Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
veducki
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox 900 UHD , VU+Zero4K

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od veducki »

Tak nahral som do Opticum 403p,tento soft:ALI3602_06020200_HD-X4_New Remote_Lemontree_Proton_1.4.24,nastavil ako HomeServer,ale zdielany klient Opticum 4060 cez bezdrotovy splitter WTR-1,ma nejaku dlho odzvu,trva to aj 30-45 sekund,ked prepnem s kanala na kanal pokial nabehne obraz.moze to byt aj tym,ze v klientovi je fw starsi asi z min.roka ?ale pri zapojeni stareho servera,ktorym bol Opticum 7000-ka to ide v pohode,prepnuti z kanala na kanal v klientovi je cca: 2-3.sek.Vie niekto poradit ,kde by mohol byt problem ?

Dík.
Dreambox DM-900 UHD 4K , Octagon SF 8008 Combo ,VU+Zero4K, AB IPBox PRISMCUBE RUBY .
jope
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jope »

denky píše:mam tiez tento srot.....ukazuje takmer plny signal, ale nevie naladit ziadny program. vypisuje, ze nic nenasiel.
co moze byt problem?
vdaka za napady.denis
Šrot ? Denky bez urážky,ale asi zo sat. nemáš príliš skúsenosti.
Neuvádzaš vôbec čo vlastne chceš chytať,problém môže byť v nastavení
disecq,nastavení antény,soft prijímača,kabeláž atď´....
Osobne sa venujem sat. technike od r. 1991 a do teraz používam na nastavenie
sat. parabol sat-finder Promax (klasický ručičkový) a žiaden problém !
V danej cenovej triede považujem X402-403,4060,4160 ako velmi výhodnú
kúpu.
Prajem veľa zdaru !
Zero 4K
denky

Příspěvek od denky »

vdaka za rozsiahlu odpoved, ale uvital by som nieco, co by mi pomohlo....
dany prijimac nechodi na funkcnej instalacii (iny prijimac ide).
hovorim, ze ujkazuje kvalitu signalu okolo 80%, ale kanal ziadny nevyhlada. otazkou je, ci to treba odniest do servisu, alebo ide len o nejaku vtakovinu a da sa to rozbehat doma. softov som skusal viacero a nic.
dik
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

denky píše:vdaka za rozsiahlu odpoved, ale uvital by som nieco, co by mi pomohlo....
dany prijimac nechodi na funkcnej instalacii (iny prijimac ide).
hovorim, ze ujkazuje kvalitu signalu okolo 80%, ale kanal ziadny nevyhlada. otazkou je, ci to treba odniest do servisu, alebo ide len o nejaku vtakovinu a da sa to rozbehat doma. softov som skusal viacero a nic.
dik
suhlasim z jopem....
a si si isty ze nehladas skylink na A19? (zle zapojeny/prepnuty/nastaveny diseqc), v takomto pripade mozes mat plny signal na niektrom transpondery ale najdes kulove... [-X
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

skusim sa vsak vrati k vaznejsim veciam... :D stale mi nikto neodpovedal na moju otazku ohladom zapinania a vypinania emm/ecm/emm1/ecm1... na klientoch pri sharingu.ma niekto skusenost so sharingom (homecamd) na viac ako dvoch 403-jkach pri fw 1.4.15, 1.4.23 ci 1.4.24, mne to velmi neslo(napr. s 1.3.23 to slo celkom fajn).potrebujem poradit dobru verziu fw s HD menu na takyto sharing-pripadne upozornit na nejaku drobnost v nadstaveni na ktoru som mohol zabudnut - tymito somarinkami sa babrem uz dost dlho ale niekde mozno robim chybu.su nejake dobre rady v eteri? [-o<
denky

Příspěvek od denky »

desperad...total magor.
ak mam parabolu na 23,5 tazko mozem browsovat 19,2.
poprosil by som niekoho, kto ma zaujem skutocne pomoct a nie trapkov, ktori sa busia do prs aki su geroji....
dakujem
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

denky píše:desperad...total magor.
ak mam parabolu na 23,5 tazko mozem browsovat 19,2.
poprosil by som niekoho, kto ma zaujem skutocne pomoct a nie trapkov, ktori sa busia do prs aki su geroji....
dakujem
No ak si si taký na 100% istý že si na správnom satelite ASTRA-3-23,5 E,tak už je to len medzi ovládačom a daným STB(ten element).Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
coobo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coobo »

uspesne sa vyhybam invektivam, ale prist na forum, a prve prispevky su o tom, ze prijimac je haraburda a nasledne o tom, ze su tu vsetci blbci, lebo mu nevedia poradit... hmm, budes to tu mat tazke :good:
Naposledy upravil(a) coobo dne 15.listopad 2011 - 14:15, celkem upraveno 1 x.
illusion m2s, opticum 4000 tscx, Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2: multifeed 5e, 1w, 5w
denky

Příspěvek od denky »

veteran fora...hadam uz nejdes do demencie....
predsa mozes byt v principe na hociakom satelite. ak ti ukazuje signal a prebrowsujes ho, mal by najs nejake programy. alebo ocakavam nieco nemozne?
ocakavam, ale na tomto fore korektnu odpoved!!!!
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Prosím Vás dá sa zdieľať cez kábel RS232 jedna karta (ICE skylink) a dva satelity Opticum HD x403p? A najlepšie ak by sa tá karta dala zdielať so softom s emu (teda emulátory všetky vypnuté iba ecm zapnuté). Je to možné? Vopred ďakujem.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

hauk1 píše:Prosím Vás dá sa zdieľať cez kábel RS232 jedna karta (ICE skylink) a dva satelity Opticum HD x403p? A najlepšie ak by sa tá karta dala zdielať so softom s emu (teda emulátory všetky vypnuté iba ecm zapnuté). Je to možné? Vopred ďakujem.
ide to cez RS232 aj bezdrotovo s WTR-1 ale po sieti je to podstatne rychlejsie.
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Ja si to doma nejdem inštalovať to idem jednému známemu čo chce vymeniť staršie SD satelity za HD a on to už má spravené cez RS232. A ak by som Vás ešte mohol poprosiť ak viete takto na rýchlo o návode ako sa to zdieľa že by ste mi tu link napísali... Vopred ďakujem.
Opticum HD x403p (FW Opticum x403p@Amiko SHD7900-8000 1.3.15.emu), starý oblý diaľkový ovládač, duo LNB monoblock (23,5°E; 19,2°E), parabola 80 cm Fe, Skylink ICE karta, LED FullHD TV SAMSUNG
desperad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od desperad »

niekde tu na fore to isto je... :D skus vyhladat, ale principialne len ich prepojis krizenym seriovym kablom-ten tam asi mal, a na boxoch da 9339 a na jednom tam v polozke myslim card sharing das home server potom ok a na druhom home client 1 (-x) ok a po restarte by to malo ist. ale zbytocna ti tam bude x403p to ti tam staci x402p to je to iste len bez sietovky.
romanok11

Příspěvek od romanok11 »

Pomôžte.
Inštaloval som nový soft 1.3.81. Pretože mi prestala fungovať čítačka s kartou CRYPTOWORKS (Gital) potrebujem soft ktorý ju dokáže prečítať. Druhá karta je IRDETO ICE (Skylink)
Ďakujem
hauk1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hauk1 »

Prosím Vás viete o nejakom softe emu verziu od amika (najlepšie verziu 1.3.15.emu) ktorá podporuje nový diaľkový ovládač a zdieľanie karty? Vopred ďakujem.
ado5

Příspěvek od ado5 »

Ahoj. Všimli ste si na Markíze a Markíze HD s spodnej časti obrazovky také čiarky? Sem tam to tam je. Je to vidieť dobre na tmavých farbách.
djtombstone

Příspěvek od djtombstone »

cez akého prevádzkovateľa pozeráte markízu HD? cez skylink to asi nie je ;)
Opticum HD X403p
djtombstone

Příspěvek od djtombstone »

ja mám čierny obraz, ako kanál som našiel ale ja že je blokovaný... no musím sa na to ešte raz pozrieť a ako je nazvaný ten kanál? Markíza HD?
Opticum HD X403p
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

a mas cw alebo ICE/Irdeto kartu?
karotka-
satelitni prijimac: Opticum x402p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karotka- »

Ahojte v piatok som skusil nieco nahravat, no na moje prekvapenie neuspesne. Po chvili ciernej obrazovky mi vyskocilo okno v ktorom bolo napisane priblizne ze disk nedosahuje dostatocnu rychlost, pricom som chcel nahravat len SD program(stv1) a predtym som v pohode nahraval native HD eurosport. fw mam posledny z ijachouf alebo mozno o jednu verziu starsi. mam ice kartu, ktoru mam v module cryptoworks, nie v internej citacke lebo tam mi zamrzaval obraz a takto mi to nerobi. neviete preco mi to nechce nahravat?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“