Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
s.beno

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od s.beno »

peter1971 píše:
baallu píše:Ja mam fw 2.09.87, mcas 9.9.2011 ide mi bez problemov ziadne zamrzanie ani nic podobne...
Potvrdzujem. Mal som tiež problémy s občasným mrznutím, nešlo mi OTT a niekedy ani timeshift. Bolo treba vymazať vnútornú pamäť. Teraz šľape všetko OK.
Zdravim .
Nerozumiem vyrazu "vymazať vnútornú pamäť" vies rozpisat blizsie ?
-mam podobny problem!
dzavil

Příspěvek od dzavil »

"Básnik" pravděpodobně myslel, po továrním nastavení vymazat složku var, a pak nahrát plugin. :D :lol:
Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

dzavil píše:"Básnik" pravděpodobně myslel, po továrním nastavení vymazat složku var, a pak nahrát plugin. :D :lol:
To je akože potrebné vymazať celú zložku VAR alebo len niektoré súbory v pod adresároch? Je ich tam dosť. Toto mi totiž nieje jasné. A ešte sa chcem spýtať či je po takomto prečistení nutné opäť skenovať všetky satelity (mám motor) alebo si môžem nahrať pôvodnú zálohu? Zabralo by to totiž neskutočne veľa času. Hlavne pri slepom skenovaní.
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
dzavil

Příspěvek od dzavil »

V Anacondě jdou 3 "věci":
1) firmware
2) plugin(y)
3) setting

Smazání složky var (všechny podadresáře, stejně jeden prázdny zůstane) nemá vliv na nahrání zálohy settingu.
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

caldix píše:Tak ani pri FAC.Optibox.AnacondaHD.v2.09.87 nefungujú správne titulky:
(namiesto písmena " ľ " sa zobrazí " ž " a písmená "š, ť, ž" sa nezobrazia vôbec.)
Môžete poprípade ešte niekto vyskúšať a potvrdiť tento bug.
Urobil som pokusný súbor tituliek pre pár CZ-SK znakov.
Treba nazvať rovnakým názvom film aj titulky (použite hocijaký videosúbor a priložený súbor tituliek), samozrejme prípony ponechať pôvodné a potom skúsiť prehrať. Správne zobrazenie je na obrázku:
CZ-SK_subtitle_test.jpg
Ak chodíte niekto prípadne aj na iné fóra kde sa preberá Anaconda treba to tam prosím postnúť nech na tom ešte autori FW popracujú. Toto je asi jediná vec, čo mi na tomto "hadovi" vadí, keďže pozerám dosť filmov s titulkami a číta sa to dosť zle...

Testovacie titulky "pokus.srt":
pokus.rar
Skusal si zmenit kodovu stranku subora s titulkamy ??? s priponou *.txt a potom to nahraj na subor s priponou *.srt pripadne *.sub. Cize ide len o zobrazenie znakov s nasou diakritikou resp. zmenu na uni, unicode alebo ma UTF-8.
peter1971
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter1971 »

s.beno píše:
peter1971 píše:
baallu píše:Ja mam fw 2.09.87, mcas 9.9.2011 ide mi bez problemov ziadne zamrzanie ani nic podobne...
Potvrdzujem. Mal som tiež problémy s občasným mrznutím, nešlo mi OTT a niekedy ani timeshift. Bolo treba vymazať vnútornú pamäť. Teraz šľape všetko OK.
Zdravim .
Nerozumiem vyrazu "vymazať vnútornú pamäť" vies rozpisat blizsie ?
-mam podobny problem!
Menu, inštalácia, správa nastavení, vymazať nastavenia z vnútornej pamäti. Samozrejme si najskôr zálohuj tieto nastavenia a zoznam programov ( pre istotu ). Menu, zálohovanie nastavení, uloženie nastavení prijímača a potom uloženie zoznamu kanálov. Pravdepodobne to nebude treba, ale ak by sa niečo pokazilo môžeš dať všetko späť. No a potom tam môžeš dávať naspäť všetky pluginy lebo ich vymaže. Po tomto už musí všetko bežať na 100% tak ako to niekoľko príspevkov pred týmto bolo písané.
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Příspěvek od caldix »

Milos999 píše:Skusal si zmenit kodovu stranku subora s titulkamy ??? s priponou *.txt a potom to nahraj na subor s priponou *.srt pripadne *.sub. Cize ide len o zobrazenie znakov s nasou diakritikou resp. zmenu na uni, unicode alebo ma UTF-8.
Jasné, toto som urobil ako prvé už pri staršom FW viď tu

Výsledok pri FW_2.09.87 rovanký, box zobrazil iba titulky *.srt (kódovanie ANSI)
fofak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fofak »

Ja mam fw 2.09.87 ,Webzeal 2.51su ,Mcas 9.9.11 teraz to uz slape jak hodiny ale ked som to dal prvy krat bez tovarka a vymazu pamete tak to mrzlo a sekalo!!!!

Inak to menu je na tomto fw perfektne len neviem ci ide vzdy alebo len cez HDMI?

Este mam prosbu v menu mam moznosti Media server,Media client ako sa to da vyuzit a rozchodit????
lacoland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lacoland »

Media server robi z Anacondy "media center" ktory vedia najst PC a rozne ine zariadenia (playstation a ine) a potom sa da cez siet v PC pripojit na Anacondu nie ako cez klasicke zdielanie ale ako na media center.
A tiez cez player v Anaconde sa da napojit na DLNA co je vlastne pripojenie na iny "media center"
Zjednodusilo sa tymto zdielanie suborov pre tych, co maju doma napr. externy sietovy disk s podporou DLNA.
robert.d

Příspěvek od robert.d »

lacoland píše:Media server robi z Anacondy "media center" ktory vedia najst PC a rozne ine zariadenia (playstation a ine) a potom sa da cez siet v PC pripojit na Anacondu nie ako cez klasicke zdielanie ale ako na media center.
A tiez cez player v Anaconde sa da napojit na DLNA co je vlastne pripojenie na iny "media center"
Zjednodusilo sa tymto zdielanie suborov pre tych, co maju doma napr. externy sietovy disk s podporou DLNA.
Funguje to ? Ma to niekto odskusane ?
Mne to sice server najde, ale ked sa pokusam z Anacondy napojit na media server tak napise ze prenos bol neusesny :x a tym to skonci. Neukaze ziadne subory z pc.
fofak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fofak »

Ako to nastavit? Mozete trocha poradit?
Mates4444
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mates4444 »

Serwus. Da sa neako anaconda sformatovat?Myslim ze tam mam velky bordel lebo nejde nastavit wifi a stale zamrza...skusal som vymazanie vnut pamati ale pluginy ostali...naj by bolo neake fir nastavenie ktore vrati aj stary jednickovy soft ale to sa asi neda co?vdaka
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Mates4444 píše:Serwus. Da sa neako anaconda sformatovat?Myslim ze tam mam velky bordel lebo nejde nastavit wifi a stale zamrza...skusal som vymazanie vnut pamati ale pluginy ostali...naj by bolo neake fir nastavenie ktore vrati aj stary jednickovy soft ale to sa asi neda co?vdaka
sformatuj si plugin zelene tl.
Mates4444
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mates4444 »

dydaj1 píše:
Mates4444 píše:Serwus. Da sa neako anaconda sformatovat?Myslim ze tam mam velky bordel lebo nejde nastavit wifi a stale zamrza...skusal som vymazanie vnut pamati ale pluginy ostali...naj by bolo neake fir nastavenie ktore vrati aj stary jednickovy soft ale to sa asi neda co?vdaka
sformatuj si plugin zelene tl.
ako?ked vojdem do pluginov tak zelene tl sluzi len na zapinanie a vypinanie....
Mates4444
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mates4444 »

Odbornik na Anacondu?Na notebooku som v pohode rozbehal TP-Link TL-WN727N wifi 150Mbps USB adapter ale na anaconde ani za svet...treba tam nieco instalnut ako do notebooku?bol k tomu prilozeny soft ale s cd sa velmi v sate nepohnem...prosim pomozte mi urobit si krasne vianoce lebo skoncim pri psychosovi....vdaka
ozaj postupoval som podla tohto:
*Vypnut pristroj zadnym vypinacom natvrdo OFF
*Zasunut WiFi Dongle TP-LINK TL-WN727N
*Nastartovat Koalu a nechat plne nabehnut
*Menu->Sietove nastavenie->Typ Pripojenia->sipka vlavo->SKUSAL SOM SIPKU ALE MOZNOSTI MI INE NEVYHODILO TAKZE K WiFi
SOM SA ANI NEDOSTAL....*zlte tlacitko, nastavenie WiFi
*Vyhladat svoju siet, nastavit pristupove opravnenia a parametre a uz to chodi ...vdaka za kazdu odpoved
Herkules
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Herkules »

Ešte raz skús nahrať fw a to tak že urobíš aj továrenské nastavenia. Typ pripojenia ti musí ukázať a ponúknuť možnosť zmeny lebo ináč ti to nepôjde. Ja som túto ponuku mal zatiaľ vo všetkých fw ktoré som doteraz mal a bolo ich dosť. Skús nahrať staršiu verziu aj keď by som v tom problém nevidel.
AB Pulse 4K
Octagon SF8008(oscam11704)
Iqon Force1 (Doscam v0,25)

Optibox Anaconda HD (l6.27, 2.12.15, oscam 5554)

Cryptobox 500HD
Skylink ICE, Skylink Irdeto, RTVS, motor SG2100 usals
fofak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fofak »

Este mam prosbu v menu mam moznosti Media server,Media client ako sa to da vyuzit a rozchodit????

Prosim poradte ked dam media client tak to vyhodi adresa servera nedostupna
radovanky

Příspěvek od radovanky »

zdravim vás, prosim o radu. Chcem prejst z kablu na sat. Konkretne skylink, a vyberam HD prijimac. Mam dilemu, ci cakat na anacondu (cca mesiac bo je beznadejne vypredana), alebo zaujimavo vyzera aj IP Box 9900HD. Poradte prosim, urcite uz mate svoje postrehy.
Poziadavky: nahravnanie + timeshift (zatial z jedneho TP), epg, prehravanie filmov z disku+title, pripadne pripojeneho z pc v sieti, nepohrdnem streamom do siete (nie je podmienka), spolahlivost (relativna aspon). Sharing karty a ine lahôdny zatial neocakavam, ako novacik. TV mam starsi samsung, este ani HD nie je, ma hdmi. Dakujem.
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Ja mam podobny box a dlna slape perfektne staci si vytvorit na pc media server dlna a box to prijma paradne
Otakar4

Příspěvek od Otakar4 »

Zdravím.
Tiež som majiteľom Anacondy, (fw 2.09.87) . Neviem ale čo sa deje, lebo mi dosť blbne EPG. Neviem čim to je ale napr teraz mi ukazuje čo bude na markíze na štedry den. niekedy zamrzne v EPG ale vypnuť (len vypnuť) sa dá.
Niektore stanice v EPG v pohode, a niektore - ako kedy rozhodené.
Co s tým môže byť. Skúšal som aj cez soft "RCC" vymazať v zložke VAR, ako sa píše, ale EPG je mimo.
poradte, ak viete, prosím.
PS. Akurat zistujem, že cez soft RCC sa akosi brani pripojiť,
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“