Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od Zapa »

liquere píše:Co ako bez restartu?Co ti robilo restart? :shock:
Možná myslí postup,kdy do boxu nenainstaluješ FTP server a přitom ti FTP s boxem běží do té doby,než zadním tlačítkem vypneš box nebo uděláš restart boxu.Potom se musí znovu zadat v telnetu čtyři příkazy a opět FTP běží.Ale ani s tímto postupem se restart boxu nemusí dělat. Tak nevím.
Postup od mzahalka je napsaný naprosto super přehledně,proto chvála je opravdu zasloužená.
Naposledy upravil(a) Zapa dne 21.leden 2011 - 18:44, celkem upraveno 1 x.
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW-klúče

Příspěvek od Zapa »

romannitra píše:Zdravím, mám Aligátora , 20,04, som s ním spokojný až na pár mušiek, ale kto by mi vedel poradiť, ako by som mohol stiahnuť kľúče z môjho prijímača na usb.Mám to tam dobre porobené, ide toho dosť.
Vopred ďakujem za radu.
Eventuálne sem môžem poslať svoj setting.
Klíče v Alligátoru jsou v adresáři data. Je to soubor soubor s názvem is_mcas.db.
Nejjednoduší způsob je asi použít FTP server.Na USB klíč nebo do PC je zkopíruješ z FTP ve WIN např. z RCC,FileZilla,Total Commander. V Linuxu např. Gambi Samba, FileZilla nebo i jiných FTP serverů.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Zapa píše:
liquere píše:Co ako bez restartu?Co ti robilo restart? :shock:
Možná myslí postup,kdy do boxu nenainstaluješ FTP server a přitom ti FTP s boxem běží do té doby,než zadním tlačítkem vypneš box nebo uděláš restart boxu.Potom se musí znovu zadat v telnetu čtyři příkazy a opět FTP běží.Ale ani s tímto postupem se restart boxu nemusí dělat. Tak nevím.
Postup od mzahalka je napsaný naprosto super přehledně,proto chvála je opravdu zasloužená.
Ďakujem Zapa za podrobne vysvetlenie je to tak a Ty vieš že ten problém bol u mňa dlhodobý. :good:
Výborné to šľape aj cez wifi a hlavne naotravujem v detskej na PC ale si to prenášam po notebooku.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Chlapi dnes si asi sedim na kabli,rozumiem ze treba rucne aktivovat ftp server.Zatial pozrite toto je tam aj oscam,instalacka ftp do /data alebo na usb kluc,potom ide len ked je usb vlozene.Pravdu povediac vyuzivam len to ftp oscam nie,mozno zistite co by sa s tym dalo.Ak som to dobre pochopil ten oscam lepsie pracuje s cccam-om a prevadza to aby to islo v newcam co nasin masinam vraj lepsie ide.Skuste pospekulovat ja nezdielam ale mozno nieco vykoumate......
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

liquere píše:Chlapi dnes si asi sedim na kabli,rozumiem ze treba rucne aktivovat ftp server.Zatial pozrite toto je tam aj oscam,instalacka ftp do /data alebo na usb kluc,potom ide len ked je usb vlozene.Pravdu povediac vyuzivam len to ftp oscam nie,mozno zistite co by sa s tym dalo.Ak som to dobre pochopil ten oscam lepsie pracuje s cccam-om a prevadza to aby to islo v newcam co nasin masinam vraj lepsie ide.Skuste pospekulovat ja nezdielam ale mozno nieco vykoumate......
Zkus něco vykoumat tady:
http://gisclub.tv/index.php?topic=1137.0
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To nie azbuka od buka do buka.Je to o tom istom,len to nepotrebujem lebo nezdielam...
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

alligator_apps_oscam-stable-3943-usb.zip
Ocscam převádí CCcam na NewCamd a NewCamd na Alligátor/Panthera chodí bezvadně.Pokud tedy používáte sdílení CCam a je sdílení problémové jak na FW20.04.tak na FW20.62 (FW20.62 mě zdá výrazně lepší, ale i tu je to rozdílné v závislosti na poskytovateli) tak vyzkoušejte Oscam.
pokud chcete naistalovat
stačí zadat tyto příkazy:
mount -o remount rw /
cd /mnt/USB1/sda1
chmod 0755 install_apps.sh
install_apps.sh -d
potvrdit Enter
po insalaci zadat reboot.(ne v boxu ale v PC)
Před insalací si upravte konfigurační soubory podle svých potřeb,dá se upravit i později(oscam.conf, oscam.user,oscam.server, )
Po každé aktualizaci FW je však nutné nainstalovat Oscam znovu.(ale nepřepisovat funkční konfigurační soubory)
Pokud jsem dobře pochopil z té azbuky tak pokud je naistalován FTP server v boxu, tak se musí ručně vymazat.(zřejmě kvůli místu)
Já když jsem zkoušel Oscam 3601 tak jsem nainstalován FTP v boxu neměl.
Další najdete: http://streamboard.gmc.to:8001/wiki
romannitra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od romannitra »

Zapa píše:
romannitra píše:Zdravím, mám Aligátora , 20,04, som s ním spokojný až na pár mušiek, ale kto by mi vedel poradiť, ako by som mohol stiahnuť kľúče z môjho prijímača na usb.Mám to tam dobre porobené, ide toho dosť.
Vopred ďakujem za radu.
Klíče v Alligátoru jsou v adresáři data. Je to soubor soubor s názvem is_mcas.db.
Nejjednoduší způsob je asi použít FTP server.Na USB klíč nebo do PC je zkopíruješ z FTP ve WIN např. z RCC,FileZilla,Total Commander. V Linuxu např. Gambi Samba, FileZilla nebo i jiných FTP serverů.
Ďakujem za odpoveď, ale toto mi nič nehovorí.Nedá sa to nejak tak, že pichnem usb a tam nejakým postupom to stiahnem?
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

romannitra píše:
Zapa píše:
Vopred ďakujem za radu.
Ďakujem za odpoveď, ale toto mi nič nehovorí.Nedá sa to nejak tak, že pichnem usb a tam nejakým postupom to stiahnem?
Pokud se k boxu nepřipojíš přes FTP server,nebo telnet tak to na USB klíč nezkopíruješ.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Ďakujem za odpoveď, ale toto mi nič nehovorí.Nedá sa to nejak tak, že pichnem usb a tam nejakým postupom to stiahnem?[/quote]

To nepojde #-o jedina zaloha sa da stiahnoť na USB v Prohližeč suboru a tl. AV+ ale kluče sa tam nezalohuju. Musi sa to pripojiť na PC :cry:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Este taka malickost vam restartne box po zadani prikazu na reboot,mne zastane obraz este chvilu ide zvuk potom je tvrda cela masina a ziadny reboot.Skusal som viac softov vsade to iste.Myslim prikaz: shutdown -r now.
Haldal som na forach a nie som sam,niekomu to ide niekomu nie.V com delo?
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

liquere píše:Este taka malickost vam restartne box po zadani prikazu na reboot,mne zastane obraz este chvilu ide zvuk potom je tvrda cela masina a ziadny reboot.Skusal som viac softov vsade to iste.Myslim prikaz: shutdown -r now.
Haldal som na forach a nie som sam,niekomu to ide niekomu nie.V com delo?
Mě se to zatím nikdy nestalo. Alligator po zadání reboot vždy i na různých
FW bez problému restartuje. (příloha - obsazená a volná disková kapacita a restart)
I pokud tam byl nahrán klon tak to bylo OK .
Z menu boxu ti to taky někdy zamrzlo,nebo jenom přes telnet?
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Len cez telnet zamrzne este nieco skusim,tu diskovu kapacitu mam podobnu.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Takze aj ked dam reboot zastane obraz zvuk ide a nic sa nedeje.Som pripojeny cez wifi.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Takze aj ked dam reboot zastane obraz zvuk ide a nic sa nedeje.Som pripojeny cez wifi.
Niečo ta ti blbne #-o pokus sa to preinštalovať sprav si zálohu (stači na USB) a prerob to na Tovarné nastavenia vlož tam :oops:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Dik dydaj za pomoc to som uz vsetko skusal aj na klon softoch je to to iste.Vam to funguje tak,ze cez telnet sa masina restartne tak ako keby ste restart urobili cez menu prijimaca?Teda zmizne obraz,zvuk vypise reboot cele to trva tak asi minutu?Umne sa to chova ako som uz vyssie popisal.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Zkus dát tovární nastavení, nastav jenom síť a potom vyzkoušej jesti ti to přez telnet normálně restartuje tak jako když uděláš restart z boxu.(nastav si jenom jazyk a síť jinak nic)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nic stvrdne to musim vypnut v zadu.Kaslem na to az tak dolezite to pre mna nie je.Dik. :unknown:
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Když nepomohla ani aktualizace FW ani tovární nastavení,tak chyba je v některém souboru které tovární nastavení nezmění.Opravit by to měla i záloha od někoho kdo má podobné nastavení a musí být na stejném FW.(musí to být kompletní záloha,záloha UserDataBase.udb nestačí) Myslím si, že se tím by se problém s reboot v telnetu vyřešil. Pokud se jedná o Alligator a máš natavení s motorem tak ti mohu poskytnou i svoji zálohu.Tam bys musel změnil pouze v nastavení USALS svoji pozici a jako další bys musel změnit nastavení sítě.
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Niekde bude v configu zakázaný reboot alebo prepísaný, nevkladal si tam oscam alebo cccam?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“