MMDS Nitra (Obecné siete) 2100-2300 MHz V

Pokrytie jednotlivých regiónov

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
jzaprel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: každý mesiac iný

Re: MMDS Nitra a MMDS Pieštany 2100-2300mhz

Příspěvek od jzaprel »

Mal pravdu, ono to pôjde- za príslušný poplatok, ale prečo by to mali púštať zadarmo?
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

tak som vyuzil "skoro" jarne pocasie dnes a nahodil som californiu. konkretne nasmerovanu na zobor, v obci vinodol, co je asi 20 km vzdusnou ciarov od zobora. prijem ok, viditelnost na vysielac priamo, ale len tak tak ponad strechy. nijak zvlast som nenastavoval smer, len tak od oka. sila signalu na tv philips ukazovalo dobry, co je tusim 4 z 5. naladil som 36 kanalov, teda 4 multiplexy po 9 kanalov. tak ak niekto uvazuje v lokalite tymto smerom, teda janikovce, cechynce, cetin, pripadne ivanka, branc, atd, tak by nemal mat problem.

akurat jeden problem mam - okrem toho tv philips tam mam pripojeny aj druhy tv samsung, ktoremu kockuje obraz vtedy, ak je ten philips zapnuty, resp. ak je prepnuty na prijem cez dvb-t. je na ten philips totiz aj satelit, cez scart a ak sa prepne na to, tak signal na samsungu je ok. alebo ak je philips vypnuty, tak aj vtedy to je ok. neviem preco sa to takto chova.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

nie, do paraboly ide samostatny koaxial. mam to zapojene tak ze na konci kabla zo satro anteny aj californie je original napajaci zdroj cez prislusnu napajaciu odbocku, ci ako sa to vola. signal z tychto dvoch ide do zlucovaca (taky obycajny). potom na vystupe zo zlucovaca je rozbocovac (zase taky obyc), resp. 2 rozbocovace z ktorych potom idu kable k 3 TV (jeden z nich je len analog crt, tak som ho predtym ani nespominal). no a teda chova sa to tak, ako som popisoval, ze ak je zapnuty ten tv philips, tak ten samsung kockuje. a este - k tomu philipsu ide asi 3-4 metrovy kabel, a k tomu samsungu minimalne 20 metrovy.
co ma napada este, co som neskontroloval, ci na tom philipse nie je zapnute napajanie anteny. ak tam nieco take vobec je. nabuduce skontrolujem.

inak vsetkym vdaka za snahu, ale nemusite to nejak zvlast riesit, lebo ako som pisal, k tomu philipsu je satelit a teda sa tam prijem z anteny moc nebude pouzivat. jedine ze potom v case by som kupil k tomu crt-cku nejaky dvb-t settopbox a sposoboval by nieco podobne. to by uz bolo horsie. ale zatial to nehori.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

vdaka za rady. =D>
neviem, ci na tom samsungu je moznost sledovat uroven signalu, aj ked to je mozno taky relativny udaj.

mozno by pomohol aj nejaky ten zosik, po niecom sa poobzeram.

co by som vsak skor potreboval, aj ked neviem ci take nieco existuje - viacnasobny zlucovac/rozbocovac. teda nieco take, ze privediem do neho signal z 3-4 anten a rozvediem signal do 3-4 TV. pripadne aj nejakym takym jednoduchym zosikom. existuje take nieco? sice mozno aj ano, ale asi to bude drahe. drahe pre mna znamena nad 10 eur. bo zase pre fotrovcov ci babku to zase nie je az take dolezite to vobec riesit. kuknu markizu a hotovo. :unknown:
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ved prived signal do rozbočovača ktory ma jeden vstup prechodzi stej jednej anteny a ktory ma vystupi podla toho na kolko teliek to potrebuješ atak to rozboč z jednej anteny
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

ako som uz pisal, tak nemusime to nejak zvlast riesit tuna, zatial tam je ten satelit na jednu telku. druha je len crt a tam mam analog satro a treti ma ten signal z californie teraz. ked budem mat ca a chut, tak to budem riesit dalej.

vlastne som tu prispevok hodil vcera len preto, ze by sa vedelo, ze tym smerom od nitry - na janikovce, cetin a dalej, pripadne ivanku, komjatice atd sa da v poho chytit ten signal s californiou. do vzdialenosti okolo 20-25km, aspon.
ja len tolko. 8)

pripadne by som este ocenil tip na nejake zariadenie k tomu crt televizoru, teda asi nejaky ten settopbox ktory by ale vedel spracovat ten signal z californie. teda pracovat s S-pasmom.
fragment333

Příspěvek od fragment333 »

Zdravím kúpil som si anténu v Sapeku na zobor, ale mam problem KOCKY. Už som niečo čítal o tomto, ževraj je to rušenie s O2 vysielačov. A teraz otázka. Dá sa zakupiť niečo čo by toto rušenie filtrovalo alebo mám vratiť túto anténu? Teraz chytám 31 programov ďalších 5 nefunguje. Za pomoc ďakujem.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

zalezi aj od toho, kde sa nachadzas, resp. antena. moze tam byt horsi prijem. riesit sa to da rozne. dalsia pomocka moze byt presnejsie nasmerovanie anteny. ak ti to tv umoznuje, tak si nechaj zobrazit silu prijimaneho signalu a otacaj antenu. dalsie moznosti su anteny s kvalitnejsimi filtrami, a ine.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

mimochodom, dneska som sa dozvedel, ze ten prevadzkovatel MMDS zo Zobora uz siri signal aj tak, ze konverziou (aj pomocou Californie) sa signal presunie do UHF pasma. teda nie len do S-pasma. Ja uz nemam doma Californiu a co som ladil cez vikend, tak som to robil presnym zadanim frekvencie v TV - tie 314-338 MHz.
Mozete to niekto vyskusat? Preskenovat aj UHF pasmo v digitale? Ze ci tam nieco chyti, a ak ano tak co...
Dik.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

konvertor musi konvertorovať do uhf pasma inač to možne nebude aby si to naladil v uhf pasme nikdy jedine koperfild by to dokazal tam naladiť ked konvertor konvertoruje na s kanali :wink:
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

ok, takze ako zistim aky konvertor ma antena? co pozeram tak spravidla je uvedana len vstupna frekvencia. teda pre mmds, bud 2.1-2.3 alebo 2.5-2.7 GHz. jedina informacia o vystupnych frekvenciach je na tomto fore, aj to nie pre konkretny konvertor, ale len ze firma xy predava konvertory s vystupom do rozsahu 150-350MHz.
ten chlapik v ten predajni sa dusoval, ze predava uz len settopboxy pre uhf pasmo a zatial sa nikto nestazoval, ze by mu to neslo. tak potom neviem, ake anteny a konvertory k tomu maju ti ludia. californiu teda asi nie...

doplnujem - pre konvertor AIDC 3418 som nasiel udaj 662-848MHz, co bude asi vystupna frekvencia, ale zase nie je uvedan vstupna. t.j. zasi si len mozem domyslet, resp. skusat.

doplnujem 2. - ako pozeram, tak pozeram, tak konvertory su pre 2.1-2.3 na 150-350 a pre 2.5-2.7 na UHF pasmo (priblizne 650-850). nijak inak. takze naozaj nevim co ten chlapik rozpraval... ach jaj.
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

Detailne popisovať všetky možné vstupné a výstupné frekvencie pre televízné
MMDS konvertory asi nemá pre bežného diváka žiaden význam.
Na burzách a trhoviskách sa najčastejšie vyskytujú dva typy pre pásmo
2.1-2.3 GHz a to

I. 2.1-2.3 GHz/ 150-350 MHz s oscilátorom 1950 MHz tzv. široký filter

II. 2.2-2.3 GHz/ 362-462 MHz s oscilátorom 1838 MHz tzv. zúžený filter

------------------------------------------------------------------------

Pod čiarou:

RE:MartinNR...doplnujem 2. - ako pozeram, tak pozeram, tak konvertory su pre 2.1-2.3 na 150-350 a pre 2.5-2.7 na UHF pasmo (priblizne 650-850). nijak inak. takze naozaj nevim co ten chlapik rozpraval... ach jaj...

Teoreticky to možné je,pretože ak sa použije iný oscilátor tak výstupná
frekvencia môže byť napr. aj 450-650 MHz neštandardne...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Dik za podrobnejsie vysvetlenie, zase som o nieco mudrejsi. ako tak na to pozeram, tak plati vzorec "vysielacia frekvencia - frekvencia oscilatora = vystupna frekvencia".
T.j. ja by som potreboval antenu s konvertorom s oscilatorom na trochu vyssej frekvencii ako mam teraz. Aby to islo do UHF pasma. Bo mam jeden DVD rekorder, kde mam analogovy aj digitalny tuner, ale bez tych kanalov z S pasma, teda tych frekvencii 314-338 MHz. A ten rekorder by sa mi potom hodil k tej CRT telke. Aby som nemusel kupovat settopbox. Aj nahravanie by tam bolo vyriesene, no pre matku by to bolo idealne.
Ked tak nad tym rozmyslam, jeden chlapik v NR na klokocke, co ma tam predajnu spominal, ze prerabal Californie urcene pre to vyssie pasmo 2.5G na to nizsie. A to teda asi tak, ze upravil, alebo vymenil oscilator. Takze teoreticky by sa mal dat ten oscilator upravit aj na nejaku taku, aby bol vystup do UHF. Hmhm... sorry ze tu rozmyslam nahlas, ale aspon to uz (asi) celkom chapem.

Inak (este chvilu budem rozmyslat) - ked som to cez vikend ladil, tak som na LCD TV Samsung, chytal aj analog Satro (ide na 2.5G) napriek tomu, ze do TV isiel len signal z Californie (ktora je na 2.1G). Ten analog je na tej telke naladeny, lebo doteraz bola pripojena tak klasicka antena so sitom a tym "tyckovym" konvertorom na Satro. A som to len tak omylom prepol na tie analogove kanaly. Je teda pravdepodobne, ze ta California ma rovnaky oscilator ako ta druha antena (asi 1950MHz), a zaroven ta California nema take ucinne filtre, ze by nespracovala tych 2.5GHz. Nemal som uz cas to skusat na druhej telke. Ale tym padom by mohla stacit ta California na prijem oboch.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

a jo jo, polarizacia este. jasne. tomu nasvedcuje aj to, ze na tv philips ten satro analog nesiel, ked bola len california pripojena. ale ten telkac samsung musi mat teda nejaky "mega tuner", ked je dalej este o dalsich min 20m kablu ako ten philips a chyti to. zajimave... :unknown:
no nic, ten crt vyriesim snad menicom frekvencie (z s pasma do uhf), kolega ma nejaky odlozeny doma niekde, tak snad ho najde. a supnem tam ten digitalny dvd rekorder. a vsetci budu spokojni... :clapping:
vyspe
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vyspe »

Pre spoluprácu so zariadeniami,ktoré nedokážu spracovať S-pásmo sa vyrábajú a predávajú meniče s ľubovolného pásma do ľubovolného pásma.

Záujemca o predmetný menič môže využiť sekciu ABF-INZERCIA,určite niekto
dnes už takmer nepotrebný menič má v šuplíku...

Pre MMDS sa často používal menič vid prílohu:

http://www.eltis.sk/vf/vf.htm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
bonifac123

Příspěvek od bonifac123 »

Asi som mimo dosah, z NZ 0 bodov. Sito 185 cm vertikálne, Shovel DR vertikálne, L.O. 1710MHz na kanáli 24-35 nič! Priamy výhľad nepomohlo.
Možno ešte nieaké meranie (ktoré nemám) poraďte.
mucko2000
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mucko2000 »

Ak máš priamy výhľad, nemal by byť problém. Anténna zostava vyzerá byť slušná, aj keď neviem aký má zisk, ale nemyslím že problém bude že si mimo dosahu. Na akom prijímači to ladíš?
AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

podla mojich informacii maju vyzarovaci diagram nastaveny na Topolcany ja byvam v Mani mam antenu od Sapeka 2.2-2.3 ghz vystup do UHF testujem to uz niekolko dni dasa povedat ze to ide dobre az nato ze v priebehu dna robievaju nejake upravy v programovom rastry ponuka je zaujimava otazne je dokedy? pojdu trebas HBO-cka FTA primac mam miniplus highspeed 2v1 info baner dava hodnoty sila 88 a kvalita 88-90 percent obrazovo na urovni DVBT
bonifac123

Příspěvek od bonifac123 »

Som sklamaný niekde asi robím chybu. Nedarí sa ide iba analog na starej kalifornii. Vie niekto poradiť, pomôcť?
vili1
Odborník
Odborník

Příspěvek od vili1 »

si priamo z Novych Zamkov napis presne a ako nastavujes antenu su miesta kde je treba presne nastavovat ? zostavu mas dobru ale ver ze to vsade nemusi ist ](*,)
Odpovědět

Zpět na „DVB-C regióny“