Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od pobox »

chalan píše:ako sa zbavim vsetkych zbytocnosti ked stlacim OK providers ci satelites? mam tam toho kopec a chcem aby tam bola len astra 23 a skylink... cez dreambox edit mi to nejde poradi niekto?

ja som to zmazal v satelites (napr. sipka hore a potom zelene tlac)
nadstavil som sa na satelit (prvu polozku - tusim "stanice" - netreba vsetky tri) ktory som chcel zmazat a dal ho prec (stlacil menu a odstranit polozku) - sice nezmizol hned, ale stacilo prejst napr. na nejaku stanicu v oblubenych polozkach (modre tlac.) a potom spat - a dany satelit uz nebol

--------------------------------------------------------------------------------------
dnes som aj ja skusal prehravat cez LAN (na Skytec-u Kleio) - CIFS mount mi sice zafungoval hned, ale musim skonstatovat ze samotne prehravanie mi sekalo (ako kedy, ale v podstate sekalo) - takze pre mna akoby nepouzitelne :( (v NEBULE 3 to bolo este pouzitelne)
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Trápim sa s zadávaním cesty pre nahrávanie na 32gb usb kľúč s ext3 v tomto image. 2 krát som to mal, nahrával som, ale po reštarte to stále padlo. Už sa to ani nedá nastaviť (alebo nemám nervy). Dáte sem niekto návod ako na to?
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

tras píše:Trápim sa s zadávaním cesty pre nahrávanie na 32gb usb kľúč s ext3 v tomto image. 2 krát som to mal, nahrával som, ale po reštarte to stále padlo. Už sa to ani nedá nastaviť (alebo nemám nervy). Dáte sem niekto návod ako na to?
Kde jsi ho formátoval na ext3? Přímo v hyperionu,nebo mimo stb? Já ho formátuju Acronisem Disc Director a Hyperion ho vezme hned jak ho tam zasunu a mountnu.Mě se taky stalo,že mi po zelenáči klidně smazal nahrávky a už klíč nevzal.Říkám to tu pořád.pořád. Hyperion není stabilní.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

chalan píše:co myslis ze po reinstalacii? ako s tam vlastne dostal programy? ja som tusim urobil nejaky fastscan uz si nepamatam...
Po nové instalaci a normálním naladěním satelitu Astra 23.5 a DVB-T kanálů potom dreamsetem jsem vymazal všechny bukety a vrátíl zazálohovaný soubor lamedb,kde mám pěkně seřazené kanály ve fav skupinách SKYLINK TV,SKYLING RADIO,DVB-T TV a DVB-T RADIO. Pak do složky pikon nakopíruju všechny pikony a mám nastaveno tak jak to bylo před reinstalací. A teď o tom o čem jsme se bavily minule. Já mám pocit,že se mi ten aoutomount sítě zk..vil po změně spinu.Já jse si tam dal ten duhový.Někde na německým fóru jsem četl,že změna spinu udělá pěknou neplechu.Tak to zkusím dát do default.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak chyba sítě bude nejspíš v tomto souboru: etc/auto.network já tam mám jen toto: #automatically generated by enigma 2 co tam máte vy co vám to funguje?
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

pobox píše: dnes som aj ja skusal prehravat cez LAN (na Skytec-u Kleio) - CIFS mount mi sice zafungoval hned, ale musim skonstatovat ze samotne prehravanie mi sekalo (ako kedy, ale v podstate sekalo) - takze pre mna akoby nepouzitelne :( (v NEBULE 3 to bolo este pouzitelne)
do toho skytec kleio ide e2 do internej flasky?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Konečně je síť v pořadku a naskakuje po deep standby! :Yahoo!: =D> reinstalace a je vše OK.Musel to udělat ten spinner. Tak bacha na změnu spinu z toho originál běhající kostičky na jiný. :book:
chalan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od chalan »

co je to ten spinner a kde sa to vobec robi? :) mozem to skusit potom tiez sa chystam na reinstall enigmy...
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

chalan píše:
do toho skytec kleio ide e2 do internej flasky?
ano aj taka je, ale tusim iba ta akoze od SkyTec-u (E2 do flash, resp. po novom asi E2 Blue)
resp. teraz aj REVIS tu na fore zavesil dalsiu e2 do falsh - tusim "E2 HDready"

ja ale testujem Hyperion 3 od PKT z USB
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

chalan píše:co je to ten spinner a kde sa to vobec robi? :) mozem to skusit potom tiez sa chystam na reinstall enigmy...
Mas to v pluginech zakladni image hyperion.Meni se tim animace pri praci e2 neco jako ve windows to tocici kolecko kdyz je system zatizen a cekas.Me se libilo to rotujici duhove kolecko. Uz jen proto,ze to nejde dat zpet do zakladniho,je podezrele. Ja uz radeji nebudu delat ani aktualizace sofwaru na pkt. Ted to fici, nahrava 3 HD a jeden jiny HD koukam. Vytizeni procesoru 85-90% Skin Marcino. Sit OK.Samba OK.Cifs disky OK :smoke: ~
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Inuita píše:
tras píše:Trápim sa s zadávaním cesty pre nahrávanie na 32gb usb kľúč s ext3 v tomto image. 2 krát som to mal, nahrával som, ale po reštarte to stále padlo. Už sa to ani nedá nastaviť (alebo nemám nervy). Dáte sem niekto návod ako na to?
Kde jsi ho formátoval na ext3? Přímo v hyperionu,nebo mimo stb? Já ho formátuju Acronisem Disc Director a Hyperion ho vezme hned jak ho tam zasunu a mountnu.Mě se taky stalo,že mi po zelenáči klidně smazal nahrávky a už klíč nevzal.Říkám to tu pořád.pořád. Hyperion není stabilní.
Formuloval som v Sparku na ext3. inuita môžeš dať postup ako si to robil?
Bežný užívateľ
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Modry panel\disk manager v prvnim policku nahore vyber sda1 a klikni dole na mout. Pak nastaveni\system\disk nastav adresare kam chces nahravat,kdyz budes chtit jiny aresar,nez ten,ktery je tam nastaven,vetsinou hdd\movie,tak klikni na tlacitko menu na DO a vyber si kam. Musis ale mit ty jine slozky na usb vytvorene. Ja mam hdd pripojeno k PC pomoci samba serveru,tak si mohu s HDD usb zasunutym v boxu delat v PC co chci.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Vďaka, treti mount drží aj po restarte 8) . V manageri som dal auto zapnúť, to v navode nemáš. :beer:
Bežný užívateľ
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

tras píše:Vďaka, treti mount drží aj po restarte 8) . V manageri som dal auto zapnúť, to v navode nemáš. :beer:
Jde mi to i bez auto zapnout. Tato volba je tam myslím kvůli externímu HDD,když je nastavena uspat HDD po natáčení. Usb flešku to bere po startu vždy. :good:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Prukopnici, odkud stahujete toho hyperiona? Tady na downloadu
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=60
je nejaka verze ze 3 listopadu a ani tam neni 'SVN' oznaceni.

A ty novejsi verze jak vychazi pak nahravte uvnitr z enigmy nebo jak? Neni to s enigmou tak, ze se zpravidla musi kazda nova verze znovu nacisto instalovat?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vinov píše:Prukopnici, odkud stahujete toho hyperiona? Tady na downloadu
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=60
je nejaka verze ze 3 listopadu a ani tam neni 'SVN' oznaceni.

A ty novejsi verze jak vychazi pak nahravte uvnitr z enigmy nebo jak? Neni to s enigmou tak, ze se zpravidla musi kazda nova verze znovu nacisto instalovat?
Jo já ji mám odtud,je usb verze. pokud se týče instalace,tak nevidím rozdíl mezi smazáním a přeinstalací. Stará se smaže a pak se instaluje nová. Mě by spíše zajímalo proč backup manager v hyperionu dělá full zálohu do komprese tar.gz a nevytvoří zálohu jak spark plugin E2upgade.s? Hyperion šoupne full zálohu na klíč a pak když ji chci vrátit,tak hláška full backup na usb nebyla nalezena a přitom tam je. Zkusil jsem tedy pluginem na prohlídku souborů vyhledat full backup a pak na ni klikl,zeptalo se mě to,zda chci soubor instalovat,odsouhlasil jsem a následovala dlouhá procedura během které jsem neviděl co se vlastně děje a viděl jsem jen okno Conzole. Instalace zálohy proběhla,ale tak nějak divně,jako by byly ty dva image nějak smíchány. Musel jsem tedy instalovat znovu čistou.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

.tar.gz je standardni linuxova komprese pro distribuci 'programu'. Mam sice hodne omezenou znalost linuxu, ale vim, ze kdyz napriklad mam linuxovy OS a stahnu si pro nej update (a ten prave byva v te forme .tar.gz), je treba na prikazovem radku (CLI, cili Command Line Interface) dat nejdrive pokyn k rozbaleni a teprve pote dat prikaz ke spusteni jeho instalace.

Mohl bys tedy zkusit tu tar.gz zalohu nejdriv rozbalit (Winrar to umi) a podivat se co je uvnitr a popripade potom zkusit jestli hyperion bude tu zalohou na klici videt a instalovat ji. Rekl bych, ze to bude jak rikam, skoro urcite. Nejspis po rozbaleni to bude stejny obsah, jaky by vyrobila zaloha ze Sparku, ale nevim to jiste.

Nevim jestli jde o stejnou instalaci v pripade obnoveni zalohy z toho mista, kde jsi ji zhotovil a instalaci vyhledanim coby vseobecneho souboru jak rikas...
---------------------------------
Na prikazovy radek do hyperionu (do jakekoli linuxove instalace) by ses dostal napriklad pomoci programu PuTTy (http://www.putty.org/ - stahni jen 'putty.exe' pro win x86 platformu), ten je dobre mit vzdy po ruce, rovnez je vyborny program WinSCP, coz je 'vseobecny FTP program' laicky receno (http://winscp.net/eng/docs/interfaces)
Oba dva jsou volne k pouziti.
--------------------------------

Bylo by dobre, kdyby tu nekdo znaly techto veci vysvetlil rozdil mezi zalohovanim a obnove zalohy Enigmy primo z te dotycne Enigmy a zalohovani Enigmy ze Sparku pomoci toho pluginu. Mozna bych spis veril tomu pluginu ve Sparku, protoze tam se da spis spolehnout na to, ze ten plugin 'vi', ze na tom satboxu je taky ten Spark a ze Alien je delany tak, ze muze bootovat do dvou linuxovych operacnich systemu - Sparku a Enigmy. Ale nejspis je to jedno, odkud zalohujes. Mimochodem, do jakeho 'formatu' zalohuje ten plugin ve Sparku? A je mozne zalohou puvodne udelanou ve Sparku instalovat primo z Enigmy?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Záloha pluginem ze sparku je v úplně stejné podobě jako originál,tedy dva soubory e2jffs2.img a uImage.Soubor e2jffs2.img origo 53248 kB a ten samý soubor v záloze má 121472 kB. se mi nezdá,že bych toho tam tolik nasypal po instalaci,i když pikony ,skiny ,pluginy asi udělají dost.Dáš to zpět tím samým pluginem ze Sparku.Když udělám v Hyperionu zálohu čehokoli mimo full,tak je také ve formátu tar.gz a najde si ji!!!
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

Nahrál jsem si PKT Hyperion v3 a konečně jsem spokojen. Žádné problémy, dokonce komunikuje s externím HDD ve formátu NTFS. Jen jedna věc se mi nedaří - nekomunikuje mi s klávesnicí Amiko WLK-100. Zkoušel to někdo?
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vbor píše:Nahrál jsem si PKT Hyperion v3 a konečně jsem spokojen. Žádné problémy, dokonce komunikuje s externím HDD ve formátu NTFS. Jen jedna věc se mi nedaří - nekomunikuje mi s klávesnicí Amiko WLK-100. Zkoušel to někdo?
Já mám klávesnici TRUST a taky nekomunikuje. Jinak mi tato klávesnice komunikuje se Sparkem,s oběma PC win7/XP i s televizorem Samsung. Z Hyperionem mi nefunguje ani wifi dongle. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“