SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET-8000 / ATV 5.3

Re: SPARK / AMIKO SHD8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od hihihi »

Mcas? Oscam? Nebo?
kubik1977

Příspěvek od kubik1977 »

hihihi píše:Mcas? Oscam? Nebo?
oscam
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hihihi »

Já když jsem Alien se Sparkem, na kterém běžel Oscam restartoval, tak jsem měl vždy cca 1 minutu černou obrazovku a musel jsem přepnout na jiný program, aby se rozběhlo dekódování.
kubik1977

Příspěvek od kubik1977 »

hihihi píše:Já když jsem Alien se Sparkem, na kterém běžel Oscam restartoval, tak jsem měl vždy cca 1 minutu černou obrazovku a musel jsem přepnout na jiný program, aby se rozběhlo dekódování.
normalne programy nabehnu hned ale hd nenabehnu ani pri prepnuti na druhy program nabehne po dvoch minutach.
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hihihi »

Jde to všechno z lokální karty nebo jde něco skrze sdílení?
kubik1977

Příspěvek od kubik1977 »

hihihi píše:Jde to všechno z lokální karty nebo jde něco skrze sdílení?
robi to aj na karte aj na sharingu
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

mozno to niekomu helfne ak to tu je vymazte :wink: http://www.youtube.com/watch?v=ueVLtewKl3Y
zimik1410
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zimik1410 »

ako funguje pridávanie nových staníc? je tam automatická aktualizácia - nájde iba nové programy a pridá ich na koniec zoznamu, alebo musím všetko nanovo skenovať a tím si rozhádžem povodné poradie. dik.
hihihi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hihihi »

Nový Spark1.2.41 pro Aliena:
http://sat-support.org/?a=downloads&dir=22
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak tam instalujete nový soft. ? Vím jakým postupem (je to napsáno i na první straně) ale jde mi o to, že když stáhnu nový soft a rozbalím, tak jsou tam další zabalené soubory a to mi golden media nebere... Enigma mi šla nainstalovat hned, jsou tam totiž soubory: uImage a jeste jeden image.

V software od sparku tam ale žádný image není :-( Má někdo prosím nějakou radu? Děkuji. Už pročítám fórum druhý den a nevím si s tím rady....
Golden Media reloaded Spark + Enigma 2
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Já jsem to stáhl přes síť,zároveň se to nainstalovalo.Pingulus to umí. :good:
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Probém je právě v tom, že mi ten spark nenaběhne... zkoušel jsem nainstalovat Spark_990_All_Rescue_Firmware a rescue image para Golden Media S990 a to se i povedlo, jenomže mi zase nereaguje dálkové ovládání a skončím u nastavení jazyka... dál se nedostanu ani když to zkouším tlačítkama na hlavním panelu přijímače. jde se pohybovat, ale ne potvrdit... mám golden media spark reloaded.

Je nějaký soft. na instalování přes RS232 ? nic jsem nenašel a to už s tím válčím druhý den. Enigma mi jede v pohodě, ale ten Spark se mi zdál být lepší...
kubik1977

Příspěvek od kubik1977 »

Endy CZ píše:Probém je právě v tom, že mi ten spark nenaběhne... zkoušel jsem nainstalovat Spark_990_All_Rescue_Firmware a rescue image para Golden Media S990 a to se i povedlo, jenomže mi zase nereaguje dálkové ovládání a skončím u nastavení jazyka... dál se nedostanu ani když to zkouším tlačítkama na hlavním panelu přijímače. jde se pohybovat, ale ne potvrdit... mám golden media spark reloaded.

Je nějaký soft. na instalování přes RS232 ? nic jsem nenašel a to už s tím válčím druhý den. Enigma mi jede v pohodě, ale ten Spark se mi zdál být lepší...
stlac zelene tlacitko na DO alebo tlacitko plus prepinanie programov
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to Endy CZ:
fw ktory si stiahnes v rar rozbal a na USB si nahraj uz uplne rozbalenu zlozku s nazvom verzie fw cize zlozku s nazvom "1.2.41" a potom postupuj podla navodu na prvej strane a musi ti to ist.
a co sa tyka toho posunu uz po instalacii tak bud stlacit tlacitko "page" + dopredu a - dozadu. alebo kus zelene tlacitko :wink:
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Kdo nepožadujete web tv, tak v 1.2.41 neinstalujte. Při přepínání kanálů dochází k nepříjemné pomlce ve zvuku. Osobně přecházím zpět na 1.2.32
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Endy CZ

Příspěvek od Endy CZ »

Díky všem za rady, jsem rád že se dnes najdou lidi, kteří poradí. Bohužel jsem ale nijak nepokročil... Rozbalím přes winRAR stažený soubor a v té rozbalené složce se mi objeví 8 dalších zabalených souborů s koncovkou .tar

Na flashce si vytvořím složku Spark a do ní nakopíruju těch 8 souborů.... no a místo instalace sparku mi to hodí chybu 7 70.... pokud ale nakopíruju na tu samou flashku Enigmu, tak mi jde nainstalovat bez problému... Postup instalace je jasný, tak nevím kde je chyba...

jediné co mi nesedí, je těch 8 souborů co rozbalím z toho zabaleného raru.

Pokud i ty následně rozbalím, tak tam mám soubor "mImage" ale "userfsub" tam není... Instalace se rozběhne, ale cca v polovině to zase hodí chybu 7 70... (to asi tím, že tam nenajde ten soubor "userfsub") je to vlastně soubor s koncouvko .img co mi tam chybí. Nevím jestli se dá nějak vytvořit z těch ostatních 7 rozbalených souborů?

Po naninstalování toho rescue software (v tomto software jsou oba soubory mImage a "userfsub" a instalace jde bez problémů) skončím u toho nastavení jazyka, ale jak říkám ať mačkám cokoliv, tak DO nereaguje...

Všude se píše: copy [mImage] and [userfsub.img] to any folder of your PC, for example [C:/spark]

Ale kde mám vzít ten soubor userfsub.img vůbec netuším. Druhý soubor mImage mezi těmi 8 zabalenými soubory najdu.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

pokud rozbalíš rar, vytvoří se adresář 1.2.41 a v něm těch 8 zmíněných souborů. tento adresář i s těmi soubory tak jak je zkopíruj na flešku a zastrč do stb.
Potom jdi do stb a zaktualizuješ to přes systém - nastavení disku - aktualizace z usb. Přesně ti to neřeknu, jsem na enigmě.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

Endy CZ píše:Díky všem za rady, jsem rád že se dnes najdou lidi, kteří poradí. Bohužel jsem ale nijak nepokročil... Rozbalím přes winRAR stažený soubor a v té rozbalené složce se mi objeví 8 dalších zabalených souborů s koncovkou .tar

Na flashce si vytvořím složku Spark a do ní nakopíruju těch 8 souborů.... no a místo instalace sparku mi to hodí chybu 7 70.... pokud ale nakopíruju na tu samou flashku Enigmu, tak mi jde nainstalovat bez problému... Postup instalace je jasný, tak nevím kde je chyba...

jediné co mi nesedí, je těch 8 souborů co rozbalím z toho zabaleného raru.

Pokud i ty následně rozbalím, tak tam mám soubor "mImage" ale "userfsub" tam není... Instalace se rozběhne, ale cca v polovině to zase hodí chybu 7 70... (to asi tím, že tam nenajde ten soubor "userfsub") je to vlastně soubor s koncouvko .img co mi tam chybí. Nevím jestli se dá nějak vytvořit z těch ostatních 7 rozbalených souborů?

Po naninstalování toho rescue software (v tomto software jsou oba soubory mImage a "userfsub" a instalace jde bez problémů) skončím u toho nastavení jazyka, ale jak říkám ať mačkám cokoliv, tak DO nereaguje...

Všude se píše: copy [mImage] and [userfsub.img] to any folder of your PC, for example [C:/spark]

Ale kde mám vzít ten soubor userfsub.img vůbec netuším. Druhý soubor mImage mezi těmi 8 zabalenými soubory najdu.
ked to tak citam tak ty sa pokusas nabootovat system sprak priamo z vypnuteho boxu???
ak hej a stale ti vypisuje chybu 770 skus pouzit iny USB kluc. nie vsetky funguju kompatibilne. najlepsie je pouzit USB kingston. tie funguju dobre :wink:
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Aha, tak to bude jinak. Nejprve si stáhni a nainstaluj spark rescue image z této stránky: http://www.sat-support.org/?a=downloads&dir=53
Soubor rozbal a nakopíruj adresář spark s oběma soubory na flešku. Nainstaluj image dle klasického návodu. Poté nabootuj spark a postupuj podle návodu, co jsem ti dával výše.
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

Endy CZ píše:Probém je právě v tom, že mi ten spark nenaběhne... zkoušel jsem nainstalovat Spark_990_All_Rescue_Firmware a rescue image para Golden Media S990 a to se i povedlo, jenomže mi zase nereaguje dálkové ovládání a skončím u nastavení jazyka... dál se nedostanu ani když to zkouším tlačítkama na hlavním panelu přijímače. jde se pohybovat, ale ne potvrdit... mám golden media spark reloaded.

mna myslim na aliene pustilo z jazyka dalej tlacitko FF pretacanie :D
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“