AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Neutrino test

Příspěvek od DocasnyBlb »

@vinov
@rudolfk

Chlapi, cely cas Vam hovorim ze je to "single tuner" a image je konfigurovany tak, ze pouziva podla mna prvy (tuner-A) co je v pripade Triplexa DVB-T/C. DVB-S buket ktory je tam uz dodany bude mozno fungovat na jednotunerovom DVB-S (kto ma BOX bez DVB-T nech skusi a da vediet, dost ma to zaujima). Ak to pojde, drivery tam su, a treba zistit, ako ich implicitne alebo radsej sucasne pouzit...

Ak sa chcete na Triplexe pohrat aj so SAT, mozem niekde supnut starsi NHD2 image. Ten ma ale problemy s kompatibilitou ladenia DVB-T (starsie drivery, novsi HW). Presne tak ako sa posledne rozvadili s HDMU. Na Projekte intenzivne pracuju, ale bohuzial viac pre 7111...
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od rudolfk »

DocasnyBlb píše:@vinov
@rudolfk

Chlapi, cely cas Vam hovorim ze je to "single tuner" a image je konfigurovany tak, ze pouziva podla mna prvy (tuner-A) co je v pripade Triplexa DVB-T/C. DVB-S buket ktory je tam uz dodany bude mozno fungovat na jednotunerovom DVB-S (kto ma BOX bez DVB-T nech skusi a da vediet, dost ma to zaujima). Ak to pojde, drivery tam su, a treba zistit, ako ich implicitne alebo radsej sucasne pouzit...

Ak sa chcete na Triplexe pohrat aj so SAT, mozem niekde supnut starsi NHD2 image. Ten ma ale problemy s kompatibilitou ladenia DVB-T (starsie drivery, novsi HW). Presne tak ako sa posledne rozvadili s HDMU. Na Projekte intenzivne pracuju, ale bohuzial viac pre 7111...
Kdyby slo "olajkovat" to co jsi napsal :) tak bych to hned udelal. To dava perfektni smysl a ja se stydim, ze mne to nenapadlo.

Dekuju :)
R.
vinov
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od vinov »

Tak jsem se nechal presvedcit ze ext3 bude pro Aliena lepsi a tak jsem preformatoval disk (pri prilezitosti ze jsem ho vyprazdnil) ktery jsem dosud pouzival z ntfs na ext3 ve windows v programu Easeus Partition Master 9

Po kratkem procesu to bylo hotovo, ale na disku bylo vic jak 100GB zabranych (disk ma celkem cca 465 GB formatovany) a nedalo se s tim nic delat (pouzivam Ext2Fsd program tady doporuceny pro mounting v okenkach, linux neprovozuju), tak jsem zkusil 'Vipe disk' a formatovat znovu, coz vyustilo v nekolika hodinovy proces a zabranych jen asi 7GB (pry 5% si nechava linux pro sebe na systemovem disku, tak jsem to zatim nechal byt, pozdeji to mozna zrusim (ale to snad abych instaloval linux??) protoze pouzivam tenhle disk jen na data).

Pichnu ho do Aliena a tam testuju jeho rychlost a ta vysla jako uplne mizerna, pry bud jen jeden kanal SD nahravani, NEBO timeshift - WTF
S ntfs to byly dva kanaly na nahravani (nevim jestli HD nebo jen SD) plus timeshift, tak nevim.

Tak ho ted formatuju Alienem na ext3 a trva to veky, doufam ze to pak bude lepsi nez ntfs co jsem doposavad pouzival, jinak si ten ext3 muzou opravdu strcit nekam, nechapu proc vsechno musi byt takova veda. Chci se za dve hodinky na neco v tv divat a jestli nebude ten disk hotovy, co se stane kdyz to formatovani prerusim? Doufam ze pak pujde znovu formatovat, aby se nejak netento...
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od rudolfk »

vinov píše:Tak jsem se nechal presvedcit ze ext3 bude pro Aliena lepsi a tak jsem preformatoval disk (pri prilezitosti ze jsem ho vyprazdnil) ktery jsem dosud pouzival z ntfs na ext3 ve windows v programu Easeus Partition Master 9

Po kratkem procesu to bylo hotovo, ale na disku bylo vic jak 100GB zabranych (disk ma celkem cca 465 GB formatovany) a nedalo se s tim nic delat (pouzivam Ext2Fsd program tady doporuceny pro mounting v okenkach, linux neprovozuju), tak jsem zkusil 'Vipe disk' a formatovat znovu, coz vyustilo v nekolika hodinovy proces a zabranych jen asi 7GB (pry 5% si nechava linux pro sebe na systemovem disku, tak jsem to zatim nechal byt, pozdeji to mozna zrusim (ale to snad abych instaloval linux??) protoze pouzivam tenhle disk jen na data).

Pichnu ho do Aliena a tam testuju jeho rychlost a ta vysla jako uplne mizerna, pry bud jen jeden kanal SD nahravani, NEBO timeshift - WTF
S ntfs to byly dva kanaly na nahravani (nevim jestli HD nebo jen SD) plus timeshift, tak nevim.

Tak ho ted formatuju Alienem na ext3 a trva to veky, doufam ze to pak bude lepsi nez ntfs co jsem doposavad pouzival, jinak si ten ext3 muzou opravdu strcit nekam, nechapu proc vsechno musi byt takova veda. Chci se za dve hodinky na neco v tv divat a jestli nebude ten disk hotovy, co se stane kdyz to formatovani prerusim? Doufam ze pak pujde znovu formatovat, aby se nejak netento...
Jak to dopadlo? :)

R.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

dr.x píše:
mirotaso píše:
dr.x píše:Doporučil bych pořadně otestovat OpenAR-P_OE2.0_211_Alien2 , pro vsechny , kdo chteji stabilni Enigmu a Nahravani a mozna budete mile prekvapeni

funguje v tejto enigme TELETEXT ???
Teletext jde - 2x zlute na programu , kde vysila a neni problem - na programu , ktery nevysila se mi box blokl,ale mackal jsem toho dost po sobe :-)

PRO : Pero11cz ... neini zač:-)

Tak u tohoto IMAGE AR-P 2 Alien2 chodi i NAS- jde nastavit dve urovne složky - jeste neprisli , jak na treti uroven..... a take streaming programu po vnitrni siti po uprave v etc - musíte odstranit obsah v souboru " inetd.conf " a pak pujde streaming .

JINAK PRO MNE ZATIM NEJRYCHLEJSI A NEJSTABILNEJSI ENIGMA - TESTUJI UZ MESIC A SPOJOKENOST AZ NA pip -OBRAZ V OBRAZE SEKA A NEJDE .
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Formatovani trvalo asi tri hodiny, mozna o trochu vic, nechal jsem to dobehnout protoze to neslo nijak zastavit, leda vytazenim kabelu disku, nebo kolibkou vzadu na prijimaci, ale to me prislo jako moc drasticke.

Mozna ten usb test rychlosti pro disky ve Sparku je v pripade formatu ext3 vadny, tedy nesmerodatny, protoze muzu nahravat dva programy (prijimam jen SD) a treti timeshiftovat (ale test rika jen jeden bud nahravat, nebo timeshiftovat), ale mam pocit ze je to na hrane, vcera se me trochu sekal obraz a zvuk kazdych asi deset az dvacet vterin, mozna proto, ze jsem po formatovani box nerestartoval. V tech programech nahranych vcera je to skytani videt obcasnym kostickovanim v male casti obrazu.

Dneska po novem startu jsem zase neco nahral a beha to 'normalne', ale i tak mam pocit, ze je to na hrane (no, je to vic nez pocit, nekdy zapnu nahravani jednoho programu a zacnou me vsechny programy cukat zvuk, kazdych asi pet vterin je tam takove vynechani, v obrazu to ale videt neni, kdyz nahravani vypnu, cukani zmizi, ale deje se to pri nahravani jen nekteryh kanalu, vsechny nejsou 'narozene stejne'). Tak si rikam, proc do techto prijimacu davaji procesory bez aspon nejake rezervy. Vim ze je to taky zalezitost programovani toho image, ale i na to by jista rezerva mela byt, aby to programatori nemuseli ladit do dokonalosti.

Mimochodem pamatuju si, ze v Alienu jsem si vybral format ext3, ale disk je ted ext2, rozdil neznam ani jsem ho nehledal, jen to zminuju. Po formatovani vcera v prijimaci me pak disk nechtel pri pichnuti do pocitace prijmout pridelene pismeno v Ext Volume Manazeru (Ext2Fsd) a tudiz nebyl pristupny, ale dneska (po restartu pocitace) uz to funguje. Tak nevim, zatim to necham abych videl casem jak bude ten ext format fungovat v delsim behu a treba se me to bude hodit jestli se rozhoupam s nejakou tou enigmou.

===========
Tak se vratim k ntfs, dnes me prijimac prestal reagovat na prepnuti kanalu, zkusil jsem nekolikrat prepnout a pak najednou po asi peti vterinach se bleskove prepnulo asi pet kanalu... bezel jen timeshift na tom ext3 (anebo snad ext2) disku. To byla posledni kapka. Spark funguje prijatelne jen s ntfs formatem.

A ten USB test pro rychlost disku funguje jak ma i pro linuxovy format, ovsem neznamena to ze by pak neslo nahravat dva programy, kdyz test rekne, ze tento disk bude nahravat jen jeden... Cili jako uzivatel muzu klidne nastavit nahravani dvou programu, ale v nahravkach pak budou vady a navic pri soucasnem sledovani tv (behem nahravani) bude treba zvuk kazdych par vterin kolisat.

Ten vyrok ktery me presvedcil abych zkusil ten ext3 format - ze v linuxovych prijimacich, jako napriklad Alien, vzdycky pobezi lepe linuxovy format pripojeneho disku - se ukazal, aspon v pripade Alienu dvojky, jako naprosto a totalne mylny!!
Naposledy upravil(a) vinov dne 27.leden 2013 - 14:12, celkem upraveno 3 x.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Akosi v Sarku neviem spojazdniť Bissové stanice. V mcas som s DO dopísal položku Biss, kľuče viem vpísať ale neni tam možnosť ich prideliť k CAID-u. Po reštarte sa vymažú. Kanal v Biss Hockey na Amose mi nalodilo ako nekodovaný, ale je tam tma a ten ma zaujíma. Poradí niekto? Vymazal som ho a naladil, bez uspechu, je stále ako free s čiernou obrazovkou.
Edit-
Tak som to spojazdnil, niekde v diskusii o Sparku som sa dočítal ako treba pridať položku Biss, bolo tam však uvedené že v Mediaguarde vpísať 2600 a potvrdiť OK. V skutočnosti pri tomto kroku treba vpísať celý riadok a následne potvrdiť OK. Potom je možné editovať. Rebootom sa Biss nezmaže ale mám pocit že načítanie nových kľúčov túto položku zmaže.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

zdravim,
chvilku jsem se tu neobjevoval (ladil jsem novou telku) a nemám přehled zda-li se neřešila problematika ve Sparku a to FAVoritní skupiny. přijde mě to jak drbání pravou rukou na levym uchu. Taky vám jde v editaci skupin editovat či přidávat jen první skupina a ty další nikoli? Musí se změnit pořadí a pak to opět lze.
Nebo dělám někde něco blbě? Nakonec se mi sice podařilo vytvořit tři skupiny, ale popravdě mě přijde že se to provedlo samo :), protože pokaždy se mi to povedlo jinym nedefinovatelnym způsobem.

Díky za případné info.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

V Sparku nie je žiadny problém s FAV. Mám vytvorených 12 skupín, každú som nejako pomenoval - filmy, dokumenty,spravodajstvo atď. Poradie v nich sa dá nastaviť akékoľvek, niektoré napr SD programy ak majú alternatívu v HD preskakujem.
Spark je na tieto nastavenia vynikajúci.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Ešte dodám, že i celé skupiny sa dajú posúvať, ak mám napr FAV-filmy na 5 mieste a chcem ich dať na prvé. Teraz som si však uvedomil, že som to robil vo verzii Sparku 58SE, teraz mám 61-ku... Dúfam, že to pôjde - večer vyskúšam :o
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

..skupiny mě posouvat samozřejmě jdou, ale jen díky tomu, že jí posunu na první místo, tak jsem schopen jí editovat. MENU-Kanal-Organizování oblíbených. Prostě jinam než do první skupiny se nedostanu. Prostě kdybych si tam chtěl vložit kanál do třeba do druhé skupiny tak mě to nejde a vloží se jen do první v pořadí. Nemluvě o tom, že mi nejde ani přejmenovat a "otevřít" další skupinu.
Mám tam poslední fw.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

...potrebujem radu,
už som dnes naflashoval asi 8 img enigma2 ,všetko prebehlo OK , ale ked nastavím tuner , nikdy mi nič nenájde , alebo ked zvolím už nainštalovanú stanicu zo settingu , ukazuje silu signálu aj EPG ,ale žiadny obraz ani na free programoch ...,vypisuje "žiadne data na transpond."

ked STB prepnem do sparku , tak tam ide všetko bez problémov...

skúšam to na Amiko Alien2 spark ,
inštalované img:
OpenPli_OE2.0_211_epl3_git_03_01_13_GI_Avatar_Ritx_Mod.rar
HDMU_1229_E2_spark7162_211_git_4769_nodebug_nolcd_Diff3_ffm_Flash.zip
a iné...
sú to vhodné pre tuner v tomto STB?

už fakt neviem čo s tým..

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Najprv si musíš nastaviť tunery. Dal si málo informácií - máš 1LNB alebo viacej? Máš tam (v image) náš satelit? To je 23.5°? V mnohých je len 19.2°....
Pri skúšaní treba najskôr nastaviť univerzálny LNB a ďalšie údaje podľa počtu LNB resp. prítomnosti DISEQ prepínača atď. Skúsiť ladiť na 1 známom transpondéri. Je to na fóru popísané, len ťažšie sa to hľadá...
Ja kým som prišiel na to ako nastaviť DVB-C tuner, tiež som dlho tápal.
Marek: Zabudol som to vyskúšať(návšteva) - dnes skúsim 8)
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

logan píše:Najprv si musíš nastaviť tunery. Dal si málo informácií - máš 1LNB alebo viacej? Máš tam (v image) náš satelit? To je 23.5°? V mnohých je len 19.2°....
Pri skúšaní treba najskôr nastaviť univerzálny LNB a ďalšie údaje podľa počtu LNB resp. prítomnosti DISEQ prepínača atď. Skúsiť ladiť na 1 známom transpondéri. Je to na fóru popísané, len ťažšie sa to hľadá...
Ja kým som prišiel na to ako nastaviť DVB-C tuner, tiež som dlho tápal.
Marek: Zabudol som to vyskúšať(návšteva) - dnes skúsim 8)
...samozrejme nastavil som diseq A-19,2 ;B 23,5
signál ukazuje , ale žiadny obraz na free tv napr. TA3 ani na RTL

Ď.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Vymeň A a B a preskenuj - pôjde. :roll:
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

logan píše:Vymeň A a B a preskenuj - pôjde. :roll:
skúsil som aj to , aj ked neviem prečo by to malo byť naopak.
ked diseq mám nastavený :
A 19,2
B 23,5
C 13
D 0,8

ked to takto nastavím a dám preskenovať nenájde nič ani na jednej pozícií
ale zase signál napr. na TA3 ukazuje ,ale žiadny obraz (setting v img)

ked box nabootujem do sparku ,tak tam ide všetko v pohode a diceq mám nastavený rovnako...

Ď.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Určite to máš pomiešané - starý seting zmaž a ladiť musíš sám. Ladenie celého satelitu je zdĺhavé, preto ti hovorím, nastav si 1 transpondér a frekvenciu na 23.5°- ten, kde je TA3, ak máš priradený nesprávny diseqc, nič nenájde. Mne sa to už stalo, že seting v img. ukazoval TA3 alebo CT24 - boli to však z inej družice (bol si na inej družici ktorá má frekvenciu Ta3 tak ju pomenoval TA3, pretože ladil podľa 23.5°transporderov, ale bol si napr na 19.2°) tie isté frekvencie. !!!
Marek:
Nastavovanie FAV ide. Menu - programy-prvá voľba nie správa obľúbených. V danej FAV musím mať aspoň 1 stanicu, potom s ňou môžem narábať. To je premenovať a posúvať. Najjednoduchšie dávam stanicu ktorá sa mi páči cez OK, žlté tlačítko, hneď som na FAV, tu OK, výber skupiny a OK urobí fajku na skupine v FAV a 2xEXIT mi potvrdí a uloží stanicu do danej FAV.
P.S. Dodatočná oprava postupu uloženia obľúbenej stanice
Naposledy upravil(a) logan dne 27.leden 2013 - 8:31, celkem upraveno 3 x.
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

logan píše:Určite to máš pomiešané - starý seting zmaž a ladiť musíš sám. Ladenie celého satelitu je zdĺhavé, preto ti hovorím, nastav si 1 transpondér a frekvenciu na 23.5°- ten, kde je TA3, ak máš priradený nesprávny diseqc, nič nenájde. Mne sa to už stalo, že seting v img. ukazoval TA3 alebo CT24 - boli to však z inej družice (bol si na inej družici ktorá má frekvenciu Ta3 tak ju pomenoval TA3, pretože ladil podľa 23.5°transporderov, ale bol si napr na 19.2°) tie isté frekvencie. !!!
už som urobil aj továrko , a skúsil nanovo naladiť aj s jedným satelitom 19,2
ale žiadny signál a tak ani nič nenaladilo.

určite to bude niečo s nastavením, len neviem nájsť čo ,lebo
teraz som naflashoval Hrnigma img a tam ide všetko OK

Ď.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Veď si pozri nastavenie tunerov v Hnigme, zapíš si to a nastav v tom druhom image.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Ale predpokladám, že v Hnigme ti nejdú všetky 4 družice, ktoré máš.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“