Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Odpovědět
dubacisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Zero4K

Re: Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Příspěvek od dubacisko »

A prečo odpájate HDMI kábel? To mi ešte nikdy nenapadlo odpojiť HDMI a koax, keď nahrávam soft.
VU+ Zero4K OpenATV 7.4
VU+ SoloSE v2 Dual OpenATV 7.4, VU+ Zero,
Multifocus 85 @28,2°E+23,5°E+19,2°E+16°E+13°E+9°E+4,8°E+1°W
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrpetr10 »

Při propojení s re232 nic není potřeba odpojovat. Dokonce i SW nebo klíče dávám tak, že spustím instalační program, natáhnu soft a pak jen vzadu kolebkou vypnu a zapnu přijímač a počkám až se spojí s PC a naláduji.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Příspěvek od pistok153 »

Nic sa neodpája ,Chlapci ,vsak ako by ste natahovali potom napr. FW cez USB do STB ,keby ste nič nevideli na TV.
Pišťok
novitz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od novitz »

Ale to sa jednalo o nahravanie cez rs232..vies ja som mal doteraz stareho Phila 6010 a pri tom sa doporucovalo "odstrojit ho".
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

Však viem napísal som ,ze nič sa neodpája ,doporučovať sa moze hocičo ,to je tak ,ze jedna babka povedala ,tam by si mal napisane ,ze musí sa ,aby to bolo aktuálne ,ale keď ches odpojiť ho mozes.

Tam sa jedna skorej o iný dôvod ,ale podla mňa pri STB malo pravdepodobne ze by sa to stalo.
Pišťok
eca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eca »

novitz píše:Ale to sa jednalo o nahravanie cez rs232..vies ja som mal doteraz stareho Phila 6010 a pri tom sa doporucovalo "odstrojit ho".
nevim nevim ale phila jsem měl několik let a nikdy jsem z něj při aktualizaci nic neodpojoval viz gsmobil.net
Dreambox 800 HD SE clon, Edison Argus mini IP, Skystar 2, 2x Philips 6010, 3x parabola 60/80/ a 120 cm + motor SG 2100, TV Samsung PS50C7000 3D
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od petrpetr10 »

novitz
Ale to sa jednalo o nahravanie cez rs232..vies ja som mal doteraz stareho Phila 6010 a pri tom sa doporucovalo "odstrojit ho".

No novitz, vykašli se na odpojování a hlavně přes rs232 snad jen kody nebo když se Ti úplně zbortí a budeš mít třeba ASH. Tím, že bys nedejbože odpojil třeba z elektriky při ládování softu, tak ho už neoživíš.

Používej USB flešku, tam si nejprve udělej zálohu toho, co máš v přijímači (můžeš přejmenovat zálohu), kdybys neco potento, abys to tam mohl vrátit.
Pak vše přes menu vymaž - dej všechna možná tovární nastavení, vymaž všechny programy, abys měl čistou paměť a nezůstal Ti tam nějaký balast
(to dělám, když něco nefunguje jak má - třeba je na některém programu pomalé dálkové, seká obraz, atd).
Pak z flešky dej přes menu upgrade - vyber SW z flešky a OK.
Za min tam máš SW, pak proskenuj družice, nastav diseqc-pokud používáš více družic, rozlišení, jazyk atd.
Pak proskenuj družice a seřaď programy (kdybys tam neměl všechny, tak zkontroluj TP - všechny SW nemají všechny naše frekvence TP) - ty doplň dle potřeby a doskenuj.
Pak seřaď programy a uvidíš jak Ti to bude chodit, když se v tom každý den nebudeš vrtat novým SW.
Vše trvá dle množství družic od 1/2 hod až půl dne.
Pak si udělej pěkně přes menu-zálohu na flešku. Kdybys něco dovrtal, aby ses k původnímu nastavení mohl vrátit.
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

PRE: novitz

petrpetr10 ,ti to dobre napísal ,a aby si tomu veril ,tu más pekný Farebný návod na Inštaláciu FW do STB ,ako nato ,CITAJ POZORNE: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=33838
Pišťok
novitz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od novitz »

Dik vsetkym za rady hoši..Inak ja som uz asi tyzden predtym ako mi prisiel prijimac studoval celu sekciu o Argusoch a viaceri radili soft radsej cez rs232,tak som to chcel dodrzat..Ale ok,budem to nahravat uz iba cez usb,je to aj tak rychlejsie,pohodlnejsie..
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

novitz ,cez RS sa ten FW nahráva hlavne vtedy keď ten STB chcipne a nenabutuje ,cez USB to más bezpečnejšie ,kazda z týchto variácii ci RS alebo USB ma svoje pre a proti.
Pišťok
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

Chapi, nechci do toho moc kecat, ale všichni co tady diskutujeme, zjevně víme úplně prd o tom, co všechno se vlastně upgraduje/zálohuje při upgradu/záloze přes USB. Jedno ale vím bohužel jistě - určitě to není kompletní záloha přijímače, tak jak tomu bývalo dobrým zvykem u jiných STB !!! Toto je podle mě problém všech přijímačů založených na tom ALI_3602 chipsetu (Argusy, GM, Amika, Opticumy....).
Moje zkušenost je, že rozhodně je lepší upgradovat/zálohovat přes RS232. Schválně si zkuste kdo máte problém s udržením nastavení serverů po vypnutí STB od el. naládovat vše komplet z čista přes RS232 (softy které jsem před tím zavrhnul kvůli výpadkům nastavení sharingu po vypnutí mně poté šlapou OK...).
Je to smutné, ale nezbývá než si přiznat, že s tím přehráváním softů v podstatě jenom laborujeme naslepo... co to udělá/neudělá. Mohl by to vědět snad nějaký programátor těch softů, ale ten tady mezi náma asi nebude :)

Jisté je taky to, že jednotlivé verze softu se mohou lišit v rozdělení prostoru který je v 4MB .abs souboru určen pro jednotlivé části - boot loader, mailcode , user db, patch, logo ... atd., takže pak není divu že nejdou přehrát vzájemně setingy mezi některými verzemi, nebo když se to i násilně podaří, může se tím narušit zase jiná část progr.kódu nebo dat nebo co jávím a skončí to v ASH.

Prostě při upgrade přes USB se nepřepisuje nikdy celá flash a často tam zůstává bordel, přes RS232 se mi to zdá jistější, ale že by se by se 100% přepisovala celá flash to taky netvrdím. Jen se mi to víc osvědčilo. Bohužel je tu riziko vypnutí napájení...
ipbox81
satelitni prijimac: AB IPBox 250S PVR, Rotor

Příspěvek od ipbox81 »

Ahojte majitelia Argus VIP.
Potreboval by som od Vas pomoc, prave som sa stal drzitelom Argus VIP a nejako mi to moc nejde rozbehat - cez RS232 som tam dal posledny FW z 20.12.2010. Vsetko OK.
Ale problem je ten, ze mi nechce nacitat moju SkyLink kartu, aj s oficialnym softom - napise mi "scrambled or not running" - v mojom starom sate ipboxe mi funguje bez problemov.
No a mam este dalsi problem, ak si chcem nastavit clienta a IP adresu, tak mam moznost iba 188.167.x.x, no len ja by som potreboval tam dat xxx.dynalias.net a to neviem ako tam mam zapisat.
Vedel by mi niekto poradit.
Dakujem vopred za pomoc
:thankyou:
AB IPBox 250S PVR, Rotor, Mgcamd v.1.30, Newcs v.1.50 , Skylink
ipbox81

Příspěvek od ipbox81 »

Prvy problem vyrieseny - karta sa vklada opacne:)
Stale mam problem s tym nastavenim servru, vie mi niekto poradit?
pistok153
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pistok153 »

Vraj to pasuje aj na AGRUS ,ale ja to neviem ,len mi to napisali v inom prispevku. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=34301
Pišťok
ipbox81

Příspěvek od ipbox81 »

Dik za ochotu, ale moj problem som tam nenasiel...
commar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Edision Argus VIP + motor

Příspěvek od commar »

ipbox81 píše:Dik za ochotu, ale moj problem som tam nenasiel...
Ahoj, já to řeším tak, že si v PC zjistím IP adresu, třeba přes TRACERT, dám START/SPUSTIT/CMD+enter a napíšu tracert dynalias.net a mám adresu: 204.13.248.119 (to je nápověda, musíš si to upravit podle svého xxx).

x.dynalias.org -> 24.118.143.17

Ale zrovna nechodí ... :(
Edision Argus VIP + motor Digipower
SG2100, LNB no name, offset 90cm, He@d SD2500, Philips 6010...
ipbox81

Příspěvek od ipbox81 »

No to som tiez skusal => ja som to spravil cez ping a tam mi dalo adresu 188.167.62,134, ale pingnut mi to neslo, tipujem, ze problem je asi ten port.
Tuto adresu som dal do satelitu aj so spravnym portom, ale nefunguje + aj keby to fungovalo, tak sa mi nebude chciet kazde 3 dni prepisovat ip adresa.
Ma este niekto nejaky iny napad?
lsoto

Příspěvek od lsoto »

Po prečítaní tohoto vlákna mám hlavu ako melón a z tých rôznych softov mám chaos. Rád by som poprosil tunajších odborníkov na doporučenie softu do Mini IP2in1 a Piccollo. Mini má slúžiť ako server Skylink ICE pre 4x Piccollo cez RS232. Takže by malo fungovať v prvom rade zdieľanie. Nejaký blocker a ďaľšie programy by boli len príjemný bonus. Ešte dodám, že prijímače budú pripojené cez SCART a tuším pri niektorých softoch bola poznámka, že je funkčné len HDMI (neviem či sa to týka zrovna týchto, ale už som toho prečítal toľko, že sa mi to možno plete).
commar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Edision Argus VIP + motor

Příspěvek od commar »

ipbox81 píše:No to som tiez skusal => ja som to spravil cez ping a tam mi dalo adresu 188.167.62,134, ale pingnut mi to neslo, tipujem, ze problem je asi ten port.
Tuto adresu som dal do satelitu aj so spravnym portom, ale nefunguje + aj keby to fungovalo, tak sa mi nebude chciet kazde 3 dni prepisovat ip adresa.
Ma este niekto nejaky iny napad?
Adresu kterou uvádíš, patří Chello Slovakia, což bude asi tvůj poskytovatel....,
takže bude možná tvoje...( skoro určitě)...
viz. zde: http://ip-address-lookup-v4.com/lookup. ... 167.62.134

Zadej co jsem ti psal a mělo by to běhat....
A nic přepisovat nebudeš, ta adresa není dynamická a nebude se měnit, na rozdíl od té tvojí, neboj...
Edision Argus VIP + motor Digipower
SG2100, LNB no name, offset 90cm, He@d SD2500, Philips 6010...
ipbox81

Příspěvek od ipbox81 »

Trochu som postupil - uz viem ako funguje dyndns - v Net Client Config cez Edit treba do riadku ServerName napis dyndns adresu xxx.dynalias.net IP adresu staci 0.0.0.0 a dolu je Active Server - OK treba stlacit, aby svietila ikonka na zeleno a tak isto u DNS Enable - potom sa automaticky nahodi aktualna IP adresa.
Takze toto funguje
Problem mam ale v tom , ze mam stale staus cerveny:
a stale mi dokola vypisuje

SYNC SENT
Connection ESATBLISHE
User[XXXX] Login. Waitnig for Card Info...
User[XXXX] Got Card Info From Server[1]
LAST_ACK
Connection Closed.

NO a teraz neviem co mam zle, skusal som meno heslo aj z malym a zj a velkym aj som tam dal NewCamd aj HomeCamd a stale nic.
Neviete ako zistim aku mam verziu CCCcam?
Alebo co mam zle?
Odpovědět

Zpět na „Edision“