Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jarozz

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od jarozz »

Ahojte,

vedel by mi niekto poradit ako rozchodim NDS kartu (juhoslovansky poskytovatel Total TV) v anaconde ?
MCAS mi ju spozna ako videoguard ale kanaly neodkoduje.
karta je funkcna, v orig. prijimaci (Echolite) kanaly odkodovava. myslim ze je to viazane na vyrobne cislo toho orig prijimaca.
sharing nepotrebujem.

dakujem.
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

jarozz píše:Ahojte,

vedel by mi niekto poradit ako rozchodim NDS kartu (juhoslovansky poskytovatel Total TV) v anaconde ?
MCAS mi ju spozna ako videoguard ale kanaly neodkoduje.
karta je funkcna, v orig. prijimaci (Echolite) kanaly odkodovava. myslim ze je to viazane na vyrobne cislo toho orig prijimaca.
sharing nepotrebujem.

dakujem.
pokial je viazana na vyrobne cislo originalneho prijimaca tak je s nim sparovana to znamena ze nebude fungovat v inom prijimaci, vies zistit technicke podrobnosti ci je tam parovanie ?
jarozz

Příspěvek od jarozz »

ano je tam parovanie. myslel som ze by Mcas alebo iny emulator vedel naemulovat aj vyrobne cislo. myslim ze oscam ma nejaku premennu ako boxkey alebo boxid
balint

Příspěvek od balint »

Ahojte,ako je zname anaconda cez scart posle do tv videosignal 720x576i.Ako nastavit alabo co pouzivat resp.ktory sw nahrat do anacondy aby som vedel nastavit napr. 1280 x 720p, alebo1920 x 1080i. Tv prijimac nema hdmi vstup. Dakujem za odpoved.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

balint píše:Ahojte,ako je zname anaconda cez scart posle do tv videosignal 720x576i.Ako nastavit alabo co pouzivat resp.ktory sw nahrat do anacondy aby som vedel nastavit napr. 1280 x 720p, alebo1920 x 1080i. Tv prijimac nema hdmi vstup. Dakujem za odpoved.
Ty mi vysvetli na čo potrebuješ do telky ktorá nemá ani HDMI vstup posielať HD signál? Veď taká telka určite nemá ani HD rozlíšenie. A ešte by ma zaujímalo odkiaľ máš to že cez scart ti pôjde HD signál? Scart je analogový a je známe že HD signál ide len cez digitál teda HDMI.
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
trezor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trezor »

Novy MCAS 1.5.2012 v časti download.
Optibox Anaconda, FW Octagon SF 1008SE+ 2.11.77, MCAS 4.9.2013, Skylink IRDETO, Astra 19.2° a 23.5°
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Herkules píše:
balint píše:Ahojte,ako je zname anaconda cez scart posle do tv videosignal 720x576i.Ako nastavit alabo co pouzivat resp.ktory sw nahrat do anacondy aby som vedel nastavit napr. 1280 x 720p, alebo1920 x 1080i. Tv prijimac nema hdmi vstup. Dakujem za odpoved.
Ty mi vysvetli na čo potrebuješ do telky ktorá nemá ani HDMI vstup posielať HD signál? Veď taká telka určite nemá ani HD rozlíšenie. A ešte by ma zaujímalo odkiaľ máš to že cez scart ti pôjde HD signál? Scart je analogový a je známe že HD signál ide len cez digitál teda HDMI.
tu je jednoduchy prehlad rozlisenie podla pripojenia.... HD rozlisenie ide aj cez komponent vystup ale ten optibox anaconda nema ](*,)

Podporované režimy videa su nasledovne
HDMI 1080p / 1080i / 720p / 480p 1080p / 1080i / 720p / 576p
Komponent 1080p / 1080i / 720p / 480p / 480i 1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i
SCART 480p / 480i 576p / 576i
balint

Příspěvek od balint »

Dakujem za odpoved,a prosim Vas existuje loader cez rs 232 na optibox anaconda? Mal som nahraty sw 2.10.02,chcel som nahrat posledny 2.10.29 a po 50% sa zastavil,restartoval satelit vypisoval na displ. ER.01. Odvtedy je nefunkcny.Da sa opravit cez rs232 alebo poslat na reklamacu?
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Je to chyba pri nahravani fw . Skus na kluc dat len fw 2.10.02.42 vlozit do prijmaca vypnut zadnym vypinacom potom stlacit na prednom panely sipku hore a zapnut prijmac vzadu a drzat sipku kym prijmac nezacne citat fw, ked nacita fw a restartuje sa mal by fungovat
balint

Příspěvek od balint »

NoroC, dakujem uz som skusal,aj nadalej pise er.01.Teraz so masiel na nete co na to povies,mam to skusit? http://technet.euweb.cz/2011/12/Postup- ... troju.html
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

balint píše:NoroC, dakujem uz som skusal,aj nadalej pise er.01.Teraz so masiel na nete co na to povies,mam to skusit? http://technet.euweb.cz/2011/12/Postup- ... troju.html
o.k.

Najprv vycisti vsetko programom HDcleaner a potom vyskusaj nahrat soft cez rs232... Malo by to ist...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

To je to co som sem pisal ze na anacondu nie je servisny soft a ze je dobre ju prefleshovat na octagon alebo hdbox mas preplnenu pamat a jedina pomoc je vycistit box cez rs232 aj na to sa pouziva hdbox cleaner. V tychto boxoch nie je dobre nahravat pluginy co pridu, najvacsia chyba nahrat si kompletny balik. Treba pouzivat len 1 plugin max 2 pluginy box nie je nafukovaci \:D/ ma len 32 flash coz je jeho nevyhodov ale uz existuje fw ktore vyhodnocuje flash a dokaze pluginy ukladat na usb kluc len zatial ho neuvolnily pre nas trh pouziva sa na prijmacoch skyway nano2 a je to vlastne gekko alebo hdbox7110 vo vylepsenom fw za viac penazi
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

dnes sa mi podarilo vymazat vsetky pluginy jednoduchym sposobom ...
updatoval som Mcas a ked sa zjavi na obrazovke napis plugin tak je tam moznost vymazat uzivateske udaje ... zmazalo mi to vsetky pluginy podobne ako HD cleaner :) aj uzivatelske data ako rozlisenie a nastavenie podsvietenia nastavenie nahravania nechalo iba kanalovy list ... skuste to
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Pluginy ide vymazat bez problemov ale bordel co sa ti uklada rozne po prijmaci nevymazes na to pomoze len kompletne preinstalovat tak ako si ho kupil aj widows raz za cas preinstalujes aby isiel nornalne a vymazes vsetko a nastavys nanovo \:D/
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Noro C píše:Pluginy ide vymazat bez problemov ale bordel co sa ti uklada rozne po prijmaci nevymazes na to pomoze len kompletne preinstalovat tak ako si ho kupil aj widows raz za cas preinstalujes aby isiel nornalne a vymazes vsetko a nastavys nanovo \:D/
robim s linuxom a neporovnovanval by som ho s windowsom robi si poriadok ovela poctivejsie ako by sa zdalo, cistil som uz raz moju anacondu HD cleanerom ale tak isto poznam dokonale linuxovu strukturu a teda vela bordelu podla mna linux nerobi narozdiel od mrkvosoftu
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

No vsak hej vzdy aj v navode na istalaciu pluginov je tam rada, ze najprv formatovat a az potom instalovat !!! Co sa tyka pluginov tak je ich mozne mat viac ale vzdy je potrebne instalovat a zapinat jednotlivo iba tie, ktore potrebujeme...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

To mas pravdu s tym linuxom ale niektoty si tam daju vsetky pluginy co poznaju len zabudaju ze flash nieje hdd tak ze objem dat, ktore natiahnem do prijmaca je tiez obmedzeny. A ked je preplnena pamat tak je to jedno ci je to linux alebo cokolvek ine tiez to nepojde dobre a bude to spomalene \:D/
balint

Příspěvek od balint »

Milos999 píše:
balint píše:NoroC, dakujem uz som skusal,aj nadalej pise er.01.Teraz so masiel na nete co na to povies,mam to skusit? http://technet.euweb.cz/2011/12/Postup- ... troju.html
o.k.

Najprv vycisti vsetko programom HDcleaner a potom vyskusaj nahrat soft cez rs232... Malo by to ist...
Dakujem Vam,podarilo to spravit,vsetko je OK.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

http://www.octagon-forum.com/index.php? ... ild-10660/ tu je torrent klient aj s popisom mozes testovat
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“