AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Lojza3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: SF8008,Hitube 4K,Alien 2,Humax
Kontaktovat uživatele:

Re: AMIKO ALIEN 2 - YouTube

Příspěvek od Lojza3 »

Marek_marek píše:Taky jsem to chtěl napsat. Nechápu co tam před tim "padem" youtube vylepšovali, protože to stojí za bačkoru.
U YouTube mi nejde F1
Obrázek
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Re: AMIKO ALIEN 2 - YouTube

Příspěvek od Flugzeug »

Lojza3 píše:
Marek_marek píše:Taky jsem to chtěl napsat. Nechápu co tam před tim "padem" youtube vylepšovali, protože to stojí za bačkoru.
U YouTube mi nejde F1
Obrázek
taky tak...
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od dr.x »

A NIKDO z vas neotestoval tu verzi 1.2.56,co je tady v DOWNLOAD sekci ALIEN 2, strana jedna, dole ??? To jsem necekal, ze skocite na 1.2.58,bez testu:-)
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

dr.x píše:A NIKDO z vas neotestoval tu verzi 1.2.56,co je tady v DOWNLOAD sekci ALIEN 2, strana jedna, dole ??? To jsem necekal, ze skocite na 1.2.58,bez testu:-)
na tom linku je info ze je to Spark 7111 a ak sa nemylim na Alien 2 ide Spark 7162
ja osobne si vzdy robim zalohu pred updatovanim Sparku cize ak sa mi nepaci mam tam naspat povodny na "jeden klik" cize ma to az tak velmi neboli ked mam prechadzat naspat...
to samozrejme neznamena ze ma nestve ked vypustria takyto polotovar.. :(
Amiko Alien 2 Twin
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Pokud na ofiko stránkách vyjde fw tak bych předpokládal, že bude v pořádku. Jen škoda, že neumim AJ natolik abych jim napsal, co to vypustili za haluz mezi lidi. Tady ale evidentně chtěli honem honem opravit youtube a vyplodili. Tohle. Upřimně by mě zajímalo co řeší a jak funguje ta neofiko 1.2.56 ? Neměla by 1.2.58 vyházet právě z ní ?

No nic doufám že to daj brzy dokupy i když o tom trochu pochybuji. Kdyby aspoň byla nějaká plně fungující E2 :(
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

richie_sk píše: Aj posuvanie sa v nahravke je dost neohrabane, ale to sa da uz prezit. Uplne som nepochopil, preco zoznam nahravok obsahuje len nazov stanice a nie nazov relacie s EPG, nie je k dispozicii info o relacii z EPG, ...
Niekde som zahliadol informaciu, ze zadny port USB nestiha napajat externy HDD? Ja mam v zadu pripojeny WD 2.5 HDD (na skusku jednu 120GB starinku, co sa doma poflakovala). Moze byt problem v tom, ze ho treba napajat z extreneho zdroja?
Rychly posuv pri prehravani nahranych filmu je mozny kolibkou - sipkami vpravo a vlevo na ni.

Co jsem si vsimnul na americkem webu pro tento prijimac, myslim ze o tom hloupem usporadani nazvu nahravek uz se vi a asi se na tom pracuje, mozna to bude v nejake pristi verzi prepracovane.
Ja mam 500 GB 2.5" 7k2 rpm SATA HDD zapojeny bud vzadu, nebo i vepredu a nahravam uspesne i dva programy najednou, nepouzivam zadny externi zdroj. Mozna zkus v nastaveni HDD test pripojeneho disku, rekne te to kolik programu muzes nahravat a jak rychly je ten disk pro tyhle ucely (nahravani a timeshift)
Jinak mam zatim porad spark 1.2.45 jak jsem koupil, trochu vaham prejit na novejsi verzi kvuli tem moznym potizim co tu lidi hlasi, ale asi to zkusim, kdyz se udajne da nahrat zpet ta zaloha a tim se vratit k drivejsi verzi.
richie_sk

Příspěvek od richie_sk »

vinov píše:
richie_sk píše: Aj posuvanie sa v nahravke je dost neohrabane, ale to sa da uz prezit. Uplne som nepochopil, preco zoznam nahravok obsahuje len nazov stanice a nie nazov relacie s EPG, nie je k dispozicii info o relacii z EPG, ...
Niekde som zahliadol informaciu, ze zadny port USB nestiha napajat externy HDD? Ja mam v zadu pripojeny WD 2.5 HDD (na skusku jednu 120GB starinku, co sa doma poflakovala). Moze byt problem v tom, ze ho treba napajat z extreneho zdroja?
Rychly posuv pri prehravani nahranych filmu je mozny kolibkou - sipkami vpravo a vlevo na ni.

Co jsem si vsimnul na americkem webu pro tento prijimac, myslim ze o tom hloupem usporadani nazvu nahravek uz se vi a asi se na tom pracuje, mozna to bude v nejake pristi verzi prepracovane.
Ja mam 500 GB 2.5" 7k2 rpm SATA HDD zapojeny bud vzadu, nebo i vepredu a nahravam uspesne i dva programy najednou, nepouzivam zadny externi zdroj. Mozna zkus v nastaveni HDD test pripojeneho disku, rekne te to kolik programu muzes nahravat a jak rychly je ten disk pro tyhle ucely (nahravani a timeshift)
Jinak mam zatim porad spark 1.2.45 jak jsem koupil, trochu vaham prejit na novejsi verzi kvuli tem moznym potizim co tu lidi hlasi, ale asi to zkusim, kdyz se udajne da nahrat zpet ta zaloha a tim se vratit k drivejsi verzi.
Vdaka za odpoved. Ten rychly pohyb som nakoniec objavil - funguje, len ked je zobrazeny info box, preto som to nenasiel hned, inak sa meni hlasitost.
Mam aj jeden 7k2 2.5" HDD, skusim, ci to pomoze - lebo ked som skusil nahravat 2 HD programy naraz, tak ich z casu na cas sekalo, test rychlosti HDD ukazoval, ze je to na hrane, takze to celkom sedi.
Nedalo mi to a kedze, som sa nevedel zbavit pluginov, ktore som na zaciatku narychlo nainstaloval, a nevedel som posudit, ci nemaju nejaky neziaduci dopad na box, tak som o.i. dnes nahodil rescue 1.2.50 image (aby som si odskusal, ze ci sa viem vratit spat, ked nieco naozaj poriadne ... - chvilku mi stiskalo ... :-), ale dopadlo to dobre) a nasledne som to zdvihol na 1.2.58. Nakoniec ten problem s nahravanim vidim trochu komplikovanejsie - aspon v mojom pripade - ked som ladil stanice, tak chvilu som pri T2 mal 0-vu kvalitu a teda mi neslo nic naladit - o chvilu to slo - nuz a ak sa toto deje v priebehu dna, tak to moze byt ten pravy dovod, preco nahravka neobsahuje obraz. Takze asi dam nekomu prekontrolovat konvektory a tie krabicky, kde sa to mixuje (nejde mi ich nazov na jazyk, tak very sorry ;-).
Najvyssi cas ist spat, toz zatim.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

ked uz sa tu rozobera kto ma aky disk a ako nastaveny, pridam par veci...

@Timeshift - mam stale spusteny, a obcas pri prepnuti sa mi zobrazi hlaska "Spustenie Timeshift zlyhalo". Stava sa to aj Vam ? Stava sa to hlavne ked manzelka prepina kanaly rychlo po sebe ako Fantozzi... tak isto mi obcas disk pri timeshifte zacne sekat obraz ked prehrvam s oneskorenim, tu pomoze zapauzovat a zase spustit obraz...

@HDD - mam v STB vzadu 1TB HDD s vlastnym napajanim, ked som si robil testy rychlosti priamo v Alienovi, najrychlejsie mi vysiel linuxovy format disku Ext3, cize nakoniec som skoncil tak ze mam na disku viac particii. Jednu Ext3 kde mi bezi Timeshift a druhu s filmami v NTFS kam viem pristupovat cez ftp a nahrat co potrebujem, a tretiu v NTFS kde ukladam nahravky a videa z youtube. ked vlozim do STB USB kluc, zobrazi sa mi bez problemov ako dalsi disk, a dokonca STB zvladne kopirovat z USB kluca na HDD... ide to ale extremne pomaly, na prenos mensich suborov to ale staci, na 2GB film je to nepouzitelne

@siet - na HDD sa dostanem bud cez ftp, alebo (a toto obcas ide a obcas nejde) vidim STB ako PC v sieti oznacene STLINUX.

@externa klavesnica WLK-100 - nepouzivam ju velmi kedze je rusena wifi routrom ktory mam kusok od STB, ked je WiFi vypnuta funguje bez problemov. (ak by mal niekto zaujem napiste mi SS nejako sa dohodneme)
Amiko Alien 2 Twin
mejlo

Příspěvek od mejlo »

Mam problem s o SparkRcuSrv, instalacia pluginu aj app pre androida je ok, aj spustenie pluginu, ale ked spustim app na androide tak "Connection Refused"
Postupoval som presne podla navodu.
Ani restart nepomohol, ked skenujem porty na stb, tak port 8080 nieje otovoreny, myslel som ze spustenie pluginu otvori ten port...
Nema s tym niekto skusenost?
Robila mi to aj 54 a robi mi to aj 56
Amiko Alien 2 (twin)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

bigj66 píše: máte někdo na jednom tuneru anténu na pevno a na druhém MOTOR ???
Tenhle setup mam T1 motor, T2 fixni parabola, T3 Terestrial ant., ale zatim jsem motor nezapinal protoze si porad jeste osahavam jak funguje tritunerovy prijimac.

Jinak nahravani me funguje bez problemu, mozna to to tu lidem selhava kdyz je prijimac v tom falesnem standby modu ze ktereho se dokaze probudit prakticky okamzite (a ktery ja nemam protoze jsem porad na sparku 1.2.45)? Nekolikrat jsem byl v tom hlubokem standby a nahravka probehla jak ma, asi se prijimac musi vzbudit o pet minut drive pred nahravanim protoze nahravani zacalo nacas a bootovani jak vime trva dost dlouho.

Mozna to nahravani cerne obrazovky ma neco spolecneho s potizemi ktere jsem mel s uvedenim druheho tuneru do provozu jak jsem to tu popsal nekolik stranek nazpet? Proste jsem pripojil T2 na mou druhou fixni parabolu a nic, prohledavani Astry 19.2 na ktery je ta parabola namirena nic nenaslo (levy indikator ukazoval signal ale pravy nic), jako kdyby parabola mirila jinam. Ale zaroven T1 ktery byl pripojeny na druhou parabolu namirenou na Astru 23.5 dokazal ladit programy na Astre 19.2 coz pro me byla uplna zahada. Po nalezeni programu jsem je neulozil (abych si neprepsal programy z Astry23.5) a zase jsem zkusil ladit na T2 a ejhle, najednou T2 nasel stanice na ty Astre 19.2 a od te doby vse funguje jak ma. Bylo to jakoby doslo k nejakemu zmateni mezi tunery v prijimaci kvuli kteremu T2 nemohl naladit signal, ktery byl jakoby presaltovany na T1, dokud se to tedy nejak nesrovnalo. Jestli k necemu takovemu u lidi nedochazi, ze tuner je docasne, asi po probuzeni nejak slepy k signalu z LNB a pak se jim nahraje cerna obrazovka.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

mejlo píše:Mam problem s o SparkRcuSrv, instalacia pluginu aj app pre androida je ok, aj spustenie pluginu, ale ked spustim app na androide tak "Connection Refused"
Postupoval som presne podla navodu.
Ani restart nepomohol, ked skenujem porty na stb, tak port 8080 nieje otovoreny, myslel som ze spustenie pluginu otvori ten port...
Nema s tym niekto skusenost?
Robila mi to aj 54 a robi mi to aj 56
na tretej obrazovke v app na androide nastavujes IP STB,
skontroluj si ci tam mas nastavenu spravnu IP, mne hlasi "connection refused" ked sa app snazi pripojit na nespravnu ip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Flugzeug dne 16.říjen 2012 - 12:27, celkem upraveno 1 x.
Amiko Alien 2 Twin
mejlo

Příspěvek od mejlo »

Flugzeug píše:
na tretej obrazovne v app na androide nastavujes IP STB, skontroluj si ci tam mas nastavenu spravnu IP, mne hlasi "connection refued" ked sa app snazi pripojit na nespravnu ip
IP mam urcite dobre, ak zadam inu ip, vypisuje mi "Connection error" alebo nieco podobne,
Amiko Alien 2 (twin)
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

mejlo píše:
Flugzeug píše:
na tretej obrazovne v app na androide nastavujes IP STB, skontroluj si ci tam mas nastavenu spravnu IP, mne hlasi "connection refued" ked sa app snazi pripojit na nespravnu ip
IP mam urcite dobre, ak zadam inu ip, vypisuje mi "Connection error" alebo nieco podobne,
tak potom fakt neviem mne to slape odkedy mam Aliena doma a nenastavoval som nic ine len IP.
Plugin v Sparku mas zapnuty ?
Amiko Alien 2 Twin
richie_sk

AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od richie_sk »

vinov píše:
Tenhle setup mam T1 motor, T2 fixni parabola, T3 Terestrial ant., ale zatim jsem motor nezapinal protoze si porad jeste osahavam jak funguje tritunerovy prijimac.

Jinak nahravani me funguje bez problemu, mozna to to tu lidem selhava kdyz je prijimac v tom falesnem standby modu ze ktereho se dokaze probudit prakticky okamzite (a ktery ja nemam protoze jsem porad na sparku 1.2.45)? Nekolikrat jsem byl v tom hlubokem standby a nahravka probehla jak ma, asi se prijimac musi vzbudit o pet minut drive pred nahravanim protoze nahravani zacalo nacas a bootovani jak vime trva dost dlouho.

Mozna to nahravani cerne obrazovky ma neco spolecneho s potizemi ktere jsem mel s uvedenim druheho tuneru do provozu jak jsem to tu popsal nekolik stranek nazpet? Proste jsem pripojil T2 na mou druhou fixni parabolu a nic, prohledavani Astry 19.2 na ktery je ta parabola namirena nic nenaslo (levy indikator ukazoval signal ale pravy nic), jako kdyby parabola mirila jinam. Ale zaroven T1 ktery byl pripojeny na druhou parabolu namirenou na Astru 23.5 dokazal ladit programy na Astre 19.2 coz pro me byla uplna zahada. Po nalezeni programu jsem je neulozil (abych si neprepsal programy z Astry23.5) a zase jsem zkusil ladit na T2 a ejhle, najednou T2 nasel stanice na ty Astre 19.2 a od te doby vse funguje jak ma. Bylo to jakoby doslo k nejakemu zmateni mezi tunery v prijimaci kvuli kteremu T2 nemohl naladit signal, ktery byl jakoby presaltovany na T1, dokud se to tedy nejak nesrovnalo. Jestli k necemu takovemu u lidi nedochazi, ze tuner je docasne, asi po probuzeni nejak slepy k signalu z LNB a pak se jim nahraje cerna obrazovka.
Zvlastne - popisujes nieco co sa mi vcera prihodilo na 1.2.58, teda poslednom SW, ktory som zdvihol z 1.2.50. Tiez mi nastal pripad "levy indikator ukazoval signal ale pravy nic", pripisoval som to dazdu, pripadne tomu, ze antena ma viac ako 6 rokov a zacal som posozrievat HW, kedze na Aliena som presiel prave z IPBox 400s, kde som nedokazal vyriesit, ani za intenzivnej podpory ludi z fora, problem so zamrzanim obrazu (Skykink ICE).
Budem to chvilu monitorovat a ked na nieco pridem, tak dam vediet. Inak mne sa box z fake standby nezobudil, skusim teda este full, ale by som sa divil, ak by to slo. Nastastie Alien ma nizku spotrebu a je uplne Tichy.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

richie_sk píše:
vinov píše:

Zvlastne - popisujes nieco co sa mi vcera prihodilo na 1.2.58, teda poslednom SW, ktory som zdvihol z 1.2.50. Tiez mi nastal pripad "levy indikator ukazoval signal ale pravy nic", pripisoval som to dazdu, pripadne tomu, ze antena ma viac ako 6 rokov a zacal som posozrievat HW, kedze na Aliena som presiel prave z IPBox 400s, kde som nedokazal vyriesit, ani za intenzivnej podpory ludi z fora, problem so zamrzanim obrazu (Skykink ICE).
Budem to chvilu monitorovat a ked na nieco pridem, tak dam vediet. Inak mne sa box z fake standby nezobudil, skusim teda este full, ale by som sa divil, ak by to slo. Nastastie Alien ma nizku spotrebu a je uplne Tichy.
mne sa z fake standby zobudi, ale nejde zvuk, trosku som sa s tym hral a problem je v TV, ked vypnem a zapnem TV zvuk ide.
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Flugzeug píše:
dr.x píše:A NIKDO z vas neotestoval tu verzi 1.2.56,co je tady v DOWNLOAD sekci ALIEN 2, strana jedna, dole ??? To jsem necekal, ze skocite na 1.2.58,bez testu:-)
na tom linku je info ze je to Spark 7111 a ak sa nemylim na Alien 2 ide Spark 7162
ja osobne si vzdy robim zalohu pred updatovanim Sparku cize ak sa mi nepaci mam tam naspat povodny na "jeden klik" cize ma to az tak velmi neboli ked mam prechadzat naspat...

no ja nevim , ja tam stahl toto a muzete vesele testovat: http://uloz.to/xHXm5RT/spark7162-cis-1-2-56-app-rar
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

To "falošné stanby" je false = nepravdivý,falošný a nie FAKE !!! Aj ja sa som sa raz pomýlil...
Pri ladení staníc sa môže stať, že ľavý indikátor ukazuje a pravý - kvalta- nie. Stáva sa to ak je prvý transpondér v zozname pre danú družicu pre nás (v mieste) príjmu nedostupný a ako zdôrazňujem je na prvom mieste v zozname. Ja takýto nezaujímavý transpondér (kde je nula naladených programov) vyhodím a väčšinou ďalší už ide-ukazuje kvalitu. Pri prvom ladení to však ešte nevieme a preto nech vás to nemýli. :)
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flugzeug »

dr.x píše:
Flugzeug píše:

no ja nevim , ja tam stahl toto a muzete vesele testovat: http://uloz.to/xHXm5RT/spark7162-cis-1-2-56-app-rar
tak som to stiahol a vyskusal, ale pride mi to to iste ako 1.2.58 len v tom navyse nefunguje youtube.. rovnako tak mi tam nejde navolit prvy kanal.
Amiko Alien 2 Twin
richie_sk

Příspěvek od richie_sk »

logan píše:To "falošné stanby" je false = nepravdivý,falošný a nie FAKE !!! Aj ja sa som sa raz pomýlil...
Pri ladení staníc sa môže stať, že ľavý indikátor ukazuje a pravý - kvalta- nie. Stáva sa to ak je prvý transpondér v zozname pre danú družicu pre nás (v mieste) príjmu nedostupný a ako zdôrazňujem je na prvom mieste v zozname. Ja takýto nezaujímavý transpondér (kde je nula naladených programov) vyhodím a väčšinou ďalší už ide-ukazuje kvalitu. Pri prvom ladení to však ešte nevieme a preto nech vás to nemýli. :)
Vdaka za vysvetlenie to s tym transponderom. Pekna haluzka ;-).
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Myslíš? Momentálne mám 8 družíc a na viacerých bol v zozname transpordérov v Aliene na prvom mieste taký, kde som nič nechytil - ani jeden kanál. Pri ladení ak vyberieš takúto družicu - ukáže ti silu signálu - ale kvalitu nie. Tak v čom je tá haluz? Vysvetli [-X
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“