Octagon HD SF- 918 a UPC

mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Re: Octagon HD SF- 918 a UPC

Příspěvek od mzahalka »

Tak si někde půjč jiný octagon - třeba u prodejce sat techniky a zkus ho připojit. Z toho F konektoru ti kouká vodič dostatečně daleko, aby dosáhl na kontakt v Octagonu? Je také možné, že není dobře nastavená parabola a ten Philips má citlivější tuner a toho Thora chytne.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

mzahalka píše:Tak si někde půjč jiný octagon - třeba u prodejce sat techniky a zkus ho připojit. Z toho F konektoru ti kouká vodič dostatečně daleko, aby dosáhl na kontakt v Octagonu? Je také možné, že není dobře nastavená parabola a ten Philips má citlivější tuner a toho Thora chytne.
Testoval som dosť STB,aby som mohol tvrdiť,že tak citlivý tuner, ako má Octagon, som sa v žiadnom inom STB nestretol,takže tým to nebude.Niekde robí nick chybu,lebo je to len medzi ovládačom a daným prijímačom.Ešte mu poradím,aby vyhodil do smetného koša pozícioner a kúpil si motor s USALS,zadal svoje súradnice a nemusí do Vianoc hladať potentovaný THOR-0,8 W.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Vlado Ucho: Budeš toho asi muset testovac víc, by jsi zjistil, že Octagon 918 není žádný mistr světa. Ty potíže, které má pboril z mého pohledu nejsou někde mezi ovládačem a STB, jak ty s oblibou říkáš, ale v Octagonu. A je mi jedno, co si o tom myslíš.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

Podívej se v nastavení antény jestli máš na Thoru LNB nastaveno 10750/9750,

:book:
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Zdravím Všechny,musím zaklepat,šlape,natáčí,ladí,co se týče čitlivosti OK.Jen mně vadí,že už k němu nkdo neudělá žádný softík pro pštrose.Přitom u mne je u přijmače spokojenost.Nevím,který šroťák co nabízíte je lepší.Doufám,že mně ještě nějakou dobu vydrží:tak se mějte,ať se Vám všem daří a ať vypotíte také něco pro 918 :good: :good: :good: :poklona: a předem děkuji za to,že se o něco pokusíte!!! :thankyou: :thankyou: :smoke: :smoke:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To Mzahalka,hoď ten Octagon ku mne a uvidíš, že nebola v ňom chyba.Ale v špatných nastaveniach STB.Chlapík-nick čo má tieto problémy s týmto STB ho nepozná,nevie ho obsluhovať a preto že je, akože vadný?Prdlajs,bol som u viacerých zákazníkov(nie mojich),ale kámošových,ktorý mali s STB problémy,ale aké-nevedeli o danom STB ani šajnu,o jeho vlastnostiach, možnostiach nastavení a nedaj Bože ak ho mali s motorom.Ty si naozaj myslíš, že každý si dá len tú námahu,aby si prečítal celý manuál,figu borovú.Však to vidíš tu na fóre,ako to v praxi chodí,tak o čom to je?Preto to moje rčení.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
pboril

Příspěvek od pboril »

To vlado.ucho - že je chyba mezi ovladačem a příjímačem předpokládám, proto jsem vznesl v diskuzi dotaz, abych už se sám dál necyklil (že jsem blb je sice suprová informace, ale ta mi stroj nastavit nepomůže) - jak už jsem ale psal výše - testuji na dvou místech a) s pozicionérem, kde mám také Philipse, který je bez problémů (Octagon kromě toho Thora vlastně také) a b) fixně bez pozicionéru (anténu nainstalovala firma a překontrolovali při celorepublikové akce technici z UPC), tam mám také prachobyčejné Opticum 4060, které také na rozdíl od Octagona nemá problém. Jinak Octagona po čtyřech letech používání trochu znám, problém vzniknul až přestěhováním UPC a zároveň mým.
To zizi - mám, ale zkoušel jsem i single
To mzahalka (a i ostatní) - díky za pomoc, ale už to asi zabalím - Octagon půjde synovi, Astru i ostatní zvládá bez problémů, mně zatím zůstane bohužel Opticum, což mi sice vadí - k sedmičkovému 52palcovému LCD Samu by mpeg4 a HDMI byly minimem, ale vidím alespoń něco. A někdy se snad k tomu vrátím. takže ještě jednou díky.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Pboril-nemám osobne nič proti tebe,ale ako píšeš v tomto príspevku,že máš Octagona už takmer 4 roky,tak by si o ňom mal asi niečo vedieť(predpokladám).Prečo chceš nasilu donútiť predvolený Thor na 0,8 W aby prijímal signal s UPC,keď ho tam nasmeruješ?Prečo si na konci zoznamu všetkých satelitov, nepremenuješ nový satelit na Thor,nahodíš všetky transpordéry na providera od UPC,zoskenuješ a si v pohode.Skús a potom napíš ako sa darilo,dúfam že vieš, ako sa to robí?Nemusí to byť pomenované zrovna na Thor,môže to byť aj Intelsat 1002,je to prakticky jedno, môže byť aj UPC,ale musí obsahovať všetky transpordéry na ktorých UPC vysiela.Hodne zdaru.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Tak niečo ja: Keď tam dáš priamo 4060 - ide? A Octagon nie? Dobre tomu rozumiem? KeĎ octagon nejde, stlač červené, prečítaj a napíš: Aká je sila a aká kvalita. Potom Ti napíšem čo ďalej.
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Příspěvek od fuzak »

Ja už len poslednú poznámku :
Ak máš naozaj všetko v poriadku, tak jediné čo ešte máš zle, je zafajknutý satelit...
Máš tam 2 možnosti a to koncovky za nápisom Thor - (c) alebo (ku)...
Stavím sa, že máš zafajknutý (c)...
Správne je (ku)... 8)
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
pboril

Příspěvek od pboril »

To fuzak - nesázej se, prohrál bys, bohužel mám stále (ku) .........
To lubo32 - rozumíš tomu dobře. Jinak síla 48, kvalita 10, tzn. hodnoty které mám u všech satelitů, i kdyby tam nebyla anténa.
To vlado.ucho - klid, nejsem nijak dotčenej, ale důvod proč se tím zabývám je ten, že se mi nic podobného nikdy nestalo a najít a naladit družici a na ní programy určitě každý z nás dělal x krát (včetně mně).
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Takže z toho samého koaxiálu má Philips jakou sílu? Přičemž Octagon má sílu jen 48%? Na mě to dělá dojem špatně nastavené paraboly. To napájení jsi vyzkoušel? Ten koaxiál je dobrý?
pboril

Příspěvek od pboril »

Teď jsem přepojil na ten samý koax Opticum - síla 82-83, kvalita 80-82 (samozřejmě v pokoji, antény jsem se nedotkl) a jak už jsem několikrát psal, testuji na dvou místech, tzn. dvě různé paraboly, dva různé svody, dva různé jiné přijímače, které makají, ale na obou místech jeden stejný problém s Octagonem (u té antény s pozicionérem i Octagon u ostatních družic dělá to, co má) - to musí být v přístroji nebo ve mně, všechno ostatní je jiné.
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

Co pamět? Nemáš ji plnou.

pboril

Příspěvek od pboril »

To už jsem taky koukal - nemám, i když 84% obsazeno.
lubo32
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubo32 »

Sila je úroveň mf, to znamena, že je konvertor pripojeny, ale uroven 48 je málo. V praxi sa toto stava, keď je v ceste zapojená anténna zásuvka.
VU+,DM900, DM 920 HD, Gibertiny 105cm
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To pboril,tak ešte raz,aby sme si rozumeli.Na Octagone ti okrem Thoru, idú všetky ostatné satelity v pohode?Takže chyba nebude v STB,ale to už bude iná príčina,prečo to na Thore nejde.Skúsil si môj posledný príspevok?Stavím sa že nie.
pboril

Příspěvek od pboril »

Máš pravdu a skutečně ještě nezkusil - kombinuji tyhle pokusy se stěhováním a navíc, jak jsem psal výše, Octagona jsem už strčil do domu k synovi - času není tolik a tuhle operaci jsem ještě nedělal, musím se mrknout, jak na to, přesto dík za podporu, určitě to vyzkouším.
zizi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od zizi »

pboril píše:Máš pravdu a skutečně ještě nezkusil - kombinuji tyhle pokusy se stěhováním a navíc, jak jsem psal výše, Octagona jsem už strčil do domu k synovi - času není tolik a tuhle operaci jsem ještě nedělal, musím se mrknout, jak na to, přesto dík za podporu, určitě to vyzkouším.
Tak kde byla ta totální " békovina ".
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“