Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od Zapa »

Na FW 19.63 je výzazně rychlejší přepínání stanič při natáčení motoru,ale
není zobrazeno ,že to přetáčí na jiný satelit.Po stisknutí zeleného tlačítka je přidána možnost přímé editace biss.Může mi to někdo potvrdit,že se mu s FW 19.63 taky netobrazuje přetáčení motoru ?
losik1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od losik1 »

Ahoj Zapa.Ano mas pravdu.Po nainstalovani 19.26 sa mi tiez nezobrazuju udaje o natacani a stlacenim zeleneho tlacitka editacia biss klucov.Mna ale stve nieco ine.Vsetky programy mi od sky linku idu v pohode ,len HBO HD mi na zaciatku po prepnuti normalne odkoduje a potom asi po 10 sekundach sa mi jednoducho strati a zamrzne mi stb.Moze to byt tym novym softom 19.26?Ako to je u Teba Zapa s HBO HD? Zatial vdaka.
losik1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od losik1 »

Zapa v predchadzjucom prispevku som mal na mysli ten soft 19.63, takze prepac.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Je to divné že jenom HBO HD,když na stejném TP ti jdou ostatní HD stanice
v pohodě.Pokud ti to nadělalo na předchozím softu tak se vrať na něj,ale předtím ještě můžeš zkusit natočit a uložit na najvyší síle signálu na TP
12 109 H . Já jsem tam dal nový soft teprve dnes večer a začínám testovat .
snr

Příspěvek od snr »

ahoj, jedná se o to, že na alligatoru určitě neběží služba ftp server - mám pantheru, takže by to mělo být stejné
a když neběží ftp server na přístroji, tak se přes ftp protokol do něj prostě nedostaneš
už jsem vygooglil jak se dostat na pantheru přes telnet, vidím klasickou adresářovou strukturu, můžu procházet adresáře, vidím soubory.. jenže tam nic nedostanu, protože file system je read-only
chybí mi tam mgcamd, nevím jestli cccamd jej nahradí
je to dost uzavřený systém, neexistují zprávy o tom, že by jej autoři chtěli otevřít - pokud by se tak stalo, tak by se tam dalo zkompilovat cokoliv i enigma
image bootloader a software allione je zkompilovaný do nějakých souborů .isd ke kterým určitě nejsou zdrojáky volně ke stažení
běžím na posledním softwaru
kopírovat soubory by se dali pomocí scp nad ssh, jenže ssh tam taky není
poslední soft nabízí pouze ftp clienta - tzn. že musíš vytvořit ftp server na PC, a pak se na něj připojuješ z panthery/alligatora
pokud ti toto nejde, tak se na ten ftp server, který jsi zprovoznil na PC, zkus připojit z jiného PC - a pokud ti to půjde, tak pak zkus to samé nastavení v alligatorovi

jak se dostaneš do složky s nějakým nastavením a těma dvěma soubory ?

[/quote]
Zatím ještě moc nevím... hraju si s tím.... tak to tak testuju.... Ale zatím to vypadá, že do systému to asi moc nepůjde... Dostanu se jen do složky s nějakým nastavením... "is_ch.db, is_sat.db", atd
Je to asi nějakej setting... nevím... to je všechno.. pak samozřejmě můžeš procházet HDD a libovolně kopírovat mezi PC a HDD na recieveru... Má to pár omezení, jako že nejdou kopírovat složky, jen soubory, ale na Recieveru se slozky vytvaret daji, takze je to OK...
Zatím jsem přišel na to, že se nedají přenášet soubory větší než 2GB, což je docela blbý... ale možná dělám někde chybu já.....
Má někdo stejnej problém?[/quote]

Přenášet kterým směrem? Z HDD na PC? a nemáš náhodou v PC špatný formát souborů? Musíš mít NTFS!![/quote]

Jakýmkoli směrem... Mám NTFS, konečně by to bylo jedno i na FAT32, protože tam je limit 4GB...
Navíc jsem zkoušel různý formáty obou disků... Na recieveru; EXT2,3 i FAT 32... výsledek je vždycky uplně stejnej...

FTP server vypisuje chybu "stavajici spojeni bylo vynucene ukonceno vzdalenym hostitelem" Bohužel žádný bližší info se z toho dostat nedá.
Zkoušel jsem kde co... různy programy na přenos souborů i na různejch systémech... Win 7,XP....
Podle mě je chyba na straně Alligátora... někde v ovladači síťovky, nebo FW... kterej prostě najednou ukončí přenos, nikoliv spojení. Spojení zůstane zachovaný.... Ovšem někdy reciever zamrzne....
Zajímavý na tom je, že spojení skončí vždycky přesně na 2,01GB v jakýmkoliv směru...

Takzatím tak asi....[/quote]
OPTIBOX PANTHERA, OPTIBOX 550S
jalex

Příspěvek od jalex »

cau,mohol by sa mi ozvat niekto kto má pantheru,vdaka.
warwara

Příspěvek od warwara »

Nezkoušel jste někdo nahrávat s posledními FW (19.26 nebo 19.63) na externí HDD? Mám eSATA + USB 1TB externí disk a na něm 100GB partition formátovanou přes Pantheru. Ale nahrávání vůbec nejde spustit, jak v režimu eSata tak USB je červené tlačítko na DO bez odezvy. Přitom soubory na disku normálně vidím.
Jakmile připojím místo disku flash 8GB, nahrávání jede.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

warwara píše:Nezkoušel jste někdo nahrávat s posledními FW (19.26 nebo 19.63) na externí HDD? Mám eSATA + USB 1TB externí disk a na něm 100GB partition formátovanou přes Pantheru. Ale nahrávání vůbec nejde spustit, jak v režimu eSata tak USB je červené tlačítko na DO bez odezvy. Přitom soubory na disku normálně vidím.

Mě jde na USB s posledním softem na Pantheře nahrávat bez problémů
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

warwara píše:Nezkoušel jste někdo nahrávat s posledními FW (19.26 nebo 19.63) na externí HDD? Mám eSATA + USB 1TB externí disk a na něm 100GB partition formátovanou přes Pantheru. Ale nahrávání vůbec nejde spustit, jak v režimu eSata tak USB je červené tlačítko na DO bez odezvy. Přitom soubory na disku normálně vidím.
Předpoklkádám, že ta partition je formátovaná na ext2/3. Pokud ne, tak ji znovu zkus naformátovat Pantherou. Já jsem kdysi připojil 500 GB disk k Alligatoru a ten jsem njeprve v něm naformátoval na ext2/3. Bylo to cca 300 GB, teprve zbytek jsem si v PC naformátoval na NTFS. Takže disk používám na STB i PC a vše funguje.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
romannitra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Aligator/Panthera FW-ITV HD

Příspěvek od romannitra »

Všetkých srdečne pozdravujem.Aj ja patrím medzi tých, ktorí si vybrali práve Opticum Aligator.Mal som doma viac hd prijímačov, ale tento sa mi zdal najlepší.Pomaly sa s ním hrám, zatiaľ nemám moc času, robím si aj setting, ale mám problém s ITV HD na 28e.Obraz ide, ale zvuk ani za nič.Nahadzané to mám samozrejme cez pidy.Mohli by ste mi poradiť, ako na ten zvuk?Mám tam nie najnovší soft.Vopred ďakujem za rady.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Mém poslední FW 19.63 disk eSATA + USB a nahrávání je bezproblémové jak na eSATA,tak na USB . To že nejde spustit nahrávání a přitom jsou soubory vidět může nastat pouze, když byl disk po zapnutí sat,nebo po restartu připojen na eSATA . Když odpojím napájení tak tak soubory vidím ,ale nahrávání nejde spustit.Stačí tedy špatně zasunutý kabel a nejde nahrávat. Ve starších FV nahrávání šlo spustit i když byl disk z eSATA odpojen.(tato chyba byla opravena tím že nahrávání nejde spustit) Pokud je disk po po zapnutí sat,nebo po restartu připojen na USB tenhle problém nenastane.
sekop1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Optibox Aligator/Panthera FW-ITV HD

Příspěvek od sekop1 »

romannitra píše:Všetkých srdečne pozdravujem.Aj ja patrím medzi tých, ktorí si vybrali práve Opticum Aligator.Mal som doma viac hd prijímačov, ale tento sa mi zdal najlepší.Pomaly sa s ním hrám, zatiaľ nemám moc času, robím si aj setting, ale mám problém s ITV HD na 28e.Obraz ide, ale zvuk ani za nič.Nahadzané to mám samozrejme cez pidy.Mohli by ste mi poradiť, ako na ten zvuk?Mám tam nie najnovší soft.Vopred ďakujem za rady.
Ja jsem zadal rucne VideoPid v seznamu radii - nazev stanice 10510 a jede obraz i zvuk. Bohuzel to rusi ten graficky ekvalizer ktery nelze dat pryc. Nebo jde? V dalsim novem softu by to mohli odstranit a pak by to bylo bez problemu.
romannitra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od romannitra »

Ďakujem Sekop za odpoveď, vyskúšam to a dám vedieť.
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

kaon píše:
emilsat píše:
Mirectec píše:pochybuju, ze bude umet tento stroj sdilet po RS232, tohle snad zadna linuxova masinka ani neumi..
Nejsem majitel Optibox Aligator/Panthera tak jsem si pročet cele vlakno a docela by mě zajimalo jak je to u techto prijimaču ( linux ) s podporou emulaci ( cccamd nebo aspon mg_1.35a ) :book:
Předem dekují ..........
Panthera a Aligator sú uzatv. linux- t.j. nahráš FW a dosť. Pantheru môžem doporučiť je to stroj zo super obrazom a výbavou - už som to uviedol viackrát- obraz ,spoľahlivosť , spotreba,nahrávanie - je lepší ako bol Octagon 918 HD.
Pokiaľ chceš Linux tak Optibox KOALA - je to to isté ako HDBOX FS910,alebo OCTAGON 1008 - tam sa môžeš "vyhrať"
Ahoj muzem se spojit pres skype ? muj nick emilsat
predem dekuji :poklona:
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Prosim vas, kde sa da v Panthere dostat v menu k serveru/client newcamd ak sa to vobec da?
Je funkcny blocker v tomto pristroji?
Funguje v nej Skylink karta bez moduLu?
Naladoval som don PANTHERA_VVPL019.63 no nikde to nevidim.
Este mam jednu otazku preco v menu systemove info. nie su ziadne informacie?

:thankyou:
Naposledy upravil(a) joe75 dne 03.červen 2010 - 18:27, celkem upraveno 1 x.
snr

Příspěvek od snr »

zdravim, jak se zapina emu je popsane tu: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=13&t=22339
pak se zobrazi potrebna menu
po nahrati 19.63 taky nevidim zadne info, nevim proc, ale verim, ze to 19.63 tam je nahrane spravne, jen se proste nezobrazuje info
OPTIBOX PANTHERA, OPTIBOX 550S
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Ako za zapina emu to viem, no nikde nevidim newcamd server/client. Taktiez mi nechce nacitat skylink kartu. Ako je to u vas? Funguje vam to. Akosi sa mi nedari najst tieto informacie.

Vsade pri FW sa pise podpora CCCAM a Newcamd noneviem to najst. Pomoze s tym niekto?

joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Ked som nahral 19.63 a dal tavarenske nastavenia info sa objavilo, no po zoskenovani druzice zmizlo. Je tam urcite. Len by to chcelo viac info k ostatnym moznostiam, ktore ma zaujimaju.

Tak som sa docital, ze Panthera nepodporuje server. No kde sa da v menu dostat aspon ku client newcamd?

joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Tak uz som to nasiel v zlozke siet. Huraaa.
:book: .
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Vše už tu je někde na fóru napsané.Jak o clientech a že info o FW je zobrareno pouze když vypneš EMU.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“