ASUS WL 500 gp

Diskusia k oscamu platformy mips-wrt54g
Odpovědět
Abstacek

Re: ASUS WL 500 gp

Příspěvek od Abstacek »

Zdravím všechny!
Potřebuju poradit. Mám dva asusy a na nich spuštěný newcs. Ovšem jen v jednom routeru je čtečka na karty. Tam klienti již běží. Na druhém je spuštěné jen newcs bez čtečky karet. Oba newcs jsou propojeny přes chameleon2. Ovšem potřebuju poradit, jak připojovat klienty na newcs bez te čtečky. Jelikož nemá to jedno newcs čtečky,tak kam ty lidi připojit?
Děkuji za pomoc.
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Prosím o radu. Potřebuji Newcs server. Mám ASUS WL-500gP, do něho jsem dal podle návodu ( http://koppel.cz/cdmawifi/projekty/NewCS ) software který se hlásí jako Firmware release: 1.9.2.7-10 ( http://koppel.cz/cdmawifi/projekty/NewC ... leg.tar.gz ). Dal jsme tam Flashdisk a rozbalil na něm přes Total Commandra a Putty ty 2 adresáře: 1:/disc0_1/ftp_pub/bin/ a 1:/disc0_1/ftp_pub/lib/ Na portu http://192.168.1.1:3001/ teď vidím to menu a funguje.
Teď problém: NewCS přesto nefunguje. Přijímač s routerem pingá OK. V tomto menu když kliknu "readers" tak mi vypíše:
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| Status | CAID | Enabled | Exported | Mhz | PTS | Resets | Ecms | Node | Reader |
|----------|------|---------|----------|-----|-----|---------|----------|-----------------|--------------'
| Empty | 0000 | Yes | Yes | 357 | Yes | 0 | 0 | /dev/usb/tts/0 | 0 (phoenix0)
| Empty | 0000 | Yes | Yes | 357 | Yes | 0 | 0 | /dev/usb/tts/1 | 1 (phoenix1)
'-----------------------------------------------------------------------------------------'---- --- -- - -
Čtečka je tam připojená i s kartou. Je tam Phoenix s USB a je jedno , jestli přepnu přepínač na 3.579 nebo 3.689 MHz . Karta je UPC, která přímo v SAT boxu jede. Tak jsme v koncích, proč čtečka nečte kartu ???

Putty log hlásí naposled:
Committed.
======================================
Automatic start of NewCS installed
======================================
[admin@asusoleg bin]$

Když dám z Putty adresu 162.168.1.1 port 3001, a příkaz sub 1 nebo sub 2 , nevypíše nic z karty. jen:
sub 1

-- entitlements --------- --- -- - - -

-------------------------------

a finito. Čtečka prostě nečte katu. Kde může být problém? Je nějaký SW třeba na PC, který by prověřil funkci čtečky s kartou?. Mám v PC SkyStar HD2 s ProgDVB, který funguje na FTA. Co tam přidat za moduly a kde je vzít, aby šlo vyzkoušet tu čtečku s kartou? Nevím jak dál. Prosím polopatě, jsem začátečník.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: ještě se uvidí

Příspěvek od rsevcik »

čtečku zkusíš i ve win stačí na to newcs prowin
DREAM 5OOS... DM800HD klon... ASUS RT-N16...
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Stáhl jsem anainstaloval SW z: http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... VQ&cad=rja . Spustilo se to, ale evidentně to chce COM čtečku, já mám USB. Co teď? Píše to "Unknown card" :o
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Já mám sice jinou verzi ale to je jedno. Musíš si nastavit newcs.xml a tam dáš ten com port co ti přiřadil PC k tomu usb kde je čtečka zapojena
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Bingo, napsalo to: "Card 0D02 on port COM6 ready". :Yahoo!: To je v první části, v druhé to asi hledá druhou čtečku na COM2 a tam to píše chyby To nevadí? Tak co dál, jak teď řeknu ProgDVB, že tohle běží na stejné mašině? To bude chtít nějaký plugin ne? Máš tip kde ho vzít?
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

A ještě jedna divná věc. Tu verzi 1.62 (32-bit) jsem stáhl jako instalačku anainstaloval, má to ikonu v nabídce Start atd. Jevíé se korektně. Našel jsem i novější verze 1.64 a 1.65 a to jsou jen zaziplé adresáře s jinou strukturou. Jak se to dá použít?
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Teď jsem měl návštěvu tak jsem tu nebyl. Ty zazipované já mám tuším 1.65
jen spustíš nic víc neinstloval jsem. samo nakonfigurovat
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Nedaří se. Server zdá se běží na portu 15000, našel jsem klienta ver. 1.3.0 Build 2478, ale vzájemně se nepropojili, ať nastavuju co se dá... všechny kombinace. Protokoly 5.00 5.25 , dávám jako host: localhost , 127.0.0.1 , localhost:15000 , 127.0.0.1:15000 nic nezabírá. Jedou jen FTA. :twisted: Kua kdyby k tomu byl někde podrobný návod. Zkusil jsem i podle: http://www.kaisersblog.com/2009/02/setu ... n-windows/ a nezabírá.
Ještě asi zkusit tu verzi serveru 65. Nemůžeš popsat, jakou máš kombinaci softů, která funguje, případně screenshot nastavení? Ale teď deme taky na návštěvu, takže pokračování večer... Moc ti dík za každou radu.
rsevcik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od rsevcik »

Já s tím dělal jen testy a klienta jsem zkoušel jen na Cccam. Jo a testoval jsem i oscam pro win taky to běželo kdyby ti to třeba pasovalo líp.Musím odběhnout tak za chvílu Jo zkus mrknout ještě sem .http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=27&t=30440
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Demont píše:Nedaří se. Server zdá se běží na portu 15000, našel jsem klienta ver. 1.3.0 Build 2478, ale vzájemně se nepropojili, ať nastavuju co se dá... všechny kombinace. Protokoly 5.00 5.25 , dávám jako host: localhost , 127.0.0.1 , localhost:15000 , 127.0.0.1:15000 nic nezabírá. Jedou jen FTA. :twisted: Kua kdyby k tomu byl někde podrobný návod. Zkusil jsem i podle: http://www.kaisersblog.com/2009/02/setu ... n-windows/ a nezabírá.
Ještě asi zkusit tu verzi serveru 65. Nemůžeš popsat, jakou máš kombinaci softů, která funguje, případně screenshot nastavení? Ale teď deme taky na návštěvu, takže pokračování večer... Moc ti dík za každou radu.
v konfigu newcs si vypni detekciu karty.
carddetect na No
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

@Revis: carddetect=no bylo nastavené vždy. Tak po mnoha pokusech: Rozchodil jsem kombinaci: Windows7-64bit + WinCS 1.65 jako server a Opticum 4000 TSCXE (SW Yumatu 2.4.58net) na protokolu jako klient NewCS jede. Takže v pořádku je: Phoenix čtečka s kartou. Problém je ProgDVB plugin WinCSC ver. 1.3.0 build 2478 který s tím není kompatibilní nebo ho neumím nastavit na stejném PC jako je server. Další problém je router ASUS WL-500gP, který nespolupracuje v Olegovi se čtečkou. Aspoň nějaký výsledek... Cílem je ale aby cardserver byl ASUS WL-500gP . Jak dál? Četl jsem něco o OpenWRT ale vím o tom kulové. Má to větší šanci než Oleg?
mácal

Příspěvek od mácal »

Asi stejnou. Jak máme rozumět slovům "nespolupracuje v Olegovi se čtečkou"? Se čtečkou má snad spolupracovat software kartového serveru, ne Oleg nebo OpenWRT. A co je to za typ té čtečky? Jest-li je to usb čtečka a nemáš v těch linuxech vytvořené patřičné zařízení, a hal (na automatickou detekci) zde asi nebude, musíš si holt ty device vytvořit příkazem.

Kód: Vybrat vše

mknod /dev/ttyUSB0 c 188 0
mknod /dev/ttyUSB1 c 188 1
mknod /dev/ttyUSB2 c 188 2
mknod /dev/ttyUSB3 c 188 3
indiamos

Příspěvek od indiamos »

caute potrebujem poradit ma doma asus wl 500 gp v2.suset byva 100 metrov odomna.kupil som mu asus 520gc a chcem sui zdielat nett.chcel som hybrid spojenie ze moju wifi to rozsiri ale znizi sa rychlost stahovania tam mam zaujme pouzit ako ap a kupit este jedem reuter .do toho som naistaloval micro ale newiem to nastavit aby slapalo. doma mam este dva sat prijmace ip box 422 rel2 a ipbox 200s chcem zdielat kartu skylink.viete my poradit
cimrmanj

Příspěvek od cimrmanj »

Zdravim,chtel bych se zeptat, kolik jestli tento ASUS WL 500 GP nebo WL500 GP V2 v kombinaci s USBPhoenixem zvladne i treba 15 klientu.Dik za odpoved.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

i treba 16 klientu .
brouk18

Příspěvek od brouk18 »

poradi mi niekto ako rozbehat na asus WL500 GP V2 ako server pre skylink kartu ICE cize rozbehat na tom routre oscam alebo nieco podobne diky
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Tu je cosi ako na to.. http://oscam.ump2002.net/board/thread.php?threadid=236
Kedze nemam ICE takl som to zatial neriesil, aj ked router s USB HDD /je vnutri na volnom USB porte/ uz caka az pride ten spravny cas. :)
ihilop
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ihilop »

Mam server Asus500gp oleg newcs 1.67.
Neprechadzaju mi zapisy na kartu (U*C) ked sa pripoji cccam klient, s mgcamd clientom zapisy prechadzaju.
Je to tak spravne alebo mam nieco zle nastavene?
VU+ solo2| VU soloSE 2x| oscam-raspberry pi| 1W+13E+19.2E+23,5E
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

V newcs nemas co ine nastavit ako:
pre citacku - blocker
<blocksa>no</blocksa>
<blockua>no</blockua>
<blockga>no</blockga>

a pre clienta
<au>on</au>
kedze z mgcamd zapisy prechadzaju problem je v clientovi.
Snad znalci CCcam u poradia.
Odpovědět

Zpět na „mips-wrt54g - diskusia“