Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
peterv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: dreambox 500 HD

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od peterv »

Tweety01 píše:
Zapa píše:Už se mi podařilo zprovoznit více mrtvých boxů.Podle toho co píšeš tak ti nejde vůbec boot.Musíš tam dostat znovu boot. Připoj sat box přes křížený kabel a propoj ho přes RS232 s Pc.Mělo by to být úplně jedno který boot tam dáš. Já bych ale nejprve zkusil nahrát loader 4.21. nebo dokonce i loader 4.19 pokud by tam 4.21 nechtěl jít. Přes RS232 a STBlink ho do boxu musíš dostat pokud máš opravdu správné propojení .(zkontroluj kabel)
Pokud do boxu dostaneš boot tak už by neměl být problém nahrát soft Optibox_ALLIGATOR_VVPL016.86_X a potom povýšit jak loader tak soft až na sw které tam chceš mít.
Díky za odpověď...
to už jsem zkoušel... bohužel STB link se k boxu vůbec nepřipojí... Kabel je zapojený správně a je to ten správnej. Uplodowal i downloadoval jsem přes to snad už stokrát...
Prostě se vůbec nechytne... ani na nejnižší loader co jsem našel..
Nějaký jiný nápad?
Zdravim. Nahraj na flashku sw.15.03 a loader a skus totam hodit presne podla navodu (tymi sipkami) mozno,ze ti to nabehne.Tiez uz som mal jeden podobny problem a takto sa to vyriesilo.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Tweety01 píše:
Zapa píše:Už se mi podařilo zprovoznit více mrtvých boxů.Podle toho co píšeš tak ti nejde vůbec boot.Musíš tam dostat znovu boot. Připoj sat box přes křížený kabel a propoj ho přes RS232 s Pc.Mělo by to být úplně jedno který boot tam dáš. Já bych ale nejprve zkusil nahrát loader 4.21. nebo dokonce i loader 4.19 pokud by tam 4.21 nechtěl jít. Přes RS232 a STBlink ho do boxu musíš dostat pokud máš opravdu správné propojení .(zkontroluj kabel)
Pokud do boxu dostaneš boot tak už by neměl být problém nahrát soft Optibox_ALLIGATOR_VVPL016.86_X a potom povýšit jak loader tak soft až na sw které tam chceš mít.
Díky za odpověď...
to už jsem zkoušel... bohužel STB link se k boxu vůbec nepřipojí... Kabel je zapojený správně a je to ten správnej. Uplodowal i downloadoval jsem přes to snad už stokrát...
Nějaký jiný nápad?
S STB link nemám žádnou zkušenenost.Možná že je problém právě v STB link. Mě se podařilo zprovoznit úplně mrtvé boxy s UpDown_v1.29. Ty ale měly loader .bin . Com port máš zadaný správně?Je totiž divné že nemáš žádnou komunikaci,když kabel máš správný.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Tweety01 píše:Dobrý den pánové...
mám následující problém... omlpouvám se pokud už o tom tady někde byla řeč...
Po vypnutí a zapnutí Aligátoru do el. sítě mi nechce naběhnout a jen bliká červená LEDka na předním panelu. Nevíte někdo co to znamená a hlavně jak to odstranit?
Díky moc za odpověď
P.S. Zapoměl jsem dodat, že se mi to stalo po té, co jsem to Aligatoru nahrál klíče na sdílení.
P.S. Zloušel jsem nahrát origoš firm přes STBlink na seriovým kabelu RS232 a nic. Ani se nechytne na connection... Zdá se, že je fakt uplně mrtvej...
Jestli má někdo nějakou radu, než to vodnesu do servisu, tak budu vděčnej....
Pokiaľ ti bliká môže to mať za následok aj napäťová stabilita, pokiaľ to nemáš zaplombovane, otvor to a skontroluj v zdroji či nie sú nafúknuté kondenzátory. Pokiaľ bliká u spotrebičov PAWER už viem že na 90% je to zdroj. Vymeň ich alebo odnes do servisu....
Ak sa ti display nerozsvieti!!!
Naposledy upravil(a) dydaj1 dne 01.prosinec 2010 - 20:52, celkem upraveno 1 x.
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

peterv píše:
Tweety01 píše:
Díky za odpověď...
Nějaký jiný nápad?
Zdravim. Nahraj na flashku sw.15.03 a loader a skus totam hodit presne podla navodu (tymi sipkami) mozno,ze ti to nabehne.Tiez uz som mal jeden podobny problem a takto sa to vyriesilo.
Taky zdravím...
Mám pocit, že jsem to asi nepopsal přesně to co tomu je...
OK. Tak měl jsem firm 20.04.. Všechno jelo OK už dlouho...
Od včerejška jsem si hrál se sdílením klíčů po síti a posílal do boxu spoustu klíčů a tak, ale na 100% nic závadnýho. Jen ze sekce na tomhle fóru "Aligator download"
Mockrát jsem restartil a box vždycky naběhl OK.
Pak, mě pri sledování jednoho free programu zamrzl. To nebylo normiš.. Tak jsem vypnul a zapnul a vše zase OK. Pak znova zámrz asi po 2 minutách... Znovu vypnutí a zapnutí síťovým vypínačem...
Box už nenaběhl... Ve předu mu bliká cervená ledka a vzadu stejně tak bliká optickej zvukovej výstup.. Display, všechno černo.... Ani neproblikne nic... Když do toho strčím USB a zkusím ugrade bootu nebo čehokoliv ani ťuk...
Stejně tak se chová připojenej na RS232. Ani si neškrtne... Zkoušel jsem naloudovat starý firmy přes jabel i přes USB.. Ani rana...
Bliká a bliká a bliká a nic....
Flashoval jsem už mockrát... ale tohle fakt vypadá divně...
Jde mě o to jestli není vevnitřku nějakej resetovací jumper, nebo tak něco...??? Prostě něco, co by vymázlo všechno a postavilo to factory setting... Něco jako když vymázneš cmoc v komplu...
Jsem totiž fakt na rozpacích tvrdit, že to je softowá chyba, nebo moje při experintování, nebo jestli jsem měl prostě smůlu a prdlo tam něco zrovna když jsem si s tím hrál..
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

dydaj1 píše:
Tweety01 píše:Dobrý den pánové...
mám následující problém... omlpouvám se pokud už o tom tady někde byla řeč...
Po vypnutí a zapnutí Aligátoru do el. sítě mi nechce naběhnout a jen bliká červená LEDka na předním panelu. Nevíte někdo co to znamená a hlavně jak to odstranit?
Díky moc za odpověď
P.S. Zapoměl jsem dodat, že se mi to stalo po té, co jsem to Aligatoru nahrál klíče na sdílení.
P.S. Zloušel jsem nahrát origoš firm přes STBlink na seriovým kabelu RS232 a nic. Ani se nechytne na connection... Zdá se, že je fakt uplně mrtvej...
Jestli má někdo nějakou radu, než to vodnesu do servisu, tak budu vděčnej....
Pokiaľ ti bliká môže to mať za následok aj napäťová stabilita, pokiaľ to nemáš zaplombovane, otvor to a skontroluj v zdroji či nie sú nafúknuté kondenzátory. Pokiaľ bliká u spotrebičov PAWER už viem že na 90% je to zdroj. Vymeň ich alebo odnes do servisu....
Myslím že budeš mít pravdu...
Otevřel jsem to.. Plombu to nemělo... Něco v tom tichounce cvaká, což by nemělo a potom z jednoho kondíku je cosi vyteklýho... Zrovna tzady na to koukám...
Tak myslím, že je tím celej problém vyřešen...
SERVIS :cry: ](*,)
Všem díky za ochotu... :thankyou: Kdyby někoho ještě napadl nějakej spásnej nápad, nebo zázrak, tak mě dejte vědět :roll:
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Podle toho co teď píšeš tak je to určitě problém HV.
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

Zapa píše:Podle toho co teď píšeš tak je to určitě problém HV.
Jo taky myslím že je to na 99,9% HW problém...
Ještě pořád do toho brejlím... jsem si tím už skoro jistej..
V každým případě to servis jistí...
Ještě jednou díky všem za pomoc... :thankyou: :thankyou: :thankyou:
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Máš tam cvrčkov ale nieže to postriekaš biolitom!!! :ROFL:
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

dydaj1 píše:Máš tam cvrčkov ale nieže to postriekaš biolitom!!! :ROFL:
Ale víš že to není tak blbej nápad? :D
Teď už je to asi stejně jedno co tam naleju :ROFL:
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Zapa píše:Podle toho co teď píšeš tak je to určitě problém HV.
Pokiaľ je to HV problém rozsvieti sa aspoň display :wink:
Ale on tam dostal odborne povedané cvrčkov :wink: i viem že sú to kondiky...
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

V novom softe 20.53 je už dodany Emu Nagravision a dokonca aj Viaccess1, VideoGuard \:D/ skušam dalej
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Ted zkousim 20.53 a vypada to, ze zvuk uz nevypadava ;)
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
rakill

Příspěvek od rakill »

ja sa ho tiež chystám nahodiť,hovoriš že zatiaľ v pohode treba meniť aj softcam?
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

dal jsem tam i novy softcam z 30.11. a zatim jsem nenarazil na zadny problem
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Tweety01:
Pokud chceš nahrát soubory přes STB Link 3,00, tak musíš zapnout stb tak, že držíš šipku doleva a zapneš stb zadním tlačítkem. Poté se již podaří nahrát soubory v boot režimu.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

PROSÍM o pomoc ,sklerotik-zapomněl jsem heslo ze sítě na cas+emu +tlačítko ,děkuji , !!!
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Emu 2320 cervene tl. toto myslis?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Jo to je ono ,kruci ta skleroza,mockrát děkuji,už si to někde napíšu, !!!
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
dydaj1
Odborník
Odborník

Příspěvek od dydaj1 »

Podarilo sa už niekomu vo win7 spojazdniť FTP trebarz v RCC
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

Bohužel tento přístroj doma nemám, ale má jej spousta známých. Můžete mi zjistit, jak to vypadá s OSD teletextem? V předchozích fmw se přístroj do minuty zakousl (zejména na Nově). Díky za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“