Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Noro C
Odborník
Odborník

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od Noro C »

Enigma 2 je fw pre napr dreambox a po upravach sa pouziva v roznych linuxovych prijmacoch a jeho stabilita je na vysokej urovni
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

Cize myslis ze preto mi vypisuje ze karta je neplatna? Som bol v tom ze tam nemam ziadny plugin a ze ked si stiahnem Mcas plugin z tejto stranky tak mi to uz tu kartu bude citat.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

E2 stvojim pripadom nic nema ty musis skontrovat ake mas fw doporucujem 2.10.11 a vyssie a mcas ako plugin problem je ak mas loader nizsi ako 6.20 potom tam nedostanes korektne fw, vtom pripade sa porad zo svojim predajcom alebo postuduj ako sa meni loader
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

Ok dakujem tak skusim tam dat v prvom rade ten mcas a ked to nepojde tak to zanesem dakam do Prosatu nech mi to spravia.
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Noro C píše:http://www.octagon-forum.com/index.php? ... -02-03-12/ potrebna registracia :Yahoo!:
My sme mysleli E2 do Anacondy a nie E2 do prerobenej Anacondy na Octagon SF 1008 !!!

Cize do Anacondy asi zatial nie je bohuzial len do Koaly HD z Optiboxov...

Ja nechcem z Anacondy spravit Octagon to som si ho mohol rovno kupit !!!
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

A viete mi poradit ako mam stiahnut resp. instalovat do mojho prijimaca MCAS plugin, ktory je v download sekcii. Teda ja ho mam stiahnuty uz v pc ale ako ho mam dostat do prijimaca?
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

bobesko1 píše:A viete mi poradit ako mam stiahnut resp. instalovat do mojho prijimaca MCAS plugin, ktory je v download sekcii. Teda ja ho mam stiahnuty uz v pc ale ako ho mam dostat do prijimaca?
1. vem USB flash(ani nemusí být prázdná, ale je to lepší)
2. stáhni do PC nejlépe zde Downloadu FW, případně plugín který chceš - na sprovoznění čtečky Mcas.
3. Fw rozbal a přetáhni na Flash, plugín taktéž a přetáhni celý soubor s názvem plugin.
4. strč usbflash do přijímače
5. přijímač sám pozná na USB soubor FW a nabídne ti aktualizaci, plugín obdobně nainstaluješ pomocí menu - pŘENOS DAT - vše intuitivní
6. nastav plugin v menu plugíny.

Jinak platí vše co napsal MartinNR- nenahrávat zbytečné plugíny,
nahrávání přes síť využiješ snad někdy v budoucnu - pro začátečníka vcelku zbytečná informace

Inak vsetko je tu na tomto fore len sa treba trosicku viac snazit citat a skusat...
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

To som uz skusal dnes. Mal som na usb, okrem inych veci, aj plugin folder ktory som si stiahol odtialto. A takisto som tam mal subor s firmwarom. Ten mi po spusteni nabehol a spytalo sa ma to ci chcem software nainstalovat. Ale ten plugin nic. Som isiel do sekcii Plugin a tam bolo niekolko moznosti a znich jedna bola ze modre tlacidlo je na nacitanie pluginu. Ked som ho stlacil nic sa nedialo.
trezor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trezor »

bobesko1 píše:To som uz skusal dnes. Mal som na usb, okrem inych veci, aj plugin folder ktory som si stiahol odtialto. A takisto som tam mal subor s firmwarom. Ten mi po spusteni nabehol a spytalo sa ma to ci chcem software nainstalovat. Ale ten plugin nic. Som isiel do sekcii Plugin a tam bolo niekolko moznosti a znich jedna bola ze modre tlacidlo je na nacitanie pluginu. Ked som ho stlacil nic sa nedialo.

Vymaz si ten firmware. Prijimac rozpozna firmware a chce ho instalovat. Najlepsie nechaj si na USB iba adresar plugin. Potom to uz rozpozna a ponukne na instalaciu.
Optibox Anaconda, FW Octagon SF 1008SE+ 2.11.77, MCAS 4.9.2013, Skylink IRDETO, Astra 19.2° a 23.5°
dzavil

Příspěvek od dzavil »

Ach joo! O instalaci různých pluginů je tady v topiku popsáno mnoho, stačí číst.
1) stáhnout plugin a rozbalit ho, zkopírovat na Flashku, bude tam jen adresář "plugin"
2) strčit do USB, za chvíli se objeví tabulka s dotazem jestli instalovat
3) zeleným tlačítkem naformátovat plugin, přijímač se restartuje
4) červeným tlačítkem nainstalovat plugin, přijímač se restartuje
5) strčit kartu do čtečky, čipem dole, objeví se hlašení o aktivaci pluginu
6) dívat se
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Ta e2 na usb nie je len na octagon ale je aj na anacondu a nainstaluje sa na usb kluc ked mas kluc vlozeny do box tak ide e2 ked ho vyberies tak ide orginal fw a odpoved pre vlozenie pluginu staci sipkou ist do prava ked vyskoci tabulka pre stiahnutie takze na kluci mozes mat fw, seting aj plugin, sipkou vyberies co chces nahrat
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Noro C píše:Ta e2 na usb nie je len na octagon ale je aj na anacondu a nainstaluje sa na usb kluc ked mas kluc vlozeny do box tak ide e2 ked ho vyberies tak ide orginal fw a odpoved pre vlozenie pluginu staci sipkou ist do prava ked vyskoci tabulka pre stiahnutie takze na kluci mozes mat fw, seting aj plugin, sipkou vyberies co chces nahrat
A postup pripojenie E2 do anacondy bo nejaky nebol ??? Vopred diky...
trezor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trezor »

Milos999 píše:
Noro C píše:Ta e2 na usb nie je len na octagon ale je aj na anacondu a nainstaluje sa na usb kluc ked mas kluc vlozeny do box tak ide e2 ked ho vyberies tak ide orginal fw a odpoved pre vlozenie pluginu staci sipkou ist do prava ked vyskoci tabulka pre stiahnutie takze na kluci mozes mat fw, seting aj plugin, sipkou vyberies co chces nahrat
A postup pripojenie E2 do anacondy bo nejaky nebol ??? Vopred diky...

tu je link

http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=85&t=21861
Optibox Anaconda, FW Octagon SF 1008SE+ 2.11.77, MCAS 4.9.2013, Skylink IRDETO, Astra 19.2° a 23.5°
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

To nie je ono
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

dzavil píše:Ach joo! O instalaci různých pluginů je tady v topiku popsáno mnoho, stačí číst.
1) stáhnout plugin a rozbalit ho, zkopírovat na Flashku, bude tam jen adresář "plugin"
6) dívat se
Dakujem, presne toto pomohlo. Mam verziu FW 10.12 na konci, avsak jediny problem ktory mam je ze sa mi nezobrazi program kanalov v epg. Iba ak na nejaky kanal prepnem tak sa mi az vtedy zobrazi obsah programu daneho kanalu v epg. A ostatne ostanu prazdne az kym na nejaky iny neprepnem.
trezor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trezor »

bobesko1 píše:
dzavil píše:Ach joo! O instalaci různých pluginů je tady v topiku popsáno mnoho, stačí číst.
6) dívat se
Dakujem, presne toto pomohlo. Mam verziu FW 10.12 na konci, avsak jediny problem ktory mam je ze sa mi nezobrazi program kanalov v epg. Iba ak na nejaky kanal prepnem tak sa mi az vtedy zobrazi obsah programu daneho kanalu v epg. A ostatne ostanu prazdne az kym na nejaky iny neprepnem.
Skus pripojiť USB kluc, a nastavit v EPG menu ukladanie na dany kluc. Myslim že to je cez tlačidlo FAV na DO, keď si v EPG. Daj vedieť či pomohlo.
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

Diky, skusim to ale zas tam by som musel mat stale pripojeny usb kluc.
bobesko1

Příspěvek od bobesko1 »

Vie mi niekto povedat aka verzia FW sa dava defaultne do Anacondy pretoze na tej povodnej co tam bola pri kupe tak to epg islo perfektne ale potom som tam dal najnovsiu verziu a tam mi blbne to epg. Takze by som sa chcel vratit k tej povodnej ale uz sa nepamatam kolkatka to bola.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Najlepsie fw su 2.10.xx a ak ti robi problem egp tak skus zmenit jazyk menu na cestinu ak ti nevadi v slovencine to blbne
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Příspěvek od caldix »

pouziva z vas niekto k Anaconde poskladany ext.HDD? Mam nevyuzity 80 GB, 2,5" SATA disk a chcel by som ho pripojit cez zadne USB (dokupim box na HDD), no obavam sa napajania, v specifikacii Anacondy je DC 5V/500 mA max., na disku mam DC 5V/600 mA, 100 mA nie je vela, ale nerad by som odfajcil USB. Niektore origo ext.disky vsak maju napajanie aj 850 mA.
vdaka za rady
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“