Přijímač Amiko SHD-8000

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
foppa13

Re: Přijímač Amiko SHD-8000

Příspěvek od foppa13 »

Ylva píše: Do klucov sa dostanem ale v irdete je len C+nl a este cosi
Neviem co a cim tam poslat cez flash alebo pc nikde som sa o tom nedocital
mam box par dni
Orf som zeditoval rucne bez problemov nemusel som nic studovat ale v irdete kluce na bulsat nevidim
Napis ako to zeditovat
TIA
Ahoj,

klíče jsem na Amiku nikdy nezkoušel měnit/přidávat. Můžeš mi prosím říct, jak si přidal ORF?

V CW provider "0D0504" nevidím. A pokud dám přidat a chci nastavit číslo providera, tak se mi okamžitě Amiko restartuje. Předpokládám, že to má Amiko záměrně bloklý a proto se přijímač restartuje - nechápu pak, proč tam možnost "přidat" je. Nebo je snad chyba jinde?

Díky za rady - od kohokoliv. :thankyou:
bbedo2
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810

Příspěvek od bbedo2 »

mira: google je vyhladavac ... zdroj si nasiel len s pomocou google

foppa: mne tam klc isiel pridat a nic sa nerestartlo. len teraz nie som pri prijmaci (najskor nedela v noci) takze nemozem skusit
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

Mám problém , Amiko se občas samovolně restartuje nevíte co stím?
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
pcwifi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pcwifi »

reklamace...podobnou vec mi delalo také...zadne laborovani s FW nepomohlo.

PW
Skylink na 1TV, Full Telly skrz IPTV, VDSL 125/25M... Satelit zatím má své místo, ale je pomalu a jistě vytlačován do ústraní...
foppa13

Příspěvek od foppa13 »

bbedo2: nn, to si nerozumíme :) Já klíče v pohodě přepsat mohu (pomocí číslíc, page up/down, a barevných tlačítek), ale nemohu změnit číslo v kolonce "provider" - pak totiž dojde k restartu. A v seznamu cryptoworks nemohu najít provider s číslem: "0D0504". ORF tam v nabídce sice mám, ale provider. číslo vždy začíná 4 nebo 5 nulama, a jak jsem napsal, přepsat to nemohu. Proto žádám o radu.

Nešlo by to udělat třeba tak, že by mi někdo poslal zálohu svého uživatelského DB (Amiko 8000), kde už má ORF uložen?
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

V downloadu máte klíče pro FW 1.3.26 plus nástroj kterým to tam dostanete.
MULTIFEED 13E - 19,2E- 23,5E-28,2E ----server on ubuntu-13.04-server-i386-Argolis SmarGo SmartReader Plus, přijímač: Vu Zero-OpenPli 4, Vu Zero 4k - Vti ,Axas His 4K Combo-openATV
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

foppa13: cislo providera na uz existujucom zazname nejde zmenit ... to je aj v celku logicke, lebo to sa nemeni
musis pridat novy riadok a tam dat sprave cislo providera a potom ked budes robit edit editujes uz iba hodnoty
ak ho nechces tak ho vymazes
cislo providera sa inac nemeni
a pri pokusoch to restartlo aj mne :(
inac men sa pri takychto pokusoch stava ze sa mi restartuje tiez ... napr. ked nastavim server, potom ho zakazem a s kompu pustim telnet
alebo obcas zamrzne a musim vypnut a zapnut
ale vsetko je to iba pri pokusoch nieco vyzistit
pri pozerani sa nerestaruje

mira: toolom mysis toto? Upgrade tool 2.0.0b AMIKO HD 1.3.26
ak ano, tak kluce tam n4ejako nevidim :(

(edit) aha, uz som ich asi nasiel Amiko HD keys 15012011sw1.3.26
ale foppa by asi chcel nieco cim by to mohol aj zeditovat ... ja to nevyhuzivam takze sa tym nejako velmi nezaoberam
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

lidicky, a nenasli ste niekto sposob ako rozkodujem program aby som ho muhol pozerat v kompe?
mam pocit ze je v amiku slabsi procesor (alebo brutalna SW chyba) a preto sa neda nahravat a pozerat nieco ine na tom istom transpordery ked nahravam ako nekodovane.
ked nahravam kodovane je to v pohode ale ako to rozkodovat aby som to dostal do PC?
programov ktore by som si chcel takto ulozit je minimum (ak vobec) ale ak nahodou bude treba ako to urobit?
foppa13

Příspěvek od foppa13 »

bbedo2:

Hrál jsem si s tím dlouho do noci, až jsem na ten problém přišel... Jakmile jsem totiž dal přidat a chtěl napsat číslo do providera, přijímač se ve 100% případů okamžitě restartoval. A přišel jsem na to, že je to chyba v softu 1.3.26.

V SW 1.3.15 i 1.2.88 to číslo providera jde krásně zapsat, u 1.3.26 to nejde. Věřím tomu, že se s tímto problémem ještě někdo setká.

Jak jsem si však tak hrál, tak se mi zřejmě podařilo někdě něco rozdrbat. :o
Protože mi z ničeho nic nejde naladit Discovery HD Showcase a Brava HD a asi není náhoda, že jsou oba na stejném kmitočtu (11 856, 23,5°).

Zkoušel jsem i test signálu. Všechny kmitočty jedou na Astře, jak mají, ale 11 856 - úroveň 0%, kvalita 5%. Říkal jsem si, jestli nebude chyba v DiSEqC, ale tam je vše nastavený dobře. Jediné, čeho jsem si všiml, že když změním typ LBN z "univerzální" na "standardní", tak mi na 11 856 - okamžitě naskočí signál na 80%. Ale když dám hledat program, tak mi to hledá na Astře 19,2°, což je kravina... Tak nevím, kde je zakopaný pes.
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

foppa: dnes ti skusim pridat providera u mna. Mam soft 1.3.26, napis mi prosim co mam a kde pridat, vyskusam cez DO. Lebo je ked som pokusne nieco pridal tak sa nerestartlo. A tiez napis co a kde by mi mal aky program ist.

co sa tyka toho ze ti nejdu nejake stanice. tak je uplne jedno na akej pozici ich ladis, ci astra sirius alebo hocico ine. Podstatne je kde mas otocenu parabolu a co zadas ako transporder (teda frhvencia, polarizacia, symbolova rychlost a FEC - ten sa ale zvykne davat auto). To ako to mas na druziciach usporiadane je hlavne ked mas motor. Prehlad je napr tu http://www.parabola.cz/prehledy/
No ale tu urcite vies. Co sa tyka napajania LNB a tych veci okolo tak tie ja vzdy nechavam na defaulte akurat vypinam tych 12 V aby neslo na zadok prijmaca.
foppa13

Příspěvek od foppa13 »

bbedo2: Problém s Discovery HD a Brava HD jsem už vyřešil. Vymazal jsem všechny programy, nastavil všechno na default a dal jsem fullscan - naladilo se vše včetně Discovery i Bravy, takže to je už OK.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co přesně je za chybu na SW 1.3.26...

DO 9339 -> Úprava klíčů -> CryptoWorks (to je vcelku jedno co vybereš, chyba je u všech kódů) -> zeleným tlačítkem "přidat" -> přesuň se do kolonky "provider" -> napiš do této kolonky jakoukoliv číslici" -> a co se stalo? Že by restart?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ORF i Austrii se mi už podařilo rozchodit. Jenže tam jsem nic nepřidával, ale pouze editoval...

Co jsem zkoušel přidat (na softu 1.3.15), tak to byli francouzi (klíče jsem použil z najmsatu - jsou tam 3x), ale zřejmě jsou již nefunkční, protože mi žádný klíč nefungoval - vždy byla tma. Výsledek byl jen ten, že mi každou chvíli zamrzalo DO (fungovaly jen tlačítka přímo na přijímači). Tak zkus schválně ty francouze, jestli Ti pojedou...

A ještě bych měl jeden dotaz. Ještě ke konci minulého roku mi volně fungovalo France2 i France3 a teď mi to píše "kódováno". Jede ti něco z těch dvou kanálů nebo taky ne? V létě tam totiž sleduji Pevnost boyard, tak mě to docela štve, hlavně to FR2.

Díky moc za odpověď.
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

no musis mi napisa presne kluce a ktory program kde naladit
ja mam naladene iba to co aj realne niekto doma moze pozerat
a francuzi to u mna nie su :)
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ylva »

Mira.cz píše:V downloadu máte klíče pro FW 1.3.26 plus nástroj kterým to tam dostanete.
Ahoj.
Kluce som stiahol ale cim to narvat aky nastroj?
Jedna sa mi o Bulsat
TIA.
Mira.cz
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira.cz »

bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

ani neviem preco som skusal menit pin kod na karte
mam kartu t&t takze tam by mal byt default 2001
to aj fungovalo no potom som ho asi zmenil na nieco ine a uz nejde :)
pin kod sa mi zablokoval
klikam na webe reset pin kodu a nic
pichol som aj cryptoworks modul a tiez nic
a este som tam mal polozku enable blocker
v cart managemente
tak som ju klikol a zmenila sa na disable bloker
a uz nejde dat spat
proste na to klikam a nic sa nedeje
:)
vlastne :(

EDIT: takze to disable bloker som nasiel tu na fore ze treba sa vratit na soft 1.1.75 kde bloker nebol a potom opatovne na najnovsi ... zaloha moze byt opatovne nahrata
no to zablokovane pinko nepomohlo
kartu som vlozil do openboxu a dal som si poslat pinko ... okamzite doslo
tu som si dal poslat pinko a stale nic a uz mi tam svieti enable bloker
:(
badam dalej
Naposledy upravil(a) bbedo2 dne 21.leden 2011 - 17:51, celkem upraveno 1 x.
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

moje testy pokracuju
nahral som oficialny soft zo stranok www.amikostb.com
kartu skylink (t&t) som dal do cryptoworks modulu
skusal som veci co viem ze nejdu ... samozrejme vsetko ako v softe emu ... ine som ani necakal
ale
pozerali sme markizu a po nejakom case sa zacal sekat zvuk :(
nikdy to samozrejme nebudem pozerat s modulom, ale v principe je to podstatna chyba
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ylva »

Dakujem
Co tam nastavit v Operate mode ked tam chcem poslat ten Amiko HD keys 15012011.bin ?
TIA
placovni
satelitni prijimac: Qviart Lunix 4K OpenPli 7.3

Příspěvek od placovni »

Prosím o radu, po nahrání new FW 27 mcas se již nezobrazuje v menu - internet možnost připojení na server, místo toho tam je počasí, jde to v menu nějak vyvolat, jsem standartně připojen na CCcam server a ted nevím co s tím? Děkuji.
Qviart Lunix 4K OpenPli 7.3
bbedo2
Odborník
Odborník

Příspěvek od bbedo2 »

placovni: nahraj emu soft
Ylva
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ylva »

Zdravim
Jak na tie kluce vie niekto poradit co nastavit v programe aby som nahral kluce na Amiko 8000 ?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“