Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Odpovědět
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Re: Edision Argus HD Mini PVR a Edision Argus VIP -PVR

Příspěvek od petrpetr10 »

vador,
pokud vím, tak SW blocker je funkční na mini a piccollo - odzkoušeno.
Na VIP a VIP2 je v menu zatím pro parádu, funguje jen externí bl...
kostik123456
Odborník
Odborník

Příspěvek od kostik123456 »

petrpetr10 - Ahoj chlape,ako to mám presne nastaviť ten bloker v Argus Mini?Mám FW 1.3.24 od kunibert a rád by som si to nastavil na ICE HD kartu od Skylinku.Zatiaľ mi beží PROMO do 21.3.2011,ale bol by som rád,aby to šlapalo aj po skončení PROMA.Díkes MOC.
GigaBlue UHD Quad 4K + SSD Samsung 1TB
Dreambox DM900 + WD Blue 1TB
PC Tuner TBS 6928 DVB-S2
ULED TV Hisense H55U7A
Receiver Pioneer VSX-S510k,
Blu-ray 3D Pioneer BSP-170
parabola Maximum Mutifokus E85
DIEROVANÁ parabola 100 FE MESH
motor BigSAT SG2100+parabola 105cm
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

Zdar petrpetr10 to si ako nato prisiel ze funguje soft blocker v mini ip a pocolo?Skus nam to tu trosku popisat to nastavenie.Mas to 100% odskusane ?Pretoze co ja viem tak to nefunguje vobec.Len z externym blockerom je istota. :)
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

soft blocker - viz muj prispevek tady: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 48#p276448
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

to petrpetr10

Jak je na tom Pingulux s Homecamd?
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

lance ved som ti tu uz odpisoval ze som to spravil podla Tvojho navodu a vobec to nefunguje.Zapisy prisli do 2 min.Tak potom neviem ako Tebe to moze fungovat podla toho co si napisal.
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

testament píše:lance ved som ti tu uz odpisoval ze som to spravil podla Tvojho navodu a vobec to nefunguje.Zapisy prisli do 2 min.Tak potom neviem ako Tebe to moze fungovat podla toho co si napisal.
No to taky nevim, ale mne to s ICE kartou fakt funguje. Na ICE se autom. obnovuji zapisy kazdy den, se zap.blockerem zapisy neprojdou, ani po reautorizaci pres web Skylinku... O vikendu to mozna budu moct konecne testnout i s CW kartou... Navic i Petrpetr10 tu psal ze to funguje... tak nevim (nepletes nahodou to nastaveni...? pri zaplem blokeru kdyz otevres polozku Smart card management musi byt dole napsano "Disable blocker". Kdyz tak zkus dat tovarko a nahrat soft znovu pres RS232... jinak uz nevim jak Ti pomoct)
Karel.j
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karel.j »

Tak jsem vyzkoušel softy: CCcam_Amstar@Edision_Mini_1.3.31_By_DDC a
CCcam_New_Lemontree@Edision_Mini_1.3.31_By_DDC oba dva zamrzají při
přepínání programů.Pomůže jen odpojení od sítě.Nejstabilnější zatím stále
CCcam_Truman@Edision_Mini_1.3.29_By_DDC.
pet_ter
satelitni prijimac: dm 800se - klon

Příspěvek od pet_ter »

Bankoko píše:Pocul, videl, skusil uz niekto tento stroj? Edision Argus Pingulux.
http://www.argus-family.de/produktrecei ... gulux.html
Dik.

za tu cenu vypadá dobre ....

fungujú "klasické " nástroje pre dream ??? FlashWizard , DCC, DreamBox Edit ???
testament
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od testament »

lance píše:
testament píše:lance ved som ti tu uz odpisoval ze som to spravil podla Tvojho navodu a vobec to nefunguje.Zapisy prisli do 2 min.Tak potom neviem ako Tebe to moze fungovat podla toho co si napisal.
No to taky nevim, ale mne to s ICE kartou fakt funguje. Na ICE se autom. obnovuji zapisy kazdy den, se zap.blockerem zapisy neprojdou, ani po reautorizaci pres web Skylinku... O vikendu to mozna budu moct konecne testnout i s CW kartou... Navic i Petrpetr10 tu psal ze to funguje... tak nevim (nepletes nahodou to nastaveni...? pri zaplem blokeru kdyz otevres polozku Smart card management musi byt dole napsano "Disable blocker". Kdyz tak zkus dat tovarko a nahrat soft znovu pres RS232... jinak uz nevim jak Ti pomoct)
Ahoj Lance tak to prosim Ta cez vikend odskusaj z tou crw kartou.Ja som to skusal z TT kartou tak ako si mi to popisal v Tvojom prispevku.Aj som prehral soft.cez rs 232 dal tovarko ten blocker mi pekne ukazoval disable a do 2min.prisiel zapis od Skylinku.Tak potom uz neviem asi mam nejaky divny sat.prijmac.Inak externy blocker v to ide super.Len ma to zaujalo ze ci to fakt funguje ten soft ked sa to tu pisalo ze to ide.Ked to skusis tak daj vediet.Dik. :)
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

Takže se zárukou SW blocker na poslední SW od Kunibert je ARGUS MINI a PICCOLLO, jde sofwarově spustit block následovně:
Návod na vypnutí zápisů ARGUS MINI:
1.slot používám na ofiko kartu, kde chodí zápisy
2. slot na druhou kartu, kde nechci, aby chodily zápisy.
Na obrázku se vypnuto pro slot 2:

Podotýkám, že nestačí jen potvrdit OK, ale i vypnout do standbay a pak i vzadu kolébkou, pak je to dobré.
Vyzkoušeny karty 285 a 3436

Na Argus VIP a VIP2 zápisy nevypneš, jsou zatím pro okrasu, ale jsou na ně externí náplně -100% funkční. Interní rovnou na čtečku , externí půlený...

U nového Argus pingulux po nahrání E2 - chová se a hlásí jako HD Dreambox, plně srovnatelný.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
makros

Příspěvek od makros »

EDISION ARGUS Pingulux vyzera to na AMIKO SHD-8900 Alien :!:
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

makros
EDISION ARGUS Pingulux vyzera to na AMIKO SHD-8900 Alien ...

Ono hodně přijímačů "vyzerá" podobně, uvidíme prakticky co se týká stability.
Ono Argus VIP taky "vyzerá" podobně jako Opticum 9500HD, ale co spotřeba, přehřívání,......
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

otazka trosku mimo, ktory argus moze zdielat v stand-by?
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

bigj66:
Chceš napsat že se argus přehřívá ? Protože opticum 9500 absolutně ne, spotřeba ano , ale je to vyváženo sdílením ve stantby což se u vip asi nedočkáš takže TAK

Mám doma 2x Opticum 9500HD a všechny typy Argus.
Už jsem to psal nezčetněkrát. Takže znovu.
VIP nehřeje skoro vůbec. Opticum 9500HD hřeje přiměřeně, na rozdíl od jejich "nástupců" 402,403, 9600HD, kteří topí jak o život.
Spotřeba - VIP ve Standby 0,8W, v plném provozu 18W.
- Opticum 9500HD, Standby 18W, v plném provozu 28W.
VIP nesdílí proto, že je ve Standby pouze 0,8W. Takže co je lepší přes spotřebu při sdílení? Je to snad jedno, když necháš VIP v plném provozu nastálo. Když navíc zapneš Opticum 9500HD, tam máš o 10W vyšší spotřebu.
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

port3r píše:otazka trosku mimo, ktory argus moze zdielat v stand-by?
Podstata je v předch. příspěvku od Petrpetr10, ale pokud Ti jde o to aby uživatel "omylem" nevypnul přijímač(server) do styndby a nebloknul tím klienty, tak co já vím třeba u Argus mini v softech od DDC je volba "deep standby" zap/vyp - při volbě "vyp" (ev. u některých softů to bylo nazváno myslím "FAKE" standby nebo tak nějak) funguje sdílení i v standby. Přechod z/do styndby je v tomto nastavení okamžitý. Ono toiž to je logické, pokud má přijímač sdílet v stand by tak musí normálně běžet oper. systém takže je to takový standby-nestandby. U mini je to tak, že v tomto falešném "FAKE" standby se jen odpojí obrazový výstup, spotřeba tak klesne maximálně o 1-2W oproti norm. režimu (cca 15W), dokonce zůstává běžet i napájení LNB (na tom by se dalo ušetřit 3-5W) a možná že i procházejí zápisy (to jsem ale neověřoval).
Nebylo by od věci, kdyby tuto vychytávku zapracovali do svých softů i Kuniberts (je to vhodná pojistka, aby uživatel omylem nevypnul server...), taky by tam mohli přidat regulaci jasu VFD panelu a rozšířené nastavení obraz. výstupu jako bývá u DDC softů...
umwelt

Příspěvek od umwelt »

EA VIP VIPBoxKey 06.02.2011
VIPBoxKey 06.02.2011
1.Box ausschalten oder Standby
2.starte VIP AVupgrade Tool
3.open Keyfile
4.drücke Start und Box einschalten
5.keys werden geflasht

AustriaSat (19,2°E)
ORF (19,2°E)
Bulsatcom (39°E)
Kabel Deutschland (FreeTV-Paket) (23.5°E)
Rai Hotbird (13°E)
Arqiva/Kingston (5°E)
Viasat (5°E) ok
Mediatech/Telespazio Hungary (4°W)

BISS
Premier League HD (9,0°E)
ESPN (9,0°E)
NASN (9,0°E)
MGM ME (10,0°E)
TET (4,8°E)
1+1 Inter (4,8°E)
TRT HD (42,0°E)
RTR Planeta(4.0°W)
TV Kyiv(4.0°W)
TV 7 BG (31,5°E)
Pershy Natsionalny (UT-1) (5.0°E)
petrpetr10
Pokročilý
Pokročilý

mmiriboy
Chcem sa podeliť o moje skúsenosti z Argus mini IP 2v1.
- tento stb mám doma od vianoc, ale musím podotknúť, že som od "nemca" čakal oveľa viac! Pretože moje požiadavky na nový stb boli:
sat HD prijímač aj z príjmom DVB-T, prijateľná cena,share v domácej sieti cez LAN, PVR-možnosť nahrávania na exter. HDD, atď...
Na moje "nemilé" prekvapenie tento stb mi nedokáže bez problémov ani z ...

No myslím si, že jsi častými změnami SW zahltil Argusovi paměŤ a máš tam plno konfliktů..
Zkus následovné:
Obě tovární nastavení, pak nový SW, pak vše nastavit a proskenovat družice. Žádný přesun settingu z minula, a pak seřaď naskenované programy,
naformátuj si přijímačem externí disk a pak nám podej zprávu.
Vše co požaduješ u Argus mni 2v1 IP funguje, jen je to mezi gaučem a TV.
Když už budeš vědět jak na něj, tak při dalších SW nemusíš být tak radikální.
Třeba Si tam přeneseš starý setting a budeš mít pomalé reakce dálky. Pak stačí proskenovat už jen frekvenci toho programu u kterého Ti to udělá a hned bude vše svěží, atd....
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

to Testament - BLOCKER

Takže kolego, tak jak to tu celou dobu popisuju mi blocker chodí s ICE kartou i s CW kartou. O víkendu jsem to znova testoval se softem 1.3.22 DDC (verze HS 1.74). Blocker mám nastavený v "Smart card management" tam mi svítí "Disable blocker" a to je vše co je třeba nastavit (v MCAS máv vše enable, na tom vůbec nezáleží !). Pozor nato, že je potřeba nastavit blocker čtečky s konkrétní vloženou kartou (přijímač si ji zřejmě pamatuje), protože se mi stalo, že po vložení jiné karty byla čtečka odblokovaná, po vložení zpět pův.karty opět zablokovaná a tak pořád dokola. Prostě pro kažou kartu kterou chci v dané čtečce blokovat je třeba blokcer zkontrolovat/zapnout zvlášť. Pro sichr je vše dobré pojistit uložením vč. násl. vypnutím STB vypínačem.
Návod který tu dával Petrpetr10 je podle mne nefunkční, nastavení v MCAS podle mne nefunguje jako blocker vložené karty (i když jako prodejce by měl mít dotyčný přehled). Tohle mi nikdy nechodilo v žádném softu co jsem kdy zkoušel. Podle mne v MCAS se pouze povoluje/zakazuje průchod ECM a EMM mezi kartou a klienty v případě, že přijímač jim dělá server (Homecamd). Jestli to dotyčnému takhle funguje, je to podle mne nějaká náhoda (měl by se spíš podívat do Smar card management - co tam má nastaveno)
Ale čert ví..., taky nemám patent na rozum, popsal jsem jen svoje dedukce podpořené praktickou zkušeností. Víc k tomu nemám co dodat. Zkoušejte.
lance
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lance »

ještě upřesnění
- určitě je vhodné a v případě sdílení je to i nutné !! taky v MCAS vypnout na dané čtečce EMM (podle návodu od Petrpetr10), aby případně neprocházely na kartu zápisy skrz klienta. Nicméně samo o sobě to nestačí, zdůrazňuji znovu, pokud samotný přijímač(server) je připojen na parabolu a přijímá signál od providera... je nutno nastavit blocker v Smart card management...
Odpovědět

Zpět na „Edision“