pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Odpovědět
honzikovo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: pilot verzia enigma2 - skusenosti , postrehy

Příspěvek od honzikovo »

Ahoj mam prosbu mam hd - box 7119 sh4 v interni flash e2 a nainstalovanou verzi czsk archiv
enigma2-plugin-archivczsk_0.70_alpha_5_sh4.ipk nejde mi archiv prima i ve verzi 0,61 mi nesla da se to nejak rozchodit diky jede to nekomu? je tam nejaky problem s gstream... ?Díky
rhavlis

Příspěvek od rhavlis »

JirkaS píše:
rhavlis píše:Je mozne vyrobit stejny postop nahrani E2 do vnitrni flash i pro HDBox 9105 (bez+), tzn. za pouziti usb flasky bez kříženeho sérioveho kabelu a telnetu?
Urcite , vydrz udelam e2 i do 9105 a 7110. Lepe receno oprasim protoze je to sw z dubna 2012
Díky za vsechny majitele starsich 9105 co chteji E2 misto orig. fw =D> .
P.S. Mozna by stalo za to vytvorit novy topik pro tyto boxy. At to tady negulasujem.
djzdenek

Příspěvek od djzdenek »

Zdravim takova hloupa otazka co je to za enigmu pkt nebula nebo hdmu dekuji za odpoved.
jerry39
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jerry39 »

nedá se rozbalit ten soubor , ani v winrarem ani 7zipem...
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=215&t=50638
show-man
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od show-man »

djzdenek píše:Zdravim takova hloupa otazka co je to za enigmu pkt nebula nebo hdmu dekuji za odpoved.
Ani jedna z těch , ani Open Pli ani další , je to československá E2 .
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com
vprint
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vprint »

Existuje moznost, odlogovat cinnost boxu po zapnuti pri scanovani USB cez RS232 ako u ipboxu?
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

ale iste . je to debug verzia, takze cokolvek enigma vykona , vypise aj v logu .
Pripoj rs232 kabel , cez putty si zvol serial login , zaskrtni NEVER - (nezatvarat okno nikdy) spusti konzolu, zapni box a mozes spehovat .
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

jerry39 píše:nedá se rozbalit ten soubor , ani v winrarem ani 7zipem...
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=215&t=50638
To neni archiv. To je PDF dokument, který se otevře např. v Adobe Readeru, má to snad koncovku zip nebo rar ? :wink:

PS: jinak samotný soubor image s koncovkou tar.bz2 určitě 7zip otevře a když ne, což bych se divil, tak to linux jistí....
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

To je prosim priamo pdf subor, ten treba najskor ulozit na disk a az potom otvorit na disku , dvojitym kliknutim , ak nema tvoj prehliadac asociovany prehliadac pdf suborov .
joberuc

Příspěvek od joberuc »

mam problem s HDMI vystupom na LCD 19 wide LG monitor cez prevodku HDMI na DVI, kde mi pri bootovani ukazuje trhany a rozhadzany obraz, pripadne zblbne monitor tak, ze nic neukazuje len ciernu obrazovku, v original FW mi ide 576p, 720p , 1080p OK, a takisto pri PKT image. V minulosti mi isla E2 of JirkaS pre 7110 OK na tomto monitore. Pri priamom pripojeny cez HDMI na plazmu to ide OK.

joberuc
daja44

Příspěvek od daja44 »

Jak zprovoznit kartu Skylink ICE v enigmě 2 stálemi nejde, prosím o radu, ostatní mi již jde, ale aby šla jen karta co mám doma, za boha to nemůžu zprovoznit chjo.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

K poslední verzi tuším ze 6.2

- tlačítka pro rozlišení a formátu na svých místech... OK :good:

- v předchozí verzi v procházení sítě mi to zobrazilo počítač se sdílením a když jsem na něj klikl, rozbalil se a objevila se tam sdílená složka na kterou jsem klikl a mohl ji připojit. Nyní počítač se sdílením zobrazí, ale nedá se rozbalit a zjistit sdílené složky. Dají se připojit ručně, ale musím samozřejmě znát přesný název sdílené složky

- zmiňoval jsem se, že v žádném firmware není dotažený DVD player, zjistil jsem že přes menu->media player nejde spustit, neboť se tam objevují jen vob soubory. DVD je ale třeba spouštět přes VIDEO_TS.IFO . Zjistil jsem, že když dám spustit přes PLAY tlačítko a doklikám se do adresáře s obsahem souborů DVD videa, tak se automaticky spustí přehrávač a v infoliště načte počet kapitol, bohužel zůstane stát a k přehrávání nedojde. Nicméně jsem si všiml, že v plugins/extensions DVD player je, jen prostě nefunguje, což je škoda

- poznámka k aktualizaci, zandal jsem flešku do boxu a v menu zvolil stažení aktualizace, poté co se aktualizace stáhla, box chtěl potvrzení a poté došlo k restartu. Po restartu k aktualizaci nedošlo a box nastartoval zpět do E2. Zkusil jsem to několikrát, ale bez výsledku. Nakonec jsem box vypl ze zásuvky, zapnul, zmáčkl keyUP a držel dokud neproblěhlo na displayi USB a potom LOAD, pak se teprve začal kopírovat image do boxu
Zgemma H9 Combo, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop MXLinux
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

- v předchozí verzi v procházení sítě mi to zobrazilo počítač se sdílením a když jsem na něj klikl, rozbalil se a objevila se tam sdílená složka na kterou jsem klikl a mohl ji připojit. Nyní počítač se sdílením zobrazí, ale nedá se rozbalit a zjistit sdílené složky. Dají se připojit ručně, ale musím samozřejmě znát přesný název sdílené složky
sit1.png
sit2.png
nevim co myslis ? Je tam chyba ze zobrazuje pripojeny svazek jako nepripojeny na to kouknu
kdyz tak presne popis ja se k te chybe dostanu
- zmiňoval jsem se, že v žádném firmware není dotažený DVD player, zjistil jsem že přes menu->media player nejde spustit, neboť se tam objevují jen vob soubory. DVD je ale třeba spouštět přes VIDEO_TS.IFO . Zjistil jsem, že když dám spustit přes PLAY tlačítko a doklikám se do adresáře s obsahem souborů DVD videa, tak se automaticky spustí přehrávač a v infoliště načte počet kapitol, bohužel zůstane stát a k přehrávání nedojde. Nicméně jsem si všiml, že v plugins/extensions DVD player je, jen prostě nefunguje, což je škoda
Tim jsem se jeste nezabyval zkousel jsem jen vob. Jakou priponu to neprehrava ?
- poznámka k aktualizaci, zandal jsem flešku do boxu a v menu zvolil stažení aktualizace, poté co se aktualizace stáhla, box chtěl potvrzení a poté došlo k restartu. Po restartu k aktualizaci nedošlo a box nastartoval zpět do E2. Zkusil jsem to několikrát, ale bez výsledku. Nakonec jsem box vypl ze zásuvky, zapnul, zmáčkl keyUP a držel dokud neproblěhlo na displayi USB a potom LOAD, pak se teprve začal kopírovat image do boxu
Jo to jsem zjistil taky nezapisuje to do eeprom stav. opravim, zatim tedy k dalsi verzi pres to tlacitko. Je to jen u 7119. U 9105+ to funguje normalne.
Dik za test
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

Prosim o radu
mam 320GB HDD naformatovany na EXT3 pripojeny cez USB vzadu. Harddisk po inicializacii v prijimaci funguje normalne, ALE.
Na noc vypinam cele audiovizualne vybavenie obyvacky centralnou zasuvkou. Takze som zistil nasledovne - po vypnuti prijimaca z elektriny a ponechaní HDD pripojeného - prijímač nenabootuje. Zobrazi sa na displeji nápis 9105 po chvili displej aj diody zhasnu a nic. Nezobrazia sa "čiarky na displeji" a prijímač dalej nebootuje. Po stlaceni power tlacitka na DO sa prijímac restartne ale zase skonci tam kde minule. Po odpojeni disku z USB nabootuje normalne.
Potrebujem vyriestit tento problem nakolko by som rad tento disk tam ponechal nastalo, nazdielal ho cez sambu popripade este nejaky DLNA server. Da sa MINIDLNA (pouzivam na svojom RASPBERRY PI) nainstalovat aj na tento box?
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

daja44 píše:Jak zprovoznit kartu Skylink ICE v enigmě 2 stálemi nejde, prosím o radu, ostatní mi již jde, ale aby šla jen karta co mám doma, za boha to nemůžu zprovoznit chjo.
stiahni si gbox cez Menu - Addons(pluginy) - zelene tlacitko . tam sa to vola tusim npbox ? ,ale v popise je,ze sa jedna o gbox.
Potom to cez Modre - Softcam panel aktivuj a ides.
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

hello revis there is nothing for me because I also have a 7119 clone thank you.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od revis »

enigma2 be published 11 or 12 February 2013
kookesam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kookesam »

thank you revis.
pecou
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pecou »

JirkaS píše:
nevim co myslis ? Je tam chyba ze zobrazuje pripojeny svazek jako nepripojeny na to kouknu
kdyz tak presne popis ja se k te chybe dostanu
Tim jsem se jeste nezabyval zkousel jsem jen vob. Jakou priponu to neprehrava ?
K síti - na tvých obrázcích se ti tam u síťového počítače sdílené složky zobrazí po rozbalení. Mně se to v předchozí verzi taky rozbalilo. Nyní ne. Mám ale síťový pc pod heslem, jedině že by se mi povedl překlep, ještě to ověřím jednou.

U DVD to v Media Playeru přehraje VOBy, ale přehrátí vobu není přehrávání DVD. Zaprvé se musí spouštět jednotlivé VOBy samostatně, případně do playlistu. Zadruhé takto nefunguje přepínání audiostop, titulky taky nejdou.
Když se podíváš na strukturu obsahu DVD v adtresáři VIDEO_TS, tak pokud chci spustit DVD správně, nesmí se spouštět VOBy, ale soubor VIDEO_TS.IFO. Přes tento spouštěcí soubor najede na počítači klasické DVD video včetně MENU apod. Samozřejmě musí přehrávač podporovat přehrávání DVD.
daja44

Příspěvek od daja44 »

Nepomohl by mi někdo s oscamem pro kartu ICE už jsem to psal a omlouvám se za to, plácám se v tom a zaboha nevím kam dál, ani karta mi nejde, nic, prosím.
Odpovědět

Zpět na „HD-BOX Enigma2 v internal flash“