AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od efendy55 »

o.k. vdaka to mi ušlo . ešte ma zaujal golden media -2 , podla toho čo som čítal malo by to byť to isté čo alien-2 len kasňa ja iná . viac sa mi páči síce golden ako alien . soft je v goldene ten istý ako v aliene ? mám síce aliena 8900-ku a som s ním spokojný ide bez problémov , aj v sparku aj v enigme .má tu niekto goldena-2 ?
Všetko 4K
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Goldena 2jku jsem chtěl, ale nedočkal jsem se ho. :( Nakonec, ale co jsem ho porovnával právě s Alienem tak Alien umožňuje USB HUB což Golden nikoli. Myslim, že tam bylo ještě pár drobností co mu chybělo. Alien zase vychází cenově o něco dráž.

Jinak co se týká Aliena tak jedu ve Sparku (na E2 počkám až bude nějaká stabilnější verze) a ani jeden zásek, karta SkyLink chodí naprosto v pohodě. Ze začátku jsem s tim měl trochu trable, ale to bylo způsebeno naprosto špatnym českym manuálem a ten origo bych taky vzal jako informační co která fce je, ale jak jí nastavit atd už tam ve většině případu neni.

Nicméně, když už jsem se rozepsal, jsem půl roku vybíral jakej box a jeden má to a druhej zase něco jinýho takže já to vzal tak co potřebuju a bez čeho bych nechtěl být a podle toho se rozhodl.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

vdaka marek za mini recenziu . o cenu mi až tak nejde len vzhlad na goldene sa mi viac páči ,ale to nie je až tak podstatné . mám dobré skúsenosti s alienom 8900 , takže už viem kde čo a ako nastaviť čo som pozeral na youtobe tak menu v sparku to má presne také isté ako 8900-ka .ešte som nemal 2-tuner ,len škoda že sa nedá aj s druhého tuneru vitiahnúť obraz na tv , ale to nevie tuším žiadny satelit . takže asi naozaj bude lepší ten alien-2 ako golden , ak ho kúpim tak len ako klienta do sieti , uvidím . nahrávam síce málo . teraz mám v obývačke dm-ko a aliena dm samozrejme ako hlavný a alien používam viac menej len v pip alebo v pap ,preto som sa pýtal na ten pip v aliene , lebo aj telku mám aj s pap-om . ja to používam dosť často .
Všetko 4K
kadko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008,Vu+ Uno 4K se

Příspěvek od kadko »

bigj66 píše:recommend speed F1 :good: netestováno

SPARK_HYBRID_OPENPLI_1208_4299 (53,147kb) Flash , USB (45,177kb)

https://skydrive.live.com/?cid=CF8ACF60 ... F1CE%21562

skoro dole
Je to pre alien 2 ?
kadko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008,Vu+ Uno 4K se

Příspěvek od kadko »

Tak som to testol,inštalácia bez problémov a potom už nekonečný Boot...Ale možno je chyba iba u mňa.
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

@bigj66

HYBRID je pro AMIKO8900 a GM990 :idea: :D
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

caute, skusal som prehravat DiVX s titulkami, vsetko slapalo jak malo, ale titulky (format srt, kodovanie ANSII) mi nezobrazovali znaky s diakritikou, neviete cim by to mohlo byt ? skusal som prepnut nastavenia kodovania, ale bud to vynechavalo znaky s diakritikou alebo to tam napchalo azbuku a pod. skusal som aj vymenit systemovy font ale to nemalo na toto vplyv... neviete niekto co s tym ?
Amiko Alien 2 Twin
sq9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AX51 UHD ,Formuler F1 ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sq9 »

@Flugzeug

UTF-8 :idea:
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

efendy55 píše:vdaka marek za mini recenziu . o cenu mi až tak nejde len vzhlad na goldene sa mi viac páči ,ale to nie je až tak podstatné . mám dobré skúsenosti s alienom 8900 , takže už viem kde čo a ako nastaviť čo som pozeral na youtobe tak menu v sparku to má presne také isté ako 8900-ka .ešte som nemal 2-tuner ,len škoda že sa nedá aj s druhého tuneru vitiahnúť obraz na tv , ale to nevie tuším žiadny satelit . takže asi naozaj bude lepší ten alien-2 ako golden , ak ho kúpim tak len ako klienta do sieti , uvidím . nahrávam síce málo . teraz mám v obývačke dm-ko a aliena dm samozrejme ako hlavný a alien používam viac menej len v pip alebo v pap ,preto som sa pýtal na ten pip v aliene , lebo aj telku mám aj s pap-om . ja to používam dosť často .
PIP to umi z jednoho transponderu v Enigma 2 - ProTriplex_Alpha_v1 from NF-EOS-Dev Team(only Spark7162)............ v nových firm. to bude určo funční normálně, zatím jsme na začátku u tohoto STB. Jinak i na dve telky jde to tve stare amiko,jen ne kazdy tuner zvlast:-)

http://www.youtube.com/watch?v=95ImJSr9E2k
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

@ sq9

ked nastavim v alienovi kodovanie titulkov na UTF-8 nezobrazi mi nic. bez ohladu na to v akom formate su titulky ulozene... v PC mi ich zbrazi uplne v poriadku, jedinaa cesta je zatial odstranit diakritiku a pouzivat titulky tak. kazdopadne dik za tip
Amiko Alien 2 Twin
froyo84

Příspěvek od froyo84 »

Ahojte, mám pár otázok ohľadom AA2. Funguje na ňom Fastscan, ktorý má v menu? Mám základný software, nič som tam nemenil. Zadný USB port štandardne nefunguje? HDD funguje len na prednom. Ďakujem.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

USB vzadu funguje,zalezi jaky disk tam napojíš,... spíše to je servisní USB,tedy přední zvládne lépe disky bez napájení atd. zadní flešování ENIGMY a Pluginu,pak wifi atd.. MOJE ZKUŠENOST. Fast scan v verzi 1.2.51 funguje .
froyo84

Příspěvek od froyo84 »

dakujem za rychlu odpoved, lebo som kupil 1TB hdd s napajanim a vzadu vobec nesiel, tak netusim. vpredu sa to dost hnusi ten kabel :( a ktore mam vybrat z fastscan? je tam viac providerov, ale ziaden skylink, ci to je jedno? a este jedna otazocka, vsetky programy idu ok, len dva nie markiza hd a fanda. cim to bude?
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

jaky tam mas FW ? .. no ten fast scan to bere podle nastevení disqc, ale jinak se tam cpe furt 19,2 astra ... ja skenoval pres canaaldigital TYP SD,pak i pres HD...neni to jeste uplne dotazene .. Nemvim o problemu s MARKIZOU a FANDOU..
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

froyo84 píše:dakujem za rychlu odpoved, lebo som kupil 1TB hdd s napajanim a vzadu vobec nesiel, tak netusim. vpredu sa to dost hnusi ten kabel :( a ktore mam vybrat z fastscan? je tam viac providerov, ale ziaden skylink, ci to je jedno? a este jedna otazocka, vsetky programy idu ok, len dva nie markiza hd a fanda. cim to bude?
tiez mam 1TB HDD s vlastnym napajanim a vzadu bez problemov ide, funguje dokonca aj cez USB HUB aj napriamo.
FastScan neviem posudit, ladil som manualne
Amiko Alien 2 Twin
kryton1

Příspěvek od kryton1 »

Zdravím. Rád bych zkonzultoval problém s kartami Skylink ICE a Skylink Next. Mám obě tyto karty a Alien 2. Podařilo se mi je zprovoznit přes mcas a později i přes oscam. Problém je pouze při nahrávání.

Pokud nahrávám současně 2 NEkódované HD programy vše je je naprosto OK. Pokud ovšem nahrávám současně 2 kódované HD programy obraz se začne sekat (jak online tak v nahrávce) a Alien 2 má zpomalené odezvy na dálkové oládání. Vzhledem k tomu, že u nekódovaných programů se to neděje, usuzuji na to, že Alien výkonově nestíhá dekódovat dva HD programy současně.

Děje se to jak pod mcas tak pod Oscam. Karty jsou vždy v režimu Cryptoworks. Testovali jste toto už někdo? Případně je nějaké řešení?
froyo84

Příspěvek od froyo84 »

A ide nejako nastavit sleep time externeho hdd? Pripadne, aby sa vypinal ako prejde sat do standby?
A to treba dve karty na nahravanie dvoch kanalov? Skusal som nahravat dva slovenske sucasne a isli v pohode. akonahle som dal nahravat cesky (primu), tak uz dalsi nesiel ani nahravat ani pozerat. Takto to ma byt, alebo to mam zle? Dakujem.
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Příspěvek od hihihi »

První E2 od HDMU pro stroje s chipem 7162:

http://www.hdmedia-universe.com/board/s ... #post12340

Píšou, že funguje i na Amiko Alien 2.

Video na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=RFLxIRap ... r_embedded#!
Naposledy upravil(a) hihihi dne 08.srpen 2012 - 11:22, celkem upraveno 2 x.
kryton1

Příspěvek od kryton1 »

froyo84 píše:A ide nejako nastavit sleep time externeho hdd? Pripadne, aby sa vypinal ako prejde sat do standby
Pokud to neumí sám externě napájený USB disk (usnutí při nečinnosti) pak je jediná možnost jak zajistit vypnutí disku při vypnutí Alienu použití zásuvkového modulu typu master slave. Ten zajistí, že když přejde zařízení v master zásuvce (Alien) do standby, vypne se napájení v zásuvce sekundární, kde je disk (a naopak).

Já mám toto a funguje to jako hodinky.

http://shop.emos.cz/zbozi/1909060180-pr ... -slave-18m
Zdendo

Příspěvek od Zdendo »

Niekto tu písal, že súbory *.ts, ktoré robí Alien, nemožno prehrať v Linuxe (Ubuntu). No skúsil som OpenShot Video Editor - ten nemal absolútne žiadny problém. Ostriháš reklamu, a uložíš trebars aj vo FullHD, akýkoľvek kontajner, najlepšie s videokodekom H264 (flv, avi, dvd, bluray...)
Takže pohodička, ani my linuxáci nemáme problém... V mnohých distrách je OpenShot priamo v repos ;)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“