Zilina prijem CZ MPX

Pokrytie jednotlivých regiónov + cezhraničný príjem

Moderátor: EnoSat

Odpovědět
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Re: CZ MPX - Zilina

Příspěvek od Jeffino »

jopo33 píše:pokial niesu vypadky tak to nerieš slušny vysledok aj ked sila signalu nieje velka :wink: :good: aky zisk ma predzosilovač od rtv 25db?? a ide o širokopasmovy zosik?
Ten predzosilňovač mal 25dB a veľmi nízke šumové číslo, už si presne nepamätám, osádzal som ho tam dávnejšie, myslím že bolo uvádzané 1,1 dB ale nie som si istý. Bol to širokopásmový predzosilňovač UHF, používal som ho tiež v kritických prijímových podmienkach a tam sa osvedčil výborne... Mám ešte podobný ale priebežný s F konektormi, 30 dB, ten je tiež fajn... Tie poľské TURBO neviem čo som radšej ani neskúšal :)
TECHNIKA A OBVODY VYSOKÝCH FREKVENCIÍ
- Výroba a zlaďovanie štandardných komponentov anténnych rozvodov
- Výroba špeciálnych komponentov podľa požiadaviek
- Prelaďovanie komponentov
- Meranie rozvodov/komponentov profesionálnou meracou technikou
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

tak turba tam nedavaj ten 25 db je dobry len či ti nezosilil priliš tu 52 pokial ti to ide ta to nerieš.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

jopo33 píše:tak turba tam nedavaj ten 25 db je dobry len či ti nezosilil priliš tu 52 pokial ti to ide ta to nerieš.
No ta 52-ka nejde zo sita, to ide z yaginy a ten zosik je priamo v site, ci myslis slabe potlacenie toho kanala sitom a ze sa tam dostane? Je to mozne... Ale zatial to ide, dnes aj vcera prsalo a zatial ziadne vypadky :) Inak kedy je vlastne kriticke pocasie? Ked prsi ci snezi ci ako vplyva pocasie na prijem slabych signalov? :)
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ano mislel som nedostatočne potlačenie sitom
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Discovery

Příspěvek od Discovery »

Ahojte, ja sa s tym pohram na Spanyolovej v Ziline. Pri tomto zapojeni dost riskujes ze sa Ti prebudi sirokopasmovy zosik po tom ako pribudnu dalsie vykonne naplanovane multiplexy z Krizavy. Ten zlucovac Ti zrejme kapanek potlaca 52ku aj 56ku, coz Ti mozno prave vybalancovava signal (52 do akurat, 56 do neprijmu) , chcelo by to pomerat na vstupoch do zlucovaca.
Ked som si pozrel co vsetko je v plane z LH a Krizavy, tak to bude celkom mrdlajs este a riesil by som to fcil asi Color klasik antenou s kanalovymi zosilovacmi (daju sa do krabicky napchat dva na 37 a 54 kanal?) resp viacej anten , na druhej strane pasivne "cokolvek" s kanalovymi priepustmi... .
Kazdopadne variant je viacej. Tvoja je super lacne riesenie na teraz, no aby sa Ti to nepredrazilo po spusteni dalsich MPX...ktohovie...
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

Discovery píše:Ahojte, ja sa s tym pohram na Spanyolovej v Ziline. Pri tomto zapojeni dost riskujes ze sa Ti prebudi sirokopasmovy zosik po tom ako pribudnu dalsie vykonne naplanovane multiplexy z Krizavy. Ten zlucovac Ti zrejme kapanek potlaca 52ku aj 56ku, coz Ti mozno prave vybalancovava signal (52 do akurat, 56 do neprijmu) , chcelo by to pomerat na vstupoch do zlucovaca.
Ked som si pozrel co vsetko je v plane z LH a Krizavy, tak to bude celkom mrdlajs este a riesil by som to fcil asi Color klasik antenou s kanalovymi zosilovacmi (daju sa do krabicky napchat dva na 37 a 54 kanal?) resp viacej anten , na druhej strane pasivne "cokolvek" s kanalovymi priepustmi... .
Kazdopadne variant je viacej. Tvoja je super lacne riesenie na teraz, no aby sa Ti to nepredrazilo po spusteni dalsich MPX...ktohovie...
A kde sa daju pozriet plany co vsetko ma pribudnut z LH a Krizavy? :)
Discovery

Příspěvek od Discovery »

Po chvilke guglenia:
slovenske tu: www.power.szm.sk/dvb-t/dvb-t_03.xls
ceske tu: http://www.ctu.cz/1/download/Mezinarodn ... _04_06.pdf
Niekde som nasiel aj presne vykony z LH, len teraz to za tu onu neviem najst.

Terminy kedy budu postupne pridavat dalsie siete stanoveny na vynimku noveho sk mpx nie su... resp. neviem o terminoch. Myslim ze ani nie su pridelene este konkretnemu prevadzkovatelovi.
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

Discovery píše:Po chvilke guglenia:
slovenske tu: http://www.power.szm.sk/dvb-t/dvb-t_03.xls
ceske tu: http://www.ctu.cz/1/download/Mezinarodn ... _04_06.pdf
Niekde som nasiel aj presne vykony z LH, len teraz to za tu onu neviem najst.

Terminy kedy budu postupne pridavat dalsie siete stanoveny na vynimku noveho sk mpx nie su... resp. neviem o terminoch. Myslim ze ani nie su pridelene este konkretnemu prevadzkovatelovi.
No neviem teda... Ten slovensky zoznam je z roku 2006 :) Podla mojho nazoru sa uz dramaticky nic menit nebude :)
Discovery

Příspěvek od Discovery »

SK aj CZ zoznam su skoordinovane frekvencie. Je na statoch ktorym patria ci ich vyuziju. Myslim si ze staty kedze za ne ziskavaju poplatky do rozpoctu ich budu chciet vyuzit. Sukromny sektor podobne ak bude zaujem zo strany TV a R. U nich zas bude zaujem ak bude zaujem u divakov DVB-T. V sucasnosti zavadzany "servisny poplatok" u dvb-s tomu v buducnosti isto pomoze.
Naviac pri tempe spustania a rozsirovania MPX v SR a CR v poslednom obdobi budem dokonca optimista a tvrdim ze skoordinovane frekvencie sa vyuziju uz onedlho. :)
MartinZA

Příspěvek od MartinZA »

Píšem síce neskoro, ale moje skúsenosti zo Žiliny (Soliniek) sú takéto: Slovenské muxy (len tak na okraj) dokážem zachytiť zo Straníka, Krížavy, Hradiska, Martina, Veľkej Javoriny a vysielača Nad Oborou.
Čo sa týka českých, najlepšie mi ide Lysá Hora (odraz aj priamy smer, ktorému bránia paneláky; treba však nájsť miesto, kde obraz nekockuje), potom chytám odrazom Kojál (najlepšie po daždi) a veľmi slabo a tiež odrazom Ploštiny.
Mám pasívne české husté sito, žiadne aktívne prvky nepoužívam.

Čo však viem, tak Lysá Hora by mala ísť vo väčšine Žiliny bez problémov, na dosť miestach idú aj Ploštiny (anténa pár stupňov na juh od západu), ale K49 sa nedá prijímať, pretože tam ešte vysiela DVB-H test zo Žilinskej univerzity.
Poľské K38 a K62 si náhodou neskúšal?
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

porovnavanie štyroch sit proti jednej antene sice to nesuvysi s touto temou ale dam to sem sita su bez zosilovača a jedna antena je zo zosikom http://www.digitalnitelevize.cz/forum/d ... ezec=asp-8
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

MartinZA píše:Píšem síce neskoro, ale moje skúsenosti zo Žiliny (Soliniek) sú takéto: Slovenské muxy (len tak na okraj) dokážem zachytiť zo Straníka, Krížavy, Hradiska, Martina, Veľkej Javoriny a vysielača Nad Oborou.
Čo sa týka českých, najlepšie mi ide Lysá Hora (odraz aj priamy smer, ktorému bránia paneláky; treba však nájsť miesto, kde obraz nekockuje), potom chytám odrazom Kojál (najlepšie po daždi) a veľmi slabo a tiež odrazom Ploštiny.

Čo však viem, tak Lysá Hora by mala ísť vo väčšine Žiliny bez problémov, na dosť miestach idú aj Ploštiny (anténa pár stupňov na juh od západu), ale K49 sa nedá prijímať, pretože tam ešte vysiela DVB-H test zo Žilinskej univerzity.
Poliakov som este neskusal... Zeby to ceske sito bolo taky zazrak? :)
MartinZA

Příspěvek od MartinZA »

Ani nie zázrak, ale je hustejšie a tým, že zatiaľ nepoužívam zosilňovače, tak eliminujem potenciálne sídliskové rušenie a priamo z okna vidím Krížavu, tá by mohla tiež spôsobovať problémy.
Tak najbližšie odporúčam skúsiť české muxy z Ploštín a prípadne poľské Skrzyczne. :) Alebo sa môžeš pokúsiť aj o príjem DVB-H z univerzity.
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

MartinZA píše:Ani nie zázrak, ale je hustejšie a tým, že zatiaľ nepoužívam zosilňovače, tak eliminujem potenciálne sídliskové rušenie a priamo z okna vidím Krížavu, tá by mohla tiež spôsobovať problémy.
Tak najbližšie odporúčam skúsiť české muxy z Ploštín a prípadne poľské Skrzyczne. :) Alebo sa môžeš pokúsiť aj o príjem DVB-H z univerzity.
Ďakujem za odporúčania. Inak kde sa tu na okolí dá kúpiť české sito a za koľko? Kde si ho kupoval? :)
MartinZA

Příspěvek od MartinZA »

Kupoval som ho cez český e-shop, ale skús sa spýtať v Asate na Dolnom vale.
Inak, ešte má povolenie ďalší lokálny mux na K28 z Hradiska a v tomto roku odštartuje najmenej jeden celoplošný mux Towercomu.
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

MartinZA píše:Kupoval som ho cez český e-shop, ale skús sa spýtať v Asate na Dolnom vale.
Inak, ešte má povolenie ďalší lokálny mux na K28 z Hradiska a v tomto roku odštartuje najmenej jeden celoplošný mux Towercomu.
To sa tešíme. Dúfam že to nebude na kanáloch, ktoré idú z Lysej Hory :)
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Jeffino píše:
MartinZA píše:Kupoval som ho cez český e-shop, ale skús sa spýtať v Asate na Dolnom vale.
To sa tešíme. Dúfam že to nebude na kanáloch, ktoré idú z Lysej Hory :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
Discovery

Příspěvek od Discovery »

Lysa Hora ma nasledovne vyhradenia:
spustene:
54 a 37 kW potlacene o 10dB v smere SK
plan:
9K-20kW
27K-100kW
28K-25kW
45-100kW
48-25kW
63-25kW

To by som rad vedel co z toho sa bude dat prijimat na Slovaci. Profesionalne postaveny prijem takehoto poctu multiplexov (sk aj cz) veru nebude lacny spas. Je otazne ci radsej neinvestovat do satelitu...
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

Čo sa bude vysielať na toľkých multiplexoch? Či návrat k monoskopu? :D
Jeffino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jeffino »

MartinZA píše:Píšem síce neskoro, ale moje skúsenosti zo Žiliny (Soliniek) sú takéto: Slovenské muxy (len tak na okraj) dokážem zachytiť zo Straníka, Krížavy, Hradiska, Martina, Veľkej Javoriny a vysielača Nad Oborou.

Ten Kojál asi nie je veľmi stabilný, však? Chytáš všetky MUXY (29k 40k 59k) z Kojálu? Je to 100kW, možno by to stálo za pokus...
Odpovědět

Zpět na „DVB-T regióny“