ASUS WL 500 gp

Diskusia k oscamu platformy mips-wrt54g
Odpovědět
JaRoY
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS WL 500 gp

Příspěvek od JaRoY »

zisiel by sa navod. Ja tiez nepoznam linux a chcel by som rozbehnut WL 500 V2 na zdielanie.
espat1

Příspěvek od espat1 »

JaRoY píše:zisiel by sa navod. Ja tiez nepoznam linux a chcel by som rozbehnut WL 500 V2 na zdielanie.

Asi najjednoduchšie bude, ak vám sem večer uložím image celého asusu: openwrt s X-wrt nadstavbou, nainštalované drivery pre Smargo, nainštalovaný newcs (bez newcs.xml súboru - ten si doplníte). V tomto image nie je ešte oscam, ale jeho pridanie je len otázkou presunutia pár súborov cez FTP. Samozrejme ďalšia konfigurácia oscam-u bude na vás....

P.S.

Zdôrazňujem, že s týmto image sa stane z asusu obyčajný linuxový počítač, nakoľko image buď neobsahuje niektoré pôvodné komponenty potrebné pre plnohodnotné používanie prístroja ako router, resp. niektoré funkcie sú vypnuté....
JaRoY
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY »

Takze to nebudem uz moct pouzivat ako router? Tak to je premna nepripustne. Neda sa nejako tak aby fungoval normalne ako doteraz plus by este zdielal?
espat1

Příspěvek od espat1 »

JaRoY píše:Takze to nebudem uz moct pouzivat ako router? Tak to je premna nepripustne. Neda sa nejako tak aby fungoval normalne ako doteraz plus by este zdielal?

Ale samozrejme môžeš. Ja som len písal, že v prípade mojej konfigurácie sú veci potrebné k routovaniu vypnuté....
espat1

Příspěvek od espat1 »

V prílohe je image súbor routra Asus WL500GP V2 s Openwrt (X-wrt). Súčasťou image je Newcs a Oscam a samozrejme ovládače pre Smargo čítačku. V tomto image je vypnutý WAN port, DHCP server, Wifi, Firewall, QoS, proste veci, ktoré majú niečo do činenia s funkciou zariadenia, ako routra. Samozrejme je ich možné zapnúť, ak má zariadenie slúžiť aj ako router....

Takže:

1. Po nahratí image bude mať zariadenie adresu IP: 192.168.1.10

2. User: "root" , password: "heslo"

3. Súbory Newcs sa nachádzajú v /jffs/newcs/bin/ (tu je aj vzorový newcs.xml pre tri Smargo čítačky a dvoch userov - porty 34010,34011,34012)

4. Oscam sa nachádza v /jffs/oscam/

5. Konfiguračné súbory Oscamu sú v /jffs/etc/config/oscam/ (vzorový súbor je na ICE kartu ORF, s dvomi usermi - port 34013)

6. Treba skontrolovať práva súborov, aby bola nastavená hodnota cez chmod na 755 (alebo cez Total commander).

7. SSH pripojenie je aktívne (user a pass podľa bodu 2.)

8. Newcs a Oscam sa spúšťajú automaticky po reštarte zariadenia, je možnosť konfigurovania súboru /etc/init.d/custom-user-startup cez webinterface v menu System/Startup

9. ručne sa spúšťa newcs cez SSH príkazom:

./start

samozrejme treba sa nastaviť do adresára /jffs/newcs/bin/

server sa stopne príkazom:

killall newcs

10. ručne sa spúšťa Oscam cez SSH príkazom:

./oscam -b

samozrejme treba sa nastaviť do adresára /jffs/oscam/

server sa stopne príkazom:

killall oscam

11. Jednotlivé porty pre spustenie Newcs webint alebo Oscam webint je možné nastaviť v konfiguračných súboroch (aktuálne je nastavený port 8001 pre Newcs webint a 8005 pre Ocam webint)

12. Oscam je možné aktualizovať odtiaľto:

http://www.sat-linux.com/forum/forumdisplay.php?f=313

Pre Asus WL500GP V2 sa používa oscam-openwrt-little_endian-kernel24

Asi toľko.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
korask
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: ip9900-pkt nebula SATA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korask »

je mozne pouzit aj pre asus wl 500 gp,alebo je to len pre v2
espat1

Příspěvek od espat1 »

korask píše:je mozne pouzit aj pre asus wl 500 gp,alebo je to len pre v2

LEN pre V2 ! V1 má inú konštrukciu! Vo verzii V1 sú separátne IC pre jednotlivé hardvérové funkcie (Wifi, USB), vo verzii V2 všetko riadi jeden integrovaný chip. Preto by nesedel kernel a drivery....
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Příspěvek od rsevcik »

korask píše:je mozne pouzit aj pre asus wl 500 gp,alebo je to len pre v2
Pokud to uděláš podle návodu na http://koppel.cz/cdmawifi/projekty/NewCS/
je tam i soft pro V1 tak ti to pojede
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
korask
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: ip9900-pkt nebula SATA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korask »

dik a aku by si mi doporucil citacku kariet ma t-t kartu zatial v ipbox 400 ale mam stale problemi so zdrojom tak skusim server asus
espat1

Příspěvek od espat1 »

korask píše:dik a aku by si mi doporucil citacku kariet ma t-t kartu zatial v ipbox 400 ale mam stale problemi so zdrojom tak skusim server asus
http://www.aliexpress.com/store/101616/ ... margo.html

Nech ťa neodradí, že neposielajú na Slovensko. Treba sa s nimi spojiť buď cez Trade manager, alebo cez skype (shelayao)....
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Příspěvek od rsevcik »

korask píše:dik a aku by si mi doporucil citacku kariet ma t-t kartu zatial v ipbox 400 ale mam stale problemi so zdrojom tak skusim server asus
Mě to kupoval kamoš Mají čip FTDI jednoduchá stála asi 560 a dvojčtečka asi 700kč fungují obě.
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
JaRoY
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaRoY »

espat1 píše:
http://www.aliexpress.com/store/101616/ ... margo.html

Nech ťa neodradí, že neposielajú na Slovensko. Treba sa s nimi spojiť buď cez Trade manager, alebo cez skype (shelayao)....
Ved to maju aj tu na slovensku : http://www.jast.sk/sat-a-tv-technika/ka ... ariet.html
espat1

Příspěvek od espat1 »

JaRoY píše:Ved to maju aj tu na slovensku : http://www.jast.sk/sat-a-tv-technika/ka ... ariet.html

Jasné....

Ale 32 USD sa nerovná 34 € (resp. 38 € s poštovným)....

A keď si človek kupuje napr. DM800, a dá si čítačku pribaliť do krabice dreamboxu, tak to smargo stojí len 24 USD (cca 18,50 €)..... a to je už pekný cenový rozdiel....

A keď sa kupuje tých čítačiek viac (2-3 kusy), tak už fakt nie je o čom rozprávať...
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Len na doplnenie: /k prispevku http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=270367#p270367 /
Oscam, upravena konfiguracia pre 0D96, vlozena nova ICE karta vymena. Client vu duo, mgcamd 1.35 nasmerovany na Oscam v ASUSe. Cca 30 sekund a ide vsetko zo Sky Linku na 21 dni v demo mode. Potom ju zaregistrujem namiesto modrej /0D70/. Takze pohoda.. :)
bbr
satelitni prijimac: AB IPBox 9900 AB IPbox 200

Příspěvek od bbr »

[quote="espat1"]V prílohe je image súbor routra Asus WL500GP V2 s Openwrt (X-wrt). Súčasťou image je Newcs a Oscam a samozrejme ovládače pre Smargo čítačku. V tomto image je vypnutý WAN port, DHCP server, Wifi, Firewall, QoS, proste veci, ktoré majú niečo do činenia s funkciou zariadenia, ako routra. Samozrejme je ich možné zapnúť, ak má zariadenie slúžiť aj ako router....

Takže: ..........................atd.

Nainstaloval jsem tvůj soft na asuse. Po přihlášení jsem si nezměnil heslo a pak jsem se nemohl dostat do něj přes telnet. Tak jsem vrátil zpět soft oleg přes veb. Při dalším pokusu o nahrání tvého image se to již nepovedlo. Přes veb nahlásí po pár vteřinách chybu a přes tftp image nahraje, ale potom se nerestartuje. Odpojím napájení a po připojení se nelze připojit na ip adresu. Fuguje pouze pig v modu pro nahrávání image. Pak lze nahrát image originál , oleg, x-wrt.
Otázka zní jaký musí být image před flešováním. Tvůj image má po rozbalení 8 mega. Není to způsobeno jeho velikostí ?
IPBOX 9900HD DGS E2, IPBOX 200 Abcom, DB500S SF, Inetbox SF
espat1

Příspěvek od espat1 »

bbr píše:
espat1 píše: Nainstaloval jsem tvůj soft na asuse. Po přihlášení jsem si nezměnil heslo a pak jsem se nemohl dostat do něj přes telnet. Tak jsem vrátil zpět soft oleg přes veb. Při dalším pokusu o nahrání tvého image se to již nepovedlo. Přes veb nahlásí po pár vteřinách chybu a přes tftp image nahraje, ale potom se nerestartuje. Odpojím napájení a po připojení se nelze připojit na ip adresu. Fuguje pouze pig v modu pro nahrávání image. Pak lze nahrát image originál , oleg, x-wrt.
Otázka zní jaký musí být image před flešováním. Tvůj image má po rozbalení 8 mega. Není to způsobeno jeho velikostí ?
1. Mal si použiť SSH protokol, nie telnet (napr. cez Putty)

2. Keď som inštaloval prvýkrát, išlo to na asusovský firmware.

3. Odporúčam ti vykonať kroky podľa:

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Asus_TFTP_Flash

(hlavne natiahnuť wl500g-clear-nvram.trx a wl500g-recover.trx, a až potom natiahnuť môj image)
bbr
satelitni prijimac: AB IPBox 9900 AB IPbox 200

Příspěvek od bbr »

Dík, :) už jsem to tam dostal.
IPBOX 9900HD DGS E2, IPBOX 200 Abcom, DB500S SF, Inetbox SF
mamanek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox,IpBox atd..

Příspěvek od mamanek »

Takže Asus WL-500gP V2 přeflahován podle návodu uživatele espat1,za postup moc děkuji,router bude fungovat i jako router a co nevím..viz příloha,nevím co nastavit...bude používaná Wifi i 4 porty LAN,a samozřejmě WAN,v network/networks mám nastveno lan configuration -DHCP a type NONE a a tu stránku nastvit jak?
Naposledy upravil(a) mamanek dne 29.prosinec 2010 - 13:22, celkem upraveno 1 x.
DM 500,800 origo i klon, MgCamd/NewCS,Oscam ,IpBox 200...bejvávalo
ihilop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ihilop »

Skusal niekto rozbehat ZDK citacku v SM mode v Oscame (Asus500gpV2, oleg)?
Smartgo citacka mi funguje ale ZDK mi nejde.

Dik
VU+ solo2| VU soloSE 2x| oscam-raspberry pi| 1W+13E+19.2E+23,5E
vld
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: IPbox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vld »

zkousel jsi nastavit
detect = none
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma