Něco jako hotel v rodinném domě - tři místa...

Priestor na dotazy a diskusiu, prosby o rady a skúsenosti pri kúpe novej satelitnej a podobnej techniky
jojik12

Něco jako hotel v rodinném domě - tři místa...

Příspěvek od jojik12 »

Dobrý den,
rád bych Vás zde požádal o radu, přemýšlím jak to všechno vhodně formulovat aby to bylo k pochopení.
Co chci: něco v domě udělat na způsob hotelu, rozvod satelitu od Skylinku, jen to, nic jiného. Dokonce nepotřebuji ani čtečku karet, používám
linku pro OScam.
Chtěl bych v jedné místosti nějaký multifunkční přístroj satelit (TV1) , co by mi umožnil v této místnosti příjem Skylinku a potom dvě další místa
televize (TV2 a TV3), doplněné o android box, kde by běželo třeba Kodi a přes něj bych chtěl sledovat opět nezávisle na sobě opět programy ze Skylinku.
To znamená třeba v TV1 sleduji Primu, TV2 - HBO, TV3 - History. No aby to nebylo všechno, úplně optimální by bylo aby ta krabička u TV1 uměla i pozemní vysílání a alespoň nouzově
umožila třeba příjem kanálů z jednoho kmitočtu na TV1 - TV3.
Poslední věc, aby krabička TV1 uměla (měla dost výkonu) třeba přehrávat v jeden moment film ze Stream Cinema a zárověň umožnila sledování Skylinku na TV2 a TV3.
To sledování třech TV je maximum co požaduji, více netřeba.
Takže:
1. Krabičku u TV1 co umožní výše popsané sledování Skylinku pro TV2 a TV3
2. aby na tom mohl běžet Oscam na reshare pro TV2 a TV3
3. aby na tom mohlo běžet nezávisle Stream Cinema a nebo doplněk Youtube - takže asi aby krabička TV1 uměla i Kodi.
4. mám v domě gigovou lan, takže chci aby TV2 a TV3 napojené pomocí androidboxu byly připojené přes lan kabel, wifi moc nechci.
5. co ještě, aby v TV2 a TV3 bylo kromě nabídky programů i EPG.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Re: Něco jako hotel v rodinném domě - tři místa...

Příspěvek od petersk »

Ak máš dobrý net /a podľa popisu máš/ tak k TV1 nejaký enigma2 box ale ak chceš nezávisle pozerať na 3 TV tak trojtunerový /nie FBC/. Potom z tohto boxu nastreamuješ /nie zdielaš ale nastremuješ/ do Android boxov. Takže Oscam beží len na enigma boxe. Na ostatných nemusí chodiť ani signál tam nemáš. Ak chceš Kodi tak v Kodi je PVR klient addon Enigma2 cez ktoré to ide veľmi spoľahlivo. Ale ešte raz to napíšem, ak chceš nezávisle pozerať všetky 3 TV naraz tak ten enigma box musí byť 3 tunerový. Potom aj LNB quad.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Kedze kartu nechces lebo mas zdielacku, tak nepotrebujes ani SAT, kedze bez netu nepojde ani SAT. Najjednoduchsie riesenie je si dat do TV nejaku apku a mas klud.
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2, 2x VU+ Zero

Příspěvek od marecek666 »

petersk: prečo nie FBC ?
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

- 3x televízor s AndroidTV/GoogleTV (alebo 3x ANDROID-BOX) s nainštalovaným DreamPlayerTV a nainstalovany KODI (da sa pouzit "PVR klient addon Enigma2" pre KODI namiesto DreamPlayerTV , ale DreamPlayerTV sa da lepsie prisposobit a rychlejsie prepina kanaly ako KODI (skusane na KODI 21.1)
- 1x nejake VUcko s 2x dvojvstupovym FBC tunerom (na prvy tuner dva kable 19.2 H/V, na druhy tuner dva kable 23.5 H/V ... SL ma vsetko v highbande) .............. pripadne staci iba jeden FBC tuner s UNICABLE konvertorom, keby stacili kanaly iba z 23.5...
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

marecek666 píše: 28.listopad 2024 - 20:13 petersk: prečo nie FBC ?
"pripadne staci iba jeden FBC tuner s UNICABLE konvertorom, keby stacili kanaly iba z 23.5". Citforum Ti to popísal.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

@ctiforum
Áno DreamplayerTV tiež je dobrý, ale ak tam chceš mať picony a pod. tak je platený. Mne zase v Kodi Enigma2 addon prepína rýchlejšie ako DreamPlayerTV. Ináč do Android TV je dobrý aj Live channel. Z boxu dotiahne aj ten picony aj epg.
jojik12

Příspěvek od jojik12 »

Ty jo moc děkuji za odpovědi. A víte co, moc to nechápu. Mi se zdá, že ta první odpověď popírá ty další. Jsem toho teď docela přečetl a vůbec jen nepochopil ten hlavní problém a to FBC. Jsem si myslel, že to bude řešení.
Dám sem postupně informace.
1 . ze satelitu pouze Skylink a to jen Astra 23,5 nic jiného mě nezajímá
v současné době mám na parabole LNB + vstup z antény pro pozemní vysílání z LNB je potom 4x výstup. Koaxiálem mi to jde k satelitu, kde mám zásuvku a tam zase rozdělený signál na satelitní a pozemní. Dříve než se změnila norma pro pozemní fungovala televize na pozemní teď už ne. Takže teď chci na tom jednom místě mít něco co mi umožní do dvou dalších TV po Lan síti za mocí androidboxu dovést tv. Ono po domě mám gigovou síť ale konektivitu do světa zatím přes Wifi, teprve teď budou ASI kopat optiku... Takže IPTV zatím není to pravé.
2. UNICABLE konvertorom - je pro mě řešení? Může mi tady někdo nastínit co všechno bych měl mít od paraboly po satelit, když bych chtěl mít kromě satelitního vysílání i pozemní v jednom příjimači a tahat další kabel koax už nejde...
už jsem našel co mám na parabole:
https://www.omko.cz/inverto-quad-02-db-tv/
ono v současné době používám 2 x snad 15 let starou Arivu a jako OSCAm běží Rpi, no a vedle těch satelitů zase nějaké China boxy kde nejde Netflix atd. jde tam vlastně už jen Kodi a to mizerně...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Pokud máš jen jeden koax, potom je Unicable řešení nejvhodnější. Pozemní TV se také dá do koaxu nahoře přidat příslušným slučovačem a dole u TV zase rozdělit příslušnou zásuvkou nebo rozbočovačem (příslušná zásuvka do zdi má ten rozbočovač již v sobě). Na trhu jsou i boxy s Enigmou, které mají možnost kombinovat satelitní tunery s tunerem pro pozemní příjem v DVB-T2. Mám jeden takový doma a funguje to naprosto perfektně. Streamovat se dá potom z boxu cokoliv, co box umí přes tunery přijmout. To znamená sat i pozemák.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
jojik12

Příspěvek od jojik12 »

Jak tu čtu ty rady, pročítám recenze, tak asi půjdu do tohoto, VU+ DUO 4K SE.
Zase koukám, že to podle všechno nikde nemaj skladem... Jsem napsal do Omka...
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Kenaj »

petersk píše: 29.listopad 2024 - 7:13 @ctiforum
Áno DreamplayerTV tiež je dobrý, ale ak tam chceš mať picony a pod. tak je platený. Mne zase v Kodi Enigma2 addon prepína rýchlejšie ako DreamPlayerTV. Ináč do Android TV je dobrý aj Live channel. Z boxu dotiahne aj ten picony aj epg.
vyjadrim sa k prvej vete.
DreamplayerTV musi byt plateny, pretoze neplatena verzia je nepouzitelna- akurat na vyskusanie.
zaplati sa jednorazovy poplatok a slape ako vino. nie je to ani 10€.
mam to nasekane v android tv boxoch aj v mobile m
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
jojik12

Příspěvek od jojik12 »

Tak to VU+ dodací lhůta 2 měsíce. To jsem netušil že i boxy jsou tak uzkoprofilove zboží..
Nevíte někdo proč. Co se děje.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

@Kenaj: No ja to viem, že s Dreamplayerom je to tak. Neviem prečo mne to píšeš.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

jojik12 píše: 01.prosinec 2024 - 17:56 Jak tu čtu ty rady, pročítám recenze, tak asi půjdu do tohoto, VU+ DUO 4K SE.
Prepáč, nič v zlom ale na isto vieš fungovanie FBC tuneru aj v súvislosti so streamovaním? Len aby si potom nebol prekvapený. Ináč nerozmýšlal si nad SkylinkLivom. Internet máš dobrý. Kde máš slabý signál dáš si Mesh krabičky. Priznám sa mal som to urobené s Digi.sk /myslím cez satelit a stream do Android TV boxov.. A furt to prelaďovanie ma už nebaví. Aj Skylink dosť často prelaďuje. Tak som prešiel na Skylink Live + maďarské SWEET.TV. A spokojnosť.
Kenaj
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Kenaj »

petersk píše: 02.prosinec 2024 - 12:32 @Kenaj: No ja to viem, že s Dreamplayerom je to tak. Neviem prečo mne to píšeš.
nepajed sa :D nepisem to tebe, len som upresnil tvoju vetu.
nic v tom nehladaj
:smoke:
Vu+ zero
@Maximum E85 Multibeam
@diseq prepinac-23,5°E-19,2°E-16°E-13°E-9°E-4.8°E-0,8°W
@140,motor Optibox 3800
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

@Kenaj: OK chápem :good:
jojik12

Příspěvek od jojik12 »

petersk píše: 02.prosinec 2024 - 12:41
jojik12 píše: 01.prosinec 2024 - 17:56 Jak tu čtu ty rady, pročítám recenze, tak asi půjdu do tohoto, VU+ DUO 4K SE.
Prepáč, nič v zlom ale na isto vieš fungovanie FBC tuneru aj v súvislosti so streamovaním? Len aby si potom nebol prekvapený. Ináč nerozmýšlal si nad SkylinkLivom. Internet máš dobrý. Kde máš slabý signál dáš si Mesh krabičky. Priznám sa mal som to urobené s Digi.sk /myslím cez satelit a stream do Android TV boxov.. A furt to prelaďovanie ma už nebaví. Aj Skylink dosť často prelaďuje. Tak som prešiel na Skylink Live + maďarské SWEET.TV. A spokojnosť.
No právě, že nevím. Jsem myslel, že Unicable je pro mě řešení. Ze v boxu dám jeden slot fbc na satelit a do druhého vyrazím kartu na dvb-t2 a podle potřeby mohu streamovat do dvou android boxů a zároveň na VU+ přes HDMI sledovat co budu chtít. Jsem to pochopil, že na satelitu když mi stačí Skylink na astre 24.5 tak nebude problém. A pozemní bude jen nouzová situace.
Právě že nemám dobrý internet, po domě to ano ale venkovní konektivita je špatná.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
marecek666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2, 2x VU+ Zero

Příspěvek od marecek666 »

K tomu FBC, nedávno som mal na test Uno 4K SE s 1 dual FBC tunerom (tj. 2 samostatné vstupy z LNB, nakŕmené z prepínača EMP Centauri). Použil som čistý OpenPLI 9. Neviem ako Skylink má nakombinované HI/LO ale ako som sa snažil ho zahltiť tak sa mi to nepodarilo. Na Une bežala telka + nahrávanie na HDD, ďalšie Zero z neho streamovalo, na PC som pustil ďalšie 4 streamy do VLC a k tomu stream do mobilu. To všetko naraz a skúšal som rôzne kombinácie aby to išlo z rôznych TP. Ak som do toho vopchal niečo z 19,2E tak už to občas robilo problémy.
Predpokladám teda, že aspoň pre Skylink z 23,5E by FBC mal 3 stream klientov zvládnuť bez problémov. Stále je možnosť mašinu objednať, vyskúšať a keď nesplní potrebné požiadavky, tak vrátiť v 14-dňovej lehote.
Ja na stream z môjho Solo2 používam Kodi a ide to obstojne. No pri použití prijímača Zero ako lkienta na stream mi to prišlo o niečo svižnejšie.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

@marecek666: Dajú sa vymýšľať všelijaké psie kusy s FBC ....
Viď ten špekulujúci kolenovrt:

Pre nejaké viacslotové VU:

1xFBC tuner DVB-S2 dvojvstupový
- unicable konvertor na 19.2 do prvého vstupu FBC (pokryje naraz 4 rôzne transpondéry z ľubovoľného bandu/polarizácie 19.2)
- unicable konvertor na 23.5 do druhého vstupu FBC (pokryje naraz 4 rôzne transpondéry z ľubovoľného bandu/polarizácie 23.5)
samozrejme keď sa tie unicable konvertory zmestia vedľa seba na parabole na pozíciách 19.2 a 23.5 (alebo 2 paraboly vedľa seba :-) )

1x MTSIF tuner DVB-T2/C jednovstupový (VU nevyrába dvojvstupový tuner pre DVB-T2/C)
- tento MTSIF tuner pokryje DVB-T2 ale len z dvoch DVB-T2 multiplexov (rôznych frekvencií) naraz, takže pre tretieho streamujúceho (aby bola zabezpečená 100% istota streamovania DVB-T2 pre všetkých troch) ešte pripojiť externý USB VU DVB T2/C tuner

(Nemal som v ruke VU s DVB-T2/C tunerom, takže info o súčasných 2 freq. pri DVB-T2 MTSIF tuneri mám len zo špecky výrobcu). Všetky VUčka mám len s 2xFBC DVB-S2 tunermi alebo iba obyčajnými tunermi DVB-S2.
Naposledy upravil(a) ctiforum dne 02.prosinec 2024 - 21:26, celkem upraveno 1 x.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
Odpovědět

Zpět na „Poradna pri nákupe“