Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od efendy55 »

coxxxx píše:nic ine ma nenapada ak som natom mal problem tak rs232 ale to uz bolo daaaaavno) na tom aliene 8900 co mas v popise mas enigmu? mohol by si mi tu niekde zavesit oscam?ale komplet poprosim :D ebem sa stym uz nejaky cas a mam nejaku vyberavu citacku :)
no s tým oscamom musíš počkať . :P s tým sa tiež jebe..... v enigme 2 už dva týždne /už som tam mal všetky čo existujú aj americkú HDMU / , ale som ho nedokončil . pripravujem ho v sparku aj v enigme rodičom a potrebujem aby to šlapalo ako hodinky v sparku aj enigme . hehe , uvidím čo sa im bude viac páčiť . ja už preferujem len org.enigmu2 /dreambox vu+ ,xtrend atd. / všetko ostatné stojí za hov...... :cry: [-o< ako tu písal vprint ,, linux do každej domácnosti " ale dovolím si ho doplniť ,, jedine enigma2 orginal " :good: :good: \:D/ :poklona:
Všetko 4K
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

efendy55 píše:
coxxxx píše:nic ine ma nenapada ak som natom mal problem tak rs232 ale to uz bolo daaaaavno) na tom aliene 8900 co mas v popise mas enigmu? mohol by si mi tu niekde zavesit oscam?ale komplet poprosim :D ebem sa stym uz nejaky cas a mam nejaku vyberavu citacku :)
no s tým oscamom musíš počkať . :P s tým sa tiež jebe..... v enigme 2 už dva týždne /už som tam mal všetky čo existujú aj americkú HDMU / , ale som ho nedokončil . pripravujem ho v sparku aj v enigme rodičom a potrebujem aby to šlapalo ako hodinky v sparku aj enigme . hehe , uvidím čo sa im bude viac páčiť . ja už preferujem len org.enigmu2 /dreambox vu+ ,xtrend atd. / všetko ostatné stojí za hov...... :cry: [-o< ako tu písal vprint ,, linux do každej domácnosti " ale dovolím si ho doplniť ,, jedine enigma2 orginal " :good: :good: \:D/ :poklona:
spark je v pohode troska pomalsie reaguje hlavne ak zapojis usb tak je stoho vedle) obrazovo je v pohode. dik za ochotu bratmmm :) idem ja teda dostudovat oscam wiki :D :poklona:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

no tak som ho fleshol , ale asi odišiel v nom HDMI výstup , cez scart potvora ide bez problémov . :cry: mal niekto s ním podobný problém ???? :thankyou:
Všetko 4K
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

efendy55 píše:no tak som ho fleshol , ale asi odišiel v nom HDMI výstup , cez scart potvora ide bez problémov . :cry: mal niekto s ním podobný problém ???? :thankyou:
Mal som podobný problém, nahral som origo image cez USB a ono na počudovanie sa HDMI chytilo. Potom som nahral ten správny pre nás a drží to do dnes.
Keď som nahral najskôr patch tak to nešlo.

Skús.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

hm , :good: fleshol som ho cez ,,bezbolestný rs-232" rovno na patch . takže odporúčaš ho ešte raz fleshnúť cez rs-232 na org.soft a potom na patch ??? :good:
Všetko 4K
jaoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jaoco »

Nemusíš cez RS232, priamo cez USB. Nahral som najskôr cez USB origo, skúsil HDMI a išlo. Potom cez USB patch a funguje HDMI OK.

Mne sa to pokazilo tak že som odpojil HDMI za chodu a tma, Scart fungoval OK.

PS: dúfam že tam dávaš správny soft, lebo niektoré sú len na Scart. Dávno som to nerobil ale mal by sa volať Lemontree na HDMI. Ale asi nové sú už všetky aj na HDMI.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

nepomohol ani org.soft :cry: v menu AV som nastavil cvbs a menu na 720-1080 tam je a ked prepnem tv na hdmi tak je tma ,ale opäť cez scart funguje . takže to bude asi niečo vážnejšie . zajtra ho zanesiem kamošovi nech sa na to pozrie či sa to dá rozchodiť . :thankyou:
Všetko 4K
vlada48

Příspěvek od vlada48 »

Prosím existuje program na editaci kanálů v PC a jak to potom přenest do satelitu :D
Nechci stáhnout něco čemu nerozumím poraďte a dej te prosím odkaz
Děkuji vlada48
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
1fox
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od 1fox »

Dobrý večer páni.
Prosím o pomoc pri riešení problému so softom x403p. Má ich môj kamoš 2 ks a zdielaju ICE cez rs 232 v obidvoch je soft 1.1.54 emu.Po bezproblémovom fungovaní skoro dva roky zrazu začal zamrzat obraz v serveri a následne aj v klientovi. Potrebujem poradit na aký soft mám prejst aby ICE výmena bez problémov fungovala a dala sa zdielat cez rs232 a soft vedel zobrazovat aj cez scart aj cez hdmi. scart je prvoradý lebo momentalne je to cez scarty. Ak Vás môžem poprosit aj polopatisticky vysvetlit ako ten nový soft nahrat a či nazalohovat seting a potom ho nahrat na späť.
Dakujem za rady.
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

1fox
na 403 jede vždy obraz na HDMI i SCART , ale při nastavení vyššího rozlišení nejede na
Scartu Menu .

a třeba zjistit zda se seká server bez připojení clienta

mám zkušenost že některé softy jedou bez problému v přijímačí se síťovým vypínačem a některé zase v přístroji bez vypínače a naopak. Asi jsou různí výrobci a různé flash.

třeba testovat , mimo jiné najdeš vše na www.ijachouf.com včetně louderu protože nahrátí po kabelu preferuji !

zkus třeba 1.4.34 nebo 1.4.98
Brandy20
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: X403, 9600, 4060, X810, S300

Příspěvek od Brandy20 »

Ak ti zamrza aj prepinanie programov, alebo manipulácia v menu, tak ako keby to sekalo, tak ti moze odchádzať zdroj, mne sa to tak stalo, a postupne bol kaput, škoda lebo to je velmi dobrý prímac, a hlavne z velkou softv. podporou. Ten zdroj sa ale dá opraviť
Aktualne Octagon sf8008 supreme , ostatne uz len minulost -GIGABLUE HD QUAD PLUS, Skytec Kleio -vždy najnovší fw. AB Ipbox 9900 - ET 9200 spomienky a este sa najde vždy nejaký STB na testovanie , prijem parabola Maximum E85 Fe Multifocus ( 4/5W,1W,5E,9E, 13E, 19,2E, 23,5E, 28,5E)
bnull

Příspěvek od bnull »

Dobry den,

mam SP Opticum x403 a po zapnuti do zasuvky sa mi iba na displeji zobrazi cas ziadne "ON". To iste sa deje aj pri upgrade cez RS232 vedeli by ste mi poradit co s tym?

Dakujem
bnull

Příspěvek od bnull »

Dobry den,

vedeli by ste mi poratit SW, ktory obsahuje HD menu a zaroven an net client config? Samozrejme na opticum x403.

Dakujem
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

napr:
ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.4.98.abs
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
Lukas21

Příspěvek od Lukas21 »

globo_x4_amstar_sab_1.5.38_gisclub.tv.rar

Dal som si tento fw na skusku ale stale mi nejde prepinat audio pri MKV meni sa len stranovy pomer, je nejaky fw kde ide prepinat audio pri MKV
AB dsr310 skCI , Optibox cx pvr ready, LNB SNH-031 , Parabola fe85
Aktualne opticum x403p
alworth

Příspěvek od alworth »

Ahojte..chcel by som kupit Motor AMIKO DM 3800, ale pred tym by som chcel vediet ci tieto dve zariadenia sa budu mat radi, ci nebudu neake problemy s nimi? dakujem vopred za vase postrehy.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

A prečo by nemali,ak oba zariadenia podporujú Usals(GO-TO-X)?Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
sf777
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sf777 »

hote link na nejaky aktualny setting na skylink pre x403
dik dik
DM 800HDse ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 OpenATV 6.4
ZyXEL NAS326
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

sf777 píše:hote link na nejaky aktualny setting na skylink pre x403
dik dik
A čo tak nakŕmiť,prebaliť a dať spať?Nechceš toho málo.A čo tak si preskenovať všetko,usporiadať do FAV a potom urobiť zálohu,všetko na striebornej tácke,nie?Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“