Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od hauk1 »

Súrne zháňam amiko 1.3.15 verziu na opticum HD x402p s emu so starým diaľkovým na staré CRT TV. Terajšia verzia mi na starom tv napíše iba no osd in scart mode. Switch TV to HDMI. Za rýchlu odpoveď vopred ďakujem.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

opticum 402hd a soft 1.3.88..vsetko funguje ako ma len ma zaujima ako je s nahravanim z rovnakeho ,,TP,,11836,,napriklad ked nahravam z Markizy a ked stlacim,,REC,, aby nahravanie bolo aj z Jojky tak napise ze nahravam z Markizy a neda sa nahrat iny program,pritom su na rovnakom ,,TP,, Treba nieco prepnut alebo je to softom,alebo sa to neda???
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

mmiriboy píše:
hauk1 píše:Súrne zháňam amiko 1.3.15 verziu na opticum HD x402p s emu so starým diaľkovým na staré CRT TV. Terajšia verzia mi na starom tv napíše iba no osd in scart mode. Switch TV to HDMI. Za rýchlu odpoveď vopred ďakujem.
Skús google a nejaké zahraničné fora!
Už som na tomto fóre našiel opticum FW so synaps dizajnom verzia 1.4.05 emu a ide ako má. len chýba v nej slovenčina.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
radoulek

Příspěvek od radoulek »

Našel by se tu někdo, kdo by mi na email poslal zálohu z opticum x403p Vaše programy ? soubor bak... .ABS

Já jsem snad trubka, a nedaří se mi nainstalovat nové programy co nejdou odm 1.2.2012

Prosím našel by si někdo čas, kdo si udělal zálohu na HDD, jde o pár minut. radoulek2 @ CENTRUM.CZ
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Prosím Vás, neviete čím mohlo byť zavinené, že po ladení nových staníc som len tak pre kontrolu nakukol do mcas config, kde sa mi zmenili nastavenia všetky na vypnuté a po vypnutí a zapnutí satelitu zrazu všetko bolo zapnuté... Neviete prečo mi to zmenilo nastavenia samo? Vopred ďakujem.

Foto mojich nastavení (aby boli zápisy na kartu zakázané):
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 318333894e
radoulek

Příspěvek od radoulek »

Tak už jsem to naladil na tu mašinku, akorát mi nejde NOVA sport.. A ještě jsem dříve chytal Planet HD (takovou bulharskou televizi kde se zpívalo) a teď mi to nejde :) já se snad trefím, jak to naladit ručně ?

Je někde na internetu seznam všech dostupných programů, co se dá všechno naladit přes ten skylink irdeto, na opticum 403p ? Asi toho bude tisíce co ?
pachoo

Příspěvek od pachoo »

radoulek píše:Tak už jsem to naladil na tu mašinku, akorát mi nejde NOVA sport.. A ještě jsem dříve chytal Planet HD (takovou bulharskou televizi kde se zpívalo) a teď mi to nejde :) já se snad trefím, jak to naladit ručně ?

Je někde na internetu seznam všech dostupných programů, co se dá všechno naladit přes ten skylink irdeto, na opticum 403p ? Asi toho bude tisíce co ?
Ahoj.
Programy Skylink http://www.skylink.sk/web/structure/16.html
Planeta HD 11817V 27500, pribudli tam aj nove Trace Tropical, Trace Urban English. Zoznam vsetkych programov najdes tu http://www.lyngsat.com/astra23.html
Pachoo.
kejmlv

Opticum HD X403p

Příspěvek od kejmlv »

čau chlapi,
mám takovej doufám, že malej zádrhel - nova i ct v HD mně nejde vůbec zvuk a obraz jde super. Nejdříve jsem myslel, že to jsou placené kanály, ale pry nejsou. Co s tím? :book:
Díky
Dobra

Příspěvek od Dobra »

Ahoj. Při ručním přelaďování jsem se setkal s jedním problémkem. Proscanuju jeden TP a programy uložím. Kdy proscanuju druhý TP a nalezené programy opět uložím, přepíšou se mi nějakým záhadným způsobem i ty předchozí nalezené na stejný TP. To znamená, že mi fungujou vždy jenom ty programy z posledně proscanovaného TP. Nevím co s tím. Poradí někdo. Předem díky.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Asi máš zahltenú pamäť Flash v STB,treba ju odmazať o duplicitné kanály.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Dobra

Příspěvek od Dobra »

sleduji pouze Skylink z 23,5 E. Znamená to, že když smažu ostatní družice tak bude místa dost?

Díky
mysak85

Příspěvek od mysak85 »

tak jsem zkousel nove firmwary a uz par dni jedu bez problemu a sekani na tomto: ILTV-1.4.39-X4-new+oldRemote

mensi nevyhoda je ze neni celej v cestine ale slovensky programy jdou bez problemu, jinak po nainstalovani se ukazalo spousta nemeckych stanic, takze staci vymyzat vse z pameti a znovu naladit... :-)

Jo a mam skylink a tu jejich ice kartu...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mysak85 dne 04.únor 2012 - 18:02, celkem upraveno 1 x.
emil01

Příspěvek od emil01 »

potreboval bi som poradiť aký fw ktorý je stabilný pre cccam + skylink ICE momentálne mam 1.3.42 cccam ide ale ak prepnem kanál kódovane musím reštartovať cccam
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Neviete niekto o najnovšom SW pre x403p so starým oblým diaľkovým na HDTV so synaps/amiko vzhľadom, slovenským jazykom a emu verziu? Vopred ďakujem.
pachoo

Příspěvek od pachoo »

hauk1 píše:Neviete niekto o najnovšom SW pre x403p so starým oblým diaľkovým na HDTV so synaps/amiko vzhľadom, slovenským jazykom a emu verziu? Vopred ďakujem.
Ahoj, Ja pouzivam ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.4.34 na HDTV, tento je tiez celkom gut. Stiahnes ho tu http://www.ijachouf.com/sat/globo/Ali3602_220mm/
kilo29

Příspěvek od kilo29 »

ZDRAVIM CHCEM SA OPYTAT V CIM MOZE BYT PROBLEM KED PREPINAM PROGRAMY TAK MY SAM VYPNE NIEKEDY AJ 5KRAT CEZ DEN
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

kilo29 píše:ZDRAVIM CHCEM SA OPYTAT V CIM MOZE BYT PROBLEM KED PREPINAM PROGRAMY TAK MY SAM VYPNE NIEKEDY AJ 5KRAT CEZ DEN
Možno špatný FW.Možno sa prehrieva,ak je niečím zakrytý,alebo niekde v skrinke zatvorený,alebo odchádza zdroj,je viac možností.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Hrochy

Příspěvek od Hrochy »

kilo29 píše:ZDRAVIM CHCEM SA OPYTAT V CIM MOZE BYT PROBLEM KED PREPINAM PROGRAMY TAK MY SAM VYPNE NIEKEDY AJ 5KRAT CEZ DEN
Vismol si si ine problemy pri prepinani typu: stlacis tlacidlo pre prepnutie kanala a ono ti to napr. stlmi zvuk, zobrazi zoznam kanalov, jednoducho spravi uplne nieco ine, ako bol vyslany prikaz? Podla mna ma tento prijimac (teda napr. aspon moj kus a mozno aj tvoj) problem s prijmom signalu z DO. Niekedy sa mi tiez stane, ze namiesto prepnutia sa mi prijimac vypne. Ide spravidla o prepinanie pri horsej priamej viditelnosti. Mozno by pomohlo vymenit baterie v DO, aby bol signal sinejsi (samozrjeme nemusi to tak byt). Dalej vidim problem aj s pouzitymi kodmi pre jednotlive prikazy. Asi su prilis kratke, a teda v pripade poskodenia vyslaneho signalu lahko zamenitelne (ich Hammingova vzdialenost je asi celkom mala).
pachoo

Příspěvek od pachoo »

Caute. Ja som mal tiez problem s dialkovym, citlivost bola velmi slaba, ked som mal stary satelit Ferguson 7318, namieril som dialkove hocikde a islo stale. Skusal som menit baterky, ze to bude v tom, ale nepomohlo, rozobral som DO a povytiahol vyzarovaciu diodu vonku a uz sa to zlepsilo. Diodu som mal zasunutu dnu a trcalo z nej asi len 1,5mm, teraz je vysunuta asi 4mm. Inac predtym mi tiez sem tam pri stlaceni tlacidla na DO prijimac urobil nieco ine ako mal.
bigsat51
satelitni prijimac: opticum hd x403p -bigsat cr67

Příspěvek od bigsat51 »

hauk1 píše:Prosím Vás, neviete čím mohlo byť zavinené, že po ladení nových staníc som len tak pre kontrolu nakukol do mcas config, kde sa mi zmenili nastavenia všetky na vypnuté a po vypnutí a zapnutí satelitu zrazu všetko bolo zapnuté... Neviete prečo mi to zmenilo nastavenia samo? Vopred ďakujem.

Foto mojich nastavení (aby boli zápisy na kartu zakázané):
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 318333894e
:book: to same mi to dela a pokazde jak mi to povoli blocker nez stihnu vytahnout kartu tak mi stihnou vymazat 12109 doku cs,kino cs a muzika cs nevim ci to muze byt mam emu 1.3.16 diky za pomoc :book: :book:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“