Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Aby som pravdu povedal na tuto temu som pocul ze je to mozne pokial box ma 2x DVB-S tuner ale je problem ked je jeden DVB-S a druhy DVB-T.Je vobec taky combo stroj co to zvlada?Neskumal som to,napiste ak viete.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Ono je to úplně stejné.Jestli to je 2xDVB-S nebo, 1x DVB-S a 1x DBV-T.Stále jsou to dva nezávislé tunery a nahrávání z každého tuneru souběžně je pouze na softu.
Samozřejmě u DBV-T jde nahrávat souběžně pouze na stejné frekvenci a to samé platí i u DVB-S, že jde nahrávat pouze na stejné frekvenci,neboli na stejném TP. Když 2xDVB-S může nahrávat z každého tuneru(ne vždy to opravdu funguje)nezávisle na frekvenci druhého tuneru souběžně dva různé programy ze stejné sat.pozice,(např.jedna H a druhá V)tak je to pouze otázka softu a nahrávání souběžně DVB-S a DBV-T je také pouze na softu boxu.
Je to stejné jako dva DVB-S,nebo DVB-S a DVB-T, akorát že jsou ve stejné krabici.Protože mám dva sat. boxy PVR,tak můžu nezávisle nahrávat ze stejné sat.pozice nezávisle na TP. To samé musí platit pokud je dobrý soft,když je to v jedné krabici.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Iste teoriu toho poznam aj ja len poznas realny box co to aj zvlada v tejto kombinacii?
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

O žádném stroji to nevím,ale třeba nová ARIVA200 combo už umí z jednoho tuneru nahrávat a druhý sledovat,což aligátor neumí,škoda pokud je to jen sofvérové !GM combo teď nebrat-velké problémy s novými sw.
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Konečne sa dostávam k uvedeniu mojich poznatkov na Optiboxe Panthera:
FW- 20.04 -

-prepínanie pomalšie - karta skylink
-prepínanie rýchlejšie- zdielačka
-registrované výpadky zvuku /markíza , Eurosport HD, Prima,
-obraz STABILNÝ

FW- 20.72

- prepínanie je o dosť rýchlejšie ako pri FW 20.04
- registrované výpadky zvuku
- obraz nepatrne ale rušivo Pocukáva

Sledoval som to 3 dni a šok pre mňa je ,že soft 20.04 bol dávnejšie oveľa lepší čo sa týka výpadkov zvuku -teraz skoro ako na Fw 20.72

K prijímaču nebolo nič pripojené ,čo by mohlo zvýšť odber zo zdroja .
Sat bol stále zapnutý a dokonca som zakryl vetracie otvory a výsledok
ten istý.

Písal tu dydaj1 ,že má stroj z novým zdrojom a tam to nerobí-JE TO TAK?
Zmerám merákom všetky hodnoty zo zdoja a bolo by dobré ich pre istotu porovnať aj keď si myslím, že to nebude to pravé. Pravdepodobnejší by mohol byť zákmit / krátky výpadok niektorého z napätí/ , čo naštartuje
čiastočné zablokovanie /výpadok/ zvuku. Tento jav je možné zaznamenať len osciloskopom.
Ešte jedna vec - porovnanie výpadkov zvuku pri zdieľaní je zanedbateľné
oproti výpadkom s kartou!!!! -
Má niekto potvrdený výpadok zvuku z origo softom? /karta v module/.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Ja som tiež predpokladal že to budú zákmitom spôsobované výpadky ale nie som si istý už pochybujem o tom nakoľko mi par krát seklo ale odstránil som to preinštalovaním FW.
Pascal32
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pascal32 »

Skúšal som FW doradu , aj org... Výpadky zvuku a mrznutie obrazu som registroval pri každom. Kaźdopadne čakám no novy FW a mam to zatiaľ hodene mimo. Koala tento problem nema. Nieje to v zdroji. Mal som v rukach oba . !.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

To didaj1:
Tak ako som slubil ,že to odskušam z origo softom 20.72- tak je to tak ako som predpokladal - chyba FW. Z origo FW 20.72, tá istá karta v module cryptoworks a za 2 dni ani jeden výpadok!!! Dokonca aj prepínanie je svižné
-/1-2 sec. - záleží od progr. SD ,HD/. Pracuje stabilne aj pri vyžších teplotách.
Ešte idem dať FW 20.72X /emu/ . po odskúšaní dám na známosť.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
rakill

Příspěvek od rakill »

fachčí vám bulsat?netreba nový softcam?
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Skúšam anakondu ale klobúk dole obraz, ma niekto s tým skúsenosti?
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Hod sem základ - obraz v Hd a hlavne SD, rýchlost prepínania ???
Naposledy upravil(a) kaon dne 26.březen 2011 - 1:56, celkem upraveno 1 x.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

rakill píše:fachčí vám bulsat?netreba nový softcam?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Pascal32 píše:Skúšal som FW doradu , aj org... Výpadky zvuku a mrznutie obrazu som registroval pri každom. Kaźdopadne čakám no novy FW a mam to zatiaľ hodene mimo. Koala tento problem nema. Nieje to v zdroji. Mal som v rukach oba . !.
Asi jsi zkoušel dozadu málo,nebo máš něco špatně! Už je to tu vícekrát napsáno, že SW 20.04_x je naprosto bezproblémové, pouze sdílení s některými CCcam servery je problémové, (Newcamd sdílení i na tomto SW je naprosto bez problémů) k žádným mrznutím obrazu nedochází,obraz je co se týče kvality jak v HD ale hlavně v SD v rámci zasílaných datových toků naprosto v super kvalitě jak na kvalitu texatur,tak na chyby. Výpadek zvuku jsem na tomto SW zaznamenal v souvislostí s kartou Skylink CryptoWorks HD pouze jednou na SD stanici Prima TV asi na jednu sekundu. Tento výpadek je i záznamu který jsem v té době i nahrával. (Při sdílení jsem na tomto SW nezaznamenal výpadek zvuku žádný a co se týče obrazu,tak se nevyskytuje sebemenší problém.Během posledního půl roku na žádném dalším záznamu na 20.04_x ve zvukové stopě žádné chyby nejsou a v obraz je naprosto ok!!! Pokud se nějaké chyby vyskytnou tak se vždy jedná o video,( ale 99% sat . boxů má daleko horší výsledky)které se nedá vůbec postřehnout.( např. záznam test1 z 244123 snímků je pouze jeden je špatný a audio stopa dolby digital(Ac3) je bez jediné chyby, záznam test2 – 152458 snímků a pouze 5 chyb a opět pouze video). Nahráváno s kartou Skylink CryptoWorks HD. I kdyby na této délce záznamu bylo mnohem více chyb, tak se to nedá lidským okem postřehnout,proto že se jedná o 25 snímků za sekundu. Na jiném sat. boxu mi jich při stejné délce záznamu udělá i kolem 400 a přitom v záznamu při přehrávání to není pozorovatelné . Kvůli testování jsem kdysi na SW 20.04_x nahrával s kartou HBO HD a výpadek zvuku za více jak 12 hodin nepřetržitého záznamu (32,6GB)nebyl žádný a obraz byl také OK.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Súhlasím , čo Zapa píše tiež mi spoľahlivo šlapal Fw 20.04- no po posledných pokusoch zvuk vypadáva na tomto softe dosť často /Panthera/. Všetko vyresetujem , urobím nový seting a zvuk blbne. Robím asi dakde chybu ked mi to teraz blblo a predtým nie.
Je to skutočne výborná mašinka a ako jedna z mála v nelinuxových má progr. v SD vo veľmi dobrej kvalite. Hd je samozrejmosť. Tiež si viem predstaviť ,keby plusy 20.04ky a 20.72ky boli v jednom softe!
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Problém asi je,že po návratu z SW kde bylo přidáno MediaHighway EPG nejde po návratu na SW 20.04_X použít UDB kde jsi měl výpadky zvuku minimální.Možná by mohlo pomoci vrátit se na soft 19.93_X a po potom teprve na 20.04_x a udělat na něm nový sken.
Protože mám udělanou přez Telnet konpletní zálohu SW 20.04_x z doby kdy jsem přecházel z 19.93_X a potom jsem dělal nový sken a výpadky zvuku nebyly skoro žádné, tak když se vracím na 20.04_x z jakéholi SW tak nemám žádný problém.Pokud se ti podaří rozjet SW 20.04_x bez výpadávání zvuku tak si udělej na USB klíč konpletní zálohu přes telnet.
zálohování:
cd /
tar cvzf /mnt/USB1/sda1/zaloha.tgz /data
Obnovení:
cd /
tar xzvf /mnt/USB1/sda1/zaloha.tgz
Záloha jakéhokoli SW a návrat zpět je kompetní, tak, že se nemusí už vůbec nic nastavovat.
Naprosto stebou souhlasím, že co se týče kvality obrazu .V HD má skoro každý HD box celkem dobrý obraz,ale v SD kvalita obrazu u mnoha HD boxů nedosahuje kvalitu ani levných SD boxů.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Diky už sa mi rozjasnieva. Panthera bola bokom -hral som sa z Koalami. Teraz prišla na rad Panthera - nemienim ju dávať preč z dôvodov už uvedených.
Díky za radu - ozvem sa ako to dopadlo.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Tak a je vyjasnené- Panthera ide ako hodinky - zvuk v pohode.

Postup:

1- FW 15.03 X - tovarko
2- FW 19.93 X - tovarko
3- FW 20.04 X - tovarko

Sken družíc . Ak som vynechal bod 1 zvuk vypadával.
Uvedený postup odskúšaný 2x - funguje! :good:
Naposledy upravil(a) kaon dne 27.březen 2011 - 11:09, celkem upraveno 1 x.
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Ze by konecne funkcni reseni? ;) Vyzkousim pristi vikend, jak budu mit moznost :D
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

[quote="kaon"]Tak a je vyjasnené- Panthera ide ako hodinky - zvuk v pohode.

Postup:

1- FW 15.03 tovarko
2- FW 19.93 tovarko
3- FW 20.04 tovarko

Sken družíc . Ak som vynechal bod 1 zvuk vypadával.
Uvedený postup odskúšaný 2x - funguje! :good:[/quote

Tak to je fajn, ale nevadí když použiji současnou zálohu z 20.04 a nemusel bych vše znova skenovat?
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Cize ostavas na fab. softe a na nase karty pouzivas modul?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“