Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Neviem posudit,nie je mozne,ze ta volba spdif PCM alebo DOLBY sa cinchov netyka,ale len HDMI a hlavne dig. vystupu zvuku?Neviem ako ti to chodilo doteraz,uvadzas to ako rozdiel oproti opti softu alebo si to skusal teraz a zistil ten posun?Ved testuj a napis + a -.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Do teď jsem měl PCM a zvuk byl synchronní, po nahrání tvého softu jsem trochu laboroval, přepnul jsem na dolby a došlo k ozvěně. Teď jsem zpět na PCM. Uvedl jsem to jen jako informaci, problém s tím nemám. Teď jsem zvědav, zda nedojde k výpadku zvuku, jak uvádí dydaj1. Pokud ne, tak teda opravdu klobouk dolů. Apropos jak děláš ty softy, spojuješ půlky FW dvou klonů do sebe?
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Chlapi ja som to robil len zo zabavy,ak to nieco zlepsilo som rad ale ja nie som tvorca softu.Soft klonu treba upravit hex editorom tak ,aby ho box akceptoval ako ten soft co je v nom a dovolil nahrat soft ineho klonu,nic nespajam len upravujem a potom ulozim s novym parametrom v tom hex editore.Podobnym sposobom sme vyriesili aj dydajov loader volakedy davno,moze to potvrdit ak chce.Vzhladom na to ,ze tento box sa predava po celom svete tak je vyber softu tiez siroky aj ked je v podstate identicky na vonok vo funkciach ma 3 graficke moznosti a tajne dufam ,ze raz narazim na nieco co bude na 100% plnit nase ocakavania ohladne tohoto boxu.Volakedy som niekde dokonca na nete videl aj navod na tu upravu,hadam este minuly rok,dokonca ak sa nemylim na niektoreho klona bolo aj video na youtube,ale toto berte s rezervou.....tak testujte a podelte sa z vysledkami.....budem rad ak si budeme pomahat...

este prikladam navod od holandanov na active server,ak to vyskusate dajte vediet k comu to hlavne sluzi ja nezdielam takze to ani skusat bebudem....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
forcius

Příspěvek od forcius »

Zdravim Vas!
Prosim o rada, mam STB Pantheru, nahraty posledny soft 21.28.
Pouzivam sietovy disk. Problem je v tom, ze nedokazem nahrat viac ako 3,9Gb na jeden film. To iste aj ked pouzijem USB disk. Zvlastne je, ze neviem zmenit hodnotu TIme Shift stale je vyp. Neviem ako sa to sprava s diskom zapojenym cez ESATA. Dakujem, za odpoved.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pokial mas vsade FAT system nemoze nahrat viec ako 4GB.Musi pouzit disk napojeny na box,ci uz usb alebo e-sata je jedno.Naformatuj ho cez box a nemas problem.......pojde aj timeshift.Navod si ale necital,ze?
forcius

Příspěvek od forcius »

Sietovy disk je QNAP TS 110, naformatovany na EXT4, server ide pod linuxom, aj usb som formatoval v pristroji na ext3. Stale neviem kde chyba.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No usb kluc asi nerozbehas na timeshift,ten server mozno ma nejake obmedzenie ja ho nepoznam,musis hladat v systeme.Mas nejaky samba server alebo podobne viem ze to blbo aj inym.Ci to vyriesili neviem,ja to nepouzivam.Ale klasicky disk pripojeny k boxu ide v pohode ak ho naformatujes cez menu boxu s volbou media chodi v pohode.....
forcius

Příspěvek od forcius »

OK, skusim pozriet nastavenie Samby....este som si vsimol, ze si tu dal firmw.
Mod_SAB_Ultimedia_8000_21.28 pojde aj na panthere?
vdaka
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Bacha ten SAB je klon alligatora nie pre pantheru!!!Panthera ma menej klonov tusim nejak 3-4 kusy.ak si prejdes toto forum niekde davnejsie tu boli zoznam klonov....
forcius

Příspěvek od forcius »

Vdaka
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Chlapi ja som to robil len zo zabavy,ak to nieco zlepsilo som rad ale ja nie som tvorca softu.Soft klonu treba upravit hex editorom tak ,aby ho box akceptoval ako ten soft co je v nom a dovolil nahrat soft ineho klonu,nic nespajam len upravujem a potom ulozim s novym parametrom v tom hex editore.Podobnym sposobom sme vyriesili aj dydajov loader volakedy davno,moze to potvrdit ak chce.Vzhladom na to ,ze tento box sa predava po celom svete tak je vyber softu tiez siroky aj ked je v podstate identicky na vonok vo funkciach ma 3 graficke moznosti a tajne dufam ,ze raz narazim na nieco co bude na 100% plnit nase ocakavania ohladne tohoto boxu.Volakedy som niekde dokonca na nete videl aj navod na tu upravu,hadam este minuly rok,dokonca ak sa nemylim na niektoreho klona bolo aj video na youtube,ale toto berte s rezervou.....tak testujte a podelte sa z vysledkami.....budem rad ak si budeme pomahat...

este prikladam navod od holandanov na active server,ak to vyskusate dajte vediet k comu to hlavne sluzi ja nezdielam takze to ani skusat bebudem....
tak že až tomu mam rozumieť tie Mod FW su tebov upravene v Hexe :?:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

V tomto pripade ano,ale su na nete aj ine mod fw na nase stroje na roznych strankach s tym nemam nic a teda pouzit na vlastne riziko aj ked mozu byt poriadku!Ak sem nieco dam tak to mam u seba odskusane inak napisem ze som to neskusal.Preco sa pytas ja som myslel ze v tom mas jasno,alebo sme si nerozumeli?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To liquere: Ta alchymie by mě moc zajímala. Nikde jsem nenašel original FW SAB Ultimedia 8000 21.28. Podle mně to je složené ze 2 FW (SAB 20.99 nebo 20.72 a Alligator 21.28) nebo se mýlím? Nicméně ten tvůj soft mi funguje a za celý večer byl na Nova HD jen 1x výpadek zvuku a to možná přisuzuji bouřce.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:V tomto pripade ano,ale su na nete aj ine mod fw na nase stroje na roznych strankach s tym nemam nic a teda pouzit na vlastne riziko aj ked mozu byt poriadku!Ak sem nieco dam tak to mam u seba odskusane inak napisem ze som to neskusal.Preco sa pytas ja som myslel ze v tom mas jasno,alebo sme si nerozumeli?
Ale naopak rozumeli ja len že to muselo byť dosť pracne to prepisovať, porovnavať a testovať....
Tak až teraz už naozaj klobuk dole :good: :good: :good:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Takze mate dojem,ze je to lepsie?Pockame par dni a potom uvidime.Tu alchymiu nehladaj,je to skor trochu piplacka.Skuste pohladat to video je to niekedy lepsie vidiet.Ten soft 21.28 SAB je na holandskom fore treba sa registrovat.Dam sem link alebo?

http://www.satbox4all.nl/Forum/index.php
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To liquere: Nevím jak ses s tím piplal, ale mně se podařilo vytvořit soft pro přeflešování ze SAB Ultimedia 21.28 na Skygate 21.28. Je to poměrně jednoduché. Podávám návod. Nejprve je třeba si udělat zálohu user database:
Připojt flešku nebo disk k stb. Nalogovat se přes telnet. Poté zadat příkazy:
cd /
tar cvzf /mnt/USB1/sda1/zaloha.tgz /data

Potom celý soubor *.isd příslušných klonů je třeba si rozdělit na 2 části. Hex editorem je třeba najít v souboru *.isd text "isapp.bin.tgz". Kousek před tímto textem je řetězec E=. ..... Cramfs. První část je do sekvence E=. Druhá část začíná sekvencí E=. A nyní je třeba pospojovat části od různých klonů. Např: jsem na SAB Ultimedia 21.28 a chci přejít na Skygate 21.28. První část bude ze SAB Ultimedia 21.28 a druhá část ze souboru Skygate 21.28.

Po přejití na jiný klon je třeba obnovit zálohu přes telnet příkazy:
cd /
tar xzvf /mnt/USB1/sda1/zaloha.tgz
a dále je třeba nastavit jazyk, CAS OSD atd.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No ale potom by to vsetko co popisujes musel robit ten kto si stiahol soft klonu,mozno to ide aj tak ,ale pre menej skusenych by to bola pohroma.Ak to ide a funguje super ja to robim inac...........

Pripadne urob po krokoch popis pre konkretny fw a mozno to budu pouzivat viaceri.Mozno sa na to daju a budeme aspon mat odskusanych viac softov ked vyjde nova verzia pre vsetky masiny.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Myslím, že jsem dal podrobný návod. A kdo neumí pracovat s hexeditorem, ten ať to raději nedělá nebo se dostane do průšvihu. ještě jedna poznámka pokud takto pospojujeme části FW, měly by se také příslušně nazývat, jinak z toho bude úplný zmatek.
Např From SAB Ultimedia 8000 21.28 to Skygate HD 21.28.isd a návratový např From Skygate HD 21.28 to Alligator 21.28.isd
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To je fakt,potom to bude na nas....... :D
Tak davaj pripadne ten upraveny soft uz hotovy niekam,pre druhych ak chcu.Hadam radsej do toho vlakna kde sma sa bavili o preflesovani volakedy..Ale ani to nie je zaruka ze niekto nieco dodube a budes ty alebo ja alebo niekto iny na vine..... :ROFL:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

no co je testeri vratili ste sa na opti soft?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“