Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od pistok153 »

glajdo píše:mcs je fw s unicitackou cize ti bude citat skylink, cslink, upc
ps je to iste iba ma najviac v menu EMU cize menu na zapisanie kodov
amstar je vhodny pre SD tv pretoze ma menu upravene na SD rozlisenie
lemontree je pre HD lebo ma hd menu
glajdo
Ani ja by som to lepšie nenapísal ,len si zabudol napísať ,že PS má ešte naviac CARD SHARE.
:good: :good: :good:
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

caf, caf pistok153
CARD SHARE ma aj MCAS a pritom sa nemusi trapit s EMU.
caf, caf :)
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

robo
Ale zase FW mcas ho v 9339 nemajú ,napr ani FW na 9500HD ho v mcas FW nemá ,a dokonca ani 9339 tam nieje.
Ja som to napísal len tak pre istotu. :oops: Inač existuje aj FW na to určené: mcas_share a toto zdieľa aj v Standby ,ale pre tento tip STB to nieje.
Ja len tak na okraj pre tých čo to nevedia. :D
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

No pokial tam ani 9339 nie je, tak to uz zrovna zavana original softom, nie ? :oops:
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

No asi hej ,ale číta to CW . :cry: Ja som už skúšal všetke verzie FW ,chcel som dať FW bez EMU ,ale nedá sa.
:cry:
Inač 9500HD ma aj veľa iných skrytých Funkcii ,pod Farebnými tlačítkami stlačíš určitú kombináciu a si v Sharingu ,len sú to nejaké divne tabuľky a nemal som chuť sa stým ešte zabávať nikdy.
:oops:
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

To vies, v dnesnej dobe je v tych softoch uz divocina, kde kdo do toho rype a neda popis co vyrypal! :unknown: :) No a testuj potom, kto ma tolko casu !? ](*,)
Ale aby sme tu nenastrasili majitelov X4... tak jak lemotree tak aj amstar maju v mcas FW CARD SHARE :Yahoo!:
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

pistok153 píše: ...... zdieľa aj v Standby ,ale pre tento tip STB to nieje........
no toto mna tiez jak serie!!! :cussing: :cussing: :cussing:
ak uz vo FW je CARD SHARE, tak preco nie v STANDBY!!! :banghead: STB s tym po HW stranke nema problem, je to len vecou FW a v lemontree/amstar nie a nie vymenit tu nezmyselnu polozku Channel Auto Detection za STANBY MODE !!! :unknown:
Zatial je tu FW, sice z grafikou Golden Media, ktory zdielat v standby dokaze, takze riesenie tu nejake je. :)
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=306605#p306605
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

robo
No to je ,ale není to tak jednoduché ,u niektorých FW ti zase nesedí Ovládač a treba ho prerobiť ,neviem ako je to pri tomto ale ,to musiš kuknúť do diskusie ,ale aj tak x403p nieje dobrý server.

Da sa to použiť ,ale............uvidíš ,je to aj seriamy tých x403p STB. :cry:
Pišťok
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Mam nasledujici problem s nahravanim na externi HDD. Nahrane programy se nedaji prehrat. Zacalo to tim, ze jsem najednou nedokazal prehrat programy nahrane pred X dny, pak pred 9 dny, 5 dny a ted nejsem schopny prehrat programy starsi 3 dnu! Nahrane programy jsou fyzicky na disku, jde vybrat z "playlistu" (113 zaznamu), jako spustit ale nabehne jen spodni info menu a jinak je cerna obrazovka. Na disku je jeste cca 100G mista. Poradi nekdo?
sf777
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sf777 »

Mám na Vás otázočku. Kúpil som si HD X403 (strieborný) dal som tam soft 1.3.39 amstar a seting programov na skylink. (nemám to napojené na HD telku ale obyč. 100Hz) Ale mašinka reaguje nejak pomaly, to jest ..... keď chcem prepnúť na iný program tak kým ho zobrazí je to cca 3 sekundy. Taktiež mu dosť trvá kým sa zapne z pohotovostného režimu.(ale to by ma ani neštvalo) Mal som openbox x810 a ten fungoval oveľa svižnejšie. V čom je chyba??? dik za pomoc
DM 800HDse ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 OpenATV 6.4
ZyXEL NAS326
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

- prepnutie cca 3 sekundy a boot zo standby je bežný jav pri tomto /aj iných / STB.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

sf777
daj tam teraz tovarenske nastavenie, ak ides len na kartu a nepotrebujes EMU nahraj FW : ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_mcs_amstar_1.3.42 :
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=307482#p307482
potom daj znova tovarenske nastavenie a potom skus nahrat ten setting, teraz to pobezi sviznejsie, ale ak sa Ti to bude stale zdat pomale, daj tovarenske nastavenie a setting si sprav priamo v prijimaci na novo, to je maximum co pre to mozez spravit, no necakaj ze to bude ako x810. :) :)
pstruh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pstruh »

vador píše:- prepnutie cca 3 sekundy a boot zo standby je bežný jav pri tomto /aj iných / STB.
videl som vela prispevkov kde sa tvrdi ze prepinanie je svizne a rychle, ak by som vedel ze je toto bezne tie 3 sek tak by som velmi zvazoval ci si kupim x403p
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

To je OK ,Opticumi Bootuju dlhšie ,ale to prepínanie kanálov čo ja viem ,ale je to v norme ,treba tam skúsiť Ten iný FW.
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Petr-II píše:Mam nasledujici problem s nahravanim na externi HDD. Nahrane programy se nedaji prehrat...........
ciste teoreticky: pristrojom to pravdepodobne nebude, zamerame sa teda na ten HDD. Z toho co pises predpokladam ze mas asi 500GB HDD a ked mi este napises ze ho mas naformatovany na FAT32 tak Ti poradim, ale asi Ta nepotesim! :cry:
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

pistok153 píše:........ale aj tak x403p nieje dobrý server.
plne s Tebou suhlasim!!! :poklona: No ale povedz, kolko ludi Ti povedalo " chcel by som server a 2-3-x clientov " to je potom ina liga! :) Tuto clovek nieco zapocuje, precita a kupi si napr. x403p, zvykne si, pride(u) dalsi(e) TV, kupi dalsi(e) napr. x4... a tu sa vynori otazka sharingu, tak preco nie, ked je to mozne? :unknown: V "origo" softe budis, ale v "alter" softe?! no naco to schovavat! :unknown: :unknown:
Ked nebudem vediet co je zle, ako budem vediet co je dobre? :oops:
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

to robo: Format mam NTFS - kapacita 500G.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

robo
To máš pravdu ,kým to človek nevyskúša Sám ,tak sa to len z čitania nejakých príspevkovou nedá ,ja som stým nemyslel ani tak FW problém ,ale u niektorých novších sérii x403p je HW problém.

Ale máš pravdu ,musíš to najskôr vyskúšať ,aj ja som sa trápil včera z ILUSIONOM ,a skoro som pri tom umrel ,ale prišiel som na to ,asi aj s Božou pomocou ,ale aj rady jedného dotyčného podla ineho typu toho STB ,ale ja som musel nahravať uplne ine subory ,ešte chvala Bohu ,že viem čo asi na čo je ,ale pri Preflešovani na KYNG a potom pri nutenej zmene Botloadera v STB ,to bola ina Haluz ,lebo do toho som nevedel naisť nejak prislušny Flesh súbor na neznámej stránke ,koli zavedeniu FW.
:cry: :cry: :cry:
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

pistok153
taaaaak toto Ti teda nezavidim!!! Dufam, ze nebudes musiet toho ILUKYNGa zavesit na kliniec, bo bola by ho skoda. :)
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

robo ĎAKUJEM.

JA som šikovný ,už som to spravil ale z Božou Pomocou asi ,Je na to dobrý vtip ,ako to preflešovať naspäť.

Ak bude mať o to niekto záujem ,Tak mu pošlem ,z tým čo tam treba nahrať ,aby sa to dalo prefleschovať naspeť a šiel použiť originál loader pre zavedenie FW ,Kukni sa ako som sa zapotil tu je to popísane aj pre iných ,inač pri týchto nahradnych FW ,je to podobne ako u tohoto STB .

:D http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=35881 :D
:book:
Pišťok
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“