Octagon SF-918 HD : zdieľanie

Odpovědět
pank

Re: Octagon SF-918 HD : zdieľanie

Příspěvek od pank »

Ved prave ako server jeden Octagon a ako klienti zvysok. Tak to bude asi problem co? Dik
fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Příspěvek od fuzak »

pank píše:Ved prave ako server jeden Octagon a ako klienti zvysok. Tak to bude asi problem co? Dik
Ten, v ktorom je karta bude ako master, ostatné Octagony, ako klienti...
...ale len v rámci domácej siete, vzájomne prepojené...
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
pajous

Příspěvek od pajous »

MarekO píše:Mohl by jsi mě trochu navést /popřípadě odkaz s nápovědou - nemohu nikde nalézt/ jak postupovat s vytvořením newcs cardserveru na PC.
Na PC mě po rozbalení v.1.65 problikne pouze DOS okno a nevím jak dál.
Může tedy být Octagon při použití newcs na PC /pokud se mě podaří zprovoznit/ připojeno přes router.Díky.
Takze, co porebujeme :
1)aktivovanou karty se zapisy
2) Phoenix ctectu na serial port nebo USB (ci ekvivalent phoenixu)
3) NewCS pro win32
4) Vzorovy .xml soubor pro newcs drobne upravit pro aktualni konfiguraci ctecky (serial port no, port newcamd serveru,uzivatele atd.) a zapnout jen servery, ktere jsou potreba
5) Spustit newcs.exe a pockat na vysledek,zda-li vsechno uspesne naskocilo. V pripade ze ne, hledat problem. Me treba nejede newcs nad verzi 1.5, do 1.5 jede ok)
6) Dle konfiguraku v .xml nastavit stb (navod uz to nekdo daval dokonce v cestine na octagona, pro jine stb je to obdobne, musi se spustit newcamd client s paramtery, ktere odpovidaji nastaveni na tom serveru.
7. Modlit se,aby to vsechno jelo.
8) Napoveda k newcs je primo v tom zipu, je tam readme.txt a komentovany vzorovy .xml soubor
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

pajous píše:
MarekO píše:Mohl by jsi mě trochu navést /popřípadě odkaz s nápovědou - nemohu nikde nalézt/ jak postupovat s vytvořením newcs cardserveru na PC.
Na PC mě po rozbalení v.1.65 problikne pouze DOS okno a nevím jak dál.
Může tedy být Octagon při použití newcs na PC /pokud se mě podaří zprovoznit/ připojeno přes router.Díky.
Takze, co porebujeme :
1)aktivovanou karty se zapisy
2) Phoenix ctectu na serial port nebo USB (ci ekvivalent phoenixu)
3) NewCS pro win32
4) Vzorovy .xml soubor pro newcs drobne upravit pro aktualni konfiguraci ctecky (serial port no, port newcamd serveru,uzivatele atd.) a zapnout jen servery, ktere jsou potreba
5) Spustit newcs.exe a pockat na vysledek,zda-li vsechno uspesne naskocilo. V pripade ze ne, hledat problem. Me treba nejede newcs nad verzi 1.5, do 1.5 jede ok)
6) Dle konfiguraku v .xml nastavit stb (navod uz to nekdo daval dokonce v cestine na octagona, pro jine stb je to obdobne, musi se spustit newcamd client s paramtery, ktere odpovidaji nastaveni na tom serveru.
7. Modlit se,aby to vsechno jelo.
8) Napoveda k newcs je primo v tom zipu, je tam readme.txt a komentovany vzorovy .xml soubor
Díky za odpověď.Jestli jsem to pochopil správně tak dokud nepůjde Octagon nastavit jako server v kterém bych měl kartu tak vše zatím pouze v rámci domácí sítě /jak uvádí fuzak/ a v ostatních případech je tedy potřeba čtečka?
Ten návod mám stažený a totéž je v tom .zipu /jsou tam ale pouze zápisy
master,klient/pokud jsem něco nepřehlédl a právě s tím bodem 6/ si nevím rady kam to přesně zapsat.Já jsem to chtěl zatím odskoušet po domácí síti
abych viděl zda to funguje,takže jestli ještě můžeš popostrčit s tím konfigurákem .xml kde se má zapsat stb.
pajous

Příspěvek od pajous »

MarekO píše: Díky za odpověď.Jestli jsem to pochopil správně tak dokud nepůjde Octagon nastavit jako server v kterém bych měl kartu tak vše zatím pouze v rámci domácí sítě /jak uvádí fuzak/ a v ostatních případech je tedy potřeba čtečka?
Je to tak, na lokalni siti muze jet Octagon jako server pro jeden (nebo vice ??? pres switch/hub) Octagon clientu. Ale toto jsem ja nikdy fyzicky nezkousel. Takze pouze teoretizuju.
Osobne mam vyzkouseno sdileni karty pres net,newcs jako server a Octagon (nebo jiny prijimac) jako klient pres newcam protokol. Toto bezi po jistych problemech s odladenim bez problemu.
MarekO píše: Ten návod mám stažený a totéž je v tom .zipu /jsou tam ale pouze zápisy
master,klient/pokud jsem něco nepřehlédl a právě s tím bodem 6/ si nevím rady kam to přesně zapsat.Já jsem to chtěl zatím odskoušet po domácí síti
abych viděl zda to funguje,takže jestli ještě můžeš popostrčit s tím konfigurákem .xml kde se má zapsat stb.
Nerozumime si, parametry pripojeni nastavuje server v .xml konf. souboru. Ty musis v klientovi nastavit to stejne,aby si rozumeli (DES key, jmeno,heslo) a potrebujes IP a port toho newcs serveru. Tot vse zakladni, ostatni jsou doladovaci serepeticky (ktere ale nekdy muzou dost zamotat hlavu,nekdy je to pokus omyl).
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Zkusím,polaboruju zatím díky.
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Aby mohl fungovat Octagon jako server pro sharing, musel by mít k nastavení poměrně dost parametrů, zejména je tu otázka podmíněného přístupu, nastavení timingů proti zneužití atd.

Podíváme-li se co vše se nastavuje v linuxových STB nebo ve zmiňovaném NewCS, dost blbě by se to s více klienty spravovalo, není to prostě pro toto určeno, homesharing funguje, což vyhoví v drtivé většině případů, i v paneláku. :D
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Zůstanu u těch pokusů nechce se mě stěhovat do paneláku ale všem dík.
stevie48

Příspěvek od stevie48 »

fuzak.... ,prosim Ta porad mi, ked to nie je nelegalne, ake moznosti ma
Octagon SF-918 HD, na temu Card Sharing (gbox,dbox, CCam, atd).
8) :o :thankyou:
stevie48

< DM500S, IPBox 99HD, Amiko 8820 HD,Opticum403p-HD, Echosmart 792 LAN, Illusion M3, Opticum 7100 CX, Silver Crest SL65 >
fuzak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fuzak »

NewCamd 5.25 ide bez problémov, Cccam zatiaľ blbne...
To je všetko...
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
stevie48

Příspěvek od stevie48 »

Dakujem Ti . 8) :poklona:
stevie48

< DM500S, IPBox 99HD, Amiko 8820 HD,Opticum403p-HD, Echosmart 792 LAN, Illusion M3, Opticum 7100 CX, Silver Crest SL65 >
nevadi
satelitni prijimac: AB 320

Příspěvek od nevadi »

Ahoj, máte nejaké nové skúsenosti a informácie ohľadom Cccam?
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Vsechny novinky ti objeden prispevek shrnul Fuzak, podpora ccam je zatim jen beta takze musime pockat na dalsi FW az se vychytaji mouchy.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
jaro.bari

Příspěvek od jaro.bari »

Vysvetli mi niekto rozdiel medzi cccam a newcamd?
pajous

Příspěvek od pajous »

jaro.bari píše:Vysvetli mi niekto rozdiel medzi cccam a newcamd?
Ruzne typy cardseveru, kazdy se svym proprietarnim protokolem. Ikdyz cccamd umi i newcam525,pokud se nemylim. Obracene to nejde.
stevie48

Příspěvek od stevie48 »

...jaro.bari
...podme diskutovat o Newcamd, lebo vacsinou to ludia maju (treba LAN), preto je to aktualnejsie.
Co Ta zaujima konkretnejsie? Ja v Cccam Ti neporadim, zatial ma to ani nezaujima, lebo namam moznosti. Onedlho vsak stava to aj pre mne akt. temou. :idea: :) 8)
stevie48

kamoško

Příspěvek od kamoško »

fuzak píše:NewCamd 5.25 ide bez problémov, Cccam zatiaľ blbne...
To je všetko...
Toto ste pozerali? http://perfect-digitalsat.com/forum/sho ... stcount=22
DM700; 2 x DM800HD klon; IPBox200; IPBox910HD
******** ;) ešte sme stále frajeri ;) ********
ICQ 563 123 279
fuzak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fuzak »

kamoško píše:
fuzak píše:NewCamd 5.25 ide bez problémov, Cccam zatiaľ blbne...
To je všetko...
Toto ste pozerali? http://perfect-digitalsat.com/forum/sho ... stcount=22
To je ten poslený SW, v ktorom blbne Cccam... :x
stevie48

Příspěvek od stevie48 »

No velka skoda, potrebujem totiz prave nieco dobre, k ucelom... CCcam...!
Dufam ze to chapete, nevidim velmi vela moznosti, co sa da ocakavat do buducna!!! :!: :) :smoke: :book:
Dobry a spolahlivy stroj, predovsetkym, to je zaklad. :book:
stevie48

kamoško

Příspěvek od kamoško »

@ fuzak, nový soft si už testol? :wink:
DM700; 2 x DM800HD klon; IPBox200; IPBox910HD
******** ;) ešte sme stále frajeri ;) ********
ICQ 563 123 279
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“