dreamsky nxp 256 hd

Odpovědět
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: SilverCrest SL 65 E1 SF

Re: dreamsky nxp 256 hd

Příspěvek od rnechvatal »

Na tu čtečku je třeba dávat pozor.Po aktualizaci FW se většinou čtečka nastaví na VYPNUTO.
Takže po upgrade jít do menu a mrknout jak je nastavena. :smoke:

Toto nastavení je nové v menu od verze FW 1.34.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ABCryptobox 500HD Mini, Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR Combo PLATINUM(CSLink,Skylink), HomeCast S3000 CR (Gital), (1W,4.8E,13E,19.2E,23.5E,39E), parabola 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Golden Interstar Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar GI-411 4/1
bystrik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bystrik »

Prestali mi chodiť zápisy na Dreamsky nxp 256 Hd /sw 1.35/ , b----r je vypnutý.Karta ICE mi nejde po 20 dňovej promo akcii,ešte pred skončením tejto promo akcii, som chcel cez modul Mascom v Arive, nahodiť Penthouse HD / povoliť jugendshutz 18 + /,čo sa mi ani nepodarilo, vraj karta je blokovaná. Sám neviem prečo, je už zaregistrovaná, tak prečo to nešlo neviem, to si musím ešte predplatiť Kombi alebo HD balík ? Asi mi prišli v tej Arive mazacie zápisy, ale prečo mi nejde ani po reautorizácii karty ICE cez net ani základ od SKY Linku to fakt neviem ? Skúšal som aj kartu CS LINK, vymeniť programy v Mojich 6, ani tak zápisy neprišli . Čo mám vypnúť servery ? To som ešte neskúšal, alebo dať kartu do iného prijímača, čo bude asi najistejšie ? Dokonca ihneď po vložení karty ICE mi prijímač zamrzne, avšak CS LINK karta mi ide.Vie mi prosím Vás niekto poradiť ? Ďakujem
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pokud máš problémy se zápisy, doporučuji toto provést na jiném přijímači.
Až zápisy proběhnou, bude ti karta chodit na Dreamsky NXP256HD bez problémů.
O tomto problému už jsem někde na fórech četl, doporučují provést registraci a zápisy na kartu na jiném přijímači, zde asi ještě bude ve FW nějaký problém. Nicméně já v něm aktivoval kartu CSLink a zápisy prošly bez problémů.
ABCryptobox 500HD Mini, Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR Combo PLATINUM(CSLink,Skylink), HomeCast S3000 CR (Gital), (1W,4.8E,13E,19.2E,23.5E,39E), parabola 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Golden Interstar Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar GI-411 4/1
bystrik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od bystrik »

Ďakujem rnechvatal, veď práve tá CS Link karta aj mne funguje, ICE nie, ak ju vložím prijímač zamrzne, ale na tú takisto neprišli pri skúške a výmene Mojich 6 zápisy. Cez víkend to hodím na chalupe do Clarke Techu, v tom som tú ICE kartu aj rozchádzal, v ňom prišli zápisy behom piatich minút. Určite je chyba v v mojom Dreamsky nxp 256 HD, čiže zase sa potvrdilo, že každý kus je iný ...
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Ferguson ARIVA @link 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

Ahoj všem.
Po trablích s Arivou @link200 uvažuji nad tímto strojem.Pročetl jsem to tady celé,ale potřeboval bych pár odpovědí.
1.Co stabilita?Nepotřebuju nic sdílet,kartu mám cslink Cryptoworks.Jde mi hlavně aby se nesekal při přepínání a aby to netrvalo 10s a víc.
2.Autonatické přepínání formátu obrazu je funkční?Aby pokud je film 4:3 se jej nesnažil roztáhnout,ale zobrazil s pruhy po bocích?Někde jsem četl,že to neumí,ale počítám že to neuměly jen první FW?
3.Umí nahrávat na síťový disk?Mám NAS od D-link a ideální by bylo,kdyby na něj uměl nahrávat,ale tohle není až takdůležité.Přehrávat z něj asi umět bude ne?
Hledám prostě stabilní stroj s nějakými těmi multimediálními funkcemi.Díky za info.
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

bojina píše:Podařilo se někomu rozchodit shrare po LAN mezi 2 NPX 256 ?
Ano.Minulý týden jsem to zkusil přes WiFi.Je to velice jednoduché.
V případě zájmu napíšu více informací.Myslím sdílení přes G-share, ne přes OSCAM.
mike69

Příspěvek od mike69 »

Určite by bolo zaujímavé prečítať si ako sa ti to podarilo. :-)
Dá sa zdieľať G-share medzi NXP a iným linux prijímačom?

Máte aj vy problém, že po zapnutí zo stand-by nefunguje v prijímači G-share ani Youtube? Po vypnutí a zapnutí sieťovým vypínačom to znovu ide. (FW 1.28)
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pavel85 píše:Ahoj všem.
Po trablích s Arivou @link200 uvažuji nad tímto strojem.Pročetl jsem to tady celé,ale potřeboval bych pár odpovědí.
1.Co stabilita?Nepotřebuju nic sdílet,kartu mám cslink cr******s.Jde mi hlavně aby se nesekal při přepínání a aby to netrvalo 10s a víc.
2.Autonatické přepínání formátu obrazu jefunkční?Aby pokud je film 4:3 se jej nesnažil roztáhnout,ale zobrazil s pruhy po bocích?Někde jsem četl,že to neumí,ale počítám že to neuměly jen první FW?
3.Umí nahrávat na síťový disk?Mám NAS od D-link a ideální by bylo,kdyby na něj uměl nahrávat,ale tohle není až takdůležité.Přehrávat z něj asi umět bude ne?
Hledám prostě stabilní stroj s nějakými těmi multimediálními funkcemi.Díky za info.
Pokusím se odpovědět na tvoje dotazy.

1. Rychlost odezvy se v posledních verzích FW velice a viditelně zvýšila.Jak reakce na DO tak i rychlost přepínání kanálů.CSLink mám na NXP také, žádný problém.Co se týká odezvy při přepínání, tipnul bych tak kolem 2 vteřin u SD a kolem 3 vteřin u HD programů.Žádných 10 vteřin tedy nehrozí, pokud nemáš motor a nebudeš mezi přpínáním natáčet parabolu.
Další věc je ta spolehlivost, FW se pořád ladí a musím říct, že se receiver občas kouše.Při normálním sledování ne, ale když se pohybuji třeba v menu, nebo při přepínání stanic a rychle se snažím přeskočit několik položek, občas se kousne.Někdy několikrát za den, někdy vůbec. Předpokládám, že se to doladí v dalších verzích FW.

2. Přepínání formátu jsem včera večer schválně zkusil, abych ti mohl odpovědět.Vždy je to kombinace nastavení receiveru a TV.Pokud mám na TV nastaveno původní rozlišení či 16:9, pak v receiveru můžeš nastavit několik nastavení, dle toho, jestli máš TV 4:3 nebo 16:9. Protože se ptáš na pruhy, myslím, že máš 16:9.
Formát obrazu můžeš v reciveru nastavit jako 16:9 Letter Box a 16:9 Full.
Když mám nastaveno Letter Box, zobrazuje na TV vpravo a vlevo proužky a drží formát 4:3 tak jak má.Pokud je vysílání v 16:9 zobrazí vše správně.Mě osobně to moc nevyhovuje a proto používám 16:9 Full, kdy obraz 4:3 roztáhne na 16:9.Osobně se mi zdá že není moc deformovaný a líbí se mi, že vyplní celou plochu obrazovky.Pokud mám na receiveru nastaven formát 16:9 Full, roztahují se pouze programy vysílané v SD. Pokud je program 4:3 v HD, automaticky se přepne na 4:3 bez roztažení, tedy s pruhy po stranách.
Přepínání formátů tedy funguje při správném nastavení jak má. Aspoň na mé LG M2380D-PZ.

3. Tady jde odpovědět jednoduše ANO, ale trochu to rozvedu.V NXP256HD jde přes Sambu připojit síťový disk.Potom stiskem tlačítka USB vidíš nejen připojené Flash disky, ale i ty síťové.Pokud si na síťovém disku najedeš na nějakou složku, výběrem v menu receiveru můžeš přesměrovat záznamovou cestu právě do této složky. Pak ti nic nebrání, nahrávat přímo na síťový disk, nebo NAS. Já osobně mám k routeru Belkin N+ připojen externí disk od IOMEGy, kde mám sdílená data pro celou domácí síť.Po připojení k receiveru můžu procházet celou strukturu disku a přehrávat na něm uložené soubory.Na disk můžu po přesměrování záznamové stopy i nahrávat.Stejně tak můžeš na síťový disk ukládat nastavení receiveru či zálohovat klíče.A aby toho nebylo málo, můžeš na něm vytvářet a přejmenovávat složky, případně mazat složky a soubory.Vše přímo z receiveru.
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

Díky moc za vyčeprávající info.Už ho mám doma.Zatím nebyl moc čas skoušet,ale sdílení jsem rozjel hned,programy přepíná svižně.Zápisy na kartu taky asi přišly,protože na předchozím příjmači mi nešly ČTčka a STV1 a tady po chvíli (pár desítek vteřin) naběhly.FW je tam 1.11.Zatím jsem spokojen,ale mámho opravdu krátce.Jinak nahrávání HD na NAS nestíhá.Nahrávka se seká.U SD jeto OK,akorát pokud tu nahrávku potom přehrávám v tompřístroji,vypadává zvuk.Pokud ji pustím přes noťas,je to OK.Sat mám přes kabel a noťas přes wifi.
show-man
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od show-man »

Pavel85 píše:Díky moc za vyčeprávající info.Už ho mám doma.Zatím nebyl moc čas skoušet,ale sdílení jsem rozjel hned,programy přepíná svižně.Zápisy na kartu taky asi přišly,protože na předchozím příjmači mi nešly ČTčka a STV1 a tady po chvíli (pár desítek vteřin) naběhly.FW je tam 1.11.Zatím jsem spokojen,ale mámho opravdu krátce.Jinak nahrávání HD na NAS nestíhá.Nahrávka se seká.U SD jeto OK,akorát pokud tu nahrávku potom přehrávám v tompřístroji,vypadává zvuk.Pokud ji pustím přes noťas,je to OK.Sat mám přes kabel a noťas přes wifi.
Každopádně , s tím softem co tam máš , je dost starý , další celkem stabilní je 1.31 pokud de nepletu , na NAS nahrává v pohodě .
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

Tak jsem nahodil FW 1.31.Vypadá stabilně.Ale jsem absolutní začátečník,co se týče Linuxu a sdílení.Mohli by ste mi někdo vysvětlit,jak pracuje ten G-Share a jak jej rozchodím?Třeba i přes ICQ,skype.Kdyby byl někdo ochoten.Díky.
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

A ještě by mne zajímalo,jak dostanu zálohu settingu apod. na flashku nebo disk?Kam seto vlastně ukládá?
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

G-Share je u NXP256HD přednastaveno a pokud receiver zapojíš do sítě musíš zapnout Patch Enable přes F1+000.
V nastavení serverů je přednastaveno 23 - 33 serverů (podle verze FW), které se pak připojí na dané servery a ty můžeš koukat.Třeba na Hotbirdu je dost dobrých "P"ček. Další servery můžeš použít na svoje další připojení k serverům, kde si třeba něco předplatíš, či se připojíš ke kamarádovi atd.

A setting se ukládá do místa, kde právě stojíš v adresářové struktuře.Pokud jseš na flashce, tak tam, pokud jseš na síťovém disku, tak na disk.

Jinak souhlasím s předchozím příspěvkem nejstabilnější je zatím FW 1.31, ikdyž já používám stále poslední verzi.Ale nenahrávám a moc nepřehrávám, takže nedostatky, které poslední FW mají se mě nedotýkají.Od verze 1.31 nejde také připojení přes telnet.
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

mike69 píše:Máte aj vy problém, že po zapnutí zo stand-by nefunguje v prijímači G-share ani Youtube? Po vypnutí a zapnutí sieťovým vypínačom to znovu ide. (FW 1.28)
Včera jsem to zkusil a tento problém jsem nepozoroval.Je fakt, že jsem to jen krátce vypnul a hned zapnul.Normálně když večer vypínám TV a další zařízení, mám na to rádiově ovládanou zásuvku, která mi vše komplet vypne.Takže defakto vypínám vše natvrdo ...
Navíc používám poslední verzi FW.Ani jinde na fórech jsem o tomto problému ještě nečetl.

Je to záhada, až přijdeš na to, kde byl problém, dej vědět. :good:
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

Ten setting prostě nemůžu nikde najít.
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pavel85 píše:Ten setting prostě nemůžu nikde najít.
Buď si settings můžeš uložit nebo načíst přímo v receiveru, viz. druhý obrázek.
Dále to můžeš udělat na disk v USB menu přes položky Nahrát Data a Nahrát klíče, viz. obrázek třetí.

Když chceš setting nahrát, stačí najet na soubor a potvrdit, viz. první obrázek.
mike69

Příspěvek od mike69 »

rnechvatal píše:
mike69 píše:Máte aj vy problém, že po zapnutí zo stand-by nefunguje v prijímači G-share ani Youtube? Po vypnutí a zapnutí sieťovým vypínačom to znovu ide. (FW 1.28)
Včera jsem to zkusil a tento problém jsem nepozoroval.Je fakt, že jsem to jen krátce vypnul a hned zapnul.Normálně když večer vypínám TV a další zařízení, mám na to rádiově ovládanou zásuvku, která mi vše komplet vypne.Takže defakto vypínám vše natvrdo ...
Navíc používám poslední verzi FW.Ani jinde na fórech jsem o tomto problému ještě nečetl.

Je to záhada, až přijdeš na to, kde byl problém, dej vědět. :good:
Neviem, čím to je, ale keď som predvčerom vypol prijímač diaľkovým na programe, ktorý dovtedy išiel cez G-share a potom som ho asi po hodine znovu zapol, tak cez G-share nešlo nič. Keď som prijímač vypol vzadu a potom zapol, G-share už fungovalo normálne.
A rovnaký postup mi včera pomohol na 23E. Nešlo to napriek tomu, že napr. na 13E fungovalo všetko čo malo, ale po vypnutí sieťovým vypínačom sa to potom rozbeholo aj na 23E. Skúsim tam dať 1.31 a uvidím, či to pomôže. Dal som tam 1.28 kvôli tomu, že chcem na tom aj pozerať filmy, ale keď vravíš, že 1.31 je OK, tak ho tam dám.

A ešte by som sa chcel opýtať, či sa dá niekde nastaviť, aby sa po zapnutí prijímača sieťovým vypínačom prijímač normálne zapol, lebo mne nabootuje, ale dá sa do stand-by.
rnechvatal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

V receiveru je přednastaveno 24 - 33 serverů (podle verze FW), třeba zlobí jen některý z nich.A když se podíváš do nastavení sítě, jsou připojeny všechny, nebo jen některé ???
Já si všiml, že když receiver vypnu ve stand-by, zapne se do stand-by a když ho vypnu z plného chodu, spustí se zase tak jak byl vypnutý.Tedy se zapne a spustí na posledně sledovaném programu.V nastavení nikde nic takového není.
Pavel85
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel85 »

Tak settings jsem našel.Chvíli mi trvalo,než jsem pochopil ten stroj.A narazil jsem na další mouchu,která asi trochu vadí jen mně.Mám NXP připojen do receiveru přes coax a vstup coaxu mám přiřazený k jednomu z analogových vstupů,ke kterému je připojen stereo výstup z TV.Receiver dává přednost coaxu pokud na něm najde signál.Pokud ne,jede analogový vstup.Tím jsem s minulým příjmačem dosáhnul toho,že pokud jsem sledoval TV (DVB-T) a satelit byl vyplý,šel mi zvuk v receiveru přes analogový vstup.Jakmile jsem zapnul sat.šel mi hned zvuk přes coax,aniž bych musel měnit vstup.A teď ten problém.NXP pokud je v režimu stand-by,pořád něco pouští do coaxu,takže reciever pořád šahá po něm i když tam vlastně žádný zvuk nejde.Nevíte náhodou,jestli je to chyba jen některých FW,nebo je to prostě tak?Omlouvám se za delší text.Snad bude srozumitelný.
mike69

Příspěvek od mike69 »

rnechvatal píše:V receiveru je přednastaveno 24 - 33 serverů (podle verze FW), třeba zlobí jen některý z nich.A když se podíváš do nastavení sítě, jsou připojeny všechny, nebo jen některé ???
Já si všiml, že když receiver vypnu ve stand-by, zapne se do stand-by a když ho vypnu z plného chodu, spustí se zase tak jak byl vypnutý.Tedy se zapne a spustí na posledně sledovaném programu.V nastavení nikde nic takového není.
Dnes večer to vyskúšam a dám potom vedieť. Pozriem koľko serverov je v 1.28 a potom skúsim dať 1.31.
S tým stand-by to je zaujímavé. :-)
Zaitaľ díky za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky“