Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Miki93

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od Miki93 »

Vilo952 píše:zapisi pridu cca do 30 minut, naviem ako to je s tvojou kartou ale moja cslink nabehla najskôr na CT 1. a FW zistis tak ze das Menu - Zarizeni - Informace a druhy riadok sem opis ..to SW verza bude to nejak 06020200_1.X.XX
Už som zistil verziu SW - 06020200_1.1.69 CONAX je kompatibilná s kartou alebo treba aktualizovať?
Vilo952
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Amiko, Cryptobox, ...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilo952 »

no a tu je kamen urazu, tvoj prijimac nevie dekodovat slovensku kartu, je tam fw pre polsku kartu. treba prehrat nove fw. Mas doma nejake USB ??
:: Villy ::
Cryptobox 650HD, Amiko 8150HD SE
Fte 105 - Multifeed 13.0 - 19.2 - 23.5
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To miki.- Poslal so ti SS,už si to mohol mať dávno vyriešené,ale komu niet rady,niet ani pomoci.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Vilo952
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilo952 »

vlado mal si to napisat rovno tu, co ak ma niekto rovnaky problem, posles mu opät SS ? :P
Miki93

Příspěvek od Miki93 »

Vilo952 píše:no a tu je kamen urazu, tvoj prijimac nevie dekodovat slovensku kartu, je tam fw pre polsku kartu. treba prehrat nove fw. Mas doma nejake USB ??
Ahá tak tu je pes zakopaný! Áno USB nie je problém.
Vilo952
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilo952 »

tak tu ti prikladam fw, stiahni ho, rozbal a nakopiruj na USB kluc. potom ho zasun do usb portu vzadu v prijimaci, pockaj par sekund a daj Menu - Zarizeni - USB Upgrade. Tam si prepni (kde je nastavene maincode na allcode + bootloader) potvrd. Zacne upgrade, trva par sekund, potom sa prijimac restartuje. Ked sa zapne Menu - Zarizeni - Zakladne nastavenia - Vychozi hodnota (deffault setting) vycisti sa pamet a hotovo. Ale budes musiet naladit znova progamy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

=D>
Pišťok
dendy77

Příspěvek od dendy77 »

caute...

mam otazku, ako sa da sparovat DO opticumu s telkou ?? skusal som rozne kombinacie ako [TV/RCV] + [POWER] a dlzat dlho stlacene kym sa TV nevypne (na DO k arive sa to robilo nejak tak) ale nic z toho nepomaha... v manuale o tom nieje ani zmienka - ale prave to tlacitko [TV/RCV] na DO mi napoveda ze nejak by to malo ist :)
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ale no vy tu na to forum nič nechcete prezradiť len ss posielate ta nebudte taky nooooooooo :D :wink:
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

dendy77 píše:caute...

mam otazku, ako sa da sparovat DO opticumu s telkou ?? skusal som rozne kombinacie ako [TV/RCV] + [POWER] a dlzat dlho stlacene kym sa TV nevypne (na DO k arive sa to robilo nejak tak) ale nic z toho nepomaha... v manuale o tom nieje ani zmienka - ale prave to tlacitko [TV/RCV] na DO mi napoveda ze nejak by to malo ist :)
a to odkial maš že to ovladanie vie ovladať aj telky ja otom neviem žeby to dokazalo len moj polsky OSKAR to tak zvlada :wink:
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Vilo952 píše:vlado mal si to napisat rovno tu, co ak ma niekto rovnaky problem, posles mu opät SS ? :P
Samozrejme,nebudem predsa všetko vyzrádzať tu na verejnosti,to sú predsa moje súkromné a výrobné tajomstvá. :Yahoo!: :good:
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+

Příspěvek od antoni_sk »

Skúšal niekto nahrať do X403 tento SW ?:
globo_class_sp_1.3.42@OPTICUM_HD_X4_220.rar

Port z Golden Media:
- HD menu
- slovenské menu
- všetky aktuálne klúče (len) pre emu
- EPG má správny pomer strán
- obsahuje setting pre Skylink a UPC

Odskúšané, po nahratí factory reset a nahrať znova.

Ja som nahral - nové graf.menu, celkom fungujúce EPG, ale nešiel mi žiadny program - všade písalo NO SIGNAL.
Išli niekomu Skylink programy, nebodaj aj UPC ?

Ja som musel nahrať svoj channel list aby mi vôbec niečo išlo...
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
voucha

Příspěvek od voucha »

SW 1.3.42 s portom Golden media ide super
Skylink karta fakčí bez problémov
Gaspi_CZ

Příspěvek od Gaspi_CZ »

Měl bych dotaz jestli propojím Opticum HD X403p a Optibox Ultra HDMI pro sdílení karty Skylink. Díky za odpověď.
afl1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od afl1 »

antoni_sk píše:Skúšal niekto nahrať do X403 tento SW ?:
.
Tie settingy satelitov v 1.3.42 sú ná DiSEqC:
1/4 Astra 23.5E
2/4 Astra 19.2E
4/4 Thor 0.8W

Ak máš inú konfiguráciu (alebo motor), tak si to musíš zmeniť.
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+

Příspěvek od antoni_sk »

Aha, jasné...
Ja mám asi prehodené Astru 19 a 23...

A to by akože mali ísť aj UPC programy aj ked mám kartu Skylink ? :?:

Ja ked som potom nahral svoje nastavenia, tak mi Skylink ide...
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
dendy77

Příspěvek od dendy77 »

jopo33 píše:

a to odkial maš že to ovladanie vie ovladať aj telky ja otom neviem žeby to dokazalo len moj polsky OSKAR to tak zvlada :wink:

no Ariva 200 to vedela, postup pol zapnut telku, prepnut ovladac do modu TV, drzat stlaceny POWER az kym sa televizor nevypne (chvilu to trvalo - skenuje sekncencne kody) ..

na DO opticumu je prepinac STB/TV takze dedukujem ze by to tiez mal vediet .. ale neviem sa k tomu dopracovat ako.. finta drzat slaceny power nezabera - to sa vzdy vypne STB a ked je prepnuty do modu TV :-)

Ono nejakou formou toto funguje na drvivej vacsine DO k STB, aspon na zakladne funkcie TV (power on/off, hlasitost, prepinanie vstupnych portov telky)
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

dendy77 píše:
jopo33 píše:

no Ariva 200 to vedela, postup pol zapnut telku, prepnut ovladac do modu TV, drzat stlaceny POWER az kym sa televizor nevypne (chvilu to trvalo - skenuje sekncencne kody) ..

na DO opticumu je prepinac STB/TV takze dedukujem ze by to tiez mal vediet .. ale neviem sa k tomu dopracovat ako.. finta drzat slaceny power nezabera - to sa vzdy vypne STB a ked je prepnuty do modu TV :-)

Ono nejakou formou toto funguje na drvivej vacsine DO k STB, aspon na zakladne funkcie TV (power on/off, hlasitost, prepinanie vstupnych portov telky)
Pre kristove rany to tlacidlo TV-SAT zapina a vypina spinaci signal pre SCART.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

Možno treba upraviť OVLÁDAČ. :cry:
Pišťok
robo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od robo »

Gaspi_CZ píše:Měl bych dotaz jestli propojím Opticum HD X403p a Optibox Ultra HDMI pro sdílení karty Skylink. Díky za odpověď.
Momentalne urcite NIE! :cry:
Uz to tu bolo vela krat spominane, staci trocha :book: "nerozumeju si, nemaju spolocny komunikacny protokol"
Nikdy, nehovor nikdy, mozno casom, uvidime :)

PS: mozne to je cez "wifi", ale to si tym asi nemyslel. :)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“