Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
stano75
satelitni prijimac: OPTICUM HD S20

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od stano75 »

Teda upresnim. Server uz je a bezi na OSCAM a koala bude client cez net
VU SOLO2, OpenATV 6.4, HDG 17, HDD 1TB
VU ZERO, OpenATV 6.4, HDG 17
I3oris

Příspěvek od I3oris »

mam nasledovny problem pri prehravani avi suborov z HDD/USB:
Niektore prehrava korektne, niektore idu bez obrazu, len zvuk.

Da sa to nejako riesit? Doinstalovat nejake kodeky, pluginy? Ak ano ake/ako?
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

stano75 píše:Mam tento prijimac "prvykrat v ruke" a potrebujem ho nejak " ozivit" lebo je "prazdny". Potrebujem to na citanie karty SKYLINK ICE prip. CRW + zdielanie /server OSCAM/. Vycital som z tohto vlakna, ze potrebujem na to FW /neviem ktory je najlepsi nasiel som 1.08.94 a k tomu este Xcam (nasiel som 01042011) a MCAS(nasiel som mcas emu mclient 01042011)/ Bude mi to stacit na to co s nim zamyslam?
To "potrebujem FW" nie je celkom spravny vyraz. FW tam urcite mas, aj ked asi starsiu verziu ako 1.08.94. Tuto verziu by som tam vsak nedaval, su s nou tazkosti - citaj na fore/na internete.
Doinstalovat potrebujes len pluginy.
Pre citanie ICE karty staci MCAS plugin. Pripadne vypnut internu citacku. Ak chces byt aj server, tak ten OSCAM. Tych je neskutocne vela buildov - hladaj na fore/na internete...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
valso33
satelitni prijimac: Optibox Koala HD, HD BOX 9100

Příspěvek od valso33 »

stano75 píše:Teda upresnim. Server uz je a bezi na OSCAM a koala bude client cez net
Ak chceš iba klienta - XCAM
ak klient + karta v Koale: ver.1 XCAM + MCAS, alebo
ver.2: OSCAM a v konfiguráku oscam.server nastaviť aj čítačku [reader] - pre kartu a ďalšie [reader] - pre klienta (podľa použitého protokolu). Ale pozor na konfiguráciu priority a ignore aby vedel čo má ísť z karty a čo z netu.

Jednoduchšia je ver.1 a máš aj bonus - EMU.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Svacol som do download sekcie novy FW, loader, aj NTFS plugin.
Skusajte... 8)
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

ake skusenosti s novym softom,nejkae zmeny????? A k comu sluzi NTFS plugin a novy loader????
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
I3oris

Příspěvek od I3oris »

janoslama píše:ake skusenosti s novym softom,nejkae zmeny????? A k comu sluzi NTFS plugin a novy loader????
Prve dojmy:
Natiahol som novy loader, tvarilo sa ze ho instaluje, restartlo a Koala dalej pise, ze ma loader 2.23. Skusil som 2x, s rovnakym vysledkom
Zmenila sa uvodna startovacia obrazovka, ale to moze byt aj novym software...

Novy software v1.09.09 vyzera byt OK, slovencina je v nom opravena, diakrtika je bez chyb. (Pred tym som mal 1.08.90) Pribudli rozsirene moznosti v nastaveniach, najmä A/V vystupy, ale aj niektore dalsie...
Len pozor, po nainstalovani bolo rozhranie nastavene do madarciny a chvilu trvalo, kym som zistil, ako to prepnut do zrozumitelneho jazyka :wink:
Ziadne chyby som zatial nenasiel.

NTFS plugin som nainstaloval, ale zatial neskusal.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

janoslama píše:ake skusenosti s novym softom,nejkae zmeny????? A k comu sluzi NTFS plugin a novy loader????
ntfs plugin bude asi na podporu ntfs medii v usb porte, doteraz bolo podporovane len fat a nejaky vlasnty format.
ale neskusal som ci funguje.
stano75

Příspěvek od stano75 »

takze som nahodil cez USB soft 94 potom cez ftp som nainstaloval OSCAM. Po vlozeni karty TT /len riadna gratis ponuka/ mi kartu neberie . Cez ftp mam meno a heslo root koala ale cez web sa neviem donho nahlasit. Zadal som mu IP ale ani za b..a neviem nahodit spravne meno a heslo. Potreboval by som sa dostat do OSCAMU , ale neviem meno heslo
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

meno, heslo ako aj port na pristup do konfiguracie oscamu mas v konfiguracnych suborov oscamu. konkretne oscam.conf.
standardne je to port 8888, ale meno heslo moze byt rozne podla toho aku verziu oscamu mas.
samozrejme oscam musi byt v stb spusteny.

p.s.: ak zadas do prehliadaca len ip adresu stb, bez portu, tak sa pripajas na web rozhranie stb a tam vlstne nic nie je.
valso33

Příspěvek od valso33 »

MartinNR píše:
ntfs plugin bude asi na podporu ntfs medii v usb porte, doteraz bolo podporovane len fat a nejaky vlasnty format.
V tomto fw. je podpora NTFS priamo, odskúšané na HDBOXE, naformátovaný USB na NTFS, nahrávanie aj prehrávanie.

(ten vlastný formát je linuxovský fs.)
valso33

Příspěvek od valso33 »

stano75 píše:takze som nahodil cez USB soft 94 potom cez ftp som nainstaloval OSCAM. Po vlozeni karty TT /len riadna gratis ponuka/ mi kartu neberie . Cez ftp mam meno a heslo root koala ale cez web sa neviem donho nahlasit. Zadal som mu IP ale ani za b..a neviem nahodit spravne meno a heslo. Potreboval by som sa dostat do OSCAMU , ale neviem meno heslo
Do prehliadača dávaš XXX.XXX.XXX.XXX:8888 (port podľa toho čo máš v oscam.conf tam je aj meno a heslo a môžeš si to zmeniť. Štandardne root/oscam).

Niektoré kompilácie OSCAM-u sú bez webif.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

valso33 píše:
MartinNR píše:
V tomto fw. je podpora NTFS priamo, odskúšané na HDBOXE, naformátovaný USB na NTFS, nahrávanie aj prehrávanie.

(ten vlastný formát je linuxovský fs.)
Moze byt nehadam sa, neskusal som, dal som to do downloadu ze by mohli sj ostatni skusit. Chcel som aj sam, ale nejak nevydalo este...
Mozno ten NTFS plugin je pre starsie verzie FW. Aj to mozno skusim, kym este mam starsiu verziu.
stano75

Příspěvek od stano75 »

Ako aktivujem OSCAM? Priamo s DO v menu prijimaca je start. Ale po zadani IP s portom 8888 nic
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Mozno sa ti ten oscam nenastartuje, to je prva moznost.
Dalej je mozne, ze web rozhranie oscamu je na inom porte.
A nakoniec, ako tu uz bolo pisane, mozno tam mas verziu oscam, ktora nema web rozhranie.

Ako prvu vec doporucujem skontrolovat subor oscam.conf, ci tam je sekcia "[webif]" a ak ano, tak aky tam je port nadefinovany.
Pozri, daj vedet.
stano75

Příspěvek od stano75 »

Ok pozriem, ale az neskoro vecer. Vela prace, nestiham
valso33

Příspěvek od valso33 »

stano75 píše:takze som nahodil cez USB soft 94 potom cez ftp som nainstaloval OSCAM.
Ak si to kopíroval cez ftp, skontroluj atribúty súborov 755,aj konfiguračné. Alebo ho zmaž a inštaluj cez USB tak ako FW.

A vypnúť internú čítačku MENU - DOPLNKY - CAS 1407.

Oscam musí dekódovať aj bez webif,máš konfiguráciu pre tvoje CAID?
DURAN
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Uclan 4k +110 GILBERTINI motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DURAN »

Prosim naištaloval som OSCAM ale nedokazem ho v pluginoch spustit ,kde som urobil chybu ??? Dakujem za info :thankyou:
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

instaloval si verziu urcenu pre koalu?
ako vies, ze sa ti nespusti? ten plugin pre spustenie sa totiz na obrazovke tv neprepne do stavu "started" ako niektore ine pluginy. ten subor na spustenie iba obsahuje prikaz na spustenie oscamu, nieco ako bat subor pod windows. ze je to spustene zistis tak ze sa dokazes napojit na webove rozhranie oscamu (ak ta verzia oscamu to podporuje) alebo ti robi to co ma (server-uje, klient-uje, ...).
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

stiahol som si novy soft,a uz je tam moznost formatovania disku alebo usb kluca aj na ntfs,skusil som a vsetko funguje bez problemov,lebo predtym som pri FAT32 mal mensie problemy pri prehravani z usb kluca.A dal som si tam aj plugin NTFS a k comu vlastne sluzi ten plugin,zapol som ho na automatiku,ale ziadnu zmenu som nepostrehol....
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“