Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od MartinNR »

Micka píše:kdyz dam do satelitu flashku s NTFS systemem tak me to vubec nenajde soubory AVI (MKV jo)...ma nekdo taky takovy problem?nebo nevite cim to je? FW mam nejnovejsi kde podpora NTFS je...
problem by mohol byt dlha cesta (vela podadresarov, dlhe nazvy adresarov alebo toho suboru), pripadne diakritika v ceste/nazve suboru.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Aktuální FW FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.28

Příspěvek od DJDave »

Stáhnul jsem si dnes FW FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.28. dále nainstaloval MCAS_EMU_MCLIENT__04072011.
Bohužel přepínání mezi programy mají takovou prodlevu, že si stihnete udělat i kafe. načítání ICE karty po prvním spuštění mělo problémy s CT1, které nerozjelo ani po 30-ti minutách.

HDD 320GB v NTFS nenašlo... napsáno, USB zařízení připojeno, ale přijímač ho neukázal. Nastavení sdílení v síti se nepodařilo nijak zprovoznit. Na zadanou adresu se nešlo nijak připojit.

Ping na přijímač není... vypadá to, jako kdyby byl vyřazen LAN. No, jdu pátrat dál.

Loader mám 2.54... (Aktuální). S 1.09.09 problém nebyl. Plugin na NTFS byl nefunkční. ten jsem nerozchodil. Pokud máte radu, písnětě, dnes to dávám k ledu. :unknown:

Nedalo mě to, zkusil jsem přehrát FW v možnostech aktualizace FW. Před tím jsem přeinstalovat FW systémem po spuštění přijímače a podržení CH+.
Tentokrát je přepínání rychlé, ale čeká se na MCAS, než načte kartu.
Zkusím starší MCAS, třeba to bude lepší.
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
Micka

Příspěvek od Micka »

MartinNR píše:
Micka píše:kdyz dam do satelitu flashku s NTFS systemem tak me to vubec nenajde soubory AVI (MKV jo)...ma nekdo taky takovy problem?nebo nevite cim to je? FW mam nejnovejsi kde podpora NTFS je...
problem by mohol byt dlha cesta (vela podadresarov, dlhe nazvy adresarov alebo toho suboru), pripadne diakritika v ceste/nazve suboru.
v zadne slozce to na flashce nemam a mam ten soubor i bez diakritiki...takze tohle asi ne...a tobe to funguje normalne? by me zajimalo jestli to dela jeste nekomu..
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální FW FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.28

Příspěvek od DJDave »

DJDave píše:Stáhnul jsem si dnes FW FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.28. dále nainstaloval MCAS_EMU_MCLIENT__04072011.
Bohužel přepínání mezi programy mají takovou prodlevu, že si stihnete udělat i kafe. načítání ICE karty po prvním spuštění mělo problémy s CT1, které nerozjelo ani po 30-ti minutách.

HDD 320GB v NTFS nenašlo... napsáno, USB zařízení připojeno, ale přijímač ho neukázal. Nastavení sdílení v síti se nepodařilo nijak zprovoznit. Na zadanou adresu se nešlo nijak připojit.

Ping na přijímač není... vypadá to, jako kdyby byl vyřazen LAN. No, jdu pátrat dál.

Loader mám 2.54... (Aktuální). S 1.09.09 problém nebyl. Plugin na NTFS byl nefunkční. ten jsem nerozchodil. Pokud máte radu, písnětě, dnes to dávám k ledu. :unknown:

Nedalo mě to, zkusil jsem přehrát FW v možnostech aktualizace FW. Před tím jsem přeinstalovat FW systémem po spuštění přijímače a podržení CH+.
Tentokrát je přepínání rychlé, ale čeká se na MCAS, než načte kartu.
Zkusím starší MCAS, třeba to bude lepší.
Tak jsem v noci trochu pokračoval.... nic se nezlepšilo. Když to řeknu na tvrdo, nejlepší FW i MCAS je z ledna 2011. Nerychlejší na přepínání i dekódování. Nemohu si nijak pomoci, ale od FW 1.8.78 byly ostatní FW spíše k horšímu.... ](*,)
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
Uskoo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Uskoo »

Dal som do koala HDV1.09.28.ird tento novy soft a karta nejde napis neplatna karta. tak jak to je mozne ket soft je irdeto . a vraj neplatna karta. jaky soft tam mam dat aby citalo karty ?Jak dat na uni citacku. Dakujem.
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

:) Přátelé, velice se omlouvám za svoji tvrdohlavost, ale mohl by mi teď , poté co ma nový loader 2.54 spoustu lidí nainstalován, někdo jednoduše popsat co nainstalovaním nového loaderu získám :?:
Já vím , ptám se vrtošivě už po čtvrté, ale skutečně bych to rád věděl :thankyou: :poklona:
Naposledy upravil(a) havana dne 19.červenec 2011 - 21:00, celkem upraveno 1 x.
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Micka

Příspěvek od Micka »

havana píše::) Přátelé, velice se omlouvám za svoji tvrdohlavost, ale mohl by mi teď , poté co ma nový loader 2.54 spoustu lidí nainstalován, někdo jednoduše posat co nainstalovaním nového loaderu získám :?:
Já vím , ptám se vrtošivě už po čtvrté, ale skutečně bych to rád věděl :thankyou: :poklona:

nevim to jiste jestli je to tim ale uz me to nepise chybu kdyz satelit natvrdo vypnu(vypynacem na rozbocovaci zasuvek) kdyz bezi a pri opetovnym zapnuti uz normalne najizdi...ale fakt nevim jestli je to tim a ne treba novim FW :-)
valso33
satelitni prijimac: Optibox Koala HD, HD BOX 9100

Příspěvek od valso33 »

Uskoo píše:Dal som do koala HDV1.09.28.ird tento novy soft a karta nejde napis neplatna karta. tak jak to je mozne ket soft je irdeto . a vraj neplatna karta. jaky soft tam mam dat aby citalo karty ?Jak dat na uni citacku. Dakujem.
FW. X.XX.XX.IRD neznamená i.deto, Je to prípona súboru firmware. Niečo ako .zip .jpg a pod.

Kartu musíš riešiť VŽDY cez pluginy (ak to nieje conax).
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

havana píše::) Přátelé, velice se omlouvám za svoji tvrdohlavost, ale mohl by mi teď , poté co ma nový loader 2.54 spoustu lidí nainstalován, někdo jednoduše popsat co nainstalovaním nového loaderu získám :?:
Můj postřech: Rychlejší najíždění systému... víc asi nic. čekal jsem že i instalace pluinů a FW bude rychlejší, ale to mě nijak nepřišlo. 8)
brancocool
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink

Příspěvek od brancocool »

super, ze to zrýchli nástup, ale ako ho tam dostanem? dá sa to aj cez USB?
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

Je třeba nahrát Loader na flešku. Přijímač vypnutý zadním vypínačem.
Vložíme flešku a při zapnutí hlavního "zadního" tlačítka držíme tlačítko na přední straně, které je označeno Chanel+ "chanel s šipkou nahoru".

Na displeji se objeví hláška o načtení z USB, pak lze pustit tlačítko ch+ a nechámě doinstalovat loader.

Pak restart a jedeto na novém LOADERu... 8)
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

Potom k comu je dobra vlastne zmena noveho loadera???? a pri zmene loadera na 2.54. nahratie softu je do prijimaca,ci uz starsie alebo novsie a aj pluginy bez problemov,? a vase skusenosti s najnovsim softom jeho funkcnost??
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
brancocool
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: SOLO2, VTi, FHD Glass, Skylink

Příspěvek od brancocool »

Supeeer konecne sa mi podaril nainst. loader 2.54.
dakujem pekne za radu
VU + SOLO2, VTi, FHD Glass
VU+ SOLO SE v2, open ATV
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

janoslama píše:Potom k comu je dobra vlastne zmena noveho loadera???? a pri zmene loadera na 2.54. nahratie softu je do prijimaca,ci uz starsie alebo novsie a aj pluginy bez problemov,? a vase skusenosti s najnovsim softom jeho funkcnost??
Vypsáno v předchozích příspěvcích. :book:
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

DJDave píše:
:( No nic moc tam vypsáno není. To že změnou loaderu se zrychlí start STB není v žádném případě vyčerpávající odpověď. Zajímalo by mne víc :!: :poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

havana píše:
DJDave píše:
:( No nic moc tam vypsáno není. To že změnou loaderu se zrychlí start STB není v žádném případě vyčerpávající odpověď. Zajímalo by mne víc :!: :poklona:
Víc není....žádný další +....jen to co jsem psal výše. Vždyť je to jen "zavadeč". Předpokladem v budoucnu může být podpora pro plug-iny = pouze s novým loaderem "zavaděčem". Kdo nechce aktualizovat loader, nemusí, v současné době není opravdu žádných plusů pro nutnou aktualizaci.

Důležitější je přeci jen FW. a ty poslední.. nic moc. :( :( :(
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

Přátelé, mám na vás prosbu, mohly by jste mě se dát odkaz na stáhnutí programového EDITORu ?? Děkuji mnohokrát... :good: :thankyou:
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Nejde vymazat nahrávky - jsem nováček v sat ale ne úplná lama, ovšem mám problém s výmazem nahrávek (a formátováním ext. disku). Mám Koalu (nastavenou zkušeným uživatelem) s FW HS v1.09.20 a Loaderem 2.23, všechno funguje skvěle až na to, že když si jak na ext. disk (TakeMS 2,5" 320GB) nebo na flashku (Kingston 16GB), tak mi po určité době (cca. hodině po restartu) nejde vymazávat nahrávky (ať označené nahrávky nebo jen jednu - dá dotaz jestli opravdu smazat, ale po potvrzení nesmaže) ani formátovat (hodí hlášku "formátování selhalo"). Nepomůže odpojení USB, jediné co pomůže je tvrdé vypnutí (zadním vypínačem), hned po něm jde mazat a formátovat, ale po cca. té hodince už zase ne. Nepomůže vypnutí (do stand-by). Disk jsem zkoušel mít v jak ve FAT32 tak i NTFS. Vše ostatní ale funguje (nahrávání dalších záznámů i přehrávání).
janoslama
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od janoslama »

to iste robi aj mne,co sa tyka vymazavania nahravok,musim vypnut zadnym vypinacom a potom to vymaze,,,je to asi najskor soft problem mozno sa to niekedy vyriesi...
90cm+DM3800:95E-50W
120cm-23,5E INVERTO BLACK Premium QUAD
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, Octagon SX88 4K,AB Cryptobox 752
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“