Presne takhle me drazdi prakticky vsechny navody. To nejsou navody, manualy, ale popisky zarizeni a typicky jsou na kulovy. Ten prilozeny tlusty popisek navic trpi tim asijskym slendrijanem, ja tomu rikam debilita. Rika se tomu cinglish, nebo taiglish (kdyz jde o Cinany, nebo Taiwance atd atd.) To uz dorazi kazdy manual na krovky. Ja tu muzu cestne prohlasit ze me ta prilozena tuna papiru nebyla k nicemu. Az budu vedet ze nebudu prijimac posilat zpatky, dam ji do stoupy.Marek_marek píše:Z českýho návodu se stejně nic nedovíš. Mě přijde jak uninávod. Nic jsem se z něj nedočetl. Nepočítám to že tenhle čudl je na zapnutí... tenhle na vypnutí a výpis funkcí. Jak ale kterou použít či nastavit už ani zmínka.
Ja jsem tento tyden zprovoznil Aliena a oproti me stare 250tce (IPBox250S Enigma 1) me mimo par jinych veci vadi vypinani. Zvyknul jsem si tu 250tku na konci dne vypnout (shutdown) a vytahnout ze zasuvky. Druhy den pak stacilo strcit kabel do zasuvky a prijimac se nastartoval a zacal bezet program z predesleho dne. Alien se chova divne. Na DO stlacim vepredu ten cerveny knoflik a pristroj jde do standby modu. Nikde nevidim zadnou moznost ho vypnout v menu. Pak vypnu kolibkovy prepinac a druhy den kdyz ho zase zapnu, tak nenabehne tv ale stanby mod. Pak je treba jeste zmacknout to tlacitko na DO a po dlouhe dobe konecne nabehne tv. Oproti 250tce je to o dost delsi start a na tv pri nem neni nic videt, ani display neukazuje zadny progres, jen 'boot'. No, je tam na chvilku obrazek Sparku.
Mam porad Spark firmware jak jsem to koupil (1.2.45) a ctu tady ze novejsi verze maji 'fake' standby ktery by snad mel fungovat jako ten na 250tce s Enigmou. A co vypinani do Haltu, tedy Shutdown? Resi to nejak v menu? Asi by nebylo dobre vypinat ho z behu tou kolibkou, ale mozna by to pak neotravovalo s tim startem do standby modu? Jestli to resi Enigma, tak to bude jeden dobry duvod proc na ni asi prejdu.
Jinak se me Spark libi, je to obrovska zmena oproti te stare 250tce, hlavne ze muzu nahravat dva programy a taky ze timeshift funguje (u toho bych privital krome knofliku na DO na skok na zacatek a na konec buferu, ale i knoflik ktery by skakal v nahravce po rekneme peti minutach, nebo tak nejak, previjeni me prijde pomale i pri tech 64x a to mam bufer nastaveny jen na jednu hodinu), ale zadny PiP... ale par veci me vadi.
Jako napriklad mam potize najit praktickou cestu jak prepnout ze sledovani nahranych poradu zpet do ziveho tv vysilani.
Prepinani kanalu je pomalejsi nez na 250tce a taky bych chtel vetsi 'font', tedy aby vycet kanalu byl citelnejsi na dalku, vypada to ze si nejakou abecedu budu muset sehnat sam, vyber v menu na to je ale musim si ji zrejme dat na HDD nebo USB klic. Resil tohle uz nekdo? Jaka abeceda je vhodna pro vetsi pismo a vubec jaky typ abecedy, tedy format? Taky skoda ze cely panel neni sirsi jako v E1. Tam je vse krasne citelne, tady ve Sparku se musim soustredit abych dokazal ta prtava pismenka cist, jde to ale neni to pohodlne.
Updatovani pres internet ukazuje jen na verzi Sparku 1.2.54 a taky je tam Boot upgrade 1.2.51 - mam to tam nahrat? A posledni otazka, aspon prozatim, prijimac tak jak je koupeny E2 neobsahuje? Cili musim si ji nejdriv nahrat? Bylo tu zminene nejake video jak se prepina mezi Enigmou a Sparkem ale nevidel jsem tu odkaz, muze me nekdo nakopnout spravnym smerem? A jaka je zatim nejlepsi Enigma pro tento prijimac? Tedy nejaka stabilni, ne nejaka horka beta, nebo dokonce alfa...