Opticum 9600 HD TS 2CI 2CX E PVR

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
malek

Re: NOVINKA - Opticum 9600 HD TS 2CI 2CX E PVR

Příspěvek od malek »

Hm číst umím ale to ostatní nastavení jde asi trochu mimo mě emu jede ale card sharing přes net jsem nerozjel.. :o ale i tak diky že někdo odepíše třeba zrovna TY :book:
LivArt

Příspěvek od LivArt »

mno odkud Ti vážně nepovim, protože 1) je to ilegální a 2) těžko někdo vystaví na net údáje ke svýmu sdílení, aby se mu tam pak kde kdo připojoval... Ale poradím, nejde akorát malé dítě a rozbitý budík
Opticum HD9600
lufi
satelitni prijimac: DM5620, IpBox9000HD, openbox81

Příspěvek od lufi »

mibo píše:
Koupil jsem také kabel na to propojení sítě Ethernet, to mi zatím nefunguje. Chtěl bych mít Opticum takto propojené s počítačem a bez nutnosti odpojování/připojování HDD si přes síť sáhnout na soubory uložené na HDD připojeném k Opticum a mít tak jednoduché "mediální centrum".

K nastavení v menu Opticum tam jsou tyto položky:

DHCP zapnout/vypnout
IP Adresa 0.0.0.0
Maska podsítě 0.0.0.0
Brána 0.0.0.0
DNS 1st 0.0.0.0
DNS 2nd 0.0.0.0
MAC Adresa - tady je 16ti místný kód

Nevím, co se tam má nastavit a jestli na PC také? Hodně času jsem strávil pročítáním tohoto fóra, ale jako laik v tom nemám vůbec jasno. Přístroj používám pouze na české DVB-T a volné DVB-S, hlavně německé programy na Astře.
[/quote]

To sa ti s tymto STB nepodari [-X LAN je tu len na cardsharing....Na multimedia center potrebujes Webif t.j. linux STB...
DM5620, IpBox9000HD, openbox810
armin.owen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armin.owen »

ako je mozne ze ak na tomto stroji ak nahravam nieco napr na markize a idem pozerat nieco z HDD tak pozeram ale pocas toho uz nenahrava, aj ked po zastaveni a prehravania a nato nahravania v nahratych je nahraty cas ale +- ked som zapol prehravanie tak od vtedy je nova nahravka bez dat, cize zastavi sa, ked som vybral kartu a skusil som to iste s TA3 ze som ju nahraval a zacal som nieco pozerat z disku tak v pohode nahralo aj tu TA3 ked som to potom skontroloval, taze vidim problem v kompatibilite karty s STB. pomohol by CI modul CRW?, teda vyriesil by sekanie pocas pozerania live tv a ten bug pri nahravani?
mibo

Příspěvek od mibo »

Mám stále problémy s časovým nahráváním. Např. přes EPG si zvolím pořad k nahrání, potvrdím a pak přístroj vypnu/přepnu na stand-by (svítí bílý kruh). Nahrátí pořadu se však vůbec neprovede. Pokud přístroj nechám zapnutý, tak nahrání proběhne. Jde s tím něco udělat, nebo je to opravdu takto tupé? Další dotaz: když zvolím k nahrání 5 pořadů, seřadí se pak pro nahrávání automaticky ve správném časovém pořadí- zasebou nebo tak, v jakém pořadí jsem je navolil-napřeskáčku (tak je stále ukazuje seznam nahrávek)? Jde nějak udělat, aby ve stand-by svítily na displeji třeba hodiny? Ten bílý kruh není nic moc. Včera jsem upgradoval firmware na verzi 3.20, ale výše uvedené věci mne stále trápí.
elbatex
satelitni prijimac: AB IPBox 250S PVR

Příspěvek od elbatex »

mibo píše:Mám stále problémy s časovým nahráváním. Např. přes EPG si zvolím pořad k nahrání, potvrdím a pak přístroj vypnu/přepnu na stand-by (svítí bílý kruh). Nahrátí pořadu se však vůbec neprovede. Pokud přístroj nechám zapnutý, tak nahrání proběhne. Jde s tím něco udělat, nebo je to opravdu takto tupé? Další dotaz: když zvolím k nahrání 5 pořadů, seřadí se pak pro nahrávání automaticky ve správném časovém pořadí- zasebou nebo tak, v jakém pořadí jsem je navolil-napřeskáčku (tak je stále ukazuje seznam nahrávek)? Jde nějak udělat, aby ve stand-by svítily na displeji třeba hodiny? Ten bílý kruh není nic moc. Včera jsem upgradoval firmware na verzi 3.20, ale výše uvedené věci mne stále trápí.
Hodiny možno ľahko zapnúť, ale pozri si tu, aká je potom spotreba elektriny v stand by.
Eod
mibo

Příspěvek od mibo »

Té odpovědi moc nerozumím. V noci svítí bílý kruh "ostošest", myslím, že ta udávaná spotřeba ve stand-by režimu 1W je nereálná. Běžící hodiny se 4 LED segmenty na displeji by to podle mne nevytrhly.

Ale horší problém mám opravdu s tím časovým nahráváním, kdy při stand-by (bílý kruh) to zřejmě nefunguje a přístroj by tak musel být pořád zapnutý, což se na spotřebě proudu projeví.

Také nerozumím, jestli při časovém nahrávání přístroj vždycky automaticky zapne i připojenou televizi, opět by to bylo nesmyslné z hlediska spotřeby proudu, mít zapnutou televizi, když nahrávám, protože nejsem doma.

Prosím o jasné a srozumitelné odpovědi. Díky. :shock:
elbatex

Příspěvek od elbatex »

mibo píše:Té odpovědi moc nerozumím. V noci svítí bílý kruh "ostošest", myslím, že ta udávaná spotřeba ve stand-by režimu 1W je nereálná. Běžící hodiny se 4 LED segmenty na displeji by to podle mne nevytrhly.

Ale horší problém mám opravdu s tím časovým nahráváním, kdy při stand-by (bílý kruh) to zřejmě nefunguje a přístroj by tak musel být pořád zapnutý, což se na spotřebě proudu projeví.

Také nerozumím, jestli při časovém nahrávání přístroj vždycky automaticky zapne i připojenou televizi, opět by to bylo nesmyslné z hlediska spotřeby proudu, mít zapnutou televizi, když nahrávám, protože nejsem doma.

Biely kruh - 1W
Hodiny - 11 - 13W
Eod
elbatex

Příspěvek od elbatex »

mibo píše:Té odpovědi moc nerozumím. V noci svítí bílý kruh "ostošest", myslím, že ta udávaná spotřeba ve stand-by režimu 1W je nereálná. Běžící hodiny se 4 LED segmenty na displeji by to podle mne nevytrhly.

Zapínanie TV:

Ak sa zapneme satelitný prijímač (napr. pri nahrávaní), objavia sa na jeho výstupoch (HDMI, SCART) signály. Ak je TV nastavený tak, že tieto signály ho zapnú, tak sa zapne. Treba to riešiť na strane TV. Plný SCART napr. má takýto ovládací signál.
Eod
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

Mal som aktivované hodiny v standby, kruh nesvietil a nahrávalo to bez problémov. STB sa zapol, pustil si HDD, nahral a potom sa i s HDD vypol. TV prepojená cez HDMI sa nespustila.

Neskúšal som to s vypnutými hodinami = s bielym kruhom.
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
armin.owen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armin.owen »

nechapem, ako to ze ak na dekodovanie nejakeho programu pouziva kartu cize nieje FTA tak nejde ho nahravat popri tom co pozeram uz nieco nahrane, kdezto napr TA3 FTA tu nahravam pozeram nieco nahrate a nahrava v pohode, tak neviem co nestiha dekodovat naraz abo co, CI modul by pomohol?
Lubinek

Příspěvek od Lubinek »

Mám jeden dotaz:Jaký je rozdíl v koncovkách .rar .upd? U softu 3.21 je upd a 3.23 je rar.Dík za radu.
cityglam1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: CI MODUL :-)

Příspěvek od cityglam1 »

.rar znamená že to prv musíš rozbaliť. Ale pokiaľ ti môžem poradiť popros niekoho skúsenejšieho nech ti prehrá soft ...
mkr30

Příspěvek od mkr30 »

Chcem sa len opytať či ide na 9600 TS so softom 3.23 v EMU Canal+ NL resp. Bulsat ?
trtsoft
satelitni prijimac: AB Cryptobox 752HD

Příspěvek od trtsoft »

jak to ted vypada s Opticum 9600HD TS ?

jake jsou nyni nedostatky a co to stale neumi nebo blbne ?
dik
AB Cryptobox 752HD - parabola 85cm, mfc 5°W/1°W/5°E/13°/19°/23°/28°, LNB 0,2db, DiseqC 8-1
wladys
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wladys »

mkr30 píše:Chcem sa len opytať či ide na 9600 TS so softom 3.23 v EMU Canal+ NL resp. Bulsat ?
U mě nejde.
stan555

Příspěvek od stan555 »

prehoď si tam zvukovú normu
elvisak

Příspěvek od elvisak »

trtsoft píše:jak to ted vypada s Opticum 9600HD TS ?

jake jsou nyni nedostatky a co to stale neumi nebo blbne ?
dik
Ahoj,

porád nefunguje sdílení cryptoworks přes lan :-( (jako server).

Neběží mi obraz pokud dám zvuk česky (AC3) - jinou žádnou českou stopu nemám

a hlavně Pískání zdroje ve stadnd-by.
hlivoj

Příspěvek od hlivoj »

Mám problém z rozchodením Skylink karty. Je riadne aktivovaná v staršom prijímači (7100CXE) kde mi v pohode funguje. Keď ju dám do 9600 HD, tak sa mi začne chovať ako neaktivovaná. Riadne ju načíta, hodí SN číslo a keď si ju roztvorím, tak mi zobrazí platnosť programov do dátumu aktivácie v staršom prijímači. Čo s tým?
jetpilot
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jetpilot »

Skús CAM modul Cryptoworks...
IPBox 9900HD, HDbox 9100, Ariva 100HD, Cryptobox Mini, Multifokus 4x, Skylink, freeSAT, Openbox SF-55, ROVER Master STC
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“