Oprava Octagonu 918 HD - uspesny vysledok

Odpovědět
miskoca

Oprava Octagonu 918 HD - uspesny vysledok

Příspěvek od miskoca »

Zdravim vsetkych, pred par dnami som pisal o probleme a prehriati mojho Octagonu 918 a naslednemu vypadku...
Kedze dnes mi bol uspesne opraveny a vrateny, pre tych co to zaujima pisem tak ako mi radili vlado-ucho a zoro2910, ze to boli tri zhorene kondenzatory na zdroji (cena jedneho kondiku cca do jedneho eura) plus sa do vnutra doplnil jeden maly ventilatorik 12V na zdroj, aby sa pristroj neprehrieval... Cize nastastie cena spolu do 5 eur a dufam, ze pojde v poriadku nadalej... Dakujem vsetkym za rady a pomoc...
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Re: Oprava Octagonu 918 HD - uspesny vysledok

Příspěvek od havana »

:) Jak starý je tvůj Octagon :?: Ptám se kdy můžu obdobný problém očekávat i já. jede v průměru 15 hodin denně a mnohdy i několik dnů v kuse, do konce záruky mu chybí asi 5 měsíců :poklona:

P.S. : předpokládám, že se zdroj po...e měsíc po skončení záruky :(
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
miskoca

Příspěvek od miskoca »

mal som ho rok a pol, predtym chlapik ho mal asi rok... ja som ho predal cca 2 mesiace dozadu, ale chcel som aby kupcovi isiel v poriadku dalej...
inak chlapi na fore mali s tym ventilatorcekom pravdu, skusil som ho nechat chvilu ist, ventilatorcek nasmerovany na zdroj nie je pocut a octagonik je v pohode studeny, nie ako predtym (myslim si dokonca ze jeden ventilatorik nasmerovany na zdroj staci, kedze to fuka v podstate vnutri vsade) mam ho vsak pripojeny na 12V ( namerane bolo cca ako 10V), kedze na 7V bolo namerane len cca 5V ani neotocil ventilatorik vobec (pritom je to maly ventilatorik 12V velkost 4cmx4cm).. takze asi tolko k mojej skusenosti...
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To miskoca,no vidíš,aký si šikovný a schopný riešiť problémy s Octagonom.teraz bude kupec spokojný.Ja som aplikoval ventilátorčeky nielen nad zdroj,ale priamo na chladič procesora a je to OK. :poklona: :good: :clapping:
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon SF 918 HD

Příspěvek od TKM »

vlado.ucho píše:To miskoca,no vidíš,aký si šikovný a schopný riešiť problémy s Octagonom.teraz bude kupec spokojný.Ja som aplikoval ventilátorčeky nielen nad zdroj,ale priamo na chladič procesora a je to OK. :poklona: :good: :clapping:
Máš pravdu , ja som to spravil presne tak , ako Ty Vlado a nemám z prehrievaním problém ani v lete , keď sú vysoké teploty .
Jeden ventilátorček nad zdroj , druhý nad procesor , základné napájanie od 7 V do 12 V podľa potreby výkonu ventilátora. Ventilátory som namontoval tak, aby odsávali teplý vzduch z prístroja von . Ak by to bolo opačne , neviem , či by to malo rovnakú , alebo horšiu účinnosť odvetrania !Tento prístroj okrem známej nepodpory , nemá žiadnu chybu ! Vivat Octagon 918 HD ! :)
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Zdravím,i když poohlížím po něčem modernějším,jsem s ním spokojený.Vrtulku mám ze starého PC,poháněnou napájením telefonu pevné linky,což se mně osvědčiko.Má pro mne neocenitelné vlastnosti,že se s ním nechá v USALS laborovat a při jeho citlivosti.Kdo má motor je uřčitě spokojený.Zatím nemohu najít náhradu stejných kvalit.Je pravdou,že mně jeho možnosti rozmlsali.Ta 1008 je stejně dobrá?Jak to HW vypodá.Hledáme něco s vnukem,pro syna.Já asi ten DM,zatím nespěchám,vývoj jde kupředu.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To zzaner,ja som s mojím Octagonom spokojný tiež,tiež som namaškrtený na lepšie.Musí to mať brilanciu Octagona,jednoduchosť obsluhy,a tie vymoženosti čo má.To viacej STB nespĺňa ani zďaleka.Testoval som ako vieš viacero rôznych STB a pravdu povediac, tieto kritériá nesplnil žiadny.Linuxový STB napr.Dreambox 800-HD je dobrý stroj,(práve ho testujem)ale náročný na obsluhu a pochopenie,nič pre obyčajného smrteľníka-obraz dobrý(krásny,ale nie brilatný).Octagon 1008,alebo 1018,Optibox Panthera,Koala,Aligátor a pod.na uzatvorenom Linuxe ani zadarmo,nemajú taký brilatný obraz,náročné na pochopenie a na obsluhu,nič pre mňa.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

vlado.ucho píše:...Octagon 1008,alebo 1018,Optibox Panthera,Koala,Aligátor a pod.na uzatvorenom Linuxe ani zadarmo,nemajú taký brilatný obraz,náročné na pochopenie a na obsluhu,nič pre mňa.
:) Jen detail- na uzavřeném Linuxu jsou pouze Panthera a Aligátor. Octagony 1008, 1018, jejich klon Optibox Koala a jiné klony jsou, možná to bude znít směšně, uzavřené linuxi , které ovšem jde alternativním FW změnit na otevřené. Náročné na obsluhu a pochopení- pravda , jsou to hračky pro zkušené.
Co se týče obrazu, můžu sloužit jen u Optibox Panthera, který byl rovnocený s porovnávaným Optibox 8750(klon octagon 918). Ostatní jsem sice viděl hrát , obraz měli velmi dobrý až brilantní(ako vlado rád hovorí), ale neměl jsem přímou možnost porovnání vedle sebe. :good: :poklona:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To Havana,ja teraz frčím na otvorenom Linuxe a to na DM-800-HD,to je iné kafe,ako tie uzatvorené,alebo preflasnuté.Čo sa týka podania obrazovej kvality,mal som možnosť otestovať oproti Oxtagonu aj iné Optibox-8750-Panthera-Koala atď. a tentoraz ti nemôžem dať za pravdu.Ak tebe stačí krásny obraz na ohodnotenie(brilatný)tak buď potrebuješ nové okuliare,alebo máme každý rozdielne kritériá, na pojmy-pekný-krásny-brilantný.Ja som robil roky s fotografovaním,poloprofesionálnym a tam boli na kritériá na kvalitu fotiek podobné, ako u zobrazovania na TV-CRT,LCD,Plazma.Ber to tak,ak dvaja robia to isté,nie je to to isté.Nech sa darí.Čau.
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

V tvém příspěvku
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=96&t=33854
jsem se ti snažil pomoci i já,ale dávat to ,
co jsi dal zde o výsledku
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=96&t=34024
a pak stejné tvé zkištění / :ROFL: :ROFL: /
reakci na Parabolu s tím co jsi zjistil,
http://www.parabola.cz/forum/topic-58071/
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
miskoca

Příspěvek od miskoca »

Dakujem aj Vam Misut za radu, mrzi ma, ze som Vas osobne nemenoval, akurat som zabudol na Vasu radu, ale mozno to bude v tom, ze link od Vas sa nedal zialbohu otvorit... Inak nakoniec to naozaj vyslo do 5 eur, tie kondenzatory + jeden ventilator (robil to elektrikar v rodine), takze neviem aky problem este mate...
miskoca

Příspěvek od miskoca »

pre Misuta este jednu vec, to nie je "chlubeni", len som pisal ohladom rad, mozno to inemu pomoze Vam osobne to moze byt jedno, rovnako tak nemusite verit, ze ma to tolko stalo, ja som len pisal info, ostatnym to mozno na nieco bude...
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

Taky se omlouvám za nedorozumění, ale vycházel jsem z citace :
--- Kedze dnes mi bol uspesne opraveny a vrateny -- takže oprava, to ,že to dělal-- robil to elektrikar v rodine-- jsem nepochopil.Navíc ,jak jsem psal reakce na Parabole,když zde na foru, byla pomoc veškerá!!!!! To co jsi dal na Parabolu,jen jsi nasral :good: :good: opraváře /musím říct - dobré :poklona: / ale psát jim jak jsem je obelstil :twisted: :twisted:
--.- rovnako tak nemusite verit, ze ma to tolko stalo-- kdyby jsi si zde přečetl diskuzi,tak TOTO tu bylo XX krát
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
miskoca

Příspěvek od miskoca »

ok, tak sme sa obaja nepochopili... vsak nic sa nedeje...
co sa tyka parabola.cz, sem tam si ju tiez precitam, kvoli tomu som to napisal aj tam, ked sa to stalo aby som vedel, co s tym je, resp. aby ostatni vedeli, co a ako s tym bolo...
vsak je to jedno, ide uz OK, dufam co najdlhsie aj pojde...
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

vlado.ucho píše:...Ak tebe stačí krásny obraz na ohodnotenie(brilatný)tak buď potrebuješ nové okuliare,alebo máme každý rozdielne kritériá, na pojmy-pekný-krásny-brilantný.....
Samozřejmě se pozná špatný obraz, ale pokud chceš srovnávat jednotlivé stroje, tak je musíš srovnávat na jednom zobrazovači , aby byly podmínky stále stejné. To že vidím nádherný obraz v hospodě, nebo v prodejně o kvalitě k druhému stroji neříká - světelné podmínky , nastavení zobrazovač atd. dokáží z průměrného stroje dostat nádherný obraz a opačně. Z kvalitního stroje se špatným nastavením dostaneš obraz špatný.
Navíc každý máme jiné návyky, takže hodnocení dvou lidí může být zcela odlišné. Oko je kurva , zvykne si na všechno a teprve srovnáváním vedle sebe dokáže správně ohodnotit. :poklona:
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“