Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jacky035
Pokročilý
Pokročilý

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od jacky035 »

To je ten kanal ntv spor na turksate ci tam je este daco?
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Milos999 píše:
dzavil píše:Dnes se mi dostala do rukou nová várka Anacondy, již s FW 2.10.02. Má někdo stejný pocit jako já, že kvalita zobrazení SD kanálů rapídně poklesla, oproti Anacondě s FW 1.09.35, kterou mám doma již 4 měsíce. Mluvím samozřejmě o kanalech ČT24, ČT1 .., kde se nic neměnilo, teda ani datový tok. Buď začali šidit na součastkách, nebo FW je vůči SD kanálům krutejší ??

:(
Má někdo podobný poznatek?

Mam doma LG 42 LW 4500 a mam anacondu s FW 2.10.02 a nijaky pokles SD kanalov som nezaznamenal... Akurat mi z casu nacas kolise a vypadava signal (ze by chyba tunera ???) Neviem cim to je...

Porovnat SD kanaly mozno len na Astre 19.2 na nemeckych hlavne na Das ERSTE alebo ZDF atd. Co sa tyka CT1, CT2, CT4 cez skylink a UPC je tam rozdiel v kvalite obrazu a to v prospech Skylinku...
vyzera to ze to ma suvis s preladovanim a premiestnovanim na ine tranpondery, verzia fw s tym suvis nema
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=392097#p392097
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

jacky035 píše:To je ten kanal ntv spor na turksate ci tam je este daco?
ntv sport je stranka s videami kanal ntv spor vysiela sport na kanale turksat
http://www.parabola.cz/forum/topic-64207/
dzavil

Příspěvek od dzavil »

Milos999 píše: Mam doma LG 42 LW 4500 a mam anacondu s FW 2.10.02 a nijaky pokles SD kanalov som nezaznamenal... Akurat mi z casu nacas kolise a vypadava signal (ze by chyba tunera ???) Neviem cim to je...
Pokud máš Anacondu již od počatku s 2-kovým FW, tak samozřejmě žádny pokles kvality zobrazení SD kanalů jsi nemohl zaznamenat. Ja mluvim o současném zobrazení stejného kanálu na 2 různých přístrojích, vyrobených v různých seriich a v různem čase.
Stačí se podívat na ostrost písmenek v Menu. :shock:

Aby to nedopadlo jako s Topfield 7700HD, 1.serie 100%- tní, další serie hrůza a děs, začalo se šetřit na součástkách. Pak byla 50% poruchovost.
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

dzavil píše:
Milos999 píše: Mam doma LG 42 LW 4500 a mam anacondu s FW 2.10.02 a nijaky pokles SD kanalov som nezaznamenal... Akurat mi z casu nacas kolise a vypadava signal (ze by chyba tunera ???) Neviem cim to je...
Pokud máš Anacondu již od počatku s 2-kovým FW, tak samozřejmě žádny pokles kvality zobrazení SD kanalů jsi nemohl zaznamenat. Ja mluvim o současném zobrazení stejného kanálu na 2 různých přístrojích, vyrobených v různých seriich a v různem čase.

Aby to nedopadlo jako s Topfield 7700HD, 1.serie 100%- tní, další serie hrůza a děs, začalo se šetřit na součástkách. Pak byla 50% poruchovost.
kvalitu vystupneho videosignalu ovplyvnuje hardware (firmware riesi skor uzivatelsku komfortnost a stabilitu) hlavne pouzite vystupne videozosilnovace ... s tym ze ci sa postupne menia pouzite operacne videozosilnovace ktore sa montuju do novych optiboxov netusim je to mozne
najlepsi priklad je ked porovnovate original Dreambox s cinskymi klonmi inet box kde su pouzite lacne suciastky a ten obraz je viditelne horsi az tak ze optibox anaconda ma ten obraz ovela krajsi samozrejme originalny nemecky dreambox ma nadherny krystalovy obraz krajsi som este nevidel original Dreambox 800 HD SE mozno Technisat digit HD8, nemec je nemec :) samozrejme ze aj nieco stoji
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Opticum X403p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

Ahojte, prosim vas nestretli ste sa pri Anaconde s probleom, ked vypisuje "ZIADEN A/V" ??? (robi to aj na TA3 - teda uplne vsade), parabola je nastavena ok - lebo x 403p po pripojeni kabla ide.... #-o
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

dzavil píše:

Neviem o aku seriu ide ??? Ja som kupoval anacondu v lete 2011 a zapojenu mam nieco viac ako mesiac...

Myslim, si ze ked nadupali Raptor tak z Anacondou to horsie nebude...
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

rct píše:Ahojte, prosim vas nestretli ste sa pri Anaconde s probleom, ked vypisuje "ZIADEN A/V" ??? (robi to aj na TA3 - teda uplne vsade), parabola je nastavena ok - lebo x 403p po pripojeni kabla ide.... #-o
Akym kablom mas pripojenu anacondu ??? Cez scart alebo HDMI ???
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

Milos999 píše:
rct píše:Ahojte, prosim vas nestretli ste sa pri Anaconde s probleom, ked vypisuje "ZIADEN A/V" ??? (robi to aj na TA3 - teda uplne vsade), parabola je nastavena ok - lebo x 403p po pripojeni kabla ide.... #-o
HDMI - ale myslis, ze by to bolo prepojom anaconda vs TV ?

-ja som myslel ci to skor nebude problem nejake nastavenia anteny.... /ale velmi rad si necham poradit! - kedze som bol doteraz zvyknuty len na X403p)
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

rct píše:
Milos999 píše:

-ja som myslel ci to skor nebude problem nejake nastavenia anteny.... /ale velmi rad si necham poradit! - kedze som bol doteraz zvyknuty len na X403p)
Niektore LCD TV maju osobitne tlacitko na DO ovladaci na HDMI pripojenie...
Napr. Samsungy ho maju na vrchu v strede na DO... Vyskusaj ci ho nemas aj ty...
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

dzavil píše:

Pokial viem tak Optibox Anaconda je totozna s HW Fortis 7810... Cize trebalo by porovnat SD kvalitu na kanaloch s Fortisom 7810 a Optibox Anacondou HD
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

Akym kablom mas pripojenu anacondu ??? Cez scart alebo HDMI ???[/quote]

-ja som myslel ci to skor nebude problem nejake nastavenia anteny.... /ale velmi rad si necham poradit! - kedze som bol doteraz zvyknuty len na X403p)[/quote]

Napr. Samsungy ho maju na vrchu v strede na DO... Vyskusaj ci ho nemas aj ty...[/quote]

Mam SONY LCD (neviem presne aky typ - momentalne som v praci), ale X403p bola prepojena presne cez ten isty kabel.... len som vymenil "krabicky" - no nic, vyskusam.
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Anaconda / DiSEqC

Příspěvek od rct »

este otazka pomimo: Ked mam na parabole LNB, ktory ma uz v sebe integrovany DiSEqC prepinac - tak v nastaveniach ANACONDY mam nastavit aj DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.1, alebo ich mam nechat na VYPNUTE? (mam LNB SILVER SKY monoblock QUAD - LNB konvertor pre príjem z dvoch družíc s odstupom 4, 3° Astra 19 a Astra 3A so zabudovaným DiSEqC prepínačom s 4-mi výstupmi. Fullband, šumové číslo 0, 1dB.)

díííík :smoke:
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

rct píše:Akym kablom mas pripojenu anacondu ??? Cez scart alebo HDMI ???

-ja som myslel ci to skor nebude problem nejake nastavenia anteny.... /ale velmi rad si necham poradit! - kedze som bol doteraz zvyknuty len na X403p)[/quote]

Napr. Samsungy ho maju na vrchu v strede na DO... Vyskusaj ci ho nemas aj ty...[/quote]

Mam SONY LCD (neviem presne aky typ - momentalne som v praci), ale X403p bola prepojena presne cez ten isty kabel.... len som vymenil "krabicky" - no nic, vyskusam.[/quote]

SCART sa pouziva na pripojenie SD prijimacov (nedokaze preniest HD rozlisenie je to analogovy kabel)
HDMI je datovy kabel s roznymi standardami tusim ze v baleni je kabel standard HDMI 1.4, pokial mas TV ktore ma HDMI vstup tak pouzit na pripojenie HDMI samozrejme ze mozes ist aj cez SCART co je nezmysel pri HD TV
nastavenie rozlisenia je podla verzie FW v casti Menu - Nastavenie A/V vystopov ... ak je to full HD sony tak rozslisenie 1080 ak HD ready tak 720, podla typu TV (i alebo p)
novsie typy TV automaticky detekuju signal na HDMI vstupe a prepne to na ten vstup, pripadne sa to da nastavit v menu TV aby sa zapinal s predvolenom vstupom HDMI na ktorom budes mat zapojeny optibox
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Anaconda / DiSEqC

Příspěvek od helix26 »

rct píše:este otazka pomimo: Ked mam na parabole LNB, ktory ma uz v sebe integrovany DiSEqC prepinac - tak v nastaveniach ANACONDY mam nastavit aj DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.1, alebo ich mam nechat na VYPNUTE? (mam LNB SILVER SKY monoblock QUAD - LNB konvertor pre príjem z dvoch družíc s odstupom 4, 3° Astra 19 a Astra 3A so zabudovaným DiSEqC prepínačom s 4-mi výstupmi. Fullband, šumové číslo 0, 1dB.)

díííík :smoke:
je to v podstate jedno rozdiel medzi DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.1 je iba v pocte podporovanych druzic v tomto pripade staci DiSEqC 1.0, nastav to takto:
Astra 1 19,2 DiSEqC port 1
Astra 3 23,5 DiSEqC port 2
rct
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rct »

myslite si, ze bude problem v tomto? Logicky by som to tipoval inde, kedze cele menu sa mi na TV zobrazuje... alebo ked sa ide z menu von na nejaky TV kanal, tak sa to preklopi na iny vystup? (myslim 1080 a podobne?...). Kazdopadne, skusal som to prestavit na vsetky mozne nastavenia - niekde mi TV nenabehol (pravdepodobne nekompatibilita s vystupom Anacondy), ale na 1080 pohoda.
Alebo nemate pls niekto funkcny vyexportovany konfig? -zeby som ho u mna nahral a keby to neslo, tak by sme vedeli ze v nastaveniach problem nie je.... - to len tak nahlas rozmyslam... :o
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

rct píše:myslite si, ze bude problem v tomto? Logicky by som to tipoval inde, kedze cele menu sa mi na TV zobrazuje... alebo ked sa ide z menu von na nejaky TV kanal, tak sa to preklopi na iny vystup? (myslim 1080 a podobne?...). Kazdopadne, skusal som to prestavit na vsetky mozne nastavenia - niekde mi TV nenabehol (pravdepodobne nekompatibilita s vystupom Anacondy), ale na 1080 pohoda.
Alebo nemate pls niekto funkcny vyexportovany konfig? -zeby som ho u mna nahral a keby to neslo, tak by sme vedeli ze v nastaveniach problem nie je.... - to len tak nahlas rozmyslam... :o
1080p nie je podporovane u vacsiny TV ... mas FULL HD TV alebo HD READY pozri do papierov od sony ake je maximalne rozlisenie. v kazdom pripade skus to prepnut na 1080i u vacsiny full hd tv to uz funguje krasne, export configu ti mozem poslat ale zbytocne staci prepnut iba rozlisenie z P na I podla toho ci mas full hd alebo hd ready TV (720i alebo 1080i)
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Ako sa da rozbehat v Anaconde fw 2.10.11 volba Media Server a Media client cize DLNA z PC ??? Da sa to cez Twonky Media Server v PC ???
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Milos999 píše:Ako sa da rozbehat v Anaconde fw 2.10.11 volba Media Server a Media client cize DLNA z PC ??? Da sa to cez Twonky Media Server v PC ???
Media client je vlastne moznost citania zo zdielanych adresarov windows, teda ako v starom fw bol sietovy disk ...
dzavil

Příspěvek od dzavil »

Milos999 píše:
Neviem o aku seriu ide ??? Ja som kupoval anacondu v lete 2011 a zapojenu mam nieco viac ako mesiac...

Myslim, si ze ked nadupali Raptor tak z Anacondou to horsie nebude...
Dvojkový FW se objevil až v září nebo říjnu, takže jsi kupoval Anacondu z prvních dodávek (jako já) a jsi v pohodě, i když jsi nahodil 2-kový FW. Ale poslední dodávka je o poznání horší obraz. Měl jsem 3 ks v rukách a všechny měly obraz horší než proklínaný Humax 5100HD (neumí zalohovat Setting).
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“