Octagon SF-918 HD : HDD

Odpovědět
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Re: Octagon SF-918 HD : HDD

Příspěvek od mzahalka »

To Piller: Je to v pořádku. Teď jej zapoj do octagonu a znovu jej zformátuj. Ale nechci Tě zklamat, už to tady bylo, na USB disk ocgtagon nahrává snad jen SD, určitě jsou problémy s HD nahrávkou. Lépe je investovat do SATA disku a rámečku - viz disky, které testoval Fuzák
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

zzaner píše:Všechny návody a postupy jsou zde víceméně popsány,jen je to dejme tomu,pro některé lidi nepřehledné.Dle mne by z toho bylo třeba udělat polopatismus,takové celkové zhrnutí,na 1 místo,třeba"Jak nejlépe pracovat s Octagonem",protože,jinak se s toho unapovídáte!! :good:
Tak pánové,to byl dotaz??Pustí se do toho někdo?? :Yahoo!: :thankyou:
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Poznatek s používáním HDD FreeAgent Seagate 500GB.Když jsem HDD jako nový poprvé připojil k Octagonu tak bez problémů byl nalezen,zformátována
STB celá velikost nepamatuji ale již u které verze FW.Mezitím bylo nahráváno,mazáno měněn FW a vše v pořádku.Nyní aniž bych cokoliv
měnil se mě po recordu najednou objevilo volné místo na disku pouze 10GB
rozdělen disk na dva oddíly.Nahraný soubor jsem smazal,nechal zformátovat STB ale velikost se nezměnila.Zkusil jsem dát FW 609 /měl jsem FW 534/ formát ale všechno stejný.
Disk jsem odpojil připojil přes eSata k PC sloučil oddíly nainstaloval Swissknife /soft nešel zpočátku spustit - to jsem zde někde na foru zahlédl,u mě chyběla knihovna msvcrt.dll,po přidání již v pořádku/ HDD jsem tedy naformátoval připojil zpátky k STB ale bylo napsáno,že je použito asi 80GB.Další pokus jsem použil k formátu FAT32Formáter.Po kontrole na STB bylo použito ještě více místa a to stále při prázdném HDD.
Zkusil jsem tedy kontrolu disku v PC a tady vše v pořádku /sektory,zformátované velikosti jak na FAT32 tak i NTFS atd./
Takže opětovné formátování Swissknife a to jsem dělal asi 5x až jsem se dostal nyní na hodnotu v Octagonu kde to píše 0,5GB využito a zbytek volné 465GB z celkové velikosti 500GB.
Kde dělám chybu aby to bylo v pořádku hned napoprvé a byl HDD jako když jsem ho připojil poprvé.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

Možná, že to má na svědomí Svissknife. Používej raději ACRONIS. Sice není volný, ale někde jej na občasné použití seženeš. To je nejlepší soft na tyto (a další) práce s HDD.

Podívej se co umí:

http://www.acronis.cz/domacnosti-a-kanc ... te/koupit/
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Nebo zkus Paragon hard disc manager, plati to co napsal Aldo o Acronisu...
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Díky schválně zkusím jakmile bude čas ale ještě doplním teď jsem přístroj měl vypnutý z elektriky a po zapnutí jsem se schválně podíval pro kontrolu
na menu HDD a již je tam zase menší použitá hodnota předtím bylo asi
512MB a nyní tam mám 128MB a protože jsem vlastně po každé výměně a připojení HDD celkově vypínal jak STB tak i PC to by pak nevypadalo na soft
k formátování ale na HW a nebo FW.Je to zábava a pokud se z toho nekouří tak je to pořád dobrý.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Aldo píše:Možná, že to má na svědomí Svissknife. Používej raději ACRONIS. Sice není volný, ale někde jej na občasné použití seženeš. To je nejlepší soft na tyto (a další) práce s HDD.

Podívej se co umí:

Acronis jsem se díval tak tady mám v.8.0 sice nenainstalovanou takže se
podívám co umí o proti 10 a uvidím.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

MarekO píše:Poznatek s používáním HDD FreeAgent Seagate 500GB.Když jsem HDD jako nový poprvé připojil k Octagonu tak bez problémů byl nalezen,zformátována
STB celá velikost nepamatuji ale již u které verze FW.Mezitím bylo nahráváno,mazáno měněn FW a vše v pořádku.Nyní aniž bych cokoliv
rozdělen disk na dva oddíly.Nahraný soubor jsem smazal,nechal zformátovat STB ale velikost se nezměnila.Zkusil jsem dát FW 609 /měl jsem FW 534/ formát ale všechno stejný.
Disk jsem odpojil připojil přes eSata k PC sloučil oddíly nainstaloval Swissknife /soft nešel zpočátku spustit - to jsem zde někde na foru zahlédl,u mě chyběla knihovna msvcrt.dll,po přidání již v pořádku/ HDD jsem tedy naformátoval připojil zpátky k STB ale bylo napsáno,že je použito asi 80GB.Další pokus jsem použil k formátu FAT32Formáter.Po kontrole na STB bylo použito ještě více místa a to stále při prázdném HDD.
Zkusil jsem tedy kontrolu disku v PC a tady vše v pořádku /sektory,zformátované velikosti jak na FAT32 tak i NTFS atd./
Takže opětovné formátování Swissknife a to jsem dělal asi 5x až jsem se dostal nyní na hodnotu v Octagonu kde to píše 0,5GB využito a zbytek volné 465GB z celkové velikosti 500GB.
Kde dělám chybu aby to bylo v pořádku hned napoprvé a byl HDD jako když jsem ho připojil poprvé.
Co to je z disk IDE nebo SATA? Musíš mít SATA
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Aldo píše:Možná, že to má na svědomí Svissknife. Používej raději ACRONIS. Sice není volný, ale někde jej na občasné použití seženeš. To je nejlepší soft na tyto (a další) práce s HDD.

Podívej se co umí:

Ppotvrdzujem -potreboval som naform. wd. 1T eSata a zvládol to ACRONIS /Svissknife len na 500G/
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

mzahalka píše:
MarekO píše:Poznatek s používáním HDD FreeAgent Seagate 500GB.Když jsem HDD jako nový poprvé připojil k Octagonu tak bez problémů byl nalezen,zformátována
Co to je z disk IDE nebo SATA? Musíš mít SATA
Třeba tady je jeho popis.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59056
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

kaon píše:

Podívej se co umí:

Ppotvrdzujem -potreboval som naform. wd. 1T eSata a zvládol to ACRONIS /Svissknife len na 500G/
Já mám jak jsem psal 500GB a v PC není s formátováním žádný problém,taktéž nebyl problém při prvním připojení k STB asi před půl rokem.
Samo se to rozdělilo na oddíly a přišel jsem na to náhodou po kontrole nahrávky.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tady máš seznam disků, které testoval Fuzak:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=96&t=15011
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

mzahalka píše:Tady máš seznam disků, které testoval Fuzak:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=96&t=15011
Pak máš ten seznam taky tady číst umím ale já jsem nepsal,že to je vinou
disku.
http://octagon.gmc.to/forum/index.php?p ... eadID=5174
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

To MarekO:

FW starších verzí (do 10500) používal jiný systém souborů než novější FW. Ve starších verzích jsi HDD viděl v PC se dvěma oddíly. jeden měl vždy 10 GB FAT32, druhý byl zbytek do kapacity disku identifikovaný PC jako neznámý.
Když starý disk použiješ s novým FW tak OCTAGON vidí pouze těch 10GB FAT32. Proto jej musíš sformátovat spolehlivým programem v PC, jako jeden primární oddíl FAT32. Kapacitu kterou budeš mít na disku po tomto formátování, bude vidět i OCTAGON. Doporučuji před instalací nového FW pětistovkové (a vyšší řady) vyčistit OCTAGON postupem popsaným Fuzakem, aby Ti OCTAGON náhodou neblbnul. Hovgh jak říkali bratři indiáni.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Aldo píše:To MarekO:

FW starších verzí (do 10500) používal jiný systém souborů než novější FW. Ve starších verzích jsi HDD viděl v PC se dvěma oddíly. jeden měl vždy 10 GB FAT32, druhý byl zbytek do kapacity disku identifikovaný PC jako neznámý.
Když starý disk použiješ s novým FW tak OCTAGON vidí pouze těch 10GB FAT32. Proto jej musíš sformátovat spolehlivým programem v PC, jako jeden primární oddíl FAT32. Kapacitu kterou budeš mít na disku po tomto formátování, bude vidět i OCTAGON. Doporučuji před instalací nového FW pětistovkové (a vyšší řady) vyčistit OCTAGON postupem popsaným Fuzakem, aby Ti OCTAGON náhodou neblbnul. Hovgh jak říkali bratři indiáni.
Nechci toto vyvracet,protože se již přesně napamatuji jak to vypadalo se starším FW ale když jsem dělal první pokusy s přetahováním z disku do PC
přes PVR 890 měl jsem nahráno více než 10GB a viděl jsem na HDD všechno po připojení k PC /podotýkám ale,že HDD připojuji k PC stejně jako k Octagonu to jest přes eSata/ jinak by to snad někde hlásilo,že je plný disk
a na nic takového jsem nikdy nenarazil.
To,že s novým FW vidí pouze 10GB to by tedy odpovídalo pouze mě tedy zmátlo to použité místo po formátování a nyní ještě doplním k poznatku
ze včerejška.Zkusil jsem několikrát STB vypnout a zapnout a opravdu se v menu HDD pokaždé u mě změní použitá hodnota /dokonce jsem byl i na nule/a na to jsem nikdy nenarazil.Přitom se pouze zapnulo a vypnulo.
K čemu je nyní potom to formátování v Octagonu.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Aldo píše:To MarekO:

Také jsem to tak dělal,jak je zde popsané.Povedlo se!dále bez problémů.
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Koala

Příspěvek od Piller »

I mně už to šlape,snad tak jak by mělo.HDD jsem zformátoval v Swissknifu i normálně na PC, vytvořil jeden oddíl a hlásí mi to,že je tam cca 468 GB.
Tak to zatím chodí,potvrzuju.
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

Tak som sa trochu hral,aby som nemusel Octagona rozoberať,keď chcem presypať filmy z HDD.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Spencer:
Moc pěkné, měl bych pár otázek
1) Předpokládám, že pokud nahráváš, tak máš vzadu oba eSATA propojené?
2) Ten disk potřebuje jen 12V ?, kde jsi je tedy vzal na Octagonu?
3) Můžeš nějak popsat nebo ofotit napájecí konektor disku?
4) Dá se nějak seriozně disk v octagonu uchytit?
Spencer
Odborník
Odborník

Příspěvek od Spencer »

1. Ano vzadu je to prepojené káblikom e-SATA - SATA
2. 2,5" HDD potrebuje napájanie +5V,odobrané zo stabilizátora pod čítačkou kariet,dá sa aj zo zdroja. 2,5" HDD mi odoberá v kľude pod 1W,pri chode cca 4W.
3. Je to obyčajný konektor napájania SATA diskov,ktorý kúpiš v hocijakom PC shope,mne to ostalo z externého 3,5" HDD.
4. Ja som ten HDD chcel pôvodne priskrutkovať o dno Octagona,ale rozhodol som sa pre obojstrannú pásku od BASF -drží ako čert. Inak popis uchytenia 2,5" HDD tu: http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33572.
Obával som sa prehrievania - nič tragické,hreje sa ako predtým.
Xpeed LX3,SF8008,T 90.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“