Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od efendy55 »

ak ti to pomôže tak som kedy si dávno na tom frčal . server opticum-7100 a klient opticum 7300 ako tak to išlo kábel bol 15-m , ale nič moc to nebolo a oproti lan sa to nedá porovnať . a to už radšej nepíšem kolko som sa nadrbal so softami kým som našiel aspon ako také aby to išlo . ale nechaj to tak viem o tom svoje ty vieš svoje a ked ti to vyhovuje tak ti prajem vela šťastia . :good:
Všetko 4K
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To hlustvisihak,neprestane trepať a neprestane.RS-232 je v prvom rade servisný port,na flashovanie a úpravu STB,nie na zdielanie,to je len zúfale,ale hlavne zastaralé a nepraktické riešenie share.Tý čo vyskúšali share po Lan,či už v domácej sieti,napriamo,cez switch,alebo cez router,prípadne z vonkajšieho serveru,mi dajú za pravdu,že to je o niečom inom.Je to stabilnejšie,rýchlejšie a hlavne pokrokovejšie.Ale kto chce kam,pomôžme mu tam.Nechápem prečo niektorí zaostávajú za dobou a modernými riešeniami a budú tu omielať somariny.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

Ake argumenty su uz lepsie ako ten z praxe ze nieco funguje skoro s kazdym firmware a druha moznost ked funguje tak s vypadkami a dlhou odozvou ale ked je pan mudry nech si napise nove firmware pre RS232 a pastne to sem :D
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

janoslama píše:nazdar.....a bude fungovat aj Amiko SHD-8360 s Opticumom 403 na zdielanie cez RS232,teraz sa pytam iba na RS232 co bude riesit kamos inokedy to zatial neviem???
ano,aj to bude fungovať
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

můdrí páni

přečtěte si otázku jaroslamy a něco se naučte a něco si zkuste.

vaše kydy jsou asi stejného ražení jako jestli auto na benzín jede rychleji než auto na naftu!

pokud něco víte o přenosu na RS 232 V24 konta LAN tak musíte přiznat že je to takřka to samé
jen jedno jest symetrické a druhé jest nesymetrické provedení !!!

rychlost přenosu je srovnatelná tak že technicky kecáte , software jest rozhodující stejně jako u již zmíněnych auťáku je to jedna zklíčových podmínek .

a než někdo uvede v omyl druhého tak by si měl být jist stejně jako já jsem si jist a mám ověřeno že 100 m na RS232 není problém!!! Tak trochu technické úrovně!!! PROSÍM !

a pokud půjdeme místo napětové na proudovou smyčku tak ani kilometry nejsou problémem !

nikdo tady netvrdí že je RS 232 lepší než LAN ovšem technicky jsou srovnatelné !!!

těším se na Vaše argumenty VY METRY a NORMY

samožřejmě že je platná norma pro RS 232 stejně jako pro jiné protokolární přenosy!

pá pá ! \:D/
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

nechce sa mi to citat cele o com tu chlapci tocite, ale tak ako 21 storoci nesvietime petrolejkami tak ani nezdielame s kamosom z Ašu cez rs232.. toť vsio
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

Je jedno co tu napises zdielanie cez RS 232 u Globa a ostatnych klonov vecsinou stoji za hovno az na male vynimky kedy si niektore softy navzajom sadnu preco je to tak ani kristus boh nezna a je uplne jedno ze to podla nejakej normy ma fungovat ale ked si taky mudry tak zakomponuj normu do firmvare aby to fungovalo a mi ci zatleskame synu.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
RAMSES
Odborník
Odborník

Příspěvek od RAMSES »

Každý mame nejake predstavy a požiadavky. Pokiaĺ sa konkretny hw s prislušným sw nevyskúša na danom mieste sú obidva spôsoby iba teoreticky dobre riešenia.
satmont.online
Home site * s u p p o r t s a t *
VU+
vamo6929
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vamo6929 »

Mám tu 402p,na ktorom nešli naladiť niektoré tp,12 207V,11 797H ,bez signálu.Výmena kond. a zmena softu samozrejme nepomohla,tak som tam nechal Opticum_HD-X402p-403p_galaxy_ps_synaps_1.5.53_by dreamer1983_TNT_fix.abs,v nastaveniach LNB som dal užívatel-obidva na 11 250 a ladil na frekv+650,22k zapnuté,podarilo sa ho oblbnúť a našiel signál aj kvalitu na problémových tp.Oprava je asi neekonomická,možno to niekomu (dočasne) pomôže pred ekologickou likvidáciou. :D
PS:podaril sa mi rozbehať sharing cez pc,v 9339 som dal SSSP(HCAM),v WSP tuner Humax(SSSP),samozrejme spojené cez RS232.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) vamo6929 dne 03.říjen 2014 - 0:24, celkem upraveno 1 x.
robo.b

Příspěvek od robo.b »

Čawte chlapci! Mám Opticum HD X403p už asi 4 roky. Je tam fw 1.3.37 EMU.Nedávno mi kamoš poradil,že sa dá cez internet (cardsharig server) sledovat Skylink. Tak som napojil moj stb s routerom cez ethenet a zadal som vsetky náležitosti. Všetko nabehlo ok \:D/ ale po 2-3 minutách sa odpojí server a už ho nemožem znova zpojazdnit. Skušal som to s iným stb AB Cryptobox 650HD.
Tam to ide v pohode. Neviem prečo sa ten Opticum po chvíli odpojí od internetu #-o .
Vie mi niekto poradiť čo to može robit? ](*,) vstup ethernet,fw????? :cry:

Ďakujem za pomoc :thankyou:

Robo :poklona:
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

autopripojenie :ano
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
robo.b

Příspěvek od robo.b »

masko52 píše:autopripojenie :ano
a kde to najdem? je to DHCP ? Ak ano tak to mám zapnuté
robo.b

Příspěvek od robo.b »

mmiriboy píše:DHCP by som na tvojom mieste vypol a nechal na stb pevnú IP adresu! Skús, čo to urobí?!
Tak som to DHCP vypol,ale žiadna zmena.
robo.b

Příspěvek od robo.b »

mmiriboy píše:Dobre a v tomto stb máš aj svoju kartu, či ideš iba na share?!
Skúšal som som aj s kartou ICE aj bez karty,čisto len na share
Nemože to robiť nejaký kondík?
robo.b

Příspěvek od robo.b »

mmiriboy píše:Aj toto je možné, že by mohla byť chyba v net pripojení stb!
Podľa mňa ešte jedna z možností ako to testnúť je vyskúšať iný FW! Samozrejme z terajšieho si urobíš zálohu na USB atď...!
P.S. Ja mám dlhodobo Opticum 403p pripojený na homeshare cez LAN a stb funguje bezproblémovo!
nejako to nechápem,že s AB Cryptoboxom 650HD to ide a Opticum HD X403p sa po chvíli odpojí.
Iný FW tam nechcem skúšat, ten co tam mám je podla mna OK.
Oplatí sa to dat niekde pozriet(opravit)??? Neviem ale kde!
Dík.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Ak máš ten Opticum x403p z prvých várok/verzií/tak tam sa na LAN konektore dodatočne priletoval kondík 100uF-25V,pretože robil to čo popisuješ.Skús to dať niekomu čo sa tomu rozumie,skontrolovať a prípadne opraviť.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
robo.b

Příspěvek od robo.b »

vlado.ucho píše:Ak máš ten Opticum x403p z prvých várok/verzií/tak tam sa na LAN konektore dodatočne priletoval kondík 100uF-25V,pretože robil to čo popisuješ.Skús to dať niekomu čo sa tomu rozumie,skontrolovať a prípadne opraviť.Nech sa darí.
ano vlado mám ho už 4 roky ,takže je z prvej várky. Bude to na 100% ten kondenzátor
ako si písal? Ak ano tak to bude malina dorobit.
Vdaka všetkým za pomoc :thankyou: :poklona:
gyzmo123456

Příspěvek od gyzmo123456 »

Zdravim,
chcel by som sa opytat, ci mozem zdielat skylink kartu vlozenu do x 403-ky (sw-1.4.75 EMU) s napr. amiko micro hd prijimacom cez RJ45-ethernet? Ci je teda mozne, aby som na druhom TV bez nutnosti pouzitia dalsej karty mohol sledovat aj iny program, nez je ten, ktory ide aktualne na 403-ke. Ak by amiko micro hd nefungoval, je nejaky iny relativne lacny prijimac s ktorym by to islo? A staci potom nastavit cez 9339 menu server a klienta? Dakujem
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

amika s opticumami zdielaju slusne, len niekedy treba najst vhodnu kombinaciu softov...
v menu 9339 nastavis iba zdielanie cez seriovy kabel; v micre je krizenie urobene v redukcii jack-rs232, preto treba priamy seriovy kabel...
pre zdielanie cez ethernet treba najst v menu prijimacov nastavenie sietoveho servra a klienta...
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Po delší době jsem vytáhnul zařízení ze skříně a zjistil jsem, že po nějakém náhodném čase vytuhává. Mám tam sw 06020200_1.3.42 EMU, HW ALI-HD3-LV-VER3.0 a loader M3602B 1.1.5. . Poradíte v čem by mohl být problém? Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“