Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Pokial viem funguje len client,mozno sa mylim ale ja to nepouzivam.A to nahravanie funguje, ale to mas vsetko popisane v navode,naco nosit drevo do lesa?Hocico neprehra to mas pravdu,mozno dalsi soft.Po sebe prehrava v pohode.Vela veci je lepsie si najpr zistit,nez to kupis.Nakolko to mas kratko este prides na urcite veci,robit zaver za 2 dni je dost rychlo....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Ešte záver nerobím, no je toho dosť, kôli čomu by som sa vrátil naspäť ku Arive.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

joe75 píše:Zdravím majiteľov Panthery.
Mal som do teraz Arivu 200 a bol som s ňou celkom spokojný. Včera som prešiel na Pantheru. Hneď som do nej naladoval VVPL020.11_X no zatiaľ som sklamaný. Funguje OK, nebadám žiadne tu spomínané problémy so zvukom a obrazom. Sice ju testujem len 2 dni, no ani raz mi to nevypadlo. Zdieľanie sa mi zda stabilnejšie ako u Arivy, no niečo mi chýba.
A to: Nenačíta TT kartu. Nedá sa vytvoriť server. Nedokáže prehrať upravený *.mpg v PC. Len to čo ňou nahrám. Nahrávka z digital free je chybná a nedokáže ju prehrať. U Arivy fungoval timeshift s nahrávaním, tu je len timeshift. Na Arive sa HDD vypínal úplne vstandby režime tu mi kontrolka svieti stále. HDMI výstup štrajkuje, na Arive som to nepostrehol snáď ani raz. To som stihol za ten krátky čas spozorovať.
Vie mi niekto pomôcť aspoň s editáciou mpg ak sa to vôbec dá! Ďakujem.
Problémů toho má Pantera/Alligator v posledním sw(i ve starších sw) daleko víc než jsi napsal,ale to i spousta jiných sat. boxů.Dokonalé sw = žádná podpora..Nemyslím si, že poslední sw je vždy nejlepší.Sw 20.11x nemám pořádně vyzkoušené,protože jsem se velice brzy vrátil na sw20,04.(sw 20.11x - zapomněli na podporu Viaccess2 a Viaccess3) Sw 20.04 HDMI výstup absolutně bez problému.Timeshift s nahráváním funkční pouze s E-SATA diskem,ve starších sw byl funkční i s diskem zapojeným přes USB. Nahrávky absolutně bez problémů (tři souběžně ze stejného TP na E-SATA)Kontola na chyby v PC na výbornou.Problém se zvukem,ani z obrazem žádný. Nastavení času uspání disku zatím bohužel v žádném sw nebylo,(nechápu proč,když se jedná o box z E-SATA) ale disk opravdu nevypne ve Standy a nezbývá nic jiného než vytáhnout napájení HDD.To je fatální chyba tvůrců sw. Upravený mpg přehraje bez problému,ale musíš v Hex editoru upravit naváděcí soubory,jinak to box neumí přehrát.(už je to tu na fóru někde napsané)To samé bys musel udělat,.když bys jenom nahrávku v PC přejmenoval (žádné úpravy jinak nedělal) a natáhl ji zpět na disk tak ji box nepřehraje pokud neupravíš soubor info v Hex editoru, nebo se dá použít také PSPad editor.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Existuje spôsob ako zostrihať nahraté video v PC a vrátiť naspäť na HDD aby to Panthera prehrala? Samozrejme okrem spôsobu uvedeného tu vyššie.
Ďakujem.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Upravený mpg přehraje bez problému,ale musíš v Hex editoru upravit naváděcí soubory,jinak to box neumí přehrát.(už je to tu na fóru někde napsané)To samé bys musel udělat,.když bys jenom nahrávku v PC přejmenoval (žádné úpravy jinak nedělal) a natáhl ji zpět na disk tak ji box nepřehraje pokud neupravíš soubor info v Hex editoru, nebo se dá použít také PSPad editor.

Toto mozes upresnit,lebo podrobne som to nenasiel a po prezerani tych suborov cez pspad som neprisiel nato co treba upravit.Myslis subor inf,alebo aj ostatne?V tom inf sa da prepisovat,ale nepodarilo sa mi spustit iny subor ako vlastnu nahravku boxu aj ked bol mpg,mpeg a prepisal som aj cesty a nazvy v inf.Dik...
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Mira Tu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mira Tu »

Pořád tu čtu samé problémy se zalohováním a obnovením nastavení ALIGATOR/PANTHERA. Už jsem to tu psal, tak znovu:

A zkoušel někdo zalohovat a obnovit setting přes Ethernet po přihlášení na STB v telnetu. Já ano, záloha i obnovení, třeba při přechodu na 20.11 a zpět na 20.04. Kdyby někdo chtěl, tak napíšu postup. Raději soukromě, ať to někdo jen tak nezkouší a nezmrší si celý sat. Dají se tam dělat různá kouzla, ale pokud se dodrží postup záloha/obnova, tak se nic nepos....Ale stačí hrábnout jinam, jen tak co to je a může být velký problém.
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jetpilot »

Nefrajer tu a radsej ten svoj tajny postup zdielaj s menej skusenymi. Mas Pantheru a hras sa akoby si mal stb s otvorenym linuxom.
IPBox 9900HD, HDbox 9100, Ariva 100HD, Cryptobox Mini, Multifokus 4x, Skylink, freeSAT, Openbox SF-55, ROVER Master STC
Mira Tu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Mira Tu »

jetpilot píše:Nefrajer tu a radsej ten svoj tajny postup zdielaj s menej skusenymi. Mas Pantheru a hras sa akoby si mal stb s otvorenym linuxom.
Není to nic tajného a právě pro takové bouráky jako jsi TY to je na destrukci STB a pak na blbý kecy tady na foru.
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jetpilot »

:lol:
IPBox 9900HD, HDbox 9100, Ariva 100HD, Cryptobox Mini, Multifokus 4x, Skylink, freeSAT, Openbox SF-55, ROVER Master STC
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nic v zlom,ale problem settingu bol medzi softom ver. 19.xy a 20.xy
Telnet je dobra vec,bezneho spotrebitela vsak nema preco zaujimat.On potreboval aby fungovalo to co precital v navode k boxu a to nefungovalo.Nakoniec sa pokusmi zistilo,ze co treba urobit,ale to nemoze vyrobca ocakavat od ludi aby vsetci vedeli tozne tahy z oblasti sat. prijimacov a z IT.Co napise do navodu to ma fungovat a vsetko ostatne moze byt bonbonik navyse,ale nie opacne.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Vsimnite si ako vymakali Arivu. Uz prehrava mkw, mp4, doladia divix a je tu super masinka. Kedy sa dockame takychto zmien aj u Panthery? Mozno fantazirujem, ale nebolo by to od veci. :)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Na sat-suporte je novy soft v downloade,nie na titulnej strane!Bez popisu co je nove,zatial viem len ze nejdu francuzi.Ine som neskusal mozno niekto zisti v com je zmena....ak vobec je oproti 20.11???? :o
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jetpilot »

Prave som nahral novy soft, testujem vypadky hlasu na slov. staniciach na Skylinku. Vypadky stale su aj s kockovanim obrazu. Na druhej Panthere testujem rovnako, ale Skylink karta je zasunuta do Cryptoworks Cam modulu - vypadky hlasu niesu.
J736

Příspěvek od J736 »

K tomu kostičkování obrazu jen tolik, že jsem zvýšil v nastavení napájení LNB a problémy se ztratily.Tolik jen můj drobný postřeh.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Ahoj zkoušel už někdo nový FW Pro Optibox Panthera 20.15 ? Po posledních problémech s 20.11 se ho tam bojím zkoušet, nechci zase několik dní nastavovat pořadí stanic , ladit atd. Díky všem za INfo. Navíc ve 20.11 nešlo ani Emu.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

Necítim a nevidím žiadnu zmenu medzi 20.11 a 20.15
kokoanada
satelitni prijimac: Optibox 550s, Amiko SHD-8900

Příspěvek od kokoanada »

s ktorym firmwarom mate najlepsie skusenosti s cccam alebo newcamd ? Daval som 20.15 a cccam z internetu sa mi dost sekal.
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jetpilot »

20.04 sa mi zdal dost stabilny. 2 mesiace som testoval newcamd z vonkajsie servera a bol stale stabilny. Ale musis mat stabilny a hlavne nepretazeny aj server. Aj preto to moze sekat.
sunred

Příspěvek od sunred »

Viemi niekto povedat,kde je problem s pripojenim USB Wifi Opticum GXU-301 na Panthere, ked dokaze rozpoznat heslo v kodovani WEP a nie vo WPA2? Vsade pisu, ze to slape v pohode, len mne pise, ze spojenie neuspesne! Pri kodovani routera vo WEP to ide super! Mam soft 20.04! Je to firmwarom, ci je niekde inde chyba? Dakujem!
VU+ Solo2
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

sunred píše:Viemi niekto povedat,kde je problem s pripojenim USB Wifi Opticum GXU-301 na Panthere, ked dokaze rozpoznat heslo v kodovani WEP a nie vo WPA2? Vsade pisu, ze to slape v pohode, len mne pise, ze spojenie neuspesne! Pri kodovani routera vo WEP to ide super! Mam soft 20.04! Je to firmwarom, ci je niekde inde chyba? Dakujem!
pozti sa tu:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 13&start=0
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“