. Osobne som sa pokusal otvorit ts pod cca 10 video editormi, pouzil som aj VLC player a nikde to nešlo - error opening file alebo unsupported video format. :!:
Media Player Classic Home Cinema a Windows Media Player sú odlišné programi.
Media Player Classic je prehrávač ktorý sa dodáva spolu s K Lite codec pack.
Ja mam Win7 32 bit. V Media Player Classic bez problémov prehrá súbor .ts nahraný s posleným fw 2.11.07. Keď som sa pokúsil prehrať ho vo Windows Media Player tak mi ntb prestal reagovať a pomohlo až zhodenie procesu cez Task Manager
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Na Windows 7 su najidealnejsie kodeky od Shark007 a pri instalacii treba dat full instalaciu... Aj minule tu jeden clen spominal, ze mu nejde prehrat *.ts a nakoniec zistil, ze ma v Anaconde celkom iny fw ako ma mat... Treba zvazit ked si chce niekto dat zmenu resseler id a mat z Anacondy iny klon napr. Octagon, ze aky fw do neho dava... Trvam natom, ze nahravky *.ts. z Anacondy fw.2.11.07 sa bezproblemov prehravaju v PC cez Media Player Classic alebo KM Player... Samozrejme po nahrani a instalovani vsetkych potrebnych medialnych kodekov v PC !!!
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“