dreamsky nxp 256 hd

Odpovědět
Furbi
satelitni prijimac: VU+ DUO2

Re: dreamsky nxp 256 hd

Příspěvek od Furbi »

SCiFA píše:Panove zkousel do toho uz nekdo narvat nejakou bezdratovou klavesnici??
Myslite si ze mu to bude jedno jaka to bude?,

diky moc za postrehy
Ide aj klávesnica z Te*ca Te*hni*a aj s myšou za 12€, má taký divný veľký USB vysielač a funguje len asi do dvoch metrov.
Opticum HD x402p; Dreamsky nxp 256 hd;
Skylink CW
dk_line
satelitni prijimac: Optibox TSCX PVR Ready

Příspěvek od dk_line »

SCiFA píše:Disk vidim v USB manazeru ale ma nulovou velikost a kdyz na to chci neco nahrat napise Disk full. Jak to zaktivovat??
diky moc za radu

na jinem foru jsem ohledne podobneho problemu daval tento prispevek:

....... Sice jsem nepotreboval pripojit vice sdilenych disku, ale tva myslenka me nakopla a vyresil jsem tak konecne problem s nahravanim na Xtreamera jako na pripojeny sitovy disk, ktery doted Dreamsky po namontovani videl s nulovou velikosti a tak ho pro nahravani vyhodnocoval vzdy jen jako FULL DISK.

Takze ten kdo ma Xtreamer nebo jine zarizeni, ktere mu hlasi FULL DISK a chtel by na nej i smerovat nahravani je nasledujici reseni.

1) Na USB disku v Dreamsky vytvorte prazdny adresar Xtreamer do rootu disku - bud pres USB manazer primo v Boxu nebo disk odpojte a vytvorte adresar pomoci PC - pozor na velke a male pismena (Linux je rozlisuje)

2) Pokud jste vytvareli adresar mimo Dreamsky, tak disk znovu pripojte k Dreamskemu a vyckejte nez se objevi hlaska o inicializaci disku

3) Zkontrolujte zda mate pusteny Xtreamer, pro jistotu probudte disky

4) zadejte pomoci telnetu (pouzivam Putty) do Dreamskeho mount na Xtreamer, ktery presmerujete do adresare Xtreamer, ktery jste si vytvorily na usb disku v bode 1

mount -t cifs //192.168.1.5/Xtreamer -o username=root,password= /tmp/C:/Xtreamer/

5) pres USB manazer se proklikejte do adresare kam chcete ukladat zaznamy - tedy do C: najit adresar Xtreamer ve kterem pokud jste neudelali chybu v bode 4 uvidite pripojene disky Xtreameru (sda1, sdb atd.) - pokracujte dal a prokliknete se az za sda1 (pripadne jinej disk Xtreamera) tam kde chcete smerovat zaznamy - poslednim krokem je pomoci zluteho tlacitka zmenit adresar pro zaznam.

Timto zpusobem obejdete hlasku DISK IS FULL mountnuteho disku klasickym zpusobem a zaznam se konecne provede Dulezite je ponechat disk s prazdnym adresarem dle bodu 1 ponechat pripojeny v Dreamsky, mou radost jen kazi fakt, ze po restaru je treba vzdy zopakovat bod 4.
HDBox FS-9100HD, Optibox TSCX PVR Ready, Golden Media UNI-BOX 9080 CRCI HD COMBO, DREAMSKY NXP256HD
SCiFA

Příspěvek od SCiFA »

OK. Panove dekuji vsem za snahu a ochutu pomoc druhemu. Dle vasich rad se mne to podarilo rozjet. Neptejte se mne jak, protoze to sam nevim. Pripada mne to jak generator nahodnych cisel, ale snad to uz pojede dle mych predstav. Jeste jednou diky.
show-man
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dreamsky nxp 256 hd dnes nový soft

Příspěvek od show-man »

Dnes nový převzato z satdig......

NEW 15-02-2011 v. 1.16
weather forecast in Youtube Menu
First test of support for new CZ SK IRD*TO cards , need testing more , next s/w continue

http://www.multiupload.com/5J33LH7O82
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com
kubisek78
satelitni prijimac: Vu+ Solo / Uno / zero / solo4k

Příspěvek od kubisek78 »

Takže další objevená chyba - přes HDMI nejde protlačit AC3 do receiveru. Jen PCM. Přes koax je to OK, jenže muj receiver Onkyo TX SR507 pokud má navoleno na vstupu HDMI, tak vždy bere audio z HDMI, poikud tam je. Snad to bude brzy opraveno, protože se mi zatím na něj bude v polici prášit...
:(

Edit: Tak jsem přesvědčil receiver, aby bral video přes HDMI a audio přes koax....
Vu solo4k + Triax TD88 + SG2100 = 42E-45W
2x Vu zero + Vu solo (28,2E + 23,5E + 19,2E + 0,8W)
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

"First test of support for new CZ SK IRD*TO cards , need testing more , next s/w continue"
Má niekto odskúšanú kartu Irdeto v fw 1.16?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
show-man
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od show-man »

tras píše:"First test of support for new CZ SK IRD*TO cards , need testing more , next s/w continue"
Má niekto odskúšanú kartu Irdeto v fw 1.16?
Chodí nechodí , kartu detekuje , ale obraz zatím není stabilní
pravděpodobně bude fix v příštím softu .
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com
SCiFA

Příspěvek od SCiFA »

Pratele nema nekdo setting na UPC Thora. Je to silene to skladat a STB Editor je jeste horsi. Diky predem
Zako
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Zako »

Nastavenie priesvitnosti nefunguje tak ako ma, mam tam nastavene 3 a po reboote je menu nepriesvitne, ak to chcem mat znova na 3 musim ist do menu a prpnut na 2 alebo 4 a naspet na 3 a potom to uz je dobre.
Pokial je box pripojeny na dva servery jeden 0d70 a druhy 0d03 a prepnem na program ktory poskytuju obidva, box casto napise KODOVANE a pomoze az reboot. Nastavenie priority list nepomaha.
Pocasie....no v podstate funguje, ale to ze mi uz 18 krat spravilo reboot celeho boxu asi nie je s kostolnym poriadkom. (asi mu vadia velke pismena na zaciatku nazvu mesta) Na to ze na tom pani programatori makali viac ako mesiac, je to v takomto stave nepouzitelne.
Len pripomeniem ze na trhu su aj ine boxy s podobnými funkciami napr Amiko SHD-8900 Alien (na ktory je uz aj enigma2) , Avira300(ma tiez gshare) a su v podobnej cenovej relacii.
Naposledy upravil(a) Zako dne 18.únor 2011 - 12:32, celkem upraveno 1 x.
Zako
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Zako »

Prepinanie kanalov podla cisel v zozname kanalov tiez nefunguje korektne. Viem ze na pozicii 2036 mam program M1 HD, zadam cisla 2036, zobrazi sa infobar s cislom 2036 ale z nazvom ineho programu z pozicie 2006 a ked to skontrolujem v zozname programov tak v skutocnosti to naozaj preplo na 2006 a nie na 2036 ako som zadal cez do.
k855

WiFi

Příspěvek od k855 »

DREAMSKY NXP256HD ---- pojede to WIFI s tímhle routerem TP Link TL-WR741ND po bytě cca 5metrů http://www.tp-link.com/products/product ... TL-WR741ND

děkuji
romerro

Re: WiFi

Příspěvek od romerro »

Ano, pojede - spíše záleží na fifi kartě, kterou použiješ na připojení boxu, ne všechny fungují - tento by měl jít na 100 %
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UG0UBQVC
k855

Příspěvek od k855 »

chtěl jsem tam dát tohle.... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... techparams

nevím...zajímá mě jestli nutnost : čipset Ralink ( nebo může být Atheros ??), linux - podporované operační systémy( tento ji nemá....musí být ???)
romerro

Příspěvek od romerro »

Ano, tento by měl taky fungovat bez problému...můžeš použít.
Prvně jsem použil s tímto boxem TP - Link 821N ( Atheros ), a ten nešel, tak jsem koupil Tenda 311U a šlo to hned .
k855

Příspěvek od k855 »

díky kámo....
Zako
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Zako »

Existuje na NXP256HD nejaky boot loader, software pomocou ktoreho sa da nahrat firmware cez RS232, v pripade ze instalacia fw cez USB neprebehne korektne (vypadne el.prud a podobne)?
dvbtshop
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbtshop »

Koukam, ze je tu uz hodne uzivatelu. Chtel bych se zeptat jestli je nejaka moznost prehravani celych DVD (vcetne menu) z LAN nebo USB disku. Jestli to bere jeden soubor .ISO nebo adresar VIDEO_TS je mi v podstate jedno.
Diky moc za info.
Dreambox DM8000 2T+2S
Dreambox DM900 DUAL DVB-T2
Dreambox DM920 SAT + TRIPLE DVB-T2
Octagon SF4008 TRIPLE DVB-T2
Mutant HD51 DUAL DVB-T2
Amiko Viper DVB-T2
Honzičář

Příspěvek od Honzičář »

Zako píše:V pc si das zdielat adresar napriklad "filmy"
A v dreamsky do share adres zadas ip pc/filmy
priklad: 192.168.0.8/filmy
nezabudni aktyvovat sambu
v USB sa ti vytvori disk O: kde budes vidiet subory z adresara filmy
Zako Díky za pomoc, sdílení přes sambu funguje perfektně...ale můžu akorát ten film z PC přehrát,nejde mě přes tu síť zkopírovat (Ztáhnout) do Dreamsky?
Nebo je to jiný protokol? Díky za odpověď,.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Honzičář píše:
Zako píše:V pc si das zdielat adresar napriklad "filmy"
A v dreamsky do share adres zadas ip pc/filmy
priklad: 192.168.0.8/filmy
nezabudni aktyvovat sambu
v USB sa ti vytvori disk O: kde budes vidiet subory z adresara filmy
Zako Díky za pomoc, sdílení přes sambu funguje perfektně...ale můžu akorát ten film z PC přehrát,nejde mě přes tu síť zkopírovat (Ztáhnout) do Dreamsky?
Nebo je to jiný protokol? Díky za odpověď,.
Nejako sa mi nedarí.v PC Win 7 ultimate mám zložku Videa povolom zdieľať s Gues, v stb→ youtube →SMB subor nastavenie vyplním 192.168.x.x/Videa povolenie dam na YES meno Guest heslo nedám nakoniec prevediem reboot.V menu stb usb O mám suborový system unsupported.V čom som chybil?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
SCiFA

Příspěvek od SCiFA »

dvbtshop píše:Koukam, ze je tu uz hodne uzivatelu. Chtel bych se zeptat jestli je nejaka moznost prehravani celych DVD (vcetne menu) z LAN nebo USB disku. Jestli to bere jeden soubor .ISO nebo adresar VIDEO_TS je mi v podstate jedno.
Diky moc za info.
DVD menu ne aspom ja jsem na to neprisel.
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky“