Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:Uvidíme jak dlouho pojedu...
(v1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011)
hlavne daj vediet vysledok. aj ked na seriozne skusanie by to chcelo zopar dni.

pripadne ak ti neslo nahratie toho starsieho fw a budes to chciet vyskusat, tak skus tento postup (pouzil som ho niekolkokrat, ked som nadobro odfaklil koalu):
- vypnutie zadnym sietovym vypinacom
- do usb das kluc naformatovany na fat (nie ntfs), kde v roote bude subor so starsim fw (najlepsie aj ten pre istotu premenovat na jednoduchy nazov, napr. "fw.ird")
- na prednom panely stlacis a podrzis tlacidlo Ch+
- zapnes zadnym sietovym vypinacom
- tlacidlo Ch+ drzis az kym sa nezacne natahovat fw - uvidis na displeji meniaci sa text so stupajucim cislom, nieco ako percentualny priebeh
- po dokonceni by sa mala koala sama restartnut
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

A ono to jde i jinak??? Já teda celou dobu co tady pomalu už měsíc laboruju používám vždycky jen přesně tento postup...
Dám vědět jako vždy buď při problému, nebo až se to bude zdát OK, takže bych mohl říct, že doufám, že tak za týden zdarec, ale.... :?:
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

standardne ide upgrade fw urobit tak, ze na usb kluc das ird subor, hodis do zapnutej koaly, ona "zanucha" co to je a sama ponukne aktualizaciu. na tv vidis priebeh a po dokonceni a restarte mas novy fw. takto mi isli vsetky aktualizacie okrem poslednej, teda z predposledneho fw na posledny. ale s tymto prechodom mali viaceri uzivatelia tento problem.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Jo cosi jsem četl, ale já na to šel natvrdo rovnou, abych se případně vyhnul nějakým zbytkům pův. softu, který by mohli dělat problém. Ale to mazání var jsem nevěděl, tak snad to pomůže... I když už nevěřím ničemu...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Během noci (tedy po nějakých 2-8 hodinách) tradiční zamrznutí... Sestava v1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 + předchozí výmaz var (viz. výše), bez sítě a bez USB připojeného...
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

Jaký máte loader ???
Od FW 1.09.20 -- je doporučen loader 2.54. [-o<
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

DJDave píše:Jaký máte loader ???
Od FW 1.09.20 -- je doporučen loader 2.54. [-o<
A proto mám 2.54...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Twin -> aku mas kartu? Nie nahodou Irdeto? Alebo ICE? Skus bez karty - pozeranie/nahravanie FTA programu. Aspon niekoklo hodin/1-2 dni. Vylucil by sa tym problem s citackou/kartou.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Kartu mám IRDETO 01 (http://www.skylink.cz/web/structure/61.html - 3) Nová karta Skylink (Irdeto)) a modul IRDETO SMIT http://81.2.225.237/catalog/images/smit ... e_plus.jpg
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:Kartu mám IRDETO 01 (http://www.skylink.cz/web/structure/61.html - 3) Nová karta Skylink (Irdeto)) a modul IRDETO SMIT http://81.2.225.237/catalog/images/smit ... e_plus.jpg
Skusal si aj iny plugin na citanie (teda nie MCAS)? Mozno oscam by to zvladol (myslim irdeto kartu v module). Minimalne by sa dalo z logu oscamu vycitat kde je problem. Mozno.
Ale je toto na dlhe lakte, uznavam. Asi je jednoduchsie predat a kupit nieco ine. Ale zase dizajn a alfanumericky displej koaly ma svoje "caro"... :oops:
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Zkoušel jsem všemožné kombinace softů v1.09.61, v1.09.90 a octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__24102011 nebo MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 a k tomu ještě něco, to jsem si to ale ještě nepsal. Ale už jsem si všechny ty pokusy musel začít sepisovat do texťáků, protože už i tak z toho blbnu. Nemusí se někde něco nějak v pluginu nastavovat??? Když updatnu firm a stáhnu z USB plugin, udělám tyto nastavení ještě: automatické spouštění Mcas - start Mcas - nastavím anténu DiseqC u 19,2°E na 2/vyp a u 23,5°E na 1/vyp a nic dalšího...

Zkouším teď bez modulu a karty, uvidíme co to udělá, případně ještě vyzkouším lednovou sestavu 2011, i když tu jsem už zkoušel a nešlo mi to nahodit, ale možná špatnej formát USB flashky, byl to jeden z prvních pokusů. Uvidím...

A mimochodem, co v posledních pokusech jsou záseky, tak toho typu, že se napřed seká obraz a vypadne zvuk a přestane reagovat na jakýkoliv povely, a po čase i obraz přestane jet úplně (prostě přes HDMI nic nejde), ale na panelu stále je zobrazen daný kanál. A jediný, na co to zareaguje, je "power" na dálkáči, kterej to ale shodí úplně (displej zhasne - tedy bez hodin, ale logo Optibox na čele svítí), a druhým zmáčknutím power se zapne jako z tvrdýho resetu zadním spínačem - tedy začne loaderem atd... Taky pro mě celkem zvláštní....
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše: A mimochodem, co v posledních pokusech jsou záseky, tak toho typu, že se napřed seká obraz a vypadne zvuk a přestane reagovat na jakýkoliv povely, a po čase i obraz přestane jet úplně (prostě přes HDMI nic nejde), ale na panelu stále je zobrazen daný kanál. A jediný, na co to zareaguje, je "power" na dálkáči, kterej to ale shodí úplně (displej zhasne - tedy bez hodin, ale logo Optibox na čele svítí), a druhým zmáčknutím power se zapne jako z tvrdýho resetu zadním spínačem - tedy začne loaderem atd... Taky pro mě celkem zvláštní....
Takto presne sa to chova aj mne, ale nie tak casto ako popisujes ty. Ale zas sa mi to stava pri vypinani, castejsie ako pri pozerani. A nemam irdeto kartu ani modul. kartu mam rovno v citacke. Takze v tom to asi predsa len nebude.
Ozaj, vypinas internu citacku (v menu cez 1480, atd)? Ale tym to asi tiez nebude, kedze ides cez modul.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Nevypínám, nevím že bych třeba měl a jak případně. Jsem čistě běžnej uživatel, i když po tom čím si teď procházím už si přijdu spíš jak laborant... Ale víc jak běžně dostupný menu, flash update a od včerejška mazání var přes RCC zatím neznám a byl bych rád, kdybych ani nemusel... Nemám zájem bejt otrokem své techniky, koupil jsem Koalu, aby sloužila ona mě a ne já jí... :x
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

ja mam fw.1.9.90, plugin xcam z 9.12.2011 ....

funguje vcelku stabilne, ale obcas tiez urobi zasek ako popisujete, zamrzne....nic nereaguje a potom:

A. bud sa do minuty rozbehne a pokracuje dalej
B. zareguje na tlacidlo power na DO /2x stisk/ a startuje loaderom, cize natvrdo

inak, ak pripojim externy HDD alebo USB kluc tak mrzne velmi casto, aj 3 x za hodinu....a presne sposobom 2x stisk power na DO a nasledny jeho restart cez loader /jedno je ci je timeshift vypnuty alebo nie, format je NTFS...skusim niekedy este format JFS/

Formuler S Turbo 4K - Android
Formuler F4 Turbo - OpenATV 6.1
Iqon Force1 - Open ATV6.1
Homebox Magic Pro-E2, Optibox Koala-E2

Ananconda HD,Ariva 200E,100E,ABCryptoboxy,
staručká 120AL parabola,motor Optibox DM3800,
karty skylink 0D96,0624,0D97
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

nahral som fw 1.9.94 upraveny z HDBOXU9100 a zatial to vyzera svizne..rychle..stabilne...testujem ale len cca 3 hodky...je v downloade na koalu....testujte

TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže jsem dnešek od cca. 12 hodin zkoušel jet bez modulu a bez karty. A teď těsně po půlnoci - opět a zase jako vždy... Zámrz a... hard reset přes dálku... Další nápady???
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Iny fw - napr. ten najnovsi pre HD box, ako je popisane vyssie.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Na ten se chystám, jinak už jsem vyzkoušel jak jsem popisoval všechny možné kombinace... Některý se mi ještě nepovedlo nahodit, tak budu ještě zkoušet dál, ale spíš mi přijde podivný, že někomu to prostě šlape v pohodě...

Edit 9:40: tak zatím jedinej drobnej problém. Po půlnoci jsem nahodil ten HDBOX.FS 9100PVR.v1.09.94 a bez sítě, HDD i bez modulu bez karty to nechal jet, a ráno u některých programů (Astra HD promo, atd.) mi po chvíli naskočilo "chyba programu", ale stand-by pomohlo. Otázkou je, co by to udělalo při nahrávání, ale vzhledem k tomu, že když by se poctivě Koala vypínala při nesledování a ona se sama zapla při nahrávání jednoho programu, pak by se měla po ukončení zase vypnout, tak by to asi problém být neměl... Teoreticky... Uvidíme co bude dál...
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

tak ja bezim uz 2 den bez zaseku na kombinaci:

- HDBOX.FS 9100PVR.v1.09.94 /upravene id pre koalu/
- Oscam OSCAM 1.20-unstable_svn build #6170 + mgcamd /z fora na HDboxy/

- citacku mam nakonfigurovanu na ICE 0d96 zaklad /vratane prechodu zapisov/ funguje vyborne
- oscam cez cccam sharuje dalsie programy

zatial bez pripojeneho HDD

- nesekol sa zatial ani raz,
- pri prepnuti obcas zakostickuje obraz ale po sekunde uz ide v poriadku /nevadi mi to/
- obcas na volnych kanaloch napise chyba programu, treba viackrat prepnut

zatial podla mna celkom posun vpred....

TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže mimo tu drobnost s "chybou kanálu", které pomůže chvilka času, vícero přepnutí příp. stand-by, tak jsem jel na HDBOX.FS 9100PVR.v1.09.94 bez problémů a zkusil připojit HDD. Dal jsem tomu záhul, pár časovejch nahrávání krátkejch, mix nahrávání a současného přehrávání HD záznamu, vše bez problémů (kostičkování nebo vícevteřinové načítání zvuku vůbec naprosto nelze považovat za chybu). Ovšem jeden a celkem dost podstatnej problém (aspoň pro mě) jsem objevil - u záznamu na HDD není možnost pokračovat v přehrávání v místě, kde před tím skončí. Prostě pokaždé začne záznam přehrávat od začátku. V menu jsem nic ohledně toho přidané nenašel, zkoušel jsem NTFS i FAT32, při nahrávání nebo i když se nic nenahrávalo, prostě ta funkce chybí... Jako asi bych se s ní v případě stability naučil žít a akceptoval ji radši jak ostatní problémy, ale chyba to je... Ovšem mazání záznamů vypadá bez problému...

Za chvíli nahodím ještě modul s kartou a uvidíme, jak to bude držet potom....
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“