Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od vlado.ucho »

Volverine píše:To Vlado.ucho Díky, už sem to udělal přes to USB.Takže ,ted jeste nejakej setting.Časem si udělám svůj,ale ted potrebuju asi jenom na 4 družice. A ještě pustit "pštrosa" ,ale to uz tady asi nekde najdu.
Ještě jednou díky za ochotu. :)
Settingy si rob zásadne sám,predídeš mnohým nevysvetliteľným správaniam STB a nenahrávaj 1 do 2 a 2 do 3 a opačne.Dobre sa to naučíš,aj ovládať prijímač a bude ťa aj poslúchať.Po nahratí nového FW.nezabudni dať továrenské nastavenie,aj dvakrát po sebe,lepšie sa vyčistí flash pamäť.Overené v testoch a praxou.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
pacipacifik1

Příspěvek od pacipacifik1 »

Zdravim vsetkych koho uz tento STB poslucha. Citam prispevky na tomto fore uz asi tyzden, ale stale mi nie je jasne co na tomto STB funguje lepsie, teda stabilnejsie. CCcam alebo Newcam? Fungujem cez CCcam, ale zatial ani s jednym fw my to nejde OK. Raz to sekne to 1 hodine a raz to vydrzi aj 3 hodiny. Ak to niekomu uz ide stabilne tak prosim napiste cez ktory server a konkretne s ktorym fw. Za odpovede dakujem a ak som v ociach tu zdatnejsich clenov fora napisal nejaku volovinu, tak sa dopredu ospravedlnujem
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

pacipacifik1 píše:Zdravim vsetkych koho uz tento STB poslucha. Citam prispevky na tomto fore uz asi tyzden, ale stale mi nie je jasne co na tomto STB funguje lepsie, teda stabilnejsie. CCcam alebo Newcam? Fungujem cez CCcam, ale zatial ani s jednym fw my to nejde OK. Raz to sekne to 1 hodine a raz to vydrzi aj 3 hodiny. Ak to niekomu uz ide stabilne tak prosim napiste cez ktory server a konkretne s ktorym fw. Za odpovede dakujem a ak som v ociach tu zdatnejsich clenov fora napisal nejaku volovinu, tak sa dopredu ospravedlnujem
Ja som na zdielanie z vonkajšieho servera používal CCcam 2.11 a FW.1.2.87.-ps.Išlo to stabilne nesekalo.Je pravdepodobné, že si po preflashovaní nedal továrenské nastavenie(aj dvakrát po sebe) a potom je potrebné nanovo naskenovať,staré settingy stvárajú psie kúsky a cudzie tiež.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
pacipacifik1

Velmi pekne dakujem za bleskovu odpoved. No s tovarkom to bude pravda. Skusim to teda este raz. Teda dam tovarko, potom novy fw, potom znova tovarko-aspon 2x a prescanujem nanovo sat. Nie je problem ze mam fw lemontree 1321-ten co je po oprave a funguju uz na nom aj nove DO ? Podla toho co som sa tu docital sa uz naspat na nizsi fw da vratit jedine cez kabel a pomocou PC. Cez USB to uz vraj nepojde. Nerad by som odpalil STB. Ten kabel medzi STB a PC zatial nemam.
Naposledy upravil(a) pacipacifik1 dne 21.leden 2011 - 17:55, celkem upraveno 1 x.
pacipacifik1

Presnejsie je mam tento fw- ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.3.21-ijachouf.rar
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Ten kábel sa dá kúpiť hotový, ako Nullmodem (krížený) RS-232 Female-9 pin a Female 9pin.Alebo si kúpiť 4 žilový tienený kábel,2 koncovky,a spraviť si ho sám.Ako má byť zapojený nájdeš kdekoľvek.Ja na tvojom mieste by som použil uvedený FW.1.2.87-Lemontre,ps.mne sa osvedčil pri testoch na Share z vonkajšieho serveru.
pacipacifik1

Velice pekne ti dakujem. Ak my to uz bude slapat OK, urcite sem zavesim moju komplet konfiguraciu, nech sa nemusia v buducnosti taky ako ja trápit.
I ked ako tak citam co prijmac to iny kus a pre kazdy plati nieco ine. Ako keby to ty poliaci robili na kolene. Prajem pekny vecer.
jarcobohatier

Příspěvek od jarcobohatier »

mozem potvrdit 1.2.87 lemontree ide na cccam stabilne,neseka skusane asi 2 mesiace,novsie som neskusal
pacipacifik1

Dik. Idem teda zhanat ten krizeny kabel nech to nejako cez PC dokopem k tejto starsej verzii fw. Skoda ze nie je nejaky sposob ako to tam dostat cez USB. Este raz dakujem a prajem pekny weekend.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

pacipacifik1 píše:Dik. Idem teda zhanat ten krizeny kabel nech to nejako cez PC dokopem k tejto starsej verzii fw. Skoda ze nie je nejaky sposob ako to tam dostat cez USB. Este raz dakujem a prajem pekny weekend.
Ty to tam nevieš nahrať cez USB?je to jednoduché,stiahneš rozbalíš v PC a nahráš na USB a potom do STB.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

neoxo píše:Zdravim, mam novu X403 s ICE HD v predajni mi nahrali fw 06020200_1.1.54.EMU ALI-HD-LV VER3, ale s touto kartou mi mrzne obraz a vypise ze je kanal kodovany. Ktory fw mam dat aby sla HD ICE spravne a da sa dat cez USB alebo iba cez RS232 ?

A čo tak len kartu podlepiť #-o možno že čiňan používa staré čítačky pre hrubšie karty.
pacipacifik1

Jasne ze to viem nahrat cez USB. Len ak som spravne cital, tak ak uz raz je v STB nahraty fw s loaderom 1.1.5 -co mam ja -tak sa uz naspat fw s loaderom 1.1.3 cez USB nahrat neda. Neviem mozno som to zle pochopil. Ak ano prosim opravte ma. A spomenuty 1.2.87 ma loader 1.1.3. Alebo nie?
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+

Příspěvek od antoni_sk »

Ahojte.
Takže včera som sa stal tiež majiteľom tohto prijímača. Zatiaľ som ho len včera pripojil na kábel čo bol pôvodne v Humaxe pre DIGI. Naladil som free TV kanály - no kvalita nič moc.
Dnes som pripojil na druhý tanier otočený na Astru na 19 stupňoch. Naladil som free kanály a to už je o dosť lepšia kvalita, najmä free HD kanály.
Zvládol som nahrávanie nového SW s iným graf. rozhraním - paráda.
Skúšal som prepojenie ETH káblom s multimediálnym centrom (MC) ktoré má cez wifi pripojenie na internet, ale to mi nejak nefunguje.
Chcel by som aby som na MC mohol prehrávať nahraté záznamy cez X403 ku ktorej mám teraz pripojený 2,5" USB disk.
Viete mi trošku poradiť ?
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
port3r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od port3r »

aky FW s inym grafikckym rozhranim si tam dal?
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

vyskúšaj napr. ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.2.87 ,
je tam iné menu, robené pre TV s HD rozlíš., niekomu sa páči inému nie, mne áno.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To antoni_sk,Opticum x403p,nie je multimediálne centrum,takže na nejaké extempóre s ním zabudni.prečítaj si čo vie prehrávať,aké súbory a v čom nahráva svoje programy,ale máš to aj v Manuáli k tomuto STB.Ak chceš dosiahnúť pekný(krásny) obraz na tomto STB,tak ho musíš prepojiť cez HDMI kábel k danému TV-LCD-Plazma a potom dobre nastaviť tieto TV.Je to všetko, len o správnom nastavení.Inak je tu o tom hodne pojednávané stačí len :book:
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antoni_sk »

Vlado, nepochopili sme sa ... Okrem Opticumu mám v obyvačke napojený na televízor aj mult.centrum A.C.Ryan mini a ten je cez wifi USB dongle napojený na DSL router v spálni a má teda prístup na internet
Opticum a A.C.Ryan som prepojil sieťovým káblom medzi sebou cez RJ45.

K Opticumu mám pripojený prenosný 2,5 " USB disk.

No a cez sieť z Ryanu by som sa mal cez sieť dostať na Opticum, ale toto mi nefunguje.

Čo sa týka FW, tak ja som naposledy nahral tento:
ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.3.27
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403
snakan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakan »

Cez lan nemas pristup u 403jky na USB disk, nie je taka moznost. To len prijimace s Linuxom to maju.
antoni_sk
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od antoni_sk »

No asi máš pravdu, ale pokiaľ má X403 v menu FTP a aj multim.centrum (MC) tak pokiaľ sa nastavia pevné vnútorné IP adresy na oba zariadenia z rovnakého rozsahu, tak cez krížový kábel by FTP malo fungovať, či ?

Chcem sa ešte spýtať, má X403 možnosť cez EPG zapnúť zvolený program podobn ako je to napríklad na TV.
Videl som tam volbu nahrávanie, ale ja by som chcel aby sa mi satelit prepol z iného kanálu na iný na z volený program...
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

antoni_sk píše:No asi máš pravdu, ale pokiaľ má X403 v menu FTP a aj multim.centrum (MC) tak pokiaľ sa nastavia pevné vnútorné IP adresy na oba zariadenia z rovnakého rozsahu, tak cez krížový kábel by FTP malo fungovať, či ?

Chcem sa ešte spýtať, má X403 možnosť cez EPG zapnúť zvolený program podobn ako je to napríklad na TV.
Videl som tam volbu nahrávanie, ale ja by som chcel aby sa mi satelit prepol z iného kanálu na iný na z volený program...
Na to máš predsa diaľkový ovládač,alebo si niekoho najmi, aby ti to prehadzoval,keď si už taký lenivý.Nechceš s tohoto STB urobiť Perpeetum mobile? ](*,) :book:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“